هیستری چیست و چگونه درمان می شود

هیستری چیست و چگونه درمان می شود

هیستری چیست و چگونه درمان می شود برای اینکه به طور کامل با هیستری آشنا شوید این مقاله را کامل بخوانید

راههای گیاهی سریع خانگی درمان اسهال و استفراغ در بزرگسالان و کودکان در منزل

راههای گیاهی سریع خانگی درمان اسهال و استفراغ در بزرگسالان و کودکان در منزل

راههای گیاهی سریع خانگی درمان اسهال و استفراغ در بزرگسالان و کودکان در منزل   درمان اسهال و استفراغ در بزرگسالان ،درمان اسهال و استفراغ ویروسی در بزرگسالان،درمان اسهال و استفراغ شدید در …

علت و دلایل و درمان خانگی آبسه لثه در دوران بارداری

علت و دلایل و درمان خانگی آبسه لثه در دوران بارداری

آبسه لثه آبسه لثه ,آبسه لثه+درمان,آبسه لثه کودکان,آبسه لثه به انگلیسی,آبسه لثه در بارداری,آبسه لثه بدون درد,آبسه لثه در کودکان,آبسه لثه چیست,آبسه لثه نوزاد توضیحاتی در مورد آبسه لثه آبسه دندان یک …

سرطان پروستات

سرطان پروستات,سرطان پروستات علائم,سرطان پروستات چیست,سرطان پروستات بدخیم,سرطان پروستات در جوانان,سرطان پروستات در مردان,علائم سرطان پروستات,علائم سرطان پروستات چیست,علائم سرطان پروستات چیست,سرطان پروستات و علائم آن,علائم سرطان پروستات در مردان,علائم سرطان پروستات بدخیم,علائم سرطان پروستات پیشرفته,سرطان پروستات و علائم,علائم سرطان پروستات در زنان,سرطان پروستات چیست همشهری

سرطان پروستات,سرطان پروستات علائم,سرطان پروستات چیست,سرطان پروستات بدخیم

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم به سرطان پروستات و علل و علائم ان بپردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.سرطان پروستات (به انگلیسی: Prostate cancer) که با نام چنگار پروستات نیز شناخته می‌شود، پیشرفت سرطان در پروستات است که غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است. بیشتر سرطان‌های پروستات آرام رشد می‌کنند، اما برخی نسبتاً سریع رشد می‌کنند. سلول‌های سرطانی ممکن است از پروستات گسترش و به دیگر بخش‌های بدن برسند، به ویژه استخوانها و گره‌های لنفاوی. این بیماری ممکن است در آغاز نشانگانی را نشان ندهد. در مراحل پیشرفته تر می‌تواند مشکلاتی را در ادرار کردن، خون در ادرار یا درد در ناحیهٔ لگن و کمر هنگام ادرار به وجود آورد.یک بیماری دیگر به نام هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات نیز می‌تواند نشانگان مشابهی را پدید آورد. یکی دیگر از علائمی که بعدها بروز پیدا می‌کنند شامل سطح پایین گلبول‌های قرمز است. اخیراً محققان مرکز تحقیقات سرطان انگلیس و بیمارستان «آدن بروک» کمبریج، با مقایسه ۲۵۰ نمونه از تومورهای پروستات، موفق به شناسایی پنج نوع متفاوت سرطان پروستات شدند. هر یک از این پنج نوع سرطان پروستات دارای امضای ژنتیکی مجزا هستند و راه درمان متفاوتی دارند.

عوامل سرطان پروستات

عوامل بروز این بیماری؛ سن(سن بیشتر=خطر ابتلای بیشتر)، سابقه‌ی خانوادگی(در خانواده‌شان سابقه سرطان پروستات باشد و یا اینکه بیشتر خانم‌های خانواده سرطان سینه داشته باشند.)، چاقی و اضافه وزن، مبتلایان به بیماری‌هایی مثل سوزاک و مصرف داروهای ضد التهاب.

سرطان پروستات,سرطان پروستات علائم,سرطان پروستات چیست,سرطان پروستات بدخیم

علائم سرطان پروستات

از علائم وجود این بیماری(در مراحل اولیه ممکن است بدون نشانه باشد)؛ مشکل در ادرار کردن، کاهش شدت خارج شدن ادرار، خون در ادرار، خون در منی، درد(در کمر، لگن و یا ران)، احساس ناراحتی در ماهیچه‌های لگنی، اختلال نعوظ، انزال و ادرار همراه با درد و درد استخوان.خطر مرگ در این بیماری کم است. عوارض ابتلا به این سرطان و همچنین درمان آن می‌تواند شامل بی‌اختیاری ادرار، عود بیماری پس از درمان و یا اختلال نعوظ باشد.این بیماری از طریق رادیوتراپی، هورممون‌درمانی، جراحی، منجمد کردن بافت پروستات، شیمی‌درمانی و… قابل درمان است. (اما برخی افراد به دلیل عوارض جانبی این موراد، از درمان آن خودداری می‌کنند.)آقایان می‌توانند با استفاده از رژیم غذایی سالم پر از میوه و سبزیجات، ورزش و حفظ وزن مناسب از بروز این بیماری در خود جلوگیری کنند.

نکاتی در مورد بیماری سرطان پروستات

مخلوط کلم بروکلی و گوجه فرنگی یک داروی قوی ضد سرطانی است بخصوص برای مقابله با سرطان پروستات بسیار موثر است.از خواص چای سفید کاهش قند خون و مشکلات قلبی و سکته قلبی، افزایش دهنده انرژی و کاهش دهنده استرس، از بین برنده سرطان معده ، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات هستند.مصرف زیاد فلفل سیاه برای بیماری‌های دستگاه گوارش، مجاری ادرار، سل، بواسیر، سودا، کلیه، جگر و کسانی که کم‌خونی دارند مفید نمی‌باشد.کسانی که ورم پروستات دارند در خوردن فلفل افراط نکنند. بهتر است بدانید که کسانی که تصلب شرائین دارند و سکته مغزی کرده‌اند نباید فلفل زیاد استفاده نمایند.سیاه دانه ادرارآور است و برای مردان مبتلا به پروستات مفید است. همچنین عفونت های ادراری را درمان می کند.ناراحتی‌های احشایی که درد آن‌ها به کمر انتشار پیدا می‌کند می تواند منجر به کمر درد شوند. مانند؛ ناراحتی قسمت‌هایی از روده‌ها یا ناراحتی پروستات.خار مریم از ایجاد سنگ صفرا پیش گیری و بیماری را درمان می نماید.البته این گیاه، در مقابله با سرطان پروستات،سرطان رحم و سرطان سینه موثر و نافع است و رشد سلول های سرطانی را نیز کاهش می دهد.در واقع این گیاه اثربخشی داروهای مربوط به شیمی درمانی را نیز افزایش می دهد.بدنیست بدانید که مقاومت انسولین در بیمارانی که از دیابت نوع ۲ رنج می برند را کاهش می دهد.دم اسب برای معالجه ناراحتی پروستات، عفونت های مجرای ادراری، دفع سنگ کلیه و کیست به کار برده می شود و کاربرد فراوانی دارد.خودارضایی باعث مبتلا شدن زنان و مردان به سرطان پروستات می شود.

سرطان پروستات خوش خیم

بسیاری از مردان مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات دچار تکرر ادرار به خصوص در شب می شوند. این وضعیت ناکچوری یا تکرر ادرار شبانه نام دارد. موسسه ملی سلامت تکرر ادرار را نیاز به ادرار کردن ٨ بار یا بیشتر در طول روز تعریف می کند. گاهی اوقات این نیاز منجر به فوریت در ادرار کردن نیز می شود. غده ی پروستات بزرگ شده باعث افزایش فشار وارد بر پیشابراه و مثانه و در نتیجه عدم توانایی در نگه داشتن ادرار می شود.BPH یا بزرگی خوش خیم پروستات می تواند عمل ادرار کردن را دشوار کند. افزایش فشار داخل پیشابراه، جریان ادرار از مثانه را متوقف می کند. این امر می تواند عمل ادرار کردن را در هنگام شروع دشوار و جریان ادرار را به ویژه در پایان ادرار ضعیف یا متوقف کند و در نتیجه ادرار به صورت قطره قطره می شود.فشار ناشی از BPH که بر سیستم تولید مثل و مجاری ادرار اعمال می شود ، باعث ایجاد درد هنگام ادرار کردن و نعوظ می شود. برخی از مردان حس می کنند که نیاز به فشار بیشتری نیز دارند که همین امر می تواند عاملی برای ایجاد درد باشد. این درد می تواند ناشی از عفونت ها باشد که خود ، یکی از عوارض شایع بزرگی خوش خیم پروستات است.

سرطان پروستات باعث مرگ میشود

یک متخصص اورولوژی سرطان غده پروستات را دومین علت مرگ آقایان پس از سرطان ریه دانست و رژیم غذایی مناسب همراه با فعالیت فیزیکی را عامل کاهش ریسک ابتلا به این بیماری معرفی کرد. علی حمیدی مدنی، متخصص اورولوژی با تشریح وظیفه غده پروستات گفت: غده پروستات عضوی مردانه است که در تولید مثل نقش دارد تا جایی که اگر این غده و ترشحات مربوط به آن وجود نداشته باشد مردان بارور نخواهند شد. وی افزود: از زمان تولد یک پسر، غده پروستات در بدن وی وجود دارد ولی غیر فعال است تا اینکه همزمان با رشد وی و رسیدن به بلوغ، شروع به رشد می‌کند و بخشی از ترشحات مایع منی را که برای تغذیه اسپرم ها ضروری است تولید می‌کند. این متخصص اورولوژی رشد غده پروستات را مسأله مهم در تبدیل این غده به یکی از عوارض شایع بین مردان توصیف و تصریح کرد: با افزایش سن و تغییرات هورمونی،‌ غده پروستات دچار دگرگونی در ساختمان و عملکرد می‌شود که می‌تواند فرد را به بیماری بزرگی خوش‌خیم یا بدخیم پروستات مبتلا کند. حمیدی مدنی درباره بیماری بدخیم غده پروستات گفت: بیماری بدخیم پروستات در تمام جوامع غربی و شرقی بیماری شایع است اما نوع رژیم غذایی و اسلوب زندگی در رویداد این بیماری نقشی کاملاً جدی ایفا می کند به گونه ای که در آمریکا یا در کشورهای حوزه اسکاندیناوی پس از سرطان پوست شایعترین بدخیمی در مردها محسوب می‌شود و پس از سرطان ریه دومین علت مرگ در آقایان است. وی درباره علت شیوع سرطان غده پروستات در جوامع مختلف خاطرنشان کرد: وقتی سن جمعیت متناسب با افزایش امید زندگی بالا می‌رود، یک رشته بیماری‌های خاص سالمندان از جمله سرطان‌ها در جامعه شیوع پیدا می‌کند که در بین مردان سرطان پروستات به شدت شایع شده است.

سرطان پروستات در جوانان

بزرگی پروستات در مردان جوان با مشکل ادراری شروع می شود و اگر درست تشخیص داده نشود و به موقع درمان نشود ممکن است بر اساس شدت و میزان التهاب دچار عوارض دیگر بیماری شوند. علایم بزرگی پروستات در مردان جوان ممکن است دیده نشود و بعد از ماه ها یا سالها پیشرفت بیماری علایم ظاهر شوند.برخی از علایم بزرگی پروستات در مردان جوان: ۱- کاهش جریان ادرار فرد نه تنها جریان ادرار ضعیف دارد بلکه حس می کند مثانه اش کاملا خالی نشده و حین ادرار درد دارد. تا زمانیکه پیشابراه زیر فشار پروستات است و مثانه کاملا تخلیه نشود دفع ادرار ناقص صورت می گیرد. ۲- تراوش ادرار به دلیل فشار پروستات بزرگ شده جریان ادرار از پیشابراه مختل می شود و مثانه خوب تخلیه نمیشود و حس پرشدگی دارد و از آنجا که مقدار زیادی از ادرار قادر به عبور از مثانه نیست، منجر به تکرر نشت ادرار به دلیل افزایش ضربان های ادراری می شود. ۳- تردید ادراری هر وقت که به دستشویی می روید برای مدت طولانی ترشحات ادراری دارید. این شرایط را تردید ادراری مى گویند که یکی دیگر از علایم رایج بزرگی پروستات در جوانان است.شب ادراری در مردان ۴- شب ادراری ۱ بار شب از خواب بیدار شدن و تخلیه ی ادرار طبیعی است ولی اگر ۴ بار یا بیشتر در شب اتفاق بیفتد قطعا به پروستات بزرگ شده در مرد جوان اشاره می کند. ۵- ادرار چکه چکه گاهی ممکن است بی اختیار چند قطره ادرار لباس زیر شما را خیس کند، یا گاهی به طور فوری نیاز به تخلیه ی ادرار به حدی شدید شود که قبل از رسیدن به دستشویی کمی ادرار ترشح شود. ۶- تکرر ادرار این وضعیت به خاطر فشار پروستات بزرگ شده بر پیشابراه و مانع بر سر راه تخلیه ی ادرار ایجاد می شود، مثانه پر و پرتر می شود و نیاز به تخلیه ی مکرر ادرار افزایش می یابد. ۷- بی اختیاری ادرار فرد قبل از اینکه به دستشویی برسد مقداری از ادرار خارج مى شود. ۸- تلاش براى ادرار به دلیل فشار پروستات بزرگ شده بر پیشابراه برای تخلیه ی ادرار باید تلاش کرد که می تواند دردناک باشد. ۹- درد هنگام ادرار بزرگ شدن پروستات باعث درد در هنگام ادرار می شود و علامت رایج این بیماری است. ۱۰- ادرار چرکی در پروستات بزرگ پیشرفته چرک در ادرار ظاهر می شود، اگر چرک در ادرار دیده شود یعنی فرد حتما پروستات بزرگ دارد و باید اقدامات پزشکی انجام شود.

درمان سرطان پروستات

۱) استفاده از یک ربات به عنوان دستیار جراحی در طی عمل جراحی به کمک ربات، ابزارها به یک روبات ماشینی متصل شده و از طریق چندین برش کوچک به شکم وارد می شوند. جراح بر روی کنسول نشسته و از طریق کنترل دستی ربات را برای حرکت دادن ابزار رهبری می کند. پروستاتکتومی (جراحی برداشتن پروستات) روباتیک می تواند با جابجایی دقیق تر ابزار نسبت به روش مهاجم سنتی، به جراح کمک کند. ۲) ایجاد شکاف در شکم در این عمل جراحی، غده پروستات از طریق ایجاد شکافی در شکم خارج می شود. با پزشک خود برای انتخاب روش جراحی مناسب برای وضعیت خاصتان مشورت کنید. جراحی پروستاتکتومی رادیکال با احتمال ابتلا به بی اختیاری ادراری و اختلال نعوظ همراه است. از پزشک خود بخواهید که درباره ی خطراتی که ممکن است با توجه به شرایطتان با آن ها مواجه شوید، نوع روش انتخابی، سن و وضعیت سلامت عمومی به شما توضیح بدهد. پرتو درمانی یکی از روش های دیگر درمان سرطان پروستات پرتودرمانی است. پرتودرمانی با استفاده از انرژی بالای سلول های سرطانی را از بین می برد. پرتو درمانی سرطان پروستات می تواند به دو روش زیر صورت بگیرد: ۱) اشعه ای که از خارج بدن شما می آید ( پرتو های خارجی) در این روش، شما روی یک میز دراز می کشید و یک دستگاه در اطراف بدن شما حرکت کرده و پرتوهای پر انرژی مانند اشعه ایکس یا پروتون ها را به غده پروستات شما می تاباند. معمولاً باید این روش پنج روز در هفته به مدت چند هفته باید انجام شود. ۲) اشعه ای که درون بدن شما قرار دارد (براکی تراپی) براکی تراپی شامل قرار دادن تعدادی از دانه های رادیواکتیو (که به اندازه ی دانه ی برنج هستند) در بافت پروستات است. دانه های رادیواکتیو در طی مدت زمان طولانی پرتوها را با دوز پایین می تابانند. پزشک با استفاده از سوزن هدایت شده توسط سونوگرافی، این دانه های رادیواکتیو را در پروستات شما قرار می دهد. این دانه ها پس از مدتی خود به خود خاموش شده و نیازی به برداشتن آن ها نیست.

خودارضایی و سرطان پروستات

تحقیقات جدید نشان می‌دهد مردانی که میزان فعالیت جنسی آن‌ها در سنین ۲۰ و ۳۰ سالگی بالا است، خصوصا اگر میزان خودارضایی آن‌ها هم زیاد باشد، خطر سرطان پروستات در آن‌ها بیشتر است. در بخش دیگری از این تحقیقات مشخص شده که فعالیت جنسی زیاد در مردانی که در سنین چهل سالگی زندگی خود به سر می‌برند تأثیر منفی کمی داشته و از طرفی فعالیت جنسی مختصر در مردانی که در سنین پنجاه سالگی هستند می‌تواند از بروز این بیماری (سرطان پروستات) پیشگیری کند. اکثر این تفاوت‌ها به خودارضایی ارتباط پیدا می‌کند تا به دخول جنسی. محققان طی تحقیقاتی، فعالیت جنسی بیش از ۴۳۱ مرد را که سرطان پروستات داشتند قبل از ۶۰ سالگی مورد بررسی قرار دادند، در مقایسه با گروهی دیگر از مردان که تحت کنترل بوده و سرطان پروستات نداشتند.

نشانه های سرطان پروستات

 تکرر – ادرار کردن در دفعاتی بسیار بیشتر از حد طبیعی

اضطرار – حس اینکه باید فوراً ادرار کنید

شب‌ادراری – بیدار شدن مداوم طی شب برای ادرار کردن

تردید – دشواری شروع جریان ادرار

بیشتر بخوانید : التهاب پروستات ♥ سرطان بیضه ♥ سرطان پوست ♥ سرطان مخاط رحم ♥ سرطان سینه

آخرین بروز رسانی در : جمعه 11 خرداد 1397

55 دیدگاه

  • سارا فوریه 2017 در 22:28

    پروستات غده ای در سیستم تناسلی مردان می باشد. پروستات بیشتر منی (مایعی که حاوی اسپرم است) را تولید می کند. این غده که اندازه ای حدود یک گردو دارد در زیر مثانه و اطراف مجرای خروجی مثانه (لوله ای که ادرار را از مثانه خارج می کند) قرار دارد. سرطان پروستات یکی از بیماری های شایع مردان می باشد، با اینحال در سنین کم تر از ۵۰ سال نادر بوده و بیشتر در مردان مسن رخ می دهد.

  • اشکان فوریه 2017 در 22:28

    سرطان پروستات معمولا به آرامی پیشرفت کرده و در ابتدا محدود به غده پروستات می باشد و در سایر قسمت های بدن پخش نمی شود. درحالیکه بعضی از انواع سرطان پروستات به کندی پیشرفت کرده و نیاز به درمان خاصی ندارد، سایر انواع سرطان پروستات شدید بوده و سریعا در بدن پخش می شود.

  • سما فوریه 2017 در 22:28

    سرطان پروستاتی که در مراحل اولیه یعنی زمانیکه در حد غده پروستات است و پخش نشده، شناسایی گردد، دارای شانس بیشتری برای درمان موفق می باشد.

  • لادن فوریه 2017 در 22:28

    علایم سرطان پروستات

    در مراحل اولیه سرطان پروستات ممکن است علامت و نشانه ای نداشته باشد. سرطان پروستات در مراحل پیشرفته می تواند باعث بروز علایمی همچون:

    مشکل در ادرار کردن
    کاهش شدت خارج شدن ادرار
    خون در ادرار
    خون در منی
    درد عمومی در کمر، لگن یا ران ها
    احساس ناراحتی در ماهیچه های لگنی
    درد استخوان ها
    اختلال نعوظ
    انزال و ادرار همراه با درد

  • بهمن فوریه 2017 در 22:29

    اگر هر نشانه و علامتی در خود دیدید که شما را ناراحت و نگران می کند، به پزشک مراجعه نمایید.
    دلایل سرطان پروستات

    هیچ کس در مورد دلایل اصلی ابتلا به سرطان پروستات مطمئن نیست، عوامل بسیار زیادی وجود دارد که بر ابتلا به این سرطان تاثیر می گذارند، این عوامل شامل:

    سن، یکی از عواملی که خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد، سن می باشد. هرچه یک مرد مسن تر باشد، خطر بیشتری وی را تهدید می کند.

  • بهراد فوریه 2017 در 22:29

    سابقه خانوادگی، مردانیکه در خانواده شان سابقه سرطان پروستات دارند در خطر بیشتری هستند، همچنین مردانیکه در خانواده شان بیشتر خانم ها سرطان سینه دارند، در خطر بیشتری می باشند.
    چاقی و اضافه وزن، مردان چاق مبتلا به سرطان پروستات در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته هستند.

  • دانش فوریه 2017 در 22:29

    بیماری های مقاربتی، تحقیقات نشان می دهد مردانیکه مبتلا به سوزاک بوده اند در خطر بیشتری برای ابتلا به این سرطان می باشند.

  • شکوه فوریه 2017 در 22:29

    بعضی از داروها، تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه داروهای ضدالتهاب باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری می شوند.

  • سوگند فوریه 2017 در 22:29

    عوارض ابتلا به این سرطان و همچنین درمان آن می تواند شامل بی اختیاری ادرار و یا اختلال نعوظ باشد. خطر مرگ در این بیماری کم بوده و حتی خیلی از مردان مبتلا به این بیماری به دلایل دیگری فوت کرده اند

  • دانیال فوریه 2017 در 22:30

    شیوه درمان سرطان پروستات بسته به چندین عامل مختلف از جمله سرعت رشد آن، سلامت عمومی شما و همینطور فواید و عوارض جانبی درمان می باشد. در مردانیکه در مراحل اولیه این بیماری می باشند، درمان فوری ممکن است لازم نباشد و فقط با آزمایش بیماری تحت نظر قرار گرفته می شود.

  • لیلا فوریه 2017 در 22:30

    رادیوتراپی، در این درمان از انرژی قوی برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می گردد. عوارض جانبی این درمان می تواند شامل ادرار دردناک، ادرار پی در پی و فوری، همچنین مدفوع شل و یا درد هنگام دفع مدفوع می باشد. اختلال نعوظ نیز ممکن است در این بیماری رخ دهد.

  • یاسین فوریه 2017 در 22:30

    هورمون درمانی، این درمان بمنظور متوقف کردن تولید هورمون تستوسترون در بدن شما انجام می شود، چراکه سلول های سرطان پروستات برای رشد به هورمون تستوسترون احتیاج دارند. با قطع این هورمون ممکن است بتوان باعث مرگ سلول ها و یا کند شدن سرعت رشدشان شد. درمان هورمونی در مردانیکه مبتلا به نوع پیشرفته بیماری هستند، استفاده می شود. عوارض جانبی هورمون درمانی شامل اختلال نعوظ، گرگرفتگی، کاهش تراکم استخوان، کاهش میل جنسی و افزایش وزن گردد

  • شیرین فوریه 2017 در 22:30

    جراحی برای برداشتن غده پروستات، این روش شامل برداشتن غده پروستات، بعضی از بافت های کناری آن و بعضی از غدد لنفاوی می شود. جراحی این بیماری خطر بی اختیاری ادرار و اختلال نعوظ را در پی دارد.

  • یکتا فوریه 2017 در 22:30

    منجمد کردن بافت پروستات، در این روش اقدام به منجمد کردن بافت پروستات برای کشتن سلوهای سرطانی می نمایند. این شیوه معمول خطر بالایی داشته و زمانی انجام می شود که رادیوتراپی جوابگو نیست.

  • تبسم فوریه 2017 در 22:31

    شیمی درمانی، با این روش از داروهای شیمیایی برای کشتن سلول های در حال رشد از جمله سلول های سرطانی استفاده می شود. شیم درمانی یکی از گزینه های درمانی برای مردانی است که سرطانشان در بدن پخش شده است. همچنین شیمی درمانی برای مردانیکه بیماری شان با هورمون درمانی درمان نگشته است نیز استفاده می گردد.

  • شیما فوریه 2017 در 22:31

    شما می توانید خطر ابتلا به سرطان پروستات را با رعایت موارد زیر کم نمایید:

    یک رژیم غذایی سالم پر از میوه و سبزیجات، غلات کامل و کم چربی انتخاب نمایید

  • یاور فوریه 2017 در 22:32

    سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان‌ مردان است که در صورت تشخیص علائم و اقدام به موقع، شانس درمان و پیشگیری از پیشرفت سرطان پروستات افزایش می‌باید

  • رویا فوریه 2017 در 22:32

    وقتی سلول‌های قسمتی از بدن شروع به رشد کنترل نشده می‌کنند، سرطان ایجاد می‌شود. سلول‌های طبیعی، با الگوی نرمال تمام سلول‌های بدن تقسیم شده و رشد می‌کنند. ولی سلول‌های سرطانی اینگونه نیستند. آنها رشدشان را بی‌وقفه ادامه می‌دهند و ازحد نرمال بیشتر تکثیر می‌یابند. در این میان سرطان پروستات یکی از شایع‌ترین سرطان‌هایی است که مردان را مبتلا می‌کند و در سطح جهان دومین گونه سرطان رایج و پنجمین عامل مرگ و میر مربوط به سرطان، در مردان است. در سال ۲۰۱۲، ۱/۱ میلیون مرد به سرطان پروستات دچار شدند که از این تعداد، ۳۰۷۰۰۰ تن از آن‌ها جان سپردند. از هر 6 مرد، 1 نفر در طی زندگی به سرطان پروستات مبتلا می‌شود و از هر 35 مرد، 1 نفر در اثر این بیماری مي‌میرد. میزان مرگ‌ و میر ناشی از سرطان پروستات امروزه کاهش یافته و بیماری بسیار سریع‌تر تشخیص داده می‌شود.

  • یاسمین فوریه 2017 در 22:32

    سرطان پروستات (Prostate cancer) که با نام چنگار پروستات نیز شناخته می‌شود، در پروستاتاست که غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است رشد می‌کند (غده پروستات غده‌اى است که تنها در مردان یافت مى‌شود. این غده در زیر مثانه و دقیقاً جلوی رکتوم (قسمت انتهایی روده بزرگ) قرار گرفته است و اندازه‌ای معادل گردو دارد. وظیفه این قده ترشح مایعى به داخل منى است که اثر محافظتی و تغذیه‌ای روی اسپرم دارد). بیشتر سرطان‌های پروستات آرام رشد می‌کنند، اما برخی رشد نسبتاً سریعی رشد دارند. سلول‌های سرطانی ممکن است از پروستات گسترش و به دیگر بخش‌های بدن برسند، به ویژه استخوان‌ها و گره‌های لنفاوی. این بیماری ممکن است در آغاز علائمی از خود نشان ندهد؛ اما در مراحل پیشرفته‌تر می‌تواند مشکلاتی را در ادرار کردن، خون در ادرار یا درد در ناحیه لگن و کمر هنگام ادرار به وجود آورد. یک بیماری دیگر به نام هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات نیز می‌تواند نشانگان مشابهی را پدید آورد. یکی دیگر از علائمی که بعدها بروز پیدا می‌کند، سطح پایین گلبول‌های قرمز خون است.

  • پونه فوریه 2017 در 22:32

    اخیرا محققان مرکز تحقیقات سرطان انگلیس و بیمارستان «آدن بروک» کمبریج، با مقایسه 250 نمونه از تومورهای پروستات، موفق به شناسایی پنج نوع متفاوت سرطان پروستات شدند. هر یک از این پنج نوع سرطان پروستات دارای امضای ژنتیکی مجزا هستند و راه درمان متفاوتی دارند.

  • پریسا فوریه 2017 در 22:33

    گرچه سرطان پروستات در اغلب موارد مرگبار نیست، اما شناخت عوامل خطرساز برای این بیماری برای تشخیص علائم سرطان پروستات و درمان زودرس آن اهمیت دارد. سن بالا، نژاد و سابقه خانوادگی بیماری عوامل مهمی هستند که خط ابتلاء به سرطان پروستات را افزایش می‌دهند. حدود ۹۹ درصد موارد، در افراد بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد. اگر یکی از خویشاوندان درجه اول به این بیماری مبتلا شده باشند، احتمال ابتلاء به بیماری دو تا سه برابر می‌شود. در مورد عامل نژاد، به عنوان مثال در ایالات متحده آمریکا، این بیماری بیشتر در میان سیاه‌پوستان آمریکا بروز پیدا می‌کند تا سفید پوستان؛ همچنین ژاپنی‌ها در دنیا پایین‌ترین میانگین خطر ابتلا به این سرطان را دارند.

  • ستایش فوریه 2017 در 22:33

    عوامل دخیل در این بیماری شامل موارد زیر است:
    رژیم غذایی با سطوح بالای گوشت فرآوری شده
    گوشت قرمز یا فراورده لبنی
    رژیم‌های غذایی که سبزی‌های خاصی را در خود ندارند
    مصرف چربی زیاد (رژیم غذایی پرچربی خطر سرطان پروستات را افزایش می‌دهد، در مقابل رژیم غذایی کم‌چربی و مملو از میوه و سبزی خطر را کم می‌کند.)
    میزان بالای هورمون تستوسترون (افزایش میزان ترشح هورمون جنسی مردانه در خون، اغلب موجب تسریع روند بدخیمى سرطان پروستات مى‌شود.)
    تغییرات ژنتیکی (عده‌ای از عوامل ژنتیکی وجود دارند که مردان را به ابتلا به سرطان پروستات مستعد می‌سازند. این تغییرات ژنتیکی را با آزمایش می‌توان تشخیص داد.)

  • باران فوریه 2017 در 22:33

    سرطان پروستات به دو شکل دیده می‌شود: بالینی و پاتولوژیک. در سرطان پروستات بالینی، بیمار بعلت علائمی که سرطان ایجاد کرده است به پزشک مراجعه می‌کند. در نوع پاتولوژیک بیمار علائمی ندارد و پس از بررسی و آزمایشات لازم مشخص می‌شود که فرد سرطان پروستات دارد. ده درصد از مردانیکه بعلت بزرگی خوش‌خیم پروستات تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، پس از جراحی و آزمایش پاتولوژی پروستاتی که با جراحی خارج شده است، مشخص می‌شود که سرطان پروستات دارند. به این نوع سرطان، سرطان پاتولوژیک می‌گویند.

  • غزال فوریه 2017 در 22:33

    معاینه غده پروستات از طریق معاینه مقعد ساده‌ترین روش بیماریابی برای سرطان پروستات است. برای انجام این معاینه، پزشک بعد از پوشیدن دستکش و آغشته کردن انگشت خود به ماده مرطوب و نرم کننده، انگشتش را وارد رکتوم کرده تا هر نوع ناحیه نامنظم و یا سخت در لمس که می‌تواند سرطانی باشد را تشخیص دهد. غده پروستات مجاور رکتوم است و اغلب سرطان‌ها در ناحیه‌ای از غده که با این روش معاینه قابل بررسی‌اند، آغاز می‌شوند. با وجودی که آزمایش مقداری ناراحت‌کننده است ولی فرد احساس درد نمی‌کند و فقط مدت کوتاهی طول می‌کشد.

  • لعیا فوریه 2017 در 22:34

    تومورهاى سرطانى آنتى‌ژن‌هاى مشخصى را تولید مى‌کنند که ممکن است از طریق آزمایش خون کشف شوند. آنتی‌ژنى که تنها در غده پروستات تولید مى‌شود،”آنتی‌ژن اختصاصى پروستات” (Prostate Specific Antigen ,PSA) است. روش حساس دیگر برای تشخیص سرطان پروستات، سونوگرافی از پروستات از راه مقعد می باشد. اگر تمامی موارد فوق بیانگر وجود سرطان پروستات باشند، باید وجود سرطات تائید شود. تائید تشخیص با نمونه‌برداری از پروستات انجام می‌شود.

  • علی فوریه 2017 در 22:34

    به تازگی محققان دانشگاه بیرمنگام در انگلستان موفق به ابداع تراشه‌ای شده اند که قارد است سرطان پروستات را در مراحل اولیه با دقت بسیار بالایی تشخیص دهد. این تراشه حسگر، یک پروتئین خاص را که با زنجیره کربوهیدرات ترکیب می‌شود، شناسایی می‌کند. این پروتئین، مولکول گلیکوپروتئین نام دارد و نقش مهمی در عملکرد بخش های مختلف بدن، از جمله پاسخ ایمنی ایفا می‌کند. با توجه به این نقش، می‌توان از این پروتئین به عنوان یک نشانگر زیستی برای تشخیص انواع سرطان، از جمله سرطان پروستات استفاده کرد.

  • چلچله فوریه 2017 در 22:34

    با توجه به اینکه اندازه پروستات بعد از سن حدود ۴۵ تا ۵۰ سالگی شروع به رشد می‌کند، به افراد بالای این سن توصیه می‌شود هر روز یک گوجه فرنگی خام مصرف کنند. لیکوپن یکی از آنتی‌اکسیدانهای مهم موجود در گوجه فرنگی است که می‌تواند از بروز سرطان پروستات پیشگیری کند. این آنتی‌اکسیدان در سیب‌زمینی، گریپ فروت و هندوانه نیز به وفور یافت می‌شود. از طرف دیگر مکمل‌های حاوی ویتامین A (بتاکاروتن) احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می‌دهند. در نتیجه قبل از شروع مصرف هر نوع ویتامین یا مکمل دیگر، حتما با پزشکتان مشورت کنید.

  • سما فوریه 2017 در 22:34

    علایم انسدادی معمولاً زودتر بروز می‌کند و شامل تکرر ادرار، احتباس ادرار، کاهش قطر و فشار جریان ادرار و قطره قطره شدن انتهای ادرار می‌باشد که مشابه علائم هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات است. متاستازهای استخوانی می‌توانند موجب درد شوند.

