آشنایی با علائم فشار خون بالا و راههای پیشگیری از آن

آشنایی با علائم فشار خون بالا و راههای پیشگیری از آن

آشنایی با علائم فشار خون بالا و راههای پیشگیری از آن فشار خون بالا,بیماری فشار خون بالا,فشار خون بالا در بارداری,علائم فشار خون بالا,درمان فشار خون بالا,درمان فشار خون بالا با طب …

چطور دندان‌ درد را آرام کنیم؟

چطور دندان‌ درد را آرام کنیم؟

چطور دندان‌ درد را آرام کنیم؟ دندان‌ درد,بيماري دندان‌ درد,دندان‌ درد در بارداري,علائم دندان‌ درد,درمان دندان‌ درد,درمان دندان‌ درد با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان دندان‌ درد,دندان‌ درد را چگونه درمان …

مسمومیت با مونواکسید کربن

مسمومیت با مونواکسید کربن

مسمومیت با مونواکسید کربن مسمومیت با مونواکسید کربن,بيماري مسمومیت با مونواکسید کربن,مسمومیت با مونواکسید کربن در بارداري,علائم مسمومیت با مونواکسید کربن,درمان مسمومیت با مونواکسید کربن,درمان مسمومیت با مونواکسید کربن با طب سوزني,مواد …

گل بنفشه

گل بنفشه ,گل بنفشه آفریقایی,گل بنفشه کوهی,گل بنفشه خشک,گل بنفشه برای خواب نوزاد,گل بنفشه خواص,گل بنفشه به انگلیسی,گل بنفشه وحشی,گل بنفشه دارویی,گل بنفشه طبی

گل بنفشه , گل بنفشه کوهی , گل بنفشه خشک , گل بنفشه برای خواب نوزاد

توضیحاتی در مورد گل بنفشه

خواص بنفشه دارویی (Violet) شامل درمان سردرد، بیخوابی، تب و لرز، کمک به درمان بیماری‌های گوارشی، پاکسازی ریه، پوست و درمان سینوزیت است. در این مطلب از سایت جسارت در مورد گل بنفشه صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

آشنایی با گل بنفشه

گیاه زیبا و معطر بنفشه که دارای انواع زینتی و دارویی بوده، از زمانهای گذشته از آن در درمان بیماری ها استفاده میشده است و از جایگاه ویژه ای در طب سنتی برخوردار است. در قدیم از شربت بنفشه برای رفع تورم چشم‌ها، رفع بی خوابی، درمان یرقان، تب و لرز، برطرف کردن چرک و تورم لوزه‌ها و صرع استفاده میکرده اند. گیاه شناس معروف جرالد در مورد خواص بنفشه معطر میگوید استفاده از شربت و دم کرده این گیاه برای تسکین تورم داخل گوش، بهبود خواب، درمان سر درد، آرامش قلب و … موثر است. امروزه از گیاه گل بنفشه در تولید داروهای زیادی استفاده شده، اشکال دارویی مختلفی نظیر روغن بنفشه، شربت و اسانس گل بنفشه در داروخانه‌ها وجود دارد.

