کاربرد و موارد مصرف پماد تتراسایکلین چشمی چیست

کاربرد و موارد مصرف پماد تتراسایکلین چشمی چیست

پماد تتراسایکلین پماد تتراسایکلین ,پماد تتراسایکلین چشمی,پماد تتراسایکلین برای درمان جوش,پماد تتراسایکلین 3 درصد,پماد تتراسایکلین برای ختنه,پماد تتراسایکلین برای بخیه توضیحاتی در مورد پماد تتراسایکلین پماد سوختگی تتراسایکلین با نام لاتین Tetracycline …

درمان یبوست به روش گیاهی

درمان یبوست به روش گیاهی

درمان یبوست به روش گیاهی یبوست,بیماری یبوست,یبوست در بارداری,علائم یبوست,درمان یبوست,درمان یبوست با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان یبوست,یبوست را چگونه درمان کنیم,یبوست در کودکان,یبوست در بزرگسالان,یبوست در نوزادان,یبوست در بهار,یبوست …

عوارض و موارد مصرف قرص متورال 50 قلب چیست

عوارض و موارد مصرف قرص متورال 50 قلب چیست

قرص متورال قرص متورال ,قرص متورال۵۰,قرص متورال برای قلب,قرص متورال متوپرولول,قرص متورال چیست,قرص متورال ۵۰ چیست,قرص متورال برای چه بیماری است,قرص متورال خارجی در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در …

علل و علائم و داروی فلج معده+ درمان گیاهی فلج معده چیست

فلج معده,فلج معده دیابتیک,فلج معده دیابتی,فلج معده یا گاستروپارز,درمان فلج معده,علائم فلج معده,بیماری فلج معده,داروی فلج معده,علت فلج معده,درمان گیاهی فلج معده,درمان گياهي فلج معده,راه درمان فلج معده,راههای درمان فلج معده,درمان قطعی فلج معده,طول درمان فلج معده,علایم بیماری فلج معده,داروهای فلج معده

فلج معده , فلج معده دیابتیک , درمان گیاهی فلج معده , علائم فلج معده

علل و علائم و داروی فلج معده+ درمان گیاهی فلج معده چیست

به گزارش اس ام اس فلج معده که نام علمی آن گاستروپارزی است، به معنی شل شدن حرکات معده است. این بیماری بسیار شایع و آزاردهنده است.
معده عضوی عضلانی است که با حرکات پی در پی، باعث مخلوط شدن غذا با شیره های گوارشی و هضم غذا می شود و سپس غذا را به سوی روده می راند تا در آنجا عملیات جذب مواد غذایی شروع شود.اگرچه بیماری فلج معده باعث مرگ نمی شود و طول عمر را تغییر چندانی نمی دهد، ولی کیفیت زندگی کاهش قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد. در این بیماری غذا مدت خیلی طولانی در معده باقی می ماند و فرد، احساس سیری و پری معده می کند. این احساس ناخوشایند را همه ما هنگام بیماری های ویروسی سخت تجربه کرده ایم که در بسیاری اوقات همراه با تهوع و دیفن هیدرامین، دیمن هیدرینات و سایر هم خانواده های این داروهاست که شل شدن معده را سبب می شود. در بین بیماری ها، دیابت سر دسته بیماری هایی است که بیماری عذاب آور فلج معده را ایجاد می کند. هر چه قند خون بالاتر باشد این عارضه نیز شدیدتر است و با کنترل قند خون، معده حرکاتش بهتر خواهد شد.

فلج معده , فلج معده دیابتیک , درمان گیاهی فلج معده , علائم فلج معده

گاستروپارزی ( فلج معده ) چیست؟ گاستروپارزی ( فلج معده ) در واقع تنبلی و تاخیر در تخلیه معده میباشد.
که بعلت اختلال در عملکرد عصبی عضلانی معده بوجود می آید. معده عضوی است عضلانی که با حرکات پی در پی، باعث مخلوط شدن غذا با شیره های گوارشی و هضم غذا می شود و سپس غذا را از طریق دریچه پیلور به سوی روده باریک می راند تا در آنجا عملیات جذب مواد غذایی شروع شود. اگر به هر دلیلی عملکرد حرکتی معده اختلال پیدا کند  و یا دریچه پیلور تنگ شود تخلیه معده به داخل دوازده به موقع انجام نمی شود و غذا به مدت طولانی در معده باقی می ماند.
   

علائم گاستروپارزی (تنبلی و تاخیر تخلیه معده ) چیست؟

تهوع
استفراغ غذاهای هضم نشده
احساس پری شکم و سیری زودرس
نفخ و باد گلو
کاهش وزن
سوزش سر دل
برگشت غذا از معده به مری

فلج معده , فلج معده دیابتیک , درمان گیاهی فلج معده , علائم فلج معده

چه کسانی در معرض گاستروپارزی هستند؟

دیابتی ها : بیماران دیابتی بیشتر از سایر افراد در معرض گاستروپارزی هستند زیرا قند خون بالا سبب آسیب به عصب واگ می  شود. آسیب این عصب یکی از شایع ترین علل گاستروپارزی است. در ۲۵ درصد افراد دیابتی گاستروپارزی مشاهده میشود.

داروها : برخی داروها مانند داروهای ضد درد، ضد افسردگی ، مشتقات تریاک و آنتی هیستامینها  موجب گاستروپارزی میشود .

اعمال جراحی روی مری، معده یا روده کوچک : افرادی که طی عمل جراحی عصب واگ معده آنها قطع شده باشد دچار تاخیر تخلیه معده میشوند.

بیماریها : در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید، اسکلرودرمی، لوپوس ، پارکینسون ، نارسایی مزمن کلیه و برخی بیماری  های خود ایمنی گاستروپارزی مشاهده میشود ولی دیابت سر دسته بیماریهای ایجاد کننده گاستروپارزی است.

عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا : عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا باعث گاستروپارزی موقتی میشوند.

چگونه می  توان گاستروپارزی را تشخیص دهد؟ پس از تهیه شرح حال و شک به گاستروپارزی برای بررسی تاخیر در تخلیه معده ممکن است از روشهای زیر استفاده کرد.

عکس باریم : این بررسی اندازه معده و احتباس غذا  در معده را نشان میدهد.

فلج معده , فلج معده دیابتیک , درمان گیاهی فلج معده , علائم فلج معده
 
آندوسکوپی قسمت فوقانی : معمولا صبح ناشتا و یا  8 تا 10 ساعت پس از غذا  که اندوسکوپی انجام میشود  معمولا معده خالی دیده میشود ولی در بیماران مبتلا به گاستروپارزی داخل معده غذا دیده میشود.  مشاهده غذا ی احتباس یافته در داخل معده شخص ناشتا در غیاب تنگی دریچه پیلور مطرح کننده گاستروپارزی است .

سونوگرافی :  اگر در مطالعه سونوگرافی شکم فرد ناشتا تجمع مایعات و مواد غذایی در معده مشاهده شود احتمال گاستروپارزی مطرح میگردد.

اسکن تخلیه معده با رادیو ایزوتوپ : این روش دقیق ترین روش اثبات گاستروپارزی است. در این آزمایش بیمار یک ماده نشاندار شده را میخورد پزشک با یک اسکنر که ماده نشاندار شده را نشان میدهد آنر را رد یابی میکند و مدت زمان تخلیه کامل معده محاسبه می کند. این تست دو تا چهار ساعت طول میکشد اگر دو ساعت بعد از خوردن ماده بیش از 70 درصد و چهارساعت بعد از خوردن ماده بیش از 10 درصد آن در معده باقی بماند گاستروپارزی ثابت میشود.

فلج معده , فلج معده دیابتیک , درمان گیاهی فلج معده , علائم فلج معده

برای بیماران مبتلا به گاستروپارزی چه توصیه ای میکنید ؟

تعداد وعده های غذایی بیشتر ولی با حجم کمتر مصرف شود

از خوردن غذاهای پرچرب پرهیز شود زیرا چربی سرعت تخلیه معده را کند می کند.

مصرف غذای پر فیبر و دیر هضم ، مانند سبزیجات و حبوبات کاهش یابد.

الکل مصرف نشود

بهتر است غذاهای آب پز و رقیق مصرف شود

آب و مایعات بیشتری مصرف شود

در دیابتی ها قندخون در محدوده هدف حفظ شود.

فلج معده , فلج معده دیابتیک , درمان گیاهی فلج معده , علائم فلج معده

داروهای مفید برای بهبود تخلیه معده در بیماران مبتلا به گاستروپارزی کدامند ؟

اریترومایسین : داروی اریترومایسین که یک آنتی بیوتیک میباشد دارای خاصیت القای حرکات معده است  و بخصوص شکل وریدی آن موجب تسریع تخلیه معده در افراد مبتلا گاستروپارزی دیابت میشود.

دومپریدون : دومپیریدون برای بهبود تخلیه معده مفید میباشد.  نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی توصیه میشود.

متوکلوپرامید : همانند دومپیریدون برای بهبود تخلیه معده مفید میباشد.  نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی توصیه میشود.

سیزاپراید : سیزاپراید همانند دومپیریدون و متوکلوپرامید برای بهبود تخلیه معده مفید میباشد.  نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی توصیه میشود.

