خواص و مضرات سوپ تره فرنگی بدون شیر در دوران بارداری چیست
اثرات زنجبیل بر روی بدن
اثرات زنجبیل بر روی بدن خواص زنجبیل,فواید زنجبیل,زنجبیل درمانی,خاصیت زنجبیل,خواص زنجبیل درمانی,خواص زنجبیل برای پوست,خواص زنجبیل برای مو,خواص زنجبیل برای جوانی,خواص زنجبیل برای بارداری,خواص خوردن زنجبیل,فواید زنجبیل خام,فواید زنجبیل پخته
کاهش وزن با استفاده از گیاهان دارویی
کاهش وزن با استفاده از گیاهان دارویی خواص گیاهان دارویی,فواید گیاهان دارویی,گیاهان دارویی درمانی,خاصیت گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی درمانی,خواص گیاهان دارویی برای پوست,خواص گیاهان دارویی برای مو,خواص گیاهان دارویی برای جوانی,خواص گیاهان …
همه چیز درباره خواص و مضرات سنجد در دوران بارداری
سنجد سنجد ,سنجد خواص,سنجد تلخ,سنجد در بارداری ، سنجد در دیابت،سنجد و فشار خون،سنجد و لاغری توضیحاتی در مورد سنجد سِنجـِد گونهای از سردهٔ سنجد و بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان، …
تره فرنگی
تره فرنگی ,تره فرنگی به انگلیسی,تره فرنگی پلو,تره فرنگی چیست,تره فرنگی سوپ,تره فرنگی در بارداری,تره فرنگی عکس,تره فرنگی مشهد,تره فرنگی غذا
توضیحاتی در مورد تره فرنگی
ترهفرنگی یا گندنا (نام علمی: Allium ampeloprasum) یک سبزی از سرده والک و از خانواده نرگسیان است. این سبزی که مصارف گوناگون خوراکی دارد معمولاً بدون طبخ مصرف نمیشود و لازم است که تفت داده شود. تره فرنگی از مهمترین سبزیها با ارزش غذایی بالا و اثرات دارویی قابل توجه به شمار میرود و اثرات ضدسرطانی و آنتیبیوتیکی در مقابله و پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای روده دارد. با اینحال، عصارۀ این سبزی سمی است و مصرف این عصاره، ممکن است موجب سردرد، تهوع و در موارد حاد مرگ شود. تره فرنگی با ترکیب منحصر به فرد فلاونوئیدها و مواد مغذی حاوی گوگرد، میتواند جزء مهمی در رژیم غذایی شما باشد. نام علمی این گیاه allium porrum است و به خانوادهی پیاز، سیر، پیازچه و شالت تعلق دارد. تره فرنگی سرشار از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و فیبرهای غذایی است. این گیاه خوراکی به طور گستردهای در بسیاری از نقاط اروپا، امریکا و آسیا مصرف میشود. اگرچه تره فرنگی در طول سال در دسترس است، اما بهترین نوع آن را میتوانید در فصل بهار پیدا کنید.در این مطلب از سایت جسارت” href=”http://www.jesarat.com/” target=”_blank” rel=”noopener”>سایت جسارت در مورد تره فرنگی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
ترکیبات تره فرنگی
تره فرنگی فشارخون بالا را کاهش میدهد. ترکیبی از ویتامینC، ویتامین B6، فولات، آهن و منگنز است. مصرف منظم آن، باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر میشود. حفظ این تعادل در بدن لازم است زیرا مانع از تصلب شرایین، بیماری دیابتی قلبی، حمله قلبی و حتی سکته میشود.
تره فرنگی و سرطان تخمدان
تره فرنگی مانع از بروز سرطان تخمدان در خانمها میشود. برای پیشگیری از نقص جنین، مصرف ترهفرنگی که سرشار از فولات است، به زن باردار توصیه میشود. کلسیم موجود در آن در حفظ سیستم ساختاری اسکلت سالم موثر است. خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و به بدن کمک میکند با عفونت و آلودگی مقابله کند. علائم سرماخوردگی، آنفلوانزا و تب یونجه را تسکین میبخشد.
کالری تره فرنگی
ترهفرنگی کالری کمی دارد. 100 گرم ساقه تازه آن حاوی 61 کیلوکالری انرژی است. به علاوه، ساقه بلند آن مقادیر خوبی فیبر محلول و غیر محلول دارد. ویتامین A، ویتامین B1، B2،B6، ویتامین B9 (اسیدفولیک)، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین k پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و سدیم (در ساقه)
تره فرنگی در مصر
ترهفرنگی که در مصر، گیاه مقدس محسوب میشد، نمونههای خشکشده آن در مناطق باستانشناسی که به زمان مصر باستان بر میگردند کشف شده است. همچنین حکاکیها و نقاشیهای مشاهده شده روی دیوارها نشان میدهند که این گیاه بخشی از رژیم غذایی مصریان باستان بوده است. از ترهفرنگی معمولاً به عنوان سبزی در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی استفاده میشود. ترهفرنگی گیاهی دو ساله، بلند و نازک با ساقه استوانهای شکل مرکب از برگهای روی هم افتاده است که از گیاهی شبیه پیاز در خانواده آلیوم به دست میآید. گروه آلیوم یکی از گروههای سبزیجات است که به طور گستردهای در دنیا کشت میشود و دارای کاربردهای پزشکی و پخت و پز به وسعت تاریخ و جهان میباشد.
