با اثر مثبت و درمانی ادویه زردچوبه و سرطان آشنا شوید

با اثر مثبت و درمانی ادویه زردچوبه و سرطان آشنا شوید

با اثر مثبت و درمانی ادویه زردچوبه و سرطان آشنا شوید زردچوبه و سرطان ، زردچوبه و سرطان دهان ، ادویه زردچوبه و سرطان ، خواص زردچوبه و سرطان ، مصرف زردچوبه …

رابطه بین مصرف سرکه سیب و کبد چرب و درمان این بیماری

رابطه بین مصرف سرکه سیب و کبد چرب و درمان این بیماری

رابطه بین مصرف سرکه سیب و کبد چرب و درمان این بیماری  سرکه سیب و کبد چرب ،سرکه سیب و چربی کبد،سرکه سیب کبد چرب،سرکه سیب برای کبد چرب،سرکه سیب برای کبد …

آشنایی با خواص و عوارض مصرف زردچوبه و بارداری برای جنین و مادر

آشنایی با خواص و عوارض مصرف زردچوبه و بارداری برای جنین و مادر

آشنایی با خواص و عوارض مصرف زردچوبه و بارداری برای جنین و مادر آشنایی با خواص و عوارض مصرف زردچوبه و بارداری برای جنین و مادر در سایت جسارت زردچوبه و بارداری …

ماست

ماست ,مضرات ماست,خواص ماست,خواص ماست ترش,خواص ماست محلی,ماست چیست,ماست و عسل,ماست چکیده,ماست و خیار,ماست موسیر,خواص و مضرات ماست

ماست , مضرات ماست , خواص ماست , خواص ماست ترش

توضیحاتی در مورد ماست

ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل می‌شود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست می‌توان استفاده نمود؛ اما ماست‌های امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه می‌کنند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد ماست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

تاریخچه ماست

به غیر از زبان‌های ایرانی مانند فارسی و کردی در دیگر زبان‌های دنیا ، غالباً نام یوقورت را بکار می‌گیرند که ریشه زبان ترکی دارد و از گویش‌های دامنه کوه قفقاز عاریت شده و ترجمه به فارسی آن به معنای هم آوردن است. اگرچه در تاریخ فرهنگ هند و ایران باستان به ماست در پانصد سال قبل از میلاد مسیح اشاره شده‌است و در سنت ایران مردم بر این باور بوده‌اند که ابراهیم پیامبر به علت مصرف منظم و روزانه ماست صاحب عمری طولانی همراه با سلامتی بوده‌است. اما اولین ماست‌ها احتمالاً به‌طور تصادفی تهیه شدند؛ یعنی زمانی که شیر را برای حمل و نقل داخل کیف‌هایی که از پوست بز درست شده بود می‌ریختند، باکتری موجود در پوست بز، شیر را تخمیر نموده و ماست به دست می‌آمد. یک زیست‌شناس روسی عقیده داشت که لاکتوباسیلوس برای سلامتی مفید است، او سعی نمود که استفاده از ماست را در سرتاسر اروپا رواج دهد. به دنبال آن در سال ۱۹۱۹ میلادی اولین کارخانه صنعتی تولید ماست در شهر بارسلونای اسپانیا احداث شد و مصرف ماست روز به روز افزایش یافت.