فلج معده , فلج معده دیابتیک , درمان گیاهی فلج معده , علائم فلج معده
علل و علائم و داروی فلج معده+ درمان گیاهی فلج معده چیست

فلج معده چه موقتی و به دنبال بیماری های ویروسی شایع یا داروها رخ دهد و چه این که به دنبال بیماری مزمن و دائمی مثل دیابت باشد، باید مدیریت شود. خوردن غذاهایی با حجم کم، خوردن غذاهای آبکی و نرم و پرهیز از خوردن غذاهای چرب که مدت بیشتری در معده باقی می ماند، باعث بهبود نسبی می شود. همچنین بهتر است از خوردن غذاهای دیر هضم و سنگین مثل آنهایی که دارای حبوبات است، پرهیز کرد. تحرک بدنی و پرهیز از نشستن و بخصوص دراز کشیدن یا خوابیدن بعد از غذا باعث بهترشدن این عارضه می شود. داروهای مختلفی هم برای این بیماری وجود دارد. متوکلوپرامید به صورت قطره، قرص و آمپول ، یکی از قدیمی ترین و موثرترین داروها برای درمان بیماری فلج معده است که در دیابتی ها باید روزانه سه بار مصرف شود.داروی «اریترومایسین» که برای درمان ذات الریه استفاده می شود دارای خاصیت ایجاد حرکات معده است که می توان از شربت یا قرص آن برای درمان کم تحرکی معده استفاده کرد.
داروی «دومپریدون» که در سال های اخیر وارد داروخانه های ایران شده است نیز هم خانواده متوکلوپرامید است و می توان برای درمان این بیماری از آن استفاده کرد.

فلج معده

آخرین بروز رسانی در : شنبه 28 اسفند 1395

29 دیدگاه

  • اعظم مارس 2017 در 12:41

    فلج معده که نام علمی آن گاستروپارزی است، به معنی شل شدن حرکات معده است. این بیماری بسیار شایع و آزاردهنده است.
    معده عضوی عضلانی است که با حرکات پی در پی، باعث مخلوط شدن غذا با شیره های گوارشی و هضم غذا می شود و سپس غذا را به سوی روده می راند تا در آنجا عملیات جذب مواد غذایی شروع شود.

    اگرچه بیماری فلج معده باعث مرگ نمی شود و طول عمر را تغییر چندانی نمی دهد، ولی کیفیت زندگی کاهش قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد. در این بیماری غذا مدت خیلی طولانی در معده باقی می ماند و فرد، احساس سیری و پری معده می کند. این احساس ناخوشایند را همه ما هنگام بیماری های ویروسی سخت تجربه کرده ایم که در بسیاری اوقات همراه با تهوع و استفراغ بوده است؛ البته به دنبال بیماری های ویروسی ایجاد مشکلات گوارشی در کودکان بسیار شایع تر است. خوشبختانه این نوع از فلج معده موقتی و گذراست و شخص، بعد از بهبودی از بیماری کاملا حال طبیعی را پیدا خواهد کرد. از علل بسیار شایع فلج معده داروها هستند. انواع داروها ی مشتقات مورفین مثل تریاک ایجاد بی اشتهایی و سیری کاذب می کند. مصرف سیگار نیز چنین عارضه ای دارد. از جمله داروهای دیگر انواع آنتی هیستامین ها مثل دیفن هیدرامین، دیمن هیدرینات و سایر هم خانواده های این داروهاست که شل شدن معده را سبب می شود. در بین بیماری ها، دیابت سر دسته بیماری هایی است که بیماری عذاب آور فلج معده را ایجاد می کند. هر چه قند خون بالاتر باشد این عارضه نیز شدیدتر است و با کنترل قند خون، معده حرکاتش بهتر خواهد شد.

    فلج معده چه موقتی و به دنبال بیماری های ویروسی شایع یا داروها رخ دهد و چه این که به دنبال بیماری مزمن و دائمی مثل دیابت باشد، باید مدیریت شود. خوردن غذاهایی با حجم کم، خوردن غذاهای آبکی و نرم و پرهیز از خوردن غذاهای چرب که مدت بیشتری در معده باقی می ماند، باعث بهبود نسبی می شود. همچنین بهتر است از خوردن غذاهای دیر هضم و سنگین مثل آنهایی که دارای حبوبات است، پرهیز کرد. تحرک بدنی و پرهیز از نشستن و بخصوص دراز کشیدن یا خوابیدن بعد از غذا باعث بهترشدن این عارضه می شود. داروهای مختلفی هم برای این بیماری وجود دارد. متوکلوپرامید به صورت قطره، قرص و آمپول ، یکی از قدیمی ترین و موثرترین داروها برای درمان بیماری فلج معده است که در دیابتی ها باید روزانه سه بار مصرف شود.

    داروی «اریترومایسین» که برای درمان ذات الریه استفاده می شود دارای خاصیت ایجاد حرکات معده است که می توان از شربت یا قرص آن برای درمان کم تحرکی معده استفاده کرد.
    داروی «دومپریدون» که در سال های اخیر وارد داروخانه های ایران شده است نیز هم خانواده متوکلوپرامید است و می توان برای درمان این بیماری از آن استفاده کرد.
    منبع:

  • ترانه مارس 2017 در 12:42

    فلج معده اختلالی است که در مبتلایان به دیابت نوع 1 و 2 به وجود می‌آید و در آن تخلیه‌ي معده به تأخیر می‌افتد و به عبارتی غذا مدّت زیادی در معده می‌ماند.

    فلج معده یکی از انواع نروپاتی (صدمه به اعصاب) است که در آن تخلیه معده‌ي به خوبی انجام نمي‌شود.
    صدمه به عصب، به علت بالا بودن طولانی مدت قند خون، ایجاد می‌شود.
    تأخیر در تخلیه‌ي معده و در نتیجه جذب غذا، کنترل قند خون را مشکل می‌کند.
    فلج معده با کنترل قند خون با استفاده از انسولين، داروها، رژیم غذایی و در موارد شدید استفاده از تغذیه توسط لوله‌ی معده‌ای درمان می‌شود‌ .

    فلج معده اختلالی است که در مبتلایان به دیابت نوع 1 و 2 به وجود می‌آید و در آن تخلیه‌ي معده به تأخیر می‌افتد و به عبارتی غذا مدّت زیادی در معده می‌ماند. در این اختلال، عصب واگ که حرکت غذا در لوله‌ی گوارشی را کنترل می‌کند آسیب دیده است.
    علت این پدیده همانند انواع دیگر نروپاتی بالا بودن مقدار قند خون به مدّت طولانی است.

    بالا بودن قند خون سبب به وجود آمدن تغییرات شیمیایی در اعصاب می‌شود و هم‌چنین به عروقی که اکسیژن و غذا به اعصاب می‌رساند صدمه می‌زند.

    فلج معده چه علامت‌هایی دارد؟
    علايم فلج معده عبارت است از:

    سوزش قلب (سوزش سر دل)
    تهوع
    استفراغ غذاهای هضم نشده
    سیری زودهنگام
    کاهش وزن
    نفخ شکم
    آروغ زدن
    تغییرات مکرر قند خون
    بی‌اشتهایی
    رفلاکس معده (برگشت غذا از معده به مری)

    این علايم می‌تواند در اشخاص مختلف شدید یا ضعیف باشد.
    فلج معده چه عوارضی دارد؟
    فلج معده می‌تواند کنترل قند خون را مختلل کند. هنگامي که غذای مانده در معده وارد روده ‌شود جذب مي‌شود و سبب افزایش قند خون می‌گردد. اگر غذا به مدّت طولانی در معده بماند باکتری‌های گوناگوني روی آن رشد می‌کند. هم‌چنین غذا در معده می‌تواند به اجسام سفت و شبیه سنگ تبدیل شود که به آن (بزوآر) می‌گویند. این اجسام سفت می‌تواند تهوع، استفراغ، و یا انسداد معده را ايجاد كند. بزو آرها در صورت ایجاد انسداد در روده‌ي کوچک می‌تواند بسیار خطرناک باشد.
    چگونه فلج معده تشخیص داده می‌شود؟
    فلج معده توسط یک یا چند روش زیر اثبات می‌شود:

    عکسبرداری از معده با استفاده از مادّه‌ي حاجب

    بعد از دوازده ساعت غذا نخوردن از شما خواسته می‌شود مایع غلیظ و سفید رنگی به نام باریوم را بنوشید. این باریوم دیواره‌ي داخلی معده شما را می‌پوشاند و آن را در عکس رادیولوژی قابل دیدن می‌کند. در شرایط عادی پس از دوازده ساعت غذا نخوردن،‌ معده کاملاً خالی است. اگر در عکس گرفته شده در معده‌ي شما غذا ديده شود احتمالاً فلج معده دارید. در شرایطی که پزشکتان با وجود عکس طبیعی هم‌چنان به فلج معده ترديد دارد ممکن است از شما بخواهد عکسبرداری را در روز دیگري تکرار کنید. احتمال دارد در بیماران مبتلا به فلج معده گاهي بر حسب اتفاق، تخلیه‌ي معده به خوبی صورت بگیرد و در نتیجه عکسبرداری، طبیعی گزارش شود.