خواص درمانی گل بنفشه

گل بنفشه دارای طبیعت سرد و تر است. برخی از مهمترین خواص بنفشه به طور خلاصه به شرح زیر میباشد: استفاده از گیاه بنفشه برای بهبود و درمان سردردهای ناشی از گرمی بسیار مفید است. یکی از مشکلات شایع که امروزه گریبانگیر بیشتر افراد جامعه شده است، سردرد است که بخش عمده‌ای از این سردردها، به دلیل گرمی زیاد مغز یا خشک شدن نسبی مغز به خاطر سبک زندگی امروزی (استرس‌های زیاد فردی، دیر خوابیدن، کم بودن خواب شب، مصرف زیاد گرمی‌ها و مواد غذایی تند و طعم دهنده) می‌باشد و مصرف شربت بنفشه به درمان آن کمک شایانی میکند. از مهمترین خواص بنفشه استفاده از آن برای درمان سرفه‌های ناشی از گرمی و خشکی است. طبع خنک این گیاه باعث شده استفاده از شربت و دمنوش تهیه شده از آن، باعث انعطاف‌پذیر و نرم شدن ریه و مجاری هوایی ‌شود. مصرف شربت بنفشه برای افرادی که اسهال‌های خونی ناشی از گرمی و صفرا دارند، مفید است. به طورکلی گیاه بنفشه به دلیل داشتن طبع خنک، ضد صفرا عمل می‌کند. بنابراین علت و ریشه این نوع اسهال را برطرف کرده و باعث بهبود تحریک روده، اسهال و خون‌ریزی می‌شود. کاهش و رفع تب از دیگر خواص بنفشه است. به این منظور مقداری گل بنفشه را داخل آب خنک همراه با گلاب بریزید و بعد از نیم ساعت صاف کرده و به شخص تب دار داده شود. استفاده از دمنوش بنفشه برای درمان بی خوابی مفید است، جالب است بدانید، هر مکانیزمی که منجر به کم شدن رطوبت در مغز شود، باعث بی خوابی میگردد و گیاه بنفشه برای هر بیماری که پایه خشکی دارد کمک کننده است. متخصصان طب سنتی در این زمینه توصیه میکنند که یک تا دو مرتبه در طول روز از دمنوش این گیاه استفاده شود. استفاده از گیاه بنفشه خاصیت ضد سرطان داشته، به ویژه مصرف این گیاه در پیشگیری از سرطان‌های سینه و ریه تاثیرگذار است. گل بنفشه در درمان بیماری‌های گوارشی و پاکسازی ریه و پوست استفاده می‌شود و همراه با بابونه، برای درمان بیماری سینوزیت بسیار مفید است. همچنین ریختن چند قطره از آب دمکرده این گیاه، در بینی برای باز کردن تنفس، رفع خشونت سینه وزکامبسیار مفید است. آب دمکرده گیاه بنفشه برای درمان برفک دهان مفید بوده، به این منظور، مقداری از آن را در دهان نگه دارید و یا با آب تازه آن دهانشویه کنید، برفک دهانرا برطرف می سازد،ورم لثهرا می نشاند و اگر در گلو قرقره کنیدآنژینرا درمان میکند. روغن بنفشه نیز فواید بسیار دارد ازجمله جلوگیری از ریزش مو، سفید کردن پوست صورت، برطرف کردن کک‌ومک صورت، نرم کردن مو و برای سینوزیت، میگرن و سردرد بهترین درمان است. برای آشنایی با سایر خواص روغن بنفشه مطالعه لینک زیر را پیشنهاد میکنیم.

گل بنفشه , گل بنفشه کوهی , گل بنفشه خشک , گل بنفشه برای خواب نوزاد

شربت گل بنفشه

ساده‌ترین روش تهیه شربت گل بنفشه برای مصرف خوراکی تهیه شربت این گیاه است. به این منظور، یک قاشق غذاخوری پر از گل بنفشه خشک شده را در یک لیوان آب خنک ریخته و 20 دقیقه صبر می‌کنیم تا رنگ آب به آبی یا بنفش تغییر ‌کند، سپس آن را صاف کرده و جرعه جرعه یا یکجا نوشیده می شود. همچنین به منظور اثرات درمانی، مقدار 4 تا ۲۰ گرمگیاه کامل (گل و برگ و ریشه) را در ۲۵۰ گرم آب خیس کرده و ۱۲ ساعت بگذارید خیس بخورد سپس با کمی شیر و قند مخلوط کرده بجوشانید تا به یک سوم تقلیل یابد) .

دمنوش گل بنفشه

دم کرده بنفشه: مقدار ۵ گرم از گل بنفشه خشک و یا ۵۰ گرم از گل تازه بنفشه را دریک لیترآب دم کنید ( درموقع تهیه نباید زیاد جوشانده شود چون از اثر آن کاسته می شود) .