خواص شیمیایی ماست

ماست از تخمیر قند شیر به نام لاکتوز حاصل می‌شود. باکتری ویژه تهیه ماست، لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل می‌کند و به علاوه به ماست بافت ژل مانندی می‌دهد. به دلیل وجود اسید لاکتیک، ماست مزه تند و ترشی پیدا می‌کند. جهت تهیهٔ ماست باید باکتری مخصوص را داخل شیر پاستوریزه شده ریخت. دمای شیر(۴۰ تا ۴۶ درجه سانتیگراد) و همچنین شرایط محیط برای تهیه ماست بسیار حائز اهمیت است. این باکتری، قند موجود در شیر را تجزیه نموده و اسید لاکتیک تولید می‌کند. به دلیل وجود این اسید، پ هاش شیر پایین رفته و پروتئین موجود در شیر به صورت تودهٔ جامدی در می‌آید. معمولاً از ترکیب چند نوع باکتری به نام‌های استرپتوکوکوس سالیواریوس و لاکتوباسیلوس بلگاریکوس و بتاکوکوس سیترووس و استرپتوکوکوس دی استیل لاکتیک استفاده می‌شود. اگر پس از انجام عمل تخمیر روی شیر، ماست به دست آمده را حرارت ندهیم تا باکتری‌های موجود در آن کشته شوند، به عنوان ماستی که باکتری زنده و فعال داخلش وجود دارد به فروش رسیده و اغلب افراد عقیده دارند که این ماست، دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. البته معمولاً ماست را پس از تهیه پاستوریزه می‌کنند که باکتری‌های موجود در آن کشته شود. این نوع ماست پاستوریزه را تا چند ماه می‌توان حتی بیرون از یخچال نگهداری نمود. طرفداران این دو نوع ماست هر کدام سعی می‌کنند با انجام تحقیقات مختلف، تفاوت در مواد مغذی این ماست‌ها را نشان دهند و بیان می‌کنند که هر کدام چه کاستی‌هایی دارند. ماست‌هایی که پس از تهیه، پاستوریزه نمی‌شوند آنزیمی برای تجزیه لاکتوز دارند، بنابراین افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند، با خوردن این نوع ماست متوجه شده‌اند که پس از مصرف، مشکلاتی که با خوردن لبنیات در آن‌ها بروز پیدا می‌کند دیگر دیده نمی‌شود.

ماست , مضرات ماست , خواص ماست , خواص ماست ترش

انواع ماست

ماست‌ها را معمولاًبه صورت شیرین و گاه به صورت ترش، و با طعم‌های مختلف به فروش می‌رسانند. ماست میوه‌ای از افزودن انواع میوه‌جات تهیه می‌شود که علاوه بر ایجاد طعم‌های مختلف ماست، طعم ترش آن را کاهش دهد. ماست خامه‌ای (ماست یونانی) از مخلوط کردن شیر با خامه تهیه می‌شود تا میزان چربی شیر را به ۱۰ درصد برساند. معمولاً این نوع ماست را به همراه عسل به عنوان نوعی دسر مصرف می‌کنند. ماست موسیر را از ماست با سیر یا موسیر له‌شده تهیه می‌کنند. گاهی هم حتی با سبزی ریزشده مخلوط می‌کنند و طعم‌های مختلفی از ماست ایجاد می‌نمایند. ماست چکیده از آبگیری ماست معمولی درست می‌شود. این کار را با گذراندن ماست معمولی از صافی‌های پارچه‌ای انجام می‌دهند. ماست و خیار هم نوعی ماست است که پس از آنکه ماست چکیده با کمی آب زده شد، خیار و نعنا و سیر در ماست ریخته می‌شود و نمک و فلفل بدان می‌پاشند و هم می‌زنند. معمولاً با نعنای خشک و برگ گل گلاب نیز آن را می‌آرایند