خرید تره فرنگی
چگونه انتخاب کنیم؟ هنگام خرید، ترهفرنگی تازه ارگانیک را انتخاب کنید، چون دارای طعم و مواد مغذی فراوان است. به دنبال ساقههای سفید، سفت، بلند و یکنواخت با ریشه غدهای سالم باشید که نشانگر محصول کشاورزی تازه است. از خرید ساقههایی که سطح بالایشان زرد و پژمرده است اجتناب کنید. هرچه ترهفرنگی نازکتر باشد بسیار تردتر خواهد بود بنابراین از خرید ترهفرنگی ضخیم خودداری کنید، مگر آنکه قصد داشته باشید آنها را به آرامی به شکل تاس کباب بپزید.
تره فرنگی و بیماری های مزمن
مطالعات نشان دادهاند که بین مصرف میوهها و سبزیجات حاوی مواد شیمیایی گیاهی و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن ارتباط وجود دارد. تصور میشود که مواد شیمیایی گیاهی دارای فعالیت ضداکسیدانی بسیار عالی هستند که قابلیت خنثیسازی رادیکالهای مضر آزاد را دارا میباشند. ترهفرنگی دارای مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و دیگر آنتیاکسیدانهای فلاونوئید فنولیک از قبیل کاروتین، زانتین و لوتئین و همچنین آنتیاکسیدانهایی از قبیل دیالیل دیسولفید، دیالیل تریسولفید و آلیلپروپیل دیسولفید میباشد. این ترکیبات توسط واکنش آنزیمی هنگام ضربه خوردن ساقه ترهفرنگی (له کردن، بریدن و نظایر آن) به آلیسین تبدیل میشوند. محققین معتقدند که فعالیت آنتیاکسیدانی ترهفرنگی به جلوگیری از ابتلا به تعدادی از بیماریهای مزمن کمک میکند. به عنوان مثال آنتیاکسیدانها ممکن است از طریق جلوگیری از اکسیداسیون چربیها که بخشی از فرآیند تصلب شرایین (سفت شدن عروق ناشی از رسوب سلولهای چربی در رگها) میباشد، در مقابل بیماری قلبی عروقی محافظت کنند. حمله رادیکال آزاد ممکن است منجر به ورود آسیب به DNA گردد (یکی از عوامل متعددی که میتواند به سرطان منتهی شود). همچنین آلیسین باعث کاهش تولید کلسترول از طریق جلوگیری از reductase enzymeHMG-CoA در سلولهای کبد شده و به واسطه آزاد کردن اکسید نیتریک نیز مانع سفت شدن عروق (تصلب شرایین) میگردد و در نتیجه فشارخون را نیز کاهش میدهد.
تره فرنگی و مشکلات چشمی
کاروتنوئیدها گروهی از رنگدانهها هستند که عامل ایجاد رنگهای قرمز، نارنجی و زرد در بسیاری از میوهها و سبزیجات میباشند، بنابراین غالباً این رنگها توسط کلروفیل پوشیده میشوند مثل ترهفرنگی. ترهفرنگی حاوی سطح متوسطی از کاروتنوئیدها میباشد (گرچه مقدار آن نسبت به سبزیجات با رنگ زیاد مثل هویج یا کدوتنبل کمتر است).کاروتنوئیدها به خاطر فعالیت آنتیاکسیدانیشان معروف هستند. بخشهای سبز رنگ ترهفرنگی منبع خوبی از کاروتنوئیدها از جمله کاروتن، لوتئین و زآکسانتین هستند. کاروتنوئید بسیار مهم در ترهفرنگی زآکسانتین است که به خاطر نقش احتمالی آن در بینایی و حفاظت در مقابل مشکلات چشمی از قبیل تخریب ماکولا و آبمروارید بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است. کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل شده و یک آنتیاکسیدان قوی است.
تره فرنگی و ترکیبات سولفور
ترکیبات سولفور در ترهفرنگی به کاهش نشانههای دیابت شیرین، جلوگیری از تجمع پلاکتها و جلوگیری از فرآیند التهابی در رابطه با آسم مربوط میشوند. چنین تصور میشود که ترکیبات سولفور اثر حفاظتی در برابر بیماری قلبی عروقی، سرطان و دیگر مشکلات مربوط به سن از قبیل کاهش عملکرد مغز باشد.