روغن گل بنفشه

روغن بنفشه: 150 گرم گل بنفشه را در ۴۵۰ گرم روغن کنجد کمی حرارت داده و سپس به حال خود می گذاریم. بعد از چند روز صاف کرده و مجددا همین مقدار گل بنفشه به آن می افزاییم و کمی حرارت داده ، این عمل را آن قدر ادامه می دهیم تا روغن کاملا رنگ و بوی بنفشه را بگیرد .

مضرات گل بنفشه

زیاده روی در مصرف گل بنفشه، موجب ضعف و سنگینی معده و آشفتگی حال میشود، و مصلح آن انیسونمی باشد. همچنین مصرف زیاد آن به تهوع و استفراغ منجر خواهد شد.

روغن گل بنفشه

روغن بنفشه از روغنهای گیاهی بسیار مفید بوده، مطالعه اثرات روغن بنفشه برای درمان بیماری ها و خواص این روغن بنفشه برای سلامتی و زیبایی، شما را شگفت زده خواهد کرد. استفاده از روغنهای گیاهی مختلف همواره مورد استفاده مردم از گذشته و در فرهنگهای مختلف بوده است و روغن بنفشه نیز یکی از این روغنهای گیاهی با خواص بینظیر است. خواص روغن بنفشه شامل ضد درد خفیف، ضد التهاب، ضد عفونی کننده، ادرار آور و … است، همچنین استفاده از این روغن می‌تواند به عنوان یک درمان طبیعی برای مقابله با شرایط معمول پوست مانند آکنه و اگزما موثر باشد.

گل بنفشه , گل بنفشه کوهی , گل بنفشه خشک , گل بنفشه برای خواب نوزاد

کاربرد روغن گل بنفشه

یکی از کاربردهای اصلی روغن بنفشه استفاده از آن برای تسکین سر درد است. به این منظور مقداری از این روغن را روی پیشانی و شقیقه‌ها بمالید تا سردردتان برطرف شود. از دیگر کاربردهای روغن بنفشه استفاده از آن برای ماساژ درمانی است. تمام بخشهای گیاه بنفشه به خصوص ریشه آن دارای ماده ای به نام وبولین است، هم چنین داراى موسیلاژ، اسید سالیسیلیک، ماده‌ رنگى، ملوم، قلند ایرون و اسید مالیک است. به گفته‌ برخی از حکمای طب سنتی این روغن در تابستان سرد و در زمستان گرم است، بنابراین یکی از بهترین روغن‌ها برای ماساژ تمام بدن محسوب میگردد. همانند خواص بنفشه، روغن تهیه شده از این گل نیز برای درمان سینوزیت مفید بوده، به منظور استفاده از روغن گل بنفشه برای درمان سینوزیت ابتدا پیشانی را به طور کامل بخور آب گرم دهید و سپس روغن را همراه مقداری جوهر پونه (شبیه نمک) مخلوط کنید و روی پیشانی را ماساژ دهید. از مهمترین خواص روغن بنفشه خاصیت ضد چین و چروک پوست است. همچنین استفاده از این روغن خاصیت نرم کننده پوست را داشته، به این منظور بهتر است ابتدا پوست را با آب گرم و صابون ملایم بشویید و سپس مقداری از روغن را روی پوست ماساژ دهید. استفاده از روغن بنفشه برای تقویت مو و ابرو مفید بوده، همچنین درمان موخوره از دیگر خواص روغن بنفشه برای موها است. در طب سنتی از روغن بنفشه برای تسکین درد مفاصل استفاده میشود. این روغن گیاهی پر خاصیت، به دلیل داشتن مواد موثر و نافذ، مفاصل را نرم و از درد آن کم می‌کند. به این منظور، مفاصل دردناک را با این روغن ماساژ دهید و سپس محل درد را گرم کنید. استفاده از روغن بنفشه برای تقویت و استحکام ناخن‌ها مفید است. از خواص روغن بنفشه در طب سنتی استفاده از آن به عنوان داروی پیشگیری بیمارى‏هاى مغزى و بیماریهاى نزله‏ اى است. چکاندن چند قطره از این روغن در بینی، باعث از بین رفتن عفونتهای بینی شده و اخلاط جمجمه را پاک می‏کند. از دیگر خواص روغن بنفشه کمک به تحریک گردش خون در عضلات است. همانند خواص روغن بادام و خواص روغن نارگیل، استفاده از این روغن درحمام مفید بوده شما می توانید به سادگی چند قطره از آن را به وان حمام خود اضافه کرده و از فواید آن لذت ببرید.

طرز تهیه روغن گل بنفشه

متأسفانه روغن بنفشه‌ای که در بازار موجود است یا تقلبی است یا کیفیت آن پایین است ازاین‌رو اگر از آن‌ها استفاده کنید ممکن است اثر نکند و توصیه ما این است که خودتان آن را درست کنید. برای تهیه روغن بنفشه، گلهای بنفشه را در ظرفی (ترجیحاً) شیشه‌ای قرار دهید و روی آن روغن کنجد ریخته تا جایی که روی گل‌ها برسد، یک ماه آن را بگذارید، می‌توانید آن را پشت شیشه در معرض نور (غیرمستقیم) آفتاب قرار دهید و هرچند روز آن را تکان بدهید تا مواد آن خوب جابجا شود، پس از یک ماه می‌توانید روغن را صاف کرده و اگر بخواهید روغن بهتر و خالصتری داشته باشید، میتوانید دوباره در آن گل بریزید و یک ماه دیگر اجازه دهید بماند. چنانچه این کار را، به مدت ده ماه انجام دهیم، روغن بنفشه به‌دست‌آمده بسیار عالی و مؤثر در درمان انواع بیماری‌ها است. همچنین توصیه میشود، برای تهیه روغن بنفشه از گل نیمه‌خشک استفاده شود و بدون ساقه باشد زیرا اگر تر باشد کپک می‌زند و اگر خشک باشد مواد آن دیر جذب می‌شود، دقت شود که از آتش (حرارت) و نور مستقیم آفتاب نباید استفاده کرد. اگر گل بنفشه قبل از اینکه کاملاً خشک شود و به حالت نیمه‌خشک در روغن ریخته شود اثرش بیشتر است، همچنین اگر گل را نیم کوب کنید بهتر است و حجم آن کم می‌شود، اگر هرماه گل‌ها عوض شود تا ده ماه این روغن بنفشه واقعاً معجزه خواهد بود، البته حداقل دو ماه باید گل بنفشه در روغن ریخته شود. همچنین جالب است بدانید که بهترین گل بنفشه، بنفشه منطقه خراسان و بعد از آن بنفشه شمال است.

گل بنفشه برای سردرد

خواص فراوان و متعدد بنفشه باعث شده که در روایات اسلامی از آن به عنوان بهترین گیاه و روغن آن بهترین روغن یاد شود. امام صادق علیه السلام در حدیثی می فرماید:بنفشه ، مِهتر همه ی روغن های شماست حکایت بنفشه در میان روغن ها ، حکایت ما در میان مردم است و بنفشه ، خوب روغنی است ! درد را از سر و چشمان می بَرَد. امروزه از روغن بنفشه برای از بین بردن جای سوختگی و زخم ، درمان سینیوزیت و سردرد استفاده می کنند. امام رضا (ع) هم برای پیشگیری از ابتلا به سردرد راه های مختلفی را ارائه کرده اند. روزی امام رضا علیه السلام برای یکی از خدمتکارانش که مبتلا به تب و سردرد شد کاسنی خواست فرمود:آن را آرد کنید. سپس آن را روی آتش گذاشت و روغنی به آن اضافه کرد و ضمادی درست کرد و بعد آن را بر سرش گذاشت و بعد فرمود:این یعنی (کاسنی و روغن بنفشه )تب را از بین می برد . برای سردرد مفید است و آن را از بین می برد.

گل بنفشه برای پوست

یکی از خواص درمانی روغن بنفشه خاصیت تقویت کنندگی پوست ، ضد چین و چروکی و ضد خشکی و نرم کننده گی پوست است. إمام رضا علیه‏السلام در این باره می فرماید:إذا أرَدتَ ألاّ یَظهَرَ فی بَدَنِکَ بَثرَهٌ ولا غَیرُها ، فَابدَأ عِندَ دُخولِ الحَمّامِ بِدُهنِ بَدَنِکَ ، بِدُهنِ البَنَفسَجِ ؛ اگر می‏خواهی که در بدنت جوش و جز آن رُخ ننماید ، هنگام در آمدن به حمّام ، چرب کردن بدن خود را به روغن بنفشه ، آغاز کن . از روغن بنفشه برای از بین بردن جای سوختگی، درمان سینیوزیت و سردرد استفاده می کنند

گل بنفشه و ماساژ

تمام قسمت های گیاه بنفشه مخصوصا ریشه آن دارای وبولین است ، طبق آخرین تجربه های علمی که روی گیاه بنفشه به عمل آورده اند معلوم شده است بنفشه دارای موسپلاژ، اسید سالیسیلیک ، ماده رنگی ، ملوم ، قلند ایرون ، اسید مالیک و ویولین می باشد. یکی از توصیه های امام رضا (ع) برای در بحث ماساژ درمانی روغن مالی بدن با استفاده از روغن های گرم مانند روغن خیری (شب بو) و روغن های مشابه است که طبیعت گرم دارند. در همین زمینه امام رضا (ع) می فرماید:ادهنوا بالبنفسج فانه بارد فی الصیف و حار فی الشتاء؛ با روغن بنفشه خود را خوشبو کنید زیرا در تابستان سرد و در زمستان گرم است. از روغن بنفشه همچنین برای گرفتگی و خشکی بینی، آفتاب سوختگی، درمان موخوره و تقویت مو و ابرو بهره می برند. امام رضا علیه السلام :هر کس می خواهد که لب هایش نترکد و از آن ناسور 1 بیرون نزند ، به ابروهای خود ، روغن بمالد.

برگ گل بنفشه

برگ بنفشه اثر نرم کننده دارد و از آن لوسیونهایى تهیه مى‏شود که جهت رفع تحریک التهاب اعضاى خارجى، ورم چشم و همچنین به صورت تنقیه براى رفع تحریکات روده مورد استفاده قرار مى‏گیرد. ریشه بنفشه داراى اثر قى‏آور است و مى‏توان از آن به جاى ایپکا در بیماریهاى اطفال استفاده به عمل آورد پس از مصرف آن در مخاط دستگاه هضم تحریک گردیده حالت تهوع و استفراغ پیش مى‏آید. بنفشه ضد احتقان خون، مقوى و مدر و تصفیه کننده خون است و براى درمان بیماریهاى جلدى و بواسیر و واریس مصرف مى‏شود، مقدار مصرف بنفشه 40 الى 60 گرم در یک لیتر آب است. از پودر ریشه گل بنفشه فرنگى 8 الى 10 گرم شربتى درست مى‏کنند که قى‏آور و ملین است. گل بنفشه ایرانى بهترین مسهل صفرا است و مسکن عطش و تبهاى شدید را بر طرف مى‏کند و فشار خون را پائین مى‏آورد. بنفشه خواب‏آور و محلل ورمها بوده جهت سردرد و سرفه، سختى سینه و حلق نافع است و سوزش ادرار را از بین مى‏برد و براى درمان ذات الجنب و ذات الریه و دیفترى و سردرد اطفال تجویز مى‏شود. روغن بنفشه در طبیعت سرد و خواب‏آور است و جهت جرب و درمان کلف و جلوگیرى از ریزش مو و نرم کردن پى مفاصل و نگاهدارى ناخن به کار مى‏رود.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 29 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.