طرز تهیه ماست

مواد لازم: شیر=۱ لیتر(۵پیمانه) ماست=۲قاشق سوپخوری طرز تهیه: بسیاری از مردم در خانه خود ماست تهیه می‌کنند. برای تهیه ماست در خانه می‌توانید از شیر و مقدار کمی از ماستی که از بیرون خریده‌اید، به جای باکتری استفاده کنید. یکی از ساده‌ترین دستورالعمل‌ها استفاده از یک لیتر شیر کم چرب می‌باشد. نخست شیر را می‌جوشانیم می‌گذاریم کمی سرد شود به حدی که دست را نسوزاند نکته حساس حد گرمی شیر است که باید انگشت گرمی آن را کاملاً حس کند بدون آنکه انگشت را بسوزاند بعد قاشق ماست را از کنار ظرف داخل شیر می‌ریزیم ظرف را آهسته تکان می‌دهیم تا شیر با ماست کمی مخلوط شود بدون آنکه آن را بهم بزنیم بعد بشقابی را روی دهانه ظرف می‌گذاریم و روی آن را با پارچه کلفتی مثل پتو می‌پوشانیم ۴ تا ۵ ساعت باید بماند تا ماست بسته شود و سرد شود بعد روی آن را باز کرده در جای خنکی می‌گذاریم تا کاملاً سرد شود. توضیح آنکه اگر ماست آب انداخت و بره بره شد شیر زیاد داغ بوده و اگر ماست نبست شیر سرد بوده و یا مایه ماست آن که همان دو قاشق است کم بوده یعنی در اندازه‌گیری شیر و ماست دقت نشده. ممکن است ماست را با کمی شیر مخلوط نموده بعد شیر را ریخت و در اینصورت ماست رویه نمی‌بندد. بنابراین مراحل تهیهٔ ماست به ترتیب بدین شرح است: شیر پاستوریزه را روی حرارت بگذارید تا دمایش به ۸۵ درجه سانتی گراد برسد. وقتی به این دما رسید، به مدت دو دقیقه بگذارید روی حرارت بماند تا میکروب‌های آن نابود شوند. این شیر پاستوریزه شده را داخل ظرف بلند و کاملاً استریل شده‌ای بریزید و اجازه دهید تا خنک شود و دمایش به ۴۳ درجه سانتی گراد برسد. نصف فنجان (معادل ۱۲۰ میلی لیتر) ماست گرم به شیر اضافه نموده و روی ظرف را کاملاً به پوشانید. تقریباً ۶ ساعت بعد، مخلوط ما تبدیل به یک ماست شل و قابل خوردن شده است؛ به شرطی که دمای مخلوط در تمام این مدت، دقیقاً ۴۳ درجه سانتی گراد باشد. اگر وسیله‌ای برای کنترل دمای مخلوط ندارید، می‌توانید این مخلوط را داخل فری که تنها شمعک آن روشن است قرار دهید. هرچه دمای مخلوط از ۴۳ درجه کمتر باشد، مدت بیشتری طول می‌کشد که ماست جامد شود. ماست زمانی آماده‌است که وقتی ظرف را کج می‌کنید، دیگر حالت آبکی نداشته باشد و به راحتی تکان نخورد. برای تخمیر شیر، دما بسیار با اهمیت می‌باشد که برای مدت چند ساعت، دمای شیر باید ۴۳ درجه سانتی گراد باقی بماند. در تهیهٔ صنعتی ماست، ثابت ماندن شیر در این دما را دستگاه‌های ماست‌سازی انجام می‌دهند. همچنین مسئلهٔ پاکیزگی و عاری بودن ظروف و وسایل از هر گونه آلودگی بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

ماست از نظر تغذیه‌ای

از نظر تغذیه‌ای، ماست ماده غذایی مفیدی می‌باشد که سرشار از پروتئین و برخی انواع ویتامین ب است. املاح موجود در آن زیاد بوده و در عوض، میزان چربی آن با میزان چربی شیری که ماست از آن تهیه شده برابر می‌باشد. ماست نیز مانند بقیه هم گروه‌های خود منبع بسیار خوب کلسیم، فسفر، اسید پانتوتنیک و روی است. کلسیم موجود در ماست، در حفظ سلامت سلول‌های روده‌ای نیز مفید است. جالب است بدانید، مواد غذایی پروبیوتیک به افزایش سطح ایمنی بدن نیز کمک می‌کنند. خواص ماست اشتها آور چاق‌کننده دفع سمومات رفع یبوست خاصیت ضد میکروبی خاصیت ضد سرطانی خاصیت کاهنده چربی خون زیبایی