ارزش غذایی تره فرنگی
تره فرنگی حاوی مقدار قابل ملاحظهای از فلاونوئیدها، به ویژه کائمفرول و مقدار قابلتوجهی گوگرد است. به علاوه، این مادهی خوراکی غنی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر غذایی است و کالری کمی دارد. نمودار تغذیهای تره فرنگی در زیر توضیح داده شدهاست: ارزش غذایی تره فرنگی به ازای هر ۱۰۰ گرم: مقدار مادهی مغذی درصد میزان توصیهشدهی روزانه انرژی ۶۱ کیلوکالری ۲٪ کربوهیدرات ۱۴.۱۵ گرم ۱۱٪ پروتئین ۱.۵۰ گرم ۳٪ چربی کل ۰.۳۰ گرم ۱٪ کلسترول ۰ میلیگرم ۰٪ فیبر غذایی ۱.۸ گرم ۵٪ ویتامینها: فولات ۶۴ میکروگرم ۱۶٪ نیاسین ۰.۴۰۰ میلیگرم ۲۵٪ اسید پانتوتنیک ۰.۱۴۰ میلیگرم ۳٪ پیریدوکسین ۰.۲۳۳ میلیگرم ۱۸٪ ریبوفلاوین ۰.۰۳۰ میلیگرم ۲٪ تیامین ۰.۰۶۰ میلیگرم ۵٪ ویتامین A ۱۶۶ واحد بینالمللی ۵۵٪ ویتامین C ۱۲ میلیگرم ۲۰٪ ویتامین E ۰.۹۲ میلیگرم ۶٪ ویتامین K ۴۷میکروگرم ۳۹٪ الکترولیتها: سدیم ۲۰ میلیگرم ۱٪ پتاسیم ۱۸۰ میلیگرم ۴٪ مواد معدنی: کلسیم ۵۹ میلیگرم ۶٪ مس ۰.۱۲۰ میلیگرم ۱۳٪ آهن ۲۱۰ میلیگرم ۲۶٪ منیزیوم ۲۸ میلیگرم ۷٪ منگنز ۰.۴۸۱ میلیگرم ۲٪ فسفر ۳۵ میلیگرم ۵٪ سلنیوم ۱ میکروگرم ۲٪ روی ۱۲ میلیگرم ۱۱٪ فیتونوترینتها: بتاکاروتن ۱۰۰۰ میکروگرم – کریپتوزانتین ۰ میکروگرم – لوتئین- زآگزانتین ۱۹۰۰ میکروگرم –
مواد مغذی موجود در تره فرنگی
* کربوهیدرات: کربوهیدراتها یکی از فراوانترین مواد مغذی موجود در تره فرنگی هستند. هر تره فرنگی متوسط در حدود ۱۰ تا ۱۲ گرم کربوهیدرات برای ما فراهم میکند. از این کربوهدراتها ۳ گرم قند است و باقی آن کربوهیدراتهای پیچیده هستند که به آرامی هضم میشوند. تره فرنگی همچنین منبع خوبی از فیبر است که یک فرم غیر قابل هضم از کربوهیدرات محسوب میشود. این فیبر به هضم کمک میکند و مانع از بروز برخی از سرطانها و بیماریهای قلبی میشود. * ویتامینها: تره فرنگی حاوی مقدار زیادی فولات و ویتامین C است. این گیاه به صورت خام دو برابر تره فرنگی پخته به شما ویتامین میرساند. تره فرنگی خوراکی همچنین منبع عالی ویتامینهای K و B6 است. فولات موجود در تره فرنگی تا حدی به شکل زیست فعال لوومفولیک اسید موجود است. * مواد معدنی: تره فرنگی غنی از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و فسفر است. پتاسیم برای عملکرد عصبها و تولید انرژی حیاتی است در حالی که کلسیم و فسفات باعث تقویت دندانها و استخوانهای شما میشوند. تره فرنگی همچنین حاوی آهن است که برای سنتز هموگلوبین و واکنشهای آنزیمی مرتبط با تولید انرژی ضرورت دارد. * پروتئین: تره فرنگی پروتئین نسبتا کمی دارد. ۱۰۰ گرم از این گیاه خوراکی، همراه با شفت و برگهای پایینی، حدود ۱ گرم پروتئین را برای بدن فراهم میکند. * چربی: تره فرنگی دارای چربی بسیار کمی است به این ترتیب که یک تره فرنگی متوسط کمتر از نیم گرم چربی به بدنتان میرساند. علاوه بر این، همین چربی اندکی که تره فرنگی دارد غالبا چربی چند غیر اشباع است که برای قلب شما فایده دارد و خطر بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. تره فرنگی سرشار از فیبر غذایی، اسید فولیک، کلسیم، پتاسیم و ویتامین C است. این گیاه خوراکی در مقایسه با پیاز به راحتی قابل هضم است. حال بیایید نگاهی به مزایای تره فرنگی داشته باشیم.
خواص تره فرنگی برای پوست
تره فرنگی منبع خوبی از ویتامین C و A و همینطور برخی از آنتیاکسیدانها محسوب میشود، بنابراین برای پوستتان عالی است. مزایای مختلفی که این گیاه برای پوست دارد به شرح زیر است: ۱. پوست شما را سمزدایی میکند تره فرنگی یک دیورتیک طبیعی است و با خارج کردن مواد مضر و سمی از بدن شما پوستتان را سمزدایی میکند. این گیاه خوراکی بدن شما را پاکسازی میکند و سبب میشود که پوستی درخشان داشته باشید.۲. در برابر خورشید از پوستتان حفاظت میکند بتا کاروتن موجود در برگهای سبز تره فرنگی ۱۰۰ بار و ویتامین C موجود در آنها دو بار بیشتر از قسمتهای سفید است. این ترکیبِ ویتامین A، C و E و همچنین سایر آنتیاکسیدانهای قدرتمند موجود در تره فرنگی از پوست شما در برابر آسیب رادیکالهای آزاد و اشعهی ماوراء بنفش مضر خورشید محافظت میکند.
خواص تره فرنگی برای مو
تره فرنگی منبع خوبی از مواد معدنی مانند منگنز، آهن، ویتامین C و فولات است. مصرف این گیاه خوراکی سلامت موهای شما را افزایش میدهد.تره فرنگی منبع مهمی از آهن است که به رشد فولیکولهای مو کمک میکند. این گیاه خوراکی همچنین دارای ویتامین C است که باعث جذب آهن توسط بدن میشود. کمبود آهن میتواند باعث کمخونی شود، اختلالی که یکی از دلایل ریزش مو است.
تره فرنگی و رگ های خونی
تره فرنگی حاوی فلاونوئید، کائمفرول، است که از پوشش رگهای خونی در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند. کائمفرول سبب تحریک تولید اکسید نیتریک میشود، مادهای که به عنوان یک رقیقکنندهی طبیعی و آرامبخشِ رگهای خونی عمل میکند. این گیاه به رگهای خونی کمک میکند که شل شوند و ریسک بالا رفتن فشار خون را کاهش میدهد. تره فرنگی حاوی مقدار زیادی ویتامین K است که برای هر بافتی در بدن شما مفید است. سطوح پایین ویتامین K میتواند سبب بروز خونریزی شود و بر گردش خون تاثیر بگذارد.
تره فرنگی و کاهش وزن
تره فرنگی به کاهش وزن و مبارزه با چاقی کمک میکند، زیرا کالری کمی دارد و بدون چربی است. این گیاه یک مهارکنندهی طبیعی اشتها است. فیبر فراوان موجود در آنها گرسنگی شما را با ایجاد احساس سیری سرکوب میکند. هم فیبر محلول و هم فیبر غیر محلول موجود در تره فرنگی، فعالیت روده را تنظیم میکنند و نفخ و گاز را کاهش میدهند. تره فرنگی را همچنین میتوانید به رسپیها اضافه کنید تا بدون اضافه کردن کالری بیشتر طعم فوقالعادهای داشته باشند و برای کسانی که مایل به کاهش دادن وزن خود هستند نیز سودمند باشند.
مصرف تره فرنگی در بارداری
تره فرنگی غنی از ویتامین B9 است که به عنوان فولات (اسید فولیک) نیز شناخته میشود. فولات بخش مهمی از رژیم غذایی زنان باردار را تشکیل میدهد. این ویتامین برای تولید DNA که جهت تولید سلولهای جدید لازم هستند، ضرورت دارد. فولات همچنین سبب تشکیل مناسب لولههای عصبی، وزن تولد مناسب و رشد درست صورت، قلب، ستون فقرات و مغز نوزاد میشود.
تره فرنگی در رژیم غذایی
روشهای سریع و آسان برای گنجاندن تره فرنگی در رژیم غذایی روزانهتان: – آن را به صورت نوارهای باریک برش بزنید و به انواع سالاد اضافه کنید. – آب ساقه، ریشه و برگهای آن را بگیرید و بنوشید. – با استفاده از آن سوپ، آش، سوپ رقیق، املت و سس آماده کنید. – ساقههای تره فرنگی را میتوانید بخار بدهید و همراه با سبزیجات دیگر در رسپیهای تفت در روغن داغ طبخ کنید. اوضاع سلامتیتان را همین امروز با مصرف تره فرنگی بهبود بدهید! برای به دست آوردن حداکثر مزایای تره فرنگی، در اینجا یک دستور سریع میبینید که میتوانید آن را در خانه امتحان کنید.