    صرف صبحانه با باریوم

    از شما خواسته می‌شود صبحانه حاوی باریوم مصرف کنید. این صبحانه به پزشک این اجازه را می‌دهد که معده شما را براي زمان تخلیه زیر نظر بگیرد. در این روش بعضی از اختلالات تخلیه‌ي معده که با روش پيشين قابل اثبات نبود تشخیص داده می‌شود.

    ارزیابی تخلیه‌ي معده با استفاده از اسکن رادیوایزوتوپ

    در این روش از شما خواسته می‌شود غذایی که حاوی مقداری ماده‌ي رادیواکتیو خفیف است بخورید. مقدار اشعه برخاسته از این مواد بسیار کم است و خطرناک نیست. بعد از خوردن زیر دوربین ويژه‌اي می‌خوابید که توانايي نشان دادن مواد رادیوایزوتوپ را دارد و در نتیجه غذای داخل معده شما را نشان می‌دهد. اگر بیش از نصف غذای خورده شده پس از 2 ساعت در معده‌ي شما باقی بماند به فلج معده دچار هستید.

    مانومتری معده

    در این روش فعالیت الکتریکی معده‌ي شما اندازه‌گیری می‌شود. لوله‌ای نازک که حاوی سیمی باریک که به اندازه‌گیری فعالیت ماهیچه‌ای و الکتریکی معده‌ي شما قادر است از دهان به داخل معده فرستاده می‌شود. میزان فعالیت ماهیچه‌ای و الکتریکی معده، نشانگر طبیعی بودن یا غیر طبیعی بودن معده‌ي شماست.

    ممکن است آزمایش‌هایي مانند شمارش گلبولي و اندازه‌گیری شمیایی و الکتروليت‌های خون در تشخیص فلج معده کمک‌کننده باشد.

    ممکن است براي تشخيص فلج معده ناشی از دیابت از بیماری‌های دیگر به انجام اندوسکوپی و یا سونوگرافی نیاز باشد.

    آندوسکوپی

    در این روش بعد از دادن یک آرام‌بخش، لوله‌ای به نام آندوسکوپ از طریق دهان به آرامی وارد مری و معده می‌شود. در نتیجه پزشک می‌تواند دیواره داخلی معده را براي یافتن اختلالات احتمالی مورد بازبینی قرار دهد.

    سونوگرافی

    برای تشخیص اختلالاتی مانند التهاب پانکراس و یا بیماری‌های کیسه صفرا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    چگونه فلج معده درمان می‌شود؟
    مهم‌ترین هدف در درمان فلج معده، کنترل قند خون است. این درمآن‌ها عبارت است از: استفاده از انسولين، داروهای خوراکی، تغییر در نوع رژیم غذایی و زمان مصرف غذا و در موارد شدید لوله‌گذاری معده و تغذیه از طریق آن.
    استفاده از انسولين برای کنترل قند خون
    اگر به فلج معده مبتلا هستید غذایتان به صورت آهسته و غیر قابل پیش‌بینی جذب می‌شود. ممکن است براي کنترل بهتر قند خون نیاز به انجام موارد زیر داشته باشید:

    تزریق انسولين به دفعات مکّرر.
    تزریق انسولين پس از صرف غذا به جای تزریق پيش از غذا.
    آزمایش مکرر قند خون پس از صرف غذا و استفاده از انسولين در صورت لزوم

    داروها
    از چندین دارو برای درمان فلج معده استفاده می‌شود. پزشک شما ممکن است از یک یا چند دارو براي درمان مؤثّر استفاده کند.
    تغییر در غذاها
    ممکن است از شما خواسته شود به جای سه وعده غذای اصلی، از شش وعده غذا در حجم‌های کوچک استفاده کنید یا از شما خواسته شود تا زمان کنترل فلج معده، از غذاهای مایع به جای غذاهای معمولي استفاده کنید. این غذاها تمام نیازهای شما را برآورده می‌کند امّا تخلیه‌ي معده سریع‌تر انجام می‌شود. شايد از شما خواسته شود از غذاهای حاوی چربی زیاد و یا فیبر پرهیز کنید. چربی‌ها به صورت طبیعی تخلیه‌ي معده را به تأخیر می‌اندازد و جذب فیبرها نیز مشکل است.
    بعضی از غذاهای حاوی فیبر زیاد مانند مرکبات و کلم بروکلی حاوی موادی است که جذب نمی‌شود. از این غذاها پرهیز کنید. زیرا قسمت‌های غیر قابل جذب مدت‌های طولانی در معده می‌ماند و احتمالاً اجسام سختي به نام بزوآر به وجود می‌آید.
    استفاده از لوله‌ی معده
    اگر درمان‌های ياد شده مؤثر نباشد؛ لوله‌ای از راه جراحی در روده‌ي شما گذاشته مي‌شود. یک سر آن در داخل روده‌ي کوچک و سر دیگر آن روی پوست شکم شما وصل می‌شود. به این لوله، لوله‌ی ژوژنوستومی می‌گویند. این لوله به شما اجازه می‌دهد غذا را به طور مستقيم بدون عبور از معده، وارد روده کوچک بکنید. در این روش به استفاده از غذاهای مایع ملزم هستید. استفاده از لوله ژوزنوستومی می‌تواند موقت باشد و معمولاً در موارد فلج معده‌ي شدید استفاده می‌شود.

  • ساغر مارس 2017 در 12:42

    فلج معده چیست؟

    فلج معده که نام علمی آن گاستروپارزی است، به معنی شل شدن حرکات معده است. این بیماری بسیار شایع و آزاردهنده است.
    معده عضوی عضلانی است که با حرکات پی در پی، باعث مخلوط شدن غذا با شیره های گوارشی و هضم غذا می شود و سپس غذا را به سوی روده می راند تا در آنجا عملیات جذب مواد غذایی شروع شود.فلج معده

    فلج معده
    فلج معده و مراقبت از آن

    چرا دچار فلج معده می شویم؟

    تصور می شود که فلج معده به خاطر مشکلات اعصاب و عضلاتی باشد که کنترل تخلیه معده را بر عهده دارند. اگر این اعصاب آسیب ببینند، عضلات به درستی کار نمی کنند و حرکت مواد غذایی با سرعت مناسب انجام نمی شود. در بسیاری از موارد علت ابتلا به فلج معده ناشناخته است و به این شرایط ناشناخته، گاستروپارزی ایدیوپاتیک گفته می شود. علت شناخته شده معمولا شامل کنترل ضعیف دیابت نوع 1 یا دو است. اعصاب معده می تواند با سطوح بالای گلوگز خون آسیب ببیند بنابراین مهم است که سطح قند خون شما تحت کنترل باشد، البته اگر مبتلا به دیابت هستید.

    گاستروپارزی همچنین می تواند در نتیجه برخی از عوارض مانند جراحی، کاهش وزن، گاسترکتومی یا برداشتن بخشی از معده اتفاق بیفتد.

    دیگر علل عبارتند از:مصرف داروهای مخدر مسکن و برخی داروهای ضد افسردگی، بیماری پارکینسون، اسکلرودرمی.
    راهکارهای مراقبت

    گاستروپارزی معمولا قابل درمان نیست اما تغییراتی در رژیم غذایی و درمان های پزشکی می تواند علائم آن را کنترل کند.

    به جای سه وعده غذا در روز، سعی کنید، وعده های غذایی کوچکتر را انتخاب کنید تا معده راحت تر بتواند آنها را تخلیه کند.

    سعی کنید غذاهای نرم و مایع که راحت تر هضم می شوند را مصرف کنید.

    قبل از بلعیدن غذا آن را خوب بجوید.

    نوشیدنی های گازدار در وعده های غذایی مصرف نکنید.

    غذاهای با فیبر بالا که راحت تر هضم می شوند مانند سیب با پوست، پرتقال یا کلم بروکلی را جایگزین غذاهای پرچرب یا موادی که دیر هضم می شوند کنید.

    داروها

    داروهای مختلفی هم برای این بیماری وجود دارد. متوکلوپرامید به صورت قطره، قرص و آمپول، یکی از قدیمی ترین و موثرترین داروها برای درمان بیماری فلج معده است که در دیابتی ها باید روزانه سه بار مصرف شود.

    داروی «اریترومایسین» که برای درمان ذات الریه استفاده می شود دارای خاصیت ایجاد حرکات معده است که می توان از شربت یا قرص آن برای درمان کم تحرکی معده استفاده کرد.

    از داروی «دومپریدون» نیز می توان برای درمان این بیماری از آن استفاده کرد.

    البته باید به خاطر داشته باشید که هر نوع دارویی را باید با تجویز پزشک متخصص و تحت نظر وی مصرف کنید، نه به طور خودسرانه.

  • دارا مارس 2017 در 12:43

    گاستروپارزی ( فلج معده ) چیست؟ گاستروپارزی ( فلج معده ) در واقع تنبلی و تاخیر در تخلیه معده میباشد.
    که بعلت اختلال در عملکرد عصبی عضلانی معده بوجود می آید. معده عضوی است عضلانی که با حرکات پی در پی، باعث مخلوط شدن غذا با شیره های گوارشی و هضم غذا می شود و سپس غذا را از طریق دریچه پیلور به سوی روده باریک می راند تا در آنجا عملیات جذب مواد غذایی شروع شود. اگر به هر دلیلی عملکرد حرکتی معده اختلال پیدا کند و یا دریچه پیلور تنگ شود تخلیه معده به داخل دوازده به موقع انجام نمی شود و غذا به مدت طولانی در معده باقی می ماند.