ماست چیست

ماست، شیر تخمیرشده است و بسیاری از ویژگی‌های خوب شیر را دارد. این خوراکی که ریشه در شرق اروپا دارد، امروزه توسط مردم سراسر جهان مصرف می‌شود. ماست به غیر از طعم خوب‌اش، دارای قدرت درمانی است و فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد. ماست مواد مغذی فراوانی دارد و یک منبع غنی از کلسیم است. این خوراکی همراه با ارگانیسم‌های زنده و فعال بدن را برای جذب کلسیم کمک می‌کند. ماست همچنین حاوی نوعی پروتئین است که به آسانی هضم می‌شود. دیگر مواد مغذی با ارزش در ماست عبارتند از ریبوفلاوین (ویتامین ب۲)، ویتامین‌های گروه B، اسید فولیک، اسید لاکتیک، پتاسیم، فسفر، ید و روی. فواید و خواص ماست برای سلامتی به حدی ارزشمند هستند که بسیاری از آدم‌های آگاه نسبت به سلامتی، آن را به طور روزانه مصرف می‌کنند. از تمام انواع ماست‌هایی که امروزه در فروشگاه‌ها موجود است، سالم‌ترین گزینه، ماستی است که دارای ارگانیسم‌های زنده و فعال است (باکتری‌های خوب) است. این نوع ماست معمولا برچسبی به نام “ماست پروبیوتیک” دارد.

ماست و هضم غذا

ماست یک ماده‌ی خوراکی به راحتی قابل هضم است. علاوه بر این، باکتری‌های خوب یا پروبیوتیک‌های موجود در برخی از انواع ماست به هضم غذاهای دیگر نیز کمک می‌کند و نظم را بهبود می‌دهد. ماست همچنین، برای کسانی که مبتلا به اختلالات مختلف گوارشی مانند یبوست، اسهال و معده درد هستند، بسیار توصیه می‌شود. به طور روزانه یک فنجان ماست کم چرب که دارای ارگانیسم‌های فعال است بخورید تا معده‌تان تسکین بیابد و دستگاه گوارش‌تان خوب و درست کار کند.

ماست و سیستم ایمنی بدن

بر طبق مطالعات متعدد، سلول‌های ایمنی بدن‌ افرادی که به مدت سه ماه و هر روز دو فنجان ماست دارای ارگانیسم‌های فعال می‌خورند، در مقایسه با کسانی که ماست نمی‌خورند بسیار بیش‌تر تقویت می‌شود. باکتری‌های خوب در ماست روده را تقویت می‌کند، به بدن کمک می‌کند که مواد مغذی را به درستی جذب کند و دستگاه گوارش را قوی می‌کند. همه‌ی این عوامل به نوبه‌ی خود سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. برای بهبود سیستم دفاعی بدن‌تان، هر روز ماست دارای ارگانیسم‌های زنده بخورید.

ماست و کاهش وزن

ماست می‌تواند کمک‌تان کند که وزن‌تان را با سرعت بیش‌تری از دست بدهید. باکتری‌های خوب موجود در ماست پروبیوتیک به بهبود سوخت و ساز بدن و هضم غذا کمک می‌کنند، و باعث می‌شوند به مدت طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید. به علاوه، میزان بالای کلسیم موجود در ماست به سلول‌های چربی‌تان سیگنال می‌دهد که کورتیزول کمتری آزاد کنند، و به این ترتیب روند کاهش وزن شما آسان‌تر می‌شود. همچنین، اسیدهای آمینه‌ی موجود در ماست به سوزاندن چربی‌ها کمک می‌کند. برای از دست دادن وزن از خوردن هله و هوله دست بردارید و در عوض ترکیبی از ماست و انواع تو‌ت‌ها را بخورید.