  • ارمان فوریه 2017 در 22:34

    در صورت دیده شدن علامت‌های زیر حتماً به پزشک مراجعه نمایید:

    اختلال در آغاز ادرار
    تکرر ادرار مخصوصا در شب‌ها
    خارج شدن ادرار به صورت قطره قطره
    خروج ادرار با فشار کم
    وجود خون یا لخته خون در ادرار یا منی (کیسه‌های منی درست در پشت پروستات قرار دارند، اگر سرطان از پروستات عبور کرده و به کیسه‌های منوی دست اندازی پیدا کند، اینگونه مردان ممکن است در منی خود خون ببینند.)
    ناتوانی جنسی (اعصابی که مسئول نعوظ در مردان هستند، از کنارهای پروستات عبور کرده و وارد آلت تناسلی می‌شوند. اگر سرطان از پروستات خارج شده و این اعصاب را گرفتار نماید، ممکن است بیمار مبتلا به اختلال نعوظ گردد)
    درد هنگام دفع ادرار
    درد هنگام انزال
    درد در ناحیه لگن و پایین کمر اگر متناوب باشد (شایع‌ترین محلی که سرطان پروستات منتشر می‌شود، ستون فقرات است. بعلت انتشار سرطان، استخوان خورده شده و گاه شکستگی خود بخود استخوان اتفاق می‌افتد.)
    کاهش وزن یا کاهش اشتها به صورت ناخواسته

  • ناهید فوریه 2017 در 22:35

    درمان سرطان پروستات بستگی به مرحله‌ای دارد که بیمار در آن قرار دارد. تشخیص به موقع بیمارى، دست کم ۵ سال بیشتر به زندگى مبتلایان به سرطان پروستات اضافه مى‌کند. توصیه می‌شود که مردان در سنین بالاى ۴۰ سال سالیانه مورد معاینه غده پروستات قرار گیرند و در سنین بالاى ۵۰ سال، هر سال آزمایش آنتى‌ژن مخصوص پروستات را انجام دهند. لازم به ذکر است، تنها سطح بالای آنتی‌ژن مخصوص پروستات (PSA) در آزمایش خون فرد نمایانگر ابتلا به سرطان پروستات نیست. در برخى از موارد عفونت و یا بزرگى خوش‌خیم غده پروستات مى‌تواند سبب افزایش میزان PSA در خون شود.

  • هاله فوریه 2017 در 22:35

    روش‌های درمانی ممکن است به صورت جدا یا همراه با هم برای درمان بیماران به کار روند:

    تحت نظر گرفتن بیمار: این روش براى بیمارانى تجویز مى‌شود که جراحى برایشان مفید نیست و یا رشد غده سرطانى پروستات آنها بسیار کند و آهسته است.

    سرما درمانی (کرایوتراپی): در این روش با تزریق نیتروژن مایع به درون غده پروستات انجماد بافتی و انهدام سلول‌هاى سرطانى بافت ایجاد می‌شود.

    شیمى درمانى: استفاده از داروهاى شیمیایى منجر به انهدام سلول هاى سرطانى مى‌شود.

    پرتودرمانی: هدف از رادیوتراپى کنترل رشد سلول‌هاى سرطانى است. تابش اشعه به محل تومور ممکن است به صورت خارجى یا داخلى باشد.

  • هاله فوریه 2017 در 22:35

    هورمون درمانى: از آنجا که هورمون تستوسترون به رشد سرطان غده پروستات کمک مى‌کند، به بیماران داروهاى ضد تستوسترون مانند قرص استروژن داده می‌شود تا میزان این هورمون‌ها تا حد صفر کاهش پیدا کند.

    جراحی: عمل جراحی برای برداشتن غده پروستات انجام می‌شود. اخیرا این عمل از طریق لاپاراسکوپی هم انجام می‌شود. این عمل باعث ناتوانی جنسی می‌شود.

  • ثریا فوریه 2017 در 22:35

    نگهداشتن منی باعث به وجود اومدن این مورد میشه؟ ؟

  • برنا فوریه 2017 در 22:36

    یکی از علل بروز سرطان پروستات عدم تخلیه مایع منی برای مدت طولانی می باشد. بنابراین حتی در شرایطی که اشخاص مجرد امکان برقراری رابطه جنسی را ندارند، بدن به صورت خودکار اقدام به تخلیه مایع منی از بدن می کند.

  • نفس فوریه 2017 در 22:36

    سرطان پروستات یکی از شایع ترین سرطانها در بین مردان میانسال و سالمند می باشد بگونه ای که در بریتانیا از هر ۱۲ مرد ۱ مرد به آن مبتلا میشود.

  • سما فوریه 2017 در 22:36

    به نظر میرسد سرطان پروستات زمینه ی ژنتیکی داشته باشد و در صورت مشاهده در یکی از افراد خانواده، سایر اعضای ذکور نیز در خطر ابتلا قرار داشته باشند. همچنین رخداد بیماری در ساکنین اروپای شمالی و سیاه پوستان بیشتر و در مردان آسیایی کمتر است.

  • محمد فوریه 2017 در 22:37

    علت دقیق سرطان پروستات شناخته شده نیست اما تأثیرات هورمونهای جنسی مردانه (تستوسترون) تولید شده از بیضه در رشد و گسترش تومور مشخص شده است.

  • بهراد فوریه 2017 در 22:37

    ۱۰٪ موارد سرطان پروستات، ناشی از یک ژن غیرطبیعی ارثی است. در این مورد، سرطان قبل از ۶۰ سالگی بروز پیدا میکند. علیرغم اینکه بستن لوله های منوی خطر ابتلا را افزایش میدهند، مدرک قوی دال بر این قضیه وجود ندارد.

  • ارمان فوریه 2017 در 22:37

    سرطان پروستات، بخصوص در مردان مسن بدون علامت است. در صورت فشار تومور بر پیشابراه (لوله ای که ادرار را از مثانه خارج میکند) علائم ظاهر میشوند. این علائم عبارتند از:

    جریان ادراری باریک یا عدم دفع ادرار بصورت طبیعی
    فوریت و تکرر ادرار، خصوصا در شب
    وجود خون در ادرار یا هماچوری (گاهی اوقات)

  • محمد فوریه 2017 در 22:37

    در برخی مردان، علایم اولیه سرطان پروستات در نتیجه ی متاستاز (گسترش) سرطان به قسمتهای دیگر بدن، خصوصا استخوانها، گره های لنفاوی و ریه است. در این موارد علایم شامل کمردرد، بزرگی گره های لنفاوی، تنگی نفس و کاهش وزن شدید است.

  • دانش فوریه 2017 در 22:38

    اگر علائم سرطان پروستات در شما ظاهر شد و یا سابقه ابتلا به سرطان پروستات در خانواده وجود داشته باشد باید با پزشک خود مشورت کنید. پزشک، پروستات را از راه مقعد با انگشت معاینه میکند. به این ترتیب که انگشت پزشک وارد مقعد میشود تا غده ی پروستات لمس شود. از دیگر اقدامات، اندازه گیری سطح آنتی ژن مخصوص پروستات است.

  • شهرام فوریه 2017 در 22:38

    اولتراسونوگرافی در بیمارستان انجام میشود به این صورت که پراپ (لوله جستجوگر) وارد مقعد میشود تا غده ی پروستات از طریق لوله مشاهده شود. با این شیوه پزشک قادر خواهد بود اندازه غده را تخمین بزند و هرنوع ناهنجاری را مشاهده کند. در این روش میتوان نمونه بافت شناسی از نواحی غیرطبیعی غده پروستات تهیه کرد و زیر میکروسکوپ، سلولها را مشاهده نمود.

  • ارمان فوریه 2017 در 22:38

    در صورت وجود سرطان، آزمایش تصویربرداری مثل M.R.I و اسکن رادیونوکلوئید انجام میشود تا میزان وسعت و گسترش سرطان به سایر نواحی بدن مشخص شود.

  • اشکان فوریه 2017 در 22:38

    نوع درمان به سن، وضعیت عمومی بیمار و میزان گسترش سرطان بستگی دارد. اگر سرطان محدود به پروستات باشد و وضعیت عمومی فرد نیز خوب باشد، پزشک غده ی پروستات را به صورت کامل همراه با قسمتی از بافتهای اطراف به وسیله ی جراحی خارج میکند.

  • بهمن فوریه 2017 در 22:39

    متناوبا رادیوتراپی انجام میشود. رادیوتراپی به روش کاشتن یا دانه گذاری ماده ی رادیواکتیو در پروستات صورت میگیرد. گاه بیمار به مدت چندین هفته تحت رادیوتراپی قرار میگیرد. در مردان مسنی که سرطان به نواحی کوچکی محدود شده است، درمان فوری انجام نمیشود ولی سیر بیماری از نزدیک کنترل میشود.

  • شورانگیز فوریه 2017 در 22:39

    اگر سرطان به خارج از پروستات گسترش یافته باشد، درمان کامل امکان پذیر نیست. با اینحال، سیر بیماری با هورمون درمانی تا حد زیادی آهسته میشود. در هورمون درمانی، داروهایی تجویز میشوند که آزاد شدن و عمل کردن تستوسترون را مهار میکنند و به این ترتیب از اثرات هورمون بر توده های سرطانی جلوگیری میشود.

  • زیور فوریه 2017 در 22:39

    در برخی موارد، قسمتی از هر دو بیضه با جراحی برداشته میشود تا تولید تستوسترون متوقف شود. این روشهای درمانی به ندرت باعث کاهش و یا اختلال در میل جنسی میشوند.

  • وحید فوریه 2017 در 22:39

    مردان مبتلا به انواع کوچک سرطان، نیاز به درمان ندارند و تا سالها بدون علامت زندگی میکنند و به علل دیگری غیر از سرطان پروستات فوت میکنند. در مواردیکه عمل جراحی در سرطانهای محدود به پروستات صورت میگیرد، پیش آگهی خوب است بطوریکه ۹۰٪ بیماران به مدت ۵ سال بعد از تشخیص زنده می مانند. متأسفانه جراحی منجر به ناتوانی جنسی و بی اختیاری ادرار میشود.

  • لیلا فوریه 2017 در 22:39

    در صورت عدم گسترش سرطان به خارج از پروستات از روش جراحی جهت برداشتن کامل پروستات استفاده میشود. بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار میگیرد و معمولا ۳ تا ۵ روز در بیمارستان بستری میشود. جراح در این روش قادر است تومور را بصورت کامل در اکثر بیماران خارج کند اما از هر ۲ بیمار یک نفر دچار ناتوانی جنسی خواهد شد و عده ای نیز دچار بی اختیاری ادرار میشوند.

  • علی فوریه 2017 در 22:40

    سلام من ۱۸ سالمه تمام علائم سرطان پروستات بغیر خون ریزی را دارم ایا امکان دارد من به سرطان مبتلا شده باشم
    لطفا پاسخ بدین ممنون

  • فرهاد فوریه 2017 در 22:40

    با عرض سلام
    تشکر از مدیریت سایت بابت مطالب آموزنده و ارزشمند

  • ناشناس فوریه 2017 در 22:40

    بسیارعالی علل بوجود آمدن سرطان پروستات را نگفتید خیلی عالی می شد وچه کارهایی باعث بوجود امدن یانیامدن بیماری می شود

  • بابک فوریه 2017 در 22:41

    سرطان علت مشخصی ندارد به همین دلیل نمیشود گفت دقیقا چکار کنیم یا نکنیم، بیشتر به سبک زندگی، شرایط محیطی و درونی فرد ارتباط دارد. ولی به طور کلی مصرف مواد غذایی آنتی اکسیدانی و دوری از استرسهای عصبی و محیطی از بروز سرطان پیشگیری میکنند.

  • سجاد فوریه 2017 در 22:41

    واقعا که خیلی عالی و کارآمد بود واسه من.ممنون

  • دانش فوریه 2017 در 22:41

    بله معمولا افراد مسن تر بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.