    علائم گاستروپارزی (تنبلی و تاخیر تخلیه معده ) چیست؟

    تهوع
    استفراغ غذاهای هضم نشده
    احساس پری شکم و سیری زودرس
    نفخ و باد گلو
    کاهش وزن
    سوزش سر دل
    برگشت غذا از معده به مری

    چه کسانی در معرض گاستروپارزی هستند؟

    دیابتی ها : بیماران دیابتی بیشتر از سایر افراد در معرض گاستروپارزی هستند زیرا قند خون بالا سبب آسیب به عصب واگ می شود. آسیب این عصب یکی از شایع ترین علل گاستروپارزی است. در ۲۵ درصد افراد دیابتی گاستروپارزی مشاهده میشود.

    داروها : برخی داروها مانند داروهای ضد درد، ضد افسردگی ، مشتقات تریاک و آنتی هیستامینها موجب گاستروپارزی میشود .

    اعمال جراحی روی مری، معده یا روده کوچک : افرادی که طی عمل جراحی عصب واگ معده آنها قطع شده باشد دچار تاخیر تخلیه معده میشوند.

    بیماریها : در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید، اسکلرودرمی، لوپوس ، پارکینسون ، نارسایی مزمن کلیه و برخی بیماری های خود ایمنی گاستروپارزی مشاهده میشود ولی دیابت سر دسته بیماریهای ایجاد کننده گاستروپارزی است.

    عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا : عفونتهای ویروسی مانند آنفولانزا باعث گاستروپارزی موقتی میشوند.

    چگونه می توان گاستروپارزی را تشخیص دهد؟ پس از تهیه شرح حال و شک به گاستروپارزی برای بررسی تاخیر در تخلیه معده ممکن است از روشهای زیر استفاده کرد.

    عکس باریم : این بررسی اندازه معده و احتباس غذا در معده را نشان میدهد.

    آندوسکوپی قسمت فوقانی : معمولا صبح ناشتا و یا 8 تا 10 ساعت پس از غذا که اندوسکوپی انجام میشود معمولا معده خالی دیده میشود ولی در بیماران مبتلا به گاستروپارزی داخل معده غذا دیده میشود. مشاهده غذا ی احتباس یافته در داخل معده شخص ناشتا در غیاب تنگی دریچه پیلور مطرح کننده گاستروپارزی است .

    سونوگرافی : اگر در مطالعه سونوگرافی شکم فرد ناشتا تجمع مایعات و مواد غذایی در معده مشاهده شود احتمال گاستروپارزی مطرح میگردد.

    اسکن تخلیه معده با رادیو ایزوتوپ : این روش دقیق ترین روش اثبات گاستروپارزی است. در این آزمایش بیمار یک ماده نشاندار شده را میخورد پزشک با یک اسکنر که ماده نشاندار شده را نشان میدهد آنر را رد یابی میکند و مدت زمان تخلیه کامل معده محاسبه می کند. این تست دو تا چهار ساعت طول میکشد اگر دو ساعت بعد از خوردن ماده بیش از 70 درصد و چهارساعت بعد از خوردن ماده بیش از 10 درصد آن در معده باقی بماند گاستروپارزی ثابت میشود.

    برای بیماران مبتلا به گاستروپارزی چه توصیه ای میکنید ؟

    تعداد وعده های غذایی بیشتر ولی با حجم کمتر مصرف شود

    از خوردن غذاهای پرچرب پرهیز شود زیرا چربی سرعت تخلیه معده را کند می کند.

    مصرف غذای پر فیبر و دیر هضم ، مانند سبزیجات و حبوبات کاهش یابد.

    الکل مصرف نشود

    بهتر است غذاهای آب پز و رقیق مصرف شود

    آب و مایعات بیشتری مصرف شود

    در دیابتی ها قندخون در محدوده هدف حفظ شود.

    داروهای مفید برای بهبود تخلیه معده در بیماران مبتلا به گاستروپارزی کدامند ؟

    اریترومایسین : داروی اریترومایسین که یک آنتی بیوتیک میباشد دارای خاصیت القای حرکات معده است و بخصوص شکل وریدی آن موجب تسریع تخلیه معده در افراد مبتلا گاستروپارزی دیابت میشود.

    دومپریدون : دومپیریدون برای بهبود تخلیه معده مفید میباشد. نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی توصیه میشود.

    متوکلوپرامید : همانند دومپیریدون برای بهبود تخلیه معده مفید میباشد. نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی توصیه میشود.

    سیزاپراید : سیزاپراید همانند دومپیریدون و متوکلوپرامید برای بهبود تخلیه معده مفید میباشد. نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی توصیه میشود.

  • سارا مارس 2017 در 12:43

    چهار غذایی که “فلج معده” را بهبود می بخشد
    فلج معده عارضه‌ای است که با آسیب اعصاب “معده” اتفاق می‌افتد و می‌تواند عوارض عمل‌های جراحی یا بیماری‌های عصبی باشد.
    دکتر پیام فرحبخش متخصص تغذیه درگفتگو با خبرنگار بهداشت ودرمان باشگاه خبرنگاران گفت: افرادی که دچار”فلج معده” هستند ازنظر غذایی تحمل غذاهای جامد را ندارند و حرکات معده‌ی آنها بسیارمحدود است.

    وی افزود: غذا‌های جامد تجمیع شده و نمی‌توانند وارد روده شوند و چون این افراد حرکات مکانیکی معده‌شان از بین رفته باید از غذا‌هایی استفاده کنند که حالت پوره، نیمه جامد یا به صورت مایع باشد.

    وی ادامه داد: افرادی که دچارفلج معده هستند باید غذا‌هایی را مصرف کنند که بارکمتری روی معده داشته باشد ازجمله سوپ صاف شده، غذا‌های میکس شده، آب ماهیچه و آب سبزیجات ومیوه‌ها که می‌تواند مؤثر باشد.

    دکتر فرهبخش خاطرنشان کرد: این افراد برای تأمین مواد غذایی به هر پنج گروه غذایی مثل نان وغلات، شیر ولبنیات، میوه و سبزیجات، مغز‌ها و حبوبات و گوشت‌ها نیاز دارند که البته باید این پنج گروه غذایی زیر نظر متخصص تغذیه مصرف شود.

  • اعظم مارس 2017 در 12:43

    فلج معده،علت، علایم و درمان آن

    01111

    فلج معده عارضه مزمنی است که باعث می‌شود معده نتواند خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. در این وضعیت غذا بسیار کندتر از حالت طبیعی از معده عبور می‌کند. تصور می‌شود که این عارضه ناشی از مشکلات مربوط به عصب‌ها و عضلات کنترل کننده عمل تخلیه معده باشد.

    اگر این عصب‌ها آسیب ببینند، عضلات معده به درستی کار نکرده و حرکت غذا در معده کند می‌شود.

  • غلام مارس 2017 در 12:44

    فلج معده باعث می‌شود غذایی که می‌خورید به کندی و طی مدت زمان پیش‌بینی نشده‌ای جذب شود. اگر مبتلا به دیابت نیز باشید، وجود این عارضه باعث نوسان شدید سطح قند خونتان خواهد شد. بالا بودن قند خون می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی عصب‌های معده شود، بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً باید سطح قند خونتان را کنترل کنید.

  • هانی مارس 2017 در 12:44

    فلج معده،علت، علایم و درمان آن

    01111

    فلج معده عارضه مزمنی است که باعث می‌شود معده نتواند خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. در این وضعیت غذا بسیار کندتر از حالت طبیعی از معده عبور می‌کند. تصور می‌شود که این عارضه ناشی از مشکلات مربوط به عصب‌ها و عضلات کنترل کننده عمل تخلیه معده باشد.

    اگر این عصب‌ها آسیب ببینند، عضلات معده به درستی کار نکرده و حرکت غذا در معده کند می‌شود.

    فلج معده باعث می‌شود غذایی که می‌خورید به کندی و طی مدت زمان پیش‌بینی نشده‌ای جذب شود. اگر مبتلا به دیابت نیز باشید، وجود این عارضه باعث نوسان شدید سطح قند خونتان خواهد شد. بالا بودن قند خون می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی عصب‌های معده شود، بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً باید سطح قند خونتان را کنترل کنید. متخصص گوارش نیز می‌تواند شما را در مورد تغییراتی که باید در رژیم غذایی و داروهایتان بدهید راهنمایی کند.

    جهت دریافت مشاوره از متخصص گوارش از طریق تلگرام اقدام کنید و یا با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ برای رزرو نوبت تماس حاصل فرمایید .
    فلج معده چیست؟

    فلج معده عارضه‌ای است که در آن معده نمی‌تواند غذاهای درون خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. این عارضه می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی عصب واگ باشد، که مسئول تنظیم دستگاه گوارش است. چنین وضعیتی باعث اخلال درد عملکرد عضلات معده و روده می‌شود که در نتیجه غذا نمی‌تواند به درستی از دستگاه گوارش عبور کند. اغلب، علت بروز فلج معده ناشناخته است.