ماست و فشارخون

خوردن بیش از حد نمک یکی از دلایل کلیدی فشار خون بالا است. پتاسیم موجود در ماست کمک به جذب و دفع سدیم از بدن کمک می‌کند. با توجه به مطالعه‌ی ارائه شده در جلسات علمی پژوهش فشار خون بالا در سال ۲۰۱۲ از انجمن قلب امریکا، احتمال ابتلا به فشار خون بالا در افرادی که ماست بدون چربی به صورت روزانه خوردند، در مقایسه با سایرین ۳۱ درصد کم‌تر بود. حداقل یک فنجان ماست کم چرب به صورت یک روز درمیان بخورید تا خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش بدهید.

کاهش کلسترول با ماست

ار جمله خواص ماست این است که ماست دارای ارگانیسم‌های زنده و فعال می‌تواند در کاهش سطح کلسترول بسیار موثر باشد. ارگانیسم‌های فعال و زنده سنتز کلسترول را در کبد کاهش می‌دهد. به علاوه، پروبیوتیک‌ها همچنین اسیدهای صفراوی را کاهش می‌دهند، که همین به نوبه‌ی خود به کاهش کلسترول کمک می‌کند. ماست به ویژه می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ در مجله‌ی علوم لبنیات (Journal of Dairy Science) منتشر شد، نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که هر روز حدود ۳۰۰ گرم ماست حاوی ارگانیسم‌های زنده و فعال خوردند در مقایسه با کسانی که انواع دیگر ماست‌ها را خوردند، کاهش بیش‌تری را در کل سطح کلسترول و لیپوپروتئین کم‌چگالی تجربه کردند. کسانی که کلسترول بالا دارند باید روزانه دو فنجان ماست دارای ارگانیسم‌های زنده و فعال بخورند. انواع دیگر ماست، تاثیر کم‌تری در کاهش سطح کلسترول دارند.

ماست , مضرات ماست , خواص ماست , خواص ماست ترش

ماست و پوکی استخوان

کلسیم، ویتامین D و ارگانیسم‌های زنده و فعال موجود در ماست استخوان‌ها را تقویت می‌کند و تراکم استخوان را افزایش می‌دهد. این امر به نوبه‌ی خود مانع پوکی استخوان می‌شود، یک بیماری پیشرونده که در آن استخوان به‌تدریج ضعیف و آسیب‌پذیر می‌شوند و احتمال بروز شکستگی در آن‌ افزایش می‌یابد. برای کمک به محکم شدن استخوان‌های‌تان، همیشه به دنبال ماستی باشید که دارای بیش‌ترین میزان ویتامین D است. فقط به برچسب پشت محصول نگاه کنید تا بهترین نوع را بخرید.

ماست برای سلامت و زیبایی

از جمله دیگر خواص ماست برای سلامت و زیبایی این است که اگر ماست بخورید، دیگری نیازی به درمان‌های گران‌قیمت که موهایی سالم و درخشان را وعده می‌دهند، نخواهید داشت. ماست یک منبع غنی روی، اسید لاکتیک، پروتئین، کلسیم و سایر مواد مغذی مفید برای موهای‌تان است. ماست رشد مو را افزایش می‌دهد، شوره سر را کاهش می‌دهد و خارش پوست سر را تسکین می‌دهد. به علاوه، ماست به عنوان یک نرم‌کننده‌ی طبیعی و عالی برای موهای خشک و آسیب‌دیده عمل می‌کند و کمک می‌کند تا موها رطوبت لازم را به‌دست بیاورند یا آن را حفظ کنند. یک دوم فنجان ماست ساده را هم بزنید، آن را روی موهای‌تان بمالید، بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه بماند، و سپس موهای‌تان را با یک شامپوی ملایم بشوئید. از این روش درمانی یک بار در هفته استفاده کنید تا موهایی سالم و قوی داشته باشید.

آخرین بروز رسانی در : جمعه 13 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.