همه چیز درباره مصرف گیاه والک کوهی در دوران بارداری

همه چیز درباره مصرف گیاه والک کوهی در دوران بارداری

والک گیاه والک ,گیاه والک چیست,گیاه والک ویکی پدیا,گیاه والک وخواص,گیاه والک در کجا میروید,گیاه والک در بارداری,گیاه والک چه خواصی دارد,گیاه والک چیست توضیحاتی در مورد گیاه والک والک یا سیر …

آشنایی با خواص و فواید گیاه بومادران

آشنایی با خواص و فواید گیاه بومادران

آشنایی با خواص و فواید گیاه بومادران خواص بومادران,فواید بومادران,بومادران درمانی,خاصیت بومادران,خواص بومادران درمانی,خواص بومادران برای پوست,خواص بومادران برای مو,خواص بومادران برای جوانی,خواص بومادران برای بارداری,خواص خوردن بومادران,فواید بومادران خام,فواید بومادران پخته …

کاکائو و کبد چرب ، کاکائو تلخ و شیر کاکائو برای کبد چرب

کاکائو و کبد چرب ، کاکائو تلخ و شیر کاکائو برای کبد چرب

کاکائو و کبد چرب رابطه کاکائو و کبد چرب،خواص مصرف کاکائو و کبد چرب،رابطه کاکائو و کبد چرب،مصرف کاکائو و کبد چرب،مضرات کاکائو و کبد چرب،رابطه کاکائو و کبد چرب چیست؟ در …

ترشک

ترشک ,ترشک آلبالو,ترشک درشت,طرز تهیه ترشک,طرز تهیه ترشک آلو,طرز تهیه ترشک آلبالو,گیاه ترشک,طرز تهیه ترشک با رب انار ,خواص گیاه ترشک

ترشک , ترشک آلبالو , طرز تهیه ترشک , خواص گیاه ترشک

توضیحاتی در مورد ترشک

مشخصه گیاه ترشک : ترشک گیاه با دوامی است که ریشه ی قوی و دوکی شکل دارد. برگ های آن به شکل دوکی و نیزه ای می رویند و رنگ آن سبز روشن است و در تابستان گل می دهند. ترشک گیاه علفی معروفی است که گل های ریز به خصوصی دارد. از خانواده هفت بند بوده و کلیه اندام های گیاه به خصوص برگ، دانه، ریشه استفتده می شود. ترکیبات گیاه : ویتامین آ و ث، اکسالات پتاسیم، اسید تارتاریک، هاپیترین، اسید کریزوفانیک، اسید تانیک، انتراکینوندر. این مطلب از سایت جسارت در مورد ترشک صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

اثرات دارویی ترشک

خواص و اثرات دارویی ترشک : طبیعت ترشک سرد و خشک است، دارای قوه اعتیاد آور است. ترشک دارای خواص اشتها آور، تصقیه کننده خون، هضم کننده غذا، ادرار آور، ملین، ضداسکوربوت، قابض است.

موارد مصرف ترشک

موارد مصرف ترشک : از این گیاه در موارد رفع اسهال و خونریزی رحمی، قطع اخلاط خونی، بواسیر، قطع ترشحات رحمی کاربرد دارد. در طب گذشته جهت دفع ادرار و ورم لثه دندان ها، زردی و عوارض گواتر و رفع تب توصیه نموده اند. این گیاه از گیاهان شفابخش سنتی اروپاییان و بومیان آمریکا بوده و یک پاک کننده قوی داخل بدن است. ریشه این گیاه یک ملین ملایم است، علاوه بر این کبد را فعال می کند، گیاه درمانگرها، آن را در درمان جوش های پوست مناسب می دانند. برگ های تازه گیاه، آسیب های ناشی از تیغ گزنه را التیام می بخشد و پادزهر معروفی برای درمان سوزش گزنه است، به این صورت که یک برگ تازه له شده آن را روی سطح آسیب دیده قرار دهید. این گیاه را معمولا در ترکیب های مسهل و ترکیبات تقویتی برای جبران کمبود غذاهای ضعیف زمستانی استفاده می کنند و دارویی مفید برای دستگاه گوارش میدانند و به عنوان گیاهی پاک کننده، برای درمان بسیاری از مسمویت ها به کار می برند. در ریشه ترشک آهن وجود دارد و گرد آن را برای درمان کم خونی، به مقدار روزی تا 3 گرم، استفاده می کنند.

ترشک , ترشک آلبالو , طرز تهیه ترشک , خواص گیاه ترشک

خواص ترشک

خواص ترشک : ترشک یک گیاه پاک کننده است که برای درمان مشکلات پوستی مانند اگزما، پسوزیاریس، و درمان آرتروز و روماتیسم شهرت دارد. برای هر گونه تنبلی و رخوت، از جمله تنبلی دستگاه گوارشی و یبوست مفید است. و این گیاه را با خاصیت موثر بر اندام گوارشی می شناسند. نوعی دیگر از این گیاه که به صورت گیاهی بزرگ و پایا با ریزورم ضعیف که داخل آن زرد رنگ است، برگ های آن به شکل قلب و دمبرگ آن دراز است. سرشار از ویتامین ث و اشتها آور و تصفیه کننده خون و برطرف کننده کمبود ویتامین های بدن می باشد.

ترشک و نسخه های درمانی

دم کرده 25 گرم ترشک در یک لیتر آب خون را تصفیه می کند و برای کورک و دمل های چرکی فوق العاده مفید است. همچنین اگر سبزی ترشک را بکویند و بپزند و به شکل فرنی در آورند و به شکل ضماد روی آبسه های چرکی قرار دهند آبسه ها خیلی زود می رسند درد آن برطرف شده و شفا می دهند. ریشه ترشک را به مقدار 25 گرم در یک لیتر آب بجوشانید، جوشانده ادرار آوری به دست می آید که خون را تصفیه می کند و جوش های زیر پوستی را بر طرف می سازد. عرق شوید را با خواص برطرف کننده چربی خون، مقوی معده، ضد دل درد و بیماری های روده، هضم کنده غذا، آرام کننده و زیاد کننده ترشحات شیرمادر، بدون هیچ اسانس و افزودنی شیمیایی، از فروشگاه عطارک تهیه نمایید.

ترشک درشت

ترشک درشت (نام علمی: Rumex acetosella) گیاهی است تک جنسی (دوپایه) که برگ، ریشه و دانه آن برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد

همه چیز درباره ترشک

نام‌های دیگر آن: حَماض، ترشک اسفناجی، حماض البقر، حماض‌الماء، ترشه، حمیضه، ساق تروشک، ساق ترشک، نیره خراسانی، اوزیل، رومکس، استاک، ترشک درشت، پاسیانها، ترشکهای شیرین، حماض شیرین، حلیمون، طوطاق، اشلیه پاتم، امروله و اشلیه کیاتم می‌باشد. ۱. طبع آن سرد و خشک است. ۲. انواع ترشکها حاوی ویتامین ث می‌باشند در نتیجه مدر هستند. ۳. این گیاه خنک کننده و تب‌بر است. ۴. تصفیه کننده خون می‌باشد. ۵. شادی آور است. ۶. جهت خنازیر به صورت ضماد می‌گذارند. ۷. جهت یرقان از دمکرده ریشه آن استفاده می‌کنند و برگ آن به طور مستمر میل شود. ۸. جهت تقویت معده از برگ آن مانند سبزی خوردن به طور مستمر استفاده گردد. ۹. تقویت کننده کبد است. ۱۰. جهت درد و زخم معده آن را پخته با سماق میل کنند. ۱۱. برای رفع زگیل ترشک را به موضع بمالند. ۱۲. خوردن این گیاه مقاومت بدن را در مقابل امراض بالا می‌برد. ۱۳. افراط در خوردن این گیاه برای کلیه مضر است. ۱۴. جهت ‌ورم لثه و دندان که ناشی از کمبود ویتامین ث می‌باشد مفید است. ۱۵. کسانی که گواتر دارند از ترشک مانند سبزی خوردن در برنامه غذایی خود استفاده کنند. ۱۶. برای رفع تب‌های نوبه حدود ۱۵۰ گرم شیره آن را به بیمار طی چند نوبت بدهند، کسانی‌که بیماری کلیه دارند با احتیاط مصرف‌کنند. ۱۷. جهت بیماری جرب ترشک را پخته با آرد تخم کتان و پیه بز ضماد درست کرده در محل بگذارند. ۱۸. یک نسخه برای معالجه یبوست ۱۰۰ گرم برگ ترشک، ۳۰۰ گرم کاهو، کمی جعفری خشک، یک لیتر آب حدود ۲۰۰ گرم نان برشته سبوس‌دار با کمی ادویه پخته و هر شب از این سوپ استفاده گردد و هر شب یک بشقاب میل شود بعد از چند روز یبوست از بین خواهد رفت. ۱۹. برای درمان سفتی شرائین از ترشک به صورت آش استفاده شود. ۲۰. جهت درمان بیماری پیسوریازیس مفید می‌باشد. ۲۱. جهت نارسائی دستگاه دفع ادرار از جوشانده این گیاه استفاده گردد. ۲۲. مصرف زیاد این گیاه باعث تولید سنگ کلیه، مثانه و کیسه صفرا می‌گردد. ۲۳. سبزی این گیاه باعث هضم غذاهای ثقیل می‌گردد. ۲۴. این گیاه را نباید در ظروف مسی پخت زیرا باعث مسمومیت می‌گردد. ۲۵. پاک کننده خوبی است اگر چند برگ ترشک را در شیشه‌ای روغنی ریخته و آب بریزیم روغن آن شیشه را پاک می‌کند. ۲۶. برای پاک کردن لکه جوهر از لباس چند برگ تازه ترشک را به لکه بمالید سپس با صابون بشوئید این عمل را چند بار تکرار کنید تا کاملاً پاک شود. ۲۷. جهت پائین آوردن فشار خون سبزی مناسبی است. ۲۸. کم کننده چربی خون است. ۲۹. جهت تسکین کمردرد از دانه ترشک به صورت دمکرده استفاده گردد. ۳۰. کسانی که درد مفاصل و یا نقرس دارند از خوردن ترشک خودداری کنند. ۳۱. جهت جمع شدن و سفت شدن پوست صورت برگ ترشک را له نموده با عرق رازیانه مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارند. ۳۲. جهت رفع کم‌خونی از دمکرده ریشه ترشک روزی ۳ فنجان بنوشند. ۳۳. جهت ترشحات زنانه از این گیاه به عنوان سبزی میل شود. ۳۴. کسانی که اسید اوریک دارند از خوردن این گیاه خودداری کنند.

گیاه ترشک

ترشک گیاهی چندساله است که در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا به عمل می آید. به گزارش «هلث مد» برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه و برگ آن نیز خاصیت دارویی دارد.خواص دارویی این گیاه به قرار زیر است: ▪ این گیاه به دلیل داشتن مقدار فراوان آهن برای درمان کم خونی موثر است. ▪ مصرف آن برای رفع اختلالات خونی، آلرژی های بهاری، سل غدد لنفاوی گردن، اختلالات حاد پوستی و نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین C توصیه می شود. ▪ دانه های این گیاه به عنوان مسکنی برای بهبود درد مفاصل استفاده می شود. ▪ جوشانده برگ و دانه های آن به صورت موضعی برای درمان دمل موثر است. ▪ ترشک برای تصفیه خون، دفع زرداب و کارآیی کبد، کلیه و روده ها موثر است. ▪ به عنوان داروی ضدعفونی کننده و منقبض کننده خون به صورت موضعی استفاده می شود. ▪ به هنگام یبوست استفاده می شود. ▪ برای تنظیم طبیعی اسیدمعده به کار می رود. ▪ از آن جا که جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد برای تقویت مو، ناخن و کیفیت پوست موثر است. ▪ این گیاه به دلیل داشتن مقدار فراوان اسید اکسولید نباید بی رویه مصرف شود، زیرا باعث آسیب زدن به مثانه و کلیه می شود.

نام علمی ترشک

گیاه دارویی ترشک با نام علمی: Rumex acetosella گیاهی است تک جنسی(دو پایه) که برگ، ریشه و دانه آن برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته شده است. ترشک، گیاه شبیه اسفناج و بومی قاره اروپا بوده که این گیاه حاوی اسید اگزالیک بوده که باعث طعم اسیدی آن می گردد که این گیاه کم کالری و دارای میزان بالایی آب بوده. برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه و برگ آن دارای خاصیت دارویی بوده.

نام‌ های دیگر ترشک

نام‌های دیگر گیاه ترشک: حماض، ترشک اسفناجی، حماض البقر، حماض‌الماء، ترشه، حمیضه، ساق تروشک،، رومکس، ساق ترشک، نیره خراسانی، اوزیل ، استاک، ترشک درشت، حماض شیرین ، پاسیانها، ترشکهای شیرین ، حلیمون، طوطاق، اشلیه پاتم، امروله و اشلیه کیاتم می بوده است.

اکولوژی گیاه ترشک

اکولوژی گیاه ترشک: این گیاه در مناطق معتدل کشور ایران رویش می کند و از قدیم الایام به عنوان یک سبزی مفید و مؤثر از آن استفاده می شده ، گرچه در رابطه با مسائل غذایی از آن استفاده های فراوانی گردیده ، ولی اکنون این استفاده کاهش پیدا کرده و در عوض موارد درمانی این گیاه افزایش پیدا نموده و در همه زمینه ها از آن استفاده شده و هیچگونه عارضه ای را به دنبال نداشته. ترشک معمولی امروزه بعنوان چاشنی همچون اسفناج مورد استفاده قرار گرفته و ترشک به عنوان یک گیاه علفی مرتعی به دلیل دو پایه بودن و دارا بودن کروموزوم های جنسی و دوره رشد و نمو کوتاه به عنوان یک گیاه مدل در مطالعات ژنتیکی و مولکولی تعیین جنسیت بکار رفته و برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه و برگ آن نیز خاصیت دارویی داشته است.این گیاه به عنوان علف هرز در برخی مزارع دیده می شود مانند مزارع علف هرز گندم.

خصوصیات ظاهری گیاه ترشک

خصوصیات ظاهری گیاه ترشک : ترشک مربوط به جنس Rumex با 200 گونه گیاهی بوده که عموما دارای ریشه هایی بلند و برگهای چرم مانند می باشند،این گیاه گیاهی چندساله بوده که در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا به عمل می آیدو گیاهی تک جنسی دارای گلهایی به رنگ سبز یا سبز مایل به قرمز بوده و ارتفاع این گیاه بین 0.3 تا یک متر و دارای ریشه ضخیم و ساقه‌ی راست و بدون کرک می‌بوده. برگ ها ان متناوب و ساده و بیضویو تیرکمانی شکل بوده و گلهای کوچک با پوششی مرکب از شش کاسبرگ به وضع مجتمع به صورت دسته‌های 3 تا 8 تایی در قسمت انتهایی ساقه قرار گرفته شده اند.

ترشک , ترشک آلبالو , طرز تهیه ترشک , خواص گیاه ترشک

کشت ترشک

ترشک در ایران، در مناطق معتدل کشور رویش داشته و این گیاه آب و هوای سرد را بیشتر می‌پذیرد، لذا اگر در مناطق گرم و مرطوب کشت گردد احتمال ابتلا به بیماری سفیدک پودری زیاد خواهد شد ،این گیاه مقاوم می باشد و از لحاظ نیاز آبی جزو گیاهانی بوده که به آبیاری بسیار کمی احتیاج داشته و بهمین دلیل بایستی در هنگام آبیاری بسیار دقت کرد تا زمین غرقاب نشود. این گیاه چند ساله تا 3 سال بازدهی اقتصادی دارد و در برخی مواقع مشاهده می شود که برگهای این گیاه تغییر رنگ داده که در این صورت می‌توان با افزودن فسفر به خاک نسبت به رفع این مشکل اقدام نمود.کشت این گیاه توسط بذر، به صورت مستقیم در زمین اصلی انجام می گیرد و نکته قابل توجه اینکه عملیات کشت این گیاه می‌بایست به صورت بسیار تنک صورت پذیرد و در صورتی که هدف برداشت گل بود می بایست عملیات برداشت در مرحله گلدهی یعنی قبل از تشکیل میوه و بذر صورت گرفته شود. اما در مقیاس وسیع کشت، زمانی که 50 تا 60 درصد گل ها باز بشوند، برداشت کل خوشه‌ها اعم از باز شده و باز نشده صورت می‌پذیردو سپس خوشه‌‌های جمع‌آوری شده را در سایه و در محلی که دارای تهویه مناسب باشد خشک می نمایند.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 7 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.