  • فهیمه مارس 2017 در 12:44

    فلج معده،علت، علایم و درمان آن

    01111

    فلج معده عارضه مزمنی است که باعث می‌شود معده نتواند خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. در این وضعیت غذا بسیار کندتر از حالت طبیعی از معده عبور می‌کند. تصور می‌شود که این عارضه ناشی از مشکلات مربوط به عصب‌ها و عضلات کنترل کننده عمل تخلیه معده باشد.

    اگر این عصب‌ها آسیب ببینند، عضلات معده به درستی کار نکرده و حرکت غذا در معده کند می‌شود.

    فلج معده باعث می‌شود غذایی که می‌خورید به کندی و طی مدت زمان پیش‌بینی نشده‌ای جذب شود. اگر مبتلا به دیابت نیز باشید، وجود این عارضه باعث نوسان شدید سطح قند خونتان خواهد شد. بالا بودن قند خون می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی عصب‌های معده شود، بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً باید سطح قند خونتان را کنترل کنید. متخصص گوارش نیز می‌تواند شما را در مورد تغییراتی که باید در رژیم غذایی و داروهایتان بدهید راهنمایی کند.

    جهت دریافت مشاوره از متخصص گوارش از طریق تلگرام اقدام کنید و یا با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ برای رزرو نوبت تماس حاصل فرمایید .
    فلج معده چیست؟

    فلج معده عارضه‌ای است که در آن معده نمی‌تواند غذاهای درون خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. این عارضه می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی عصب واگ باشد، که مسئول تنظیم دستگاه گوارش است. چنین وضعیتی باعث اخلال درد عملکرد عضلات معده و روده می‌شود که در نتیجه غذا نمی‌تواند به درستی از دستگاه گوارش عبور کند. اغلب، علت بروز فلج معده ناشناخته است.
    علائم فلج معده

    علائم فلج معده عبارتند از:

    احساس سیری بسیار سریع هنگام غذا خوردن
    احساس تهوع و استفراغ
    بی‌اشتهایی
    کاهش وزن
    نفخ
    ناراحتی یا درد شکم
    سوزش قلب

    این علائم می‌توانند خفیف یا شدید بوده و معمولاً مقطعی هستند.

  • صبا مارس 2017 در 12:44

    فلج معده،علت، علایم و درمان آن

    01111

    فلج معده عارضه مزمنی است که باعث می‌شود معده نتواند خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. در این وضعیت غذا بسیار کندتر از حالت طبیعی از معده عبور می‌کند. تصور می‌شود که این عارضه ناشی از مشکلات مربوط به عصب‌ها و عضلات کنترل کننده عمل تخلیه معده باشد.

    اگر این عصب‌ها آسیب ببینند، عضلات معده به درستی کار نکرده و حرکت غذا در معده کند می‌شود.

    فلج معده باعث می‌شود غذایی که می‌خورید به کندی و طی مدت زمان پیش‌بینی نشده‌ای جذب شود. اگر مبتلا به دیابت نیز باشید، وجود این عارضه باعث نوسان شدید سطح قند خونتان خواهد شد. بالا بودن قند خون می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی عصب‌های معده شود، بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً باید سطح قند خونتان را کنترل کنید. متخصص گوارش نیز می‌تواند شما را در مورد تغییراتی که باید در رژیم غذایی و داروهایتان بدهید راهنمایی کند.

    جهت دریافت مشاوره از متخصص گوارش از طریق تلگرام اقدام کنید و یا با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ برای رزرو نوبت تماس حاصل فرمایید .
    فلج معده چیست؟

    فلج معده عارضه‌ای است که در آن معده نمی‌تواند غذاهای درون خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. این عارضه می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی عصب واگ باشد، که مسئول تنظیم دستگاه گوارش است. چنین وضعیتی باعث اخلال درد عملکرد عضلات معده و روده می‌شود که در نتیجه غذا نمی‌تواند به درستی از دستگاه گوارش عبور کند. اغلب، علت بروز فلج معده ناشناخته است.
    علائم فلج معده

    علائم فلج معده عبارتند از:

    احساس سیری بسیار سریع هنگام غذا خوردن
    احساس تهوع و استفراغ
    بی‌اشتهایی
    کاهش وزن
    نفخ
    ناراحتی یا درد شکم
    سوزش قلب

    این علائم می‌توانند خفیف یا شدید بوده و معمولاً مقطعی هستند.
    علت‌های فلج معده

    02%d9%81%d9%81%d9%81%d9%81

    در بسیاری از مواردِ فلج معده، علت مشخصی برای این عارضه وجود ندارد. به چنین مواردی فلج معده ایدیوپاتیک گفته می‌شود.

    علت‌های شناخته شده فلج معده عبارتند از:

    عدم کنترل مناسب دیابت نوع ۱ یا ۲
    به عنوان یکی از عوارض بعد از برخی جراحی‌ها (مانند جراحی کاهش وزن (باریاتریک) یا برداشتن بخشی از معده (گاسترکتومی))

    سایر علت‌های محتمل عبارتند از:

    مصرف برخی داروها: مانند مسکن‌های شبه افیونی از جمله مورفین و برخی داروهای ضدافسردگی
    بیماری پارکینسون: عارضه پیشرونده‌ای که در آن بخشی از مغز، طی سالیان متمادی، تخریب می‌شود
    اسکلرودرمی: بیماری نادری که باعث سفت و ضخیم شدن برخی ناحیه‌های پوست شده و گاهی اوقات مشکلاتی را برای اندام‌های داخلی و رگ‌های خونی ایجاد می‌کند.
    آمیلوئیدوز: گروهی از بیماری‌های نادر و در عین حال خطرناک که ناشی از رسوب یک پروتئین غیرعادی در بافت‌ها و اندام‌های مختلف بدن هستند.

  • گاندی مارس 2017 در 12:45

    فلج معده،علت، علایم و درمان آن

    01111

    فلج معده عارضه مزمنی است که باعث می‌شود معده نتواند خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. در این وضعیت غذا بسیار کندتر از حالت طبیعی از معده عبور می‌کند. تصور می‌شود که این عارضه ناشی از مشکلات مربوط به عصب‌ها و عضلات کنترل کننده عمل تخلیه معده باشد.

    اگر این عصب‌ها آسیب ببینند، عضلات معده به درستی کار نکرده و حرکت غذا در معده کند می‌شود.

    فلج معده باعث می‌شود غذایی که می‌خورید به کندی و طی مدت زمان پیش‌بینی نشده‌ای جذب شود. اگر مبتلا به دیابت نیز باشید، وجود این عارضه باعث نوسان شدید سطح قند خونتان خواهد شد. بالا بودن قند خون می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی عصب‌های معده شود، بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً باید سطح قند خونتان را کنترل کنید. متخصص گوارش نیز می‌تواند شما را در مورد تغییراتی که باید در رژیم غذایی و داروهایتان بدهید راهنمایی کند.

    جهت دریافت مشاوره از متخصص گوارش از طریق تلگرام اقدام کنید و یا با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ برای رزرو نوبت تماس حاصل فرمایید .
    فلج معده چیست؟

    فلج معده عارضه‌ای است که در آن معده نمی‌تواند غذاهای درون خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. این عارضه می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی عصب واگ باشد، که مسئول تنظیم دستگاه گوارش است. چنین وضعیتی باعث اخلال درد عملکرد عضلات معده و روده می‌شود که در نتیجه غذا نمی‌تواند به درستی از دستگاه گوارش عبور کند. اغلب، علت بروز فلج معده ناشناخته است.
    علائم فلج معده

    علائم فلج معده عبارتند از:

    احساس سیری بسیار سریع هنگام غذا خوردن
    احساس تهوع و استفراغ
    بی‌اشتهایی
    کاهش وزن
    نفخ
    ناراحتی یا درد شکم
    سوزش قلب

    این علائم می‌توانند خفیف یا شدید بوده و معمولاً مقطعی هستند.
    علت‌های فلج معده

    02%d9%81%d9%81%d9%81%d9%81

    در بسیاری از مواردِ فلج معده، علت مشخصی برای این عارضه وجود ندارد. به چنین مواردی فلج معده ایدیوپاتیک گفته می‌شود.

    علت‌های شناخته شده فلج معده عبارتند از:

    عدم کنترل مناسب دیابت نوع ۱ یا ۲
    به عنوان یکی از عوارض بعد از برخی جراحی‌ها (مانند جراحی کاهش وزن (باریاتریک) یا برداشتن بخشی از معده (گاسترکتومی))

    سایر علت‌های محتمل عبارتند از:

    مصرف برخی داروها: مانند مسکن‌های شبه افیونی از جمله مورفین و برخی داروهای ضدافسردگی
    بیماری پارکینسون: عارضه پیشرونده‌ای که در آن بخشی از مغز، طی سالیان متمادی، تخریب می‌شود
    اسکلرودرمی: بیماری نادری که باعث سفت و ضخیم شدن برخی ناحیه‌های پوست شده و گاهی اوقات مشکلاتی را برای اندام‌های داخلی و رگ‌های خونی ایجاد می‌کند.
    آمیلوئیدوز: گروهی از بیماری‌های نادر و در عین حال خطرناک که ناشی از رسوب یک پروتئین غیرعادی در بافت‌ها و اندام‌های مختلف بدن هستند.

    چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

    در صورتی که به علائم فلج معده دچار هستید، به یک متخصص گوارش مراجعه کنید، زیرا این عارضه می‌توانند باعث عوارض خطرناکی شود، که عبارتند از:

    کم آبی: به دلیل استفراغ مکرر
    بیماری رفلاکس معده و مری : که در آن اسید معده از معده نشت کرده و وارد نای می‌شود.
    سوء‌تغذیه: هنگامی که بدن به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نمی‌کند.
    غیرقابل پیش‌بینی بودن سطح قند خون: این مورد بیشتر برای مبتلایان به دیابت خطرناک است

  • عماد مارس 2017 در 12:45

    فلج معده،علت، علایم و درمان آن

    01111

    فلج معده عارضه مزمنی است که باعث می‌شود معده نتواند خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. در این وضعیت غذا بسیار کندتر از حالت طبیعی از معده عبور می‌کند. تصور می‌شود که این عارضه ناشی از مشکلات مربوط به عصب‌ها و عضلات کنترل کننده عمل تخلیه معده باشد.

    اگر این عصب‌ها آسیب ببینند، عضلات معده به درستی کار نکرده و حرکت غذا در معده کند می‌شود.

    فلج معده باعث می‌شود غذایی که می‌خورید به کندی و طی مدت زمان پیش‌بینی نشده‌ای جذب شود. اگر مبتلا به دیابت نیز باشید، وجود این عارضه باعث نوسان شدید سطح قند خونتان خواهد شد. بالا بودن قند خون می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی عصب‌های معده شود، بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً باید سطح قند خونتان را کنترل کنید. متخصص گوارش نیز می‌تواند شما را در مورد تغییراتی که باید در رژیم غذایی و داروهایتان بدهید راهنمایی کند.

    جهت دریافت مشاوره از متخصص گوارش از طریق تلگرام اقدام کنید و یا با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ برای رزرو نوبت تماس حاصل فرمایید .
    فلج معده چیست؟

    فلج معده عارضه‌ای است که در آن معده نمی‌تواند غذاهای درون خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. این عارضه می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی عصب واگ باشد، که مسئول تنظیم دستگاه گوارش است. چنین وضعیتی باعث اخلال درد عملکرد عضلات معده و روده می‌شود که در نتیجه غذا نمی‌تواند به درستی از دستگاه گوارش عبور کند. اغلب، علت بروز فلج معده ناشناخته است.
    علائم فلج معده

    علائم فلج معده عبارتند از:

    احساس سیری بسیار سریع هنگام غذا خوردن
    احساس تهوع و استفراغ
    بی‌اشتهایی
    کاهش وزن
    نفخ
    ناراحتی یا درد شکم
    سوزش قلب

    این علائم می‌توانند خفیف یا شدید بوده و معمولاً مقطعی هستند.
    علت‌های فلج معده

    02%d9%81%d9%81%d9%81%d9%81

    در بسیاری از مواردِ فلج معده، علت مشخصی برای این عارضه وجود ندارد. به چنین مواردی فلج معده ایدیوپاتیک گفته می‌شود.

    علت‌های شناخته شده فلج معده عبارتند از:

    عدم کنترل مناسب دیابت نوع ۱ یا ۲
    به عنوان یکی از عوارض بعد از برخی جراحی‌ها (مانند جراحی کاهش وزن (باریاتریک) یا برداشتن بخشی از معده (گاسترکتومی))

    سایر علت‌های محتمل عبارتند از:

    مصرف برخی داروها: مانند مسکن‌های شبه افیونی از جمله مورفین و برخی داروهای ضدافسردگی
    بیماری پارکینسون: عارضه پیشرونده‌ای که در آن بخشی از مغز، طی سالیان متمادی، تخریب می‌شود
    اسکلرودرمی: بیماری نادری که باعث سفت و ضخیم شدن برخی ناحیه‌های پوست شده و گاهی اوقات مشکلاتی را برای اندام‌های داخلی و رگ‌های خونی ایجاد می‌کند.
    آمیلوئیدوز: گروهی از بیماری‌های نادر و در عین حال خطرناک که ناشی از رسوب یک پروتئین غیرعادی در بافت‌ها و اندام‌های مختلف بدن هستند.

    چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

    در صورتی که به علائم فلج معده دچار هستید، به یک متخصص گوارش مراجعه کنید، زیرا این عارضه می‌توانند باعث عوارض خطرناکی شود، که عبارتند از:

    کم آبی: به دلیل استفراغ مکرر
    بیماری رفلاکس معده و مری : که در آن اسید معده از معده نشت کرده و وارد نای می‌شود.
    سوء‌تغذیه: هنگامی که بدن به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نمی‌کند.
    غیرقابل پیش‌بینی بودن سطح قند خون: این مورد بیشتر برای مبتلایان به دیابت خطرناک است

    تشخیص فلج معده

    متخصص گوارش، برای تشخیص فلج معده از شما سؤالاتی در مورد علائمی که دارید مانند احساس تهوع، بی‌اشتهایی، نفخ، درد شکم، کاهش وزن و تاریخچه پزشکیتان، می‌پرسد و برای شما یک سری آزمایش خون تجویز می‌کند.

    ممکن است برای انجام برخی آزمایش‌ها به بیمارستان ارجاع شوید.

    . برای رزرو نوبت برای مراجعه حضوری با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

    عکس رنگی روده
    اسکن تخلیه معده با استفاده از سینتیگرافی
    تست کپسول بی‌سیم
    آندوسکوپی

    درمان فلج معده

    03

    معمولاً فلج معده قابل درمان نیست، اما تغییر در رژیم غذایی و درمان‌های دارویی می‌توانند به کنترل عارضه کمک کنند.
    تغییرات غذایی

    رعایت نکات تغذیه‌ای زیر مفید خواهند بود:

    به جای سه وعده غذا در روز، اندازه هر وعده را کمتر کرده و تعداد وعده‌ها را بیشتر کنید .
    غذاهای نرم و مایع مصرف کنید (این غذاها راحت‌تر هضم می‌شوند)
    قبل از بلعیدن لقمه، آن را به خوبی بجوید
    با هر غذا نوشیدنی‌های بدون گاز بنوشید

    همچنین، اجتناب از غذاهایی که هضم آن‌ها دشوار است (مانند سیب درختی با پوست، یا غذاهای سرشار از فیبر مانند پرتغال و کلم بروکلی)، و خوراکی‌های پرچرب، که آن‌ها نیز می‌توانند فرایند هضم را کند کنند، مفید خواهد بود.

  • نسترن مارس 2017 در 12:45

    معمولاً، برای بهبود علائم این عارضه، داروهای زیر تجویز می‌شوند:

    دومپریدون: که قبل از غذا و جهت منقبض کردن عضلات معده و در نتیجه کمک به حرکت غذا در آن مصرف می‌شود
    اریترومایسین: یک آنتی‌بیوتیک است، که آن هم به با منقبض کردن معده به حرکت غذا کمک می‌کند
    آنتی‌امتیک: داروهای کنترل تهوع هستند

    البته، شواهد نسبتاً محدودی در مورد تسکین علائم فلج معده توسط این داروها وجود دارد. به علاوه داروهای مذکور عوارض جانبی بسیاری به همراه دارند.

  • جهان مارس 2017 در 12:45

    فلج معده،علت، علایم و درمان آن

    01111

    فلج معده عارضه مزمنی است که باعث می‌شود معده نتواند خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. در این وضعیت غذا بسیار کندتر از حالت طبیعی از معده عبور می‌کند. تصور می‌شود که این عارضه ناشی از مشکلات مربوط به عصب‌ها و عضلات کنترل کننده عمل تخلیه معده باشد.

    اگر این عصب‌ها آسیب ببینند، عضلات معده به درستی کار نکرده و حرکت غذا در معده کند می‌شود.

    فلج معده باعث می‌شود غذایی که می‌خورید به کندی و طی مدت زمان پیش‌بینی نشده‌ای جذب شود. اگر مبتلا به دیابت نیز باشید، وجود این عارضه باعث نوسان شدید سطح قند خونتان خواهد شد. بالا بودن قند خون می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی عصب‌های معده شود، بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً باید سطح قند خونتان را کنترل کنید. متخصص گوارش نیز می‌تواند شما را در مورد تغییراتی که باید در رژیم غذایی و داروهایتان بدهید راهنمایی کند.

    جهت دریافت مشاوره از متخصص گوارش از طریق تلگرام اقدام کنید و یا با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ برای رزرو نوبت تماس حاصل فرمایید .
    فلج معده چیست؟

    فلج معده عارضه‌ای است که در آن معده نمی‌تواند غذاهای درون خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. این عارضه می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی عصب واگ باشد، که مسئول تنظیم دستگاه گوارش است. چنین وضعیتی باعث اخلال درد عملکرد عضلات معده و روده می‌شود که در نتیجه غذا نمی‌تواند به درستی از دستگاه گوارش عبور کند. اغلب، علت بروز فلج معده ناشناخته است.
    علائم فلج معده

    علائم فلج معده عبارتند از:

    احساس سیری بسیار سریع هنگام غذا خوردن
    احساس تهوع و استفراغ
    بی‌اشتهایی
    کاهش وزن
    نفخ
    ناراحتی یا درد شکم
    سوزش قلب

    این علائم می‌توانند خفیف یا شدید بوده و معمولاً مقطعی هستند.
    علت‌های فلج معده

    02%d9%81%d9%81%d9%81%d9%81

    در بسیاری از مواردِ فلج معده، علت مشخصی برای این عارضه وجود ندارد. به چنین مواردی فلج معده ایدیوپاتیک گفته می‌شود.

    علت‌های شناخته شده فلج معده عبارتند از:

    عدم کنترل مناسب دیابت نوع ۱ یا ۲
    به عنوان یکی از عوارض بعد از برخی جراحی‌ها (مانند جراحی کاهش وزن (باریاتریک) یا برداشتن بخشی از معده (گاسترکتومی))

    سایر علت‌های محتمل عبارتند از:

    مصرف برخی داروها: مانند مسکن‌های شبه افیونی از جمله مورفین و برخی داروهای ضدافسردگی
    بیماری پارکینسون: عارضه پیشرونده‌ای که در آن بخشی از مغز، طی سالیان متمادی، تخریب می‌شود
    اسکلرودرمی: بیماری نادری که باعث سفت و ضخیم شدن برخی ناحیه‌های پوست شده و گاهی اوقات مشکلاتی را برای اندام‌های داخلی و رگ‌های خونی ایجاد می‌کند.
    آمیلوئیدوز: گروهی از بیماری‌های نادر و در عین حال خطرناک که ناشی از رسوب یک پروتئین غیرعادی در بافت‌ها و اندام‌های مختلف بدن هستند.

    چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

    در صورتی که به علائم فلج معده دچار هستید، به یک متخصص گوارش مراجعه کنید، زیرا این عارضه می‌توانند باعث عوارض خطرناکی شود، که عبارتند از:

    کم آبی: به دلیل استفراغ مکرر
    بیماری رفلاکس معده و مری : که در آن اسید معده از معده نشت کرده و وارد نای می‌شود.
    سوء‌تغذیه: هنگامی که بدن به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نمی‌کند.
    غیرقابل پیش‌بینی بودن سطح قند خون: این مورد بیشتر برای مبتلایان به دیابت خطرناک است

    تشخیص فلج معده

    متخصص گوارش، برای تشخیص فلج معده از شما سؤالاتی در مورد علائمی که دارید مانند احساس تهوع، بی‌اشتهایی، نفخ، درد شکم، کاهش وزن و تاریخچه پزشکیتان، می‌پرسد و برای شما یک سری آزمایش خون تجویز می‌کند.

    ممکن است برای انجام برخی آزمایش‌ها به بیمارستان ارجاع شوید.

    . برای رزرو نوبت برای مراجعه حضوری با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

    عکس رنگی روده
    اسکن تخلیه معده با استفاده از سینتیگرافی
    تست کپسول بی‌سیم
    آندوسکوپی

    درمان فلج معده

    03

    معمولاً فلج معده قابل درمان نیست، اما تغییر در رژیم غذایی و درمان‌های دارویی می‌توانند به کنترل عارضه کمک کنند.
    تغییرات غذایی

    رعایت نکات تغذیه‌ای زیر مفید خواهند بود:

    به جای سه وعده غذا در روز، اندازه هر وعده را کمتر کرده و تعداد وعده‌ها را بیشتر کنید .
    غذاهای نرم و مایع مصرف کنید (این غذاها راحت‌تر هضم می‌شوند)
    قبل از بلعیدن لقمه، آن را به خوبی بجوید
    با هر غذا نوشیدنی‌های بدون گاز بنوشید

    همچنین، اجتناب از غذاهایی که هضم آن‌ها دشوار است (مانند سیب درختی با پوست، یا غذاهای سرشار از فیبر مانند پرتغال و کلم بروکلی)، و خوراکی‌های پرچرب، که آن‌ها نیز می‌توانند فرایند هضم را کند کنند، مفید خواهد بود.
    دارو

    معمولاً، برای بهبود علائم این عارضه، داروهای زیر تجویز می‌شوند:

    دومپریدون: که قبل از غذا و جهت منقبض کردن عضلات معده و در نتیجه کمک به حرکت غذا در آن مصرف می‌شود
    اریترومایسین: یک آنتی‌بیوتیک است، که آن هم به با منقبض کردن معده به حرکت غذا کمک می‌کند
    آنتی‌امتیک: داروهای کنترل تهوع هستند

    البته، شواهد نسبتاً محدودی در مورد تسکین علائم فلج معده توسط این داروها وجود دارد. به علاوه داروهای مذکور عوارض جانبی بسیاری به همراه دارند.
    تحریک الکتریکی

    اگر تغییرات غذایی و مصرف دارو علائم را بهبود نداد، درمان نسبتاً جدیدی به نام تحریک الکتریکی معده وجود دارد که می‌توان از آن استفاده کرد.

    در این روش، یک دستگاه که با باطری کار می‌کند، از طریق جراحی زیر پوست شکم قرار می‌گیرد.

    دو الکترود این دستگاه که به آن متصل هستند، به عضلات پایین معده وصل می‌شوند. این دو الکترود با انتقال یک سری پالس‌های الکتریکی، باعث تحریک عضلات کنترل کننده عمل حرکت و تخلیه غذا می‌شوند. این دستگاه، از بیرون با استفاده از یک کنترل دستی روشن می‌شود.

    میزان اثربخشی این درمان برای بیماران مختلف بسیار متفاوت است. همچنین، در موارد بسیار کمی، این عمل باعث عوارضی می‌شود که خارج کردن دستگاه را ضروری می‌سازد، از جمله:

    عفونت
    جدا شدن و حرکت کردن دستگاه
    ایجاد حفره‌ای در دیواره معده

    بوتاکس

    گاهی اوقات، موارد شدیدتر فلج معده را می‌توان با تزریق بوتاکس به دریچه بین معده و روده کوچک، که با کمک آندوسکوپی انجام می‌شود، درمان کرد. این تزریق، با شل کردن این دریچه به آن امکان می‌دهد که زمان بیشتری باز بماند تا غذا بتواند از آن عبور کند.

  • رضا مارس 2017 در 12:46

    فلج معده،علت، علایم و درمان آن

    01111

    فلج معده عارضه مزمنی است که باعث می‌شود معده نتواند خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. در این وضعیت غذا بسیار کندتر از حالت طبیعی از معده عبور می‌کند. تصور می‌شود که این عارضه ناشی از مشکلات مربوط به عصب‌ها و عضلات کنترل کننده عمل تخلیه معده باشد.

    اگر این عصب‌ها آسیب ببینند، عضلات معده به درستی کار نکرده و حرکت غذا در معده کند می‌شود.

    فلج معده باعث می‌شود غذایی که می‌خورید به کندی و طی مدت زمان پیش‌بینی نشده‌ای جذب شود. اگر مبتلا به دیابت نیز باشید، وجود این عارضه باعث نوسان شدید سطح قند خونتان خواهد شد. بالا بودن قند خون می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی عصب‌های معده شود، بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً باید سطح قند خونتان را کنترل کنید. متخصص گوارش نیز می‌تواند شما را در مورد تغییراتی که باید در رژیم غذایی و داروهایتان بدهید راهنمایی کند.

    جهت دریافت مشاوره از متخصص گوارش از طریق تلگرام اقدام کنید و یا با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ برای رزرو نوبت تماس حاصل فرمایید .
    فلج معده چیست؟

    فلج معده عارضه‌ای است که در آن معده نمی‌تواند غذاهای درون خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. این عارضه می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی عصب واگ باشد، که مسئول تنظیم دستگاه گوارش است. چنین وضعیتی باعث اخلال درد عملکرد عضلات معده و روده می‌شود که در نتیجه غذا نمی‌تواند به درستی از دستگاه گوارش عبور کند. اغلب، علت بروز فلج معده ناشناخته است.
    علائم فلج معده

    علائم فلج معده عبارتند از:

    احساس سیری بسیار سریع هنگام غذا خوردن
    احساس تهوع و استفراغ
    بی‌اشتهایی
    کاهش وزن
    نفخ
    ناراحتی یا درد شکم
    سوزش قلب

    این علائم می‌توانند خفیف یا شدید بوده و معمولاً مقطعی هستند.
    علت‌های فلج معده

    02%d9%81%d9%81%d9%81%d9%81

    در بسیاری از مواردِ فلج معده، علت مشخصی برای این عارضه وجود ندارد. به چنین مواردی فلج معده ایدیوپاتیک گفته می‌شود.

    علت‌های شناخته شده فلج معده عبارتند از:

    عدم کنترل مناسب دیابت نوع ۱ یا ۲
    به عنوان یکی از عوارض بعد از برخی جراحی‌ها (مانند جراحی کاهش وزن (باریاتریک) یا برداشتن بخشی از معده (گاسترکتومی))

    سایر علت‌های محتمل عبارتند از:

    مصرف برخی داروها: مانند مسکن‌های شبه افیونی از جمله مورفین و برخی داروهای ضدافسردگی
    بیماری پارکینسون: عارضه پیشرونده‌ای که در آن بخشی از مغز، طی سالیان متمادی، تخریب می‌شود
    اسکلرودرمی: بیماری نادری که باعث سفت و ضخیم شدن برخی ناحیه‌های پوست شده و گاهی اوقات مشکلاتی را برای اندام‌های داخلی و رگ‌های خونی ایجاد می‌کند.
    آمیلوئیدوز: گروهی از بیماری‌های نادر و در عین حال خطرناک که ناشی از رسوب یک پروتئین غیرعادی در بافت‌ها و اندام‌های مختلف بدن هستند.

    چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

    در صورتی که به علائم فلج معده دچار هستید، به یک متخصص گوارش مراجعه کنید، زیرا این عارضه می‌توانند باعث عوارض خطرناکی شود، که عبارتند از:

    کم آبی: به دلیل استفراغ مکرر
    بیماری رفلاکس معده و مری : که در آن اسید معده از معده نشت کرده و وارد نای می‌شود.
    سوء‌تغذیه: هنگامی که بدن به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نمی‌کند.
    غیرقابل پیش‌بینی بودن سطح قند خون: این مورد بیشتر برای مبتلایان به دیابت خطرناک است

    تشخیص فلج معده

    متخصص گوارش، برای تشخیص فلج معده از شما سؤالاتی در مورد علائمی که دارید مانند احساس تهوع، بی‌اشتهایی، نفخ، درد شکم، کاهش وزن و تاریخچه پزشکیتان، می‌پرسد و برای شما یک سری آزمایش خون تجویز می‌کند.

    ممکن است برای انجام برخی آزمایش‌ها به بیمارستان ارجاع شوید.

    . برای رزرو نوبت برای مراجعه حضوری با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

    عکس رنگی روده
    اسکن تخلیه معده با استفاده از سینتیگرافی
    تست کپسول بی‌سیم
    آندوسکوپی

    درمان فلج معده

    03

    معمولاً فلج معده قابل درمان نیست، اما تغییر در رژیم غذایی و درمان‌های دارویی می‌توانند به کنترل عارضه کمک کنند.
    تغییرات غذایی

    رعایت نکات تغذیه‌ای زیر مفید خواهند بود:

    به جای سه وعده غذا در روز، اندازه هر وعده را کمتر کرده و تعداد وعده‌ها را بیشتر کنید .
    غذاهای نرم و مایع مصرف کنید (این غذاها راحت‌تر هضم می‌شوند)
    قبل از بلعیدن لقمه، آن را به خوبی بجوید
    با هر غذا نوشیدنی‌های بدون گاز بنوشید

    همچنین، اجتناب از غذاهایی که هضم آن‌ها دشوار است (مانند سیب درختی با پوست، یا غذاهای سرشار از فیبر مانند پرتغال و کلم بروکلی)، و خوراکی‌های پرچرب، که آن‌ها نیز می‌توانند فرایند هضم را کند کنند، مفید خواهد بود.
    دارو

    معمولاً، برای بهبود علائم این عارضه، داروهای زیر تجویز می‌شوند:

    دومپریدون: که قبل از غذا و جهت منقبض کردن عضلات معده و در نتیجه کمک به حرکت غذا در آن مصرف می‌شود
    اریترومایسین: یک آنتی‌بیوتیک است، که آن هم به با منقبض کردن معده به حرکت غذا کمک می‌کند
    آنتی‌امتیک: داروهای کنترل تهوع هستند

    البته، شواهد نسبتاً محدودی در مورد تسکین علائم فلج معده توسط این داروها وجود دارد. به علاوه داروهای مذکور عوارض جانبی بسیاری به همراه دارند.
    تحریک الکتریکی

    اگر تغییرات غذایی و مصرف دارو علائم را بهبود نداد، درمان نسبتاً جدیدی به نام تحریک الکتریکی معده وجود دارد که می‌توان از آن استفاده کرد.

    در این روش، یک دستگاه که با باطری کار می‌کند، از طریق جراحی زیر پوست شکم قرار می‌گیرد.

    دو الکترود این دستگاه که به آن متصل هستند، به عضلات پایین معده وصل می‌شوند. این دو الکترود با انتقال یک سری پالس‌های الکتریکی، باعث تحریک عضلات کنترل کننده عمل حرکت و تخلیه غذا می‌شوند. این دستگاه، از بیرون با استفاده از یک کنترل دستی روشن می‌شود.

    میزان اثربخشی این درمان برای بیماران مختلف بسیار متفاوت است. همچنین، در موارد بسیار کمی، این عمل باعث عوارضی می‌شود که خارج کردن دستگاه را ضروری می‌سازد، از جمله:

    عفونت
    جدا شدن و حرکت کردن دستگاه
    ایجاد حفره‌ای در دیواره معده

    بوتاکس

    گاهی اوقات، موارد شدیدتر فلج معده را می‌توان با تزریق بوتاکس به دریچه بین معده و روده کوچک، که با کمک آندوسکوپی انجام می‌شود، درمان کرد. این تزریق، با شل کردن این دریچه به آن امکان می‌دهد که زمان بیشتری باز بماند تا غذا بتواند از آن عبور کند.
    لوله تغذیه

    در موارد شدید فلج معده که با تغییرات غذایی و دارو بهبود نمی‌یابند، استفاده از یک لوله تغذیه (یا لوله معده) مفید خواهد بود.

    در اینجا، ابتدا از یک لوله تغذیه موقت به نام لوله نازوژژونال استفاده می‌شود که از طریق بینی وارد شده و مواد غذایی را مستقیماً به روده کوچک منتقل می‌کند.

    لوله تغذیه را می‌توان با روش جراحی نیز وارد روده کرد. به این روش، که باید ایجاد برشی در شکم انجام می‌شود، ژژنوستومی گفته می‌شود.

    از طریق این لوله، که معده را دور می‌زند، می‌توان غذای مایع حاوی مواد مغذی را مستقیماً به روده فرستاد تا در همانجا جذب شود

  • وحید مارس 2017 در 12:46

    فلج معده،علت، علایم و درمان آن

    01111

    فلج معده عارضه مزمنی است که باعث می‌شود معده نتواند خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. در این وضعیت غذا بسیار کندتر از حالت طبیعی از معده عبور می‌کند. تصور می‌شود که این عارضه ناشی از مشکلات مربوط به عصب‌ها و عضلات کنترل کننده عمل تخلیه معده باشد.

    اگر این عصب‌ها آسیب ببینند، عضلات معده به درستی کار نکرده و حرکت غذا در معده کند می‌شود.

    فلج معده باعث می‌شود غذایی که می‌خورید به کندی و طی مدت زمان پیش‌بینی نشده‌ای جذب شود. اگر مبتلا به دیابت نیز باشید، وجود این عارضه باعث نوسان شدید سطح قند خونتان خواهد شد. بالا بودن قند خون می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی عصب‌های معده شود، بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً باید سطح قند خونتان را کنترل کنید. متخصص گوارش نیز می‌تواند شما را در مورد تغییراتی که باید در رژیم غذایی و داروهایتان بدهید راهنمایی کند.

    جهت دریافت مشاوره از متخصص گوارش از طریق تلگرام اقدام کنید و یا با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ برای رزرو نوبت تماس حاصل فرمایید .
    فلج معده چیست؟

    فلج معده عارضه‌ای است که در آن معده نمی‌تواند غذاهای درون خود را به صورت طبیعی تخلیه کند. این عارضه می‌تواند ناشی از آسیب‌دیدگی عصب واگ باشد، که مسئول تنظیم دستگاه گوارش است. چنین وضعیتی باعث اخلال درد عملکرد عضلات معده و روده می‌شود که در نتیجه غذا نمی‌تواند به درستی از دستگاه گوارش عبور کند. اغلب، علت بروز فلج معده ناشناخته است.
    علائم فلج معده

    علائم فلج معده عبارتند از:

    احساس سیری بسیار سریع هنگام غذا خوردن
    احساس تهوع و استفراغ
    بی‌اشتهایی
    کاهش وزن
    نفخ
    ناراحتی یا درد شکم
    سوزش قلب

    این علائم می‌توانند خفیف یا شدید بوده و معمولاً مقطعی هستند.
    علت‌های فلج معده

    02%d9%81%d9%81%d9%81%d9%81

    در بسیاری از مواردِ فلج معده، علت مشخصی برای این عارضه وجود ندارد. به چنین مواردی فلج معده ایدیوپاتیک گفته می‌شود.

    علت‌های شناخته شده فلج معده عبارتند از:

    عدم کنترل مناسب دیابت نوع ۱ یا ۲
    به عنوان یکی از عوارض بعد از برخی جراحی‌ها (مانند جراحی کاهش وزن (باریاتریک) یا برداشتن بخشی از معده (گاسترکتومی))

    سایر علت‌های محتمل عبارتند از:

    مصرف برخی داروها: مانند مسکن‌های شبه افیونی از جمله مورفین و برخی داروهای ضدافسردگی
    بیماری پارکینسون: عارضه پیشرونده‌ای که در آن بخشی از مغز، طی سالیان متمادی، تخریب می‌شود
    اسکلرودرمی: بیماری نادری که باعث سفت و ضخیم شدن برخی ناحیه‌های پوست شده و گاهی اوقات مشکلاتی را برای اندام‌های داخلی و رگ‌های خونی ایجاد می‌کند.
    آمیلوئیدوز: گروهی از بیماری‌های نادر و در عین حال خطرناک که ناشی از رسوب یک پروتئین غیرعادی در بافت‌ها و اندام‌های مختلف بدن هستند.

    چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

    در صورتی که به علائم فلج معده دچار هستید، به یک متخصص گوارش مراجعه کنید، زیرا این عارضه می‌توانند باعث عوارض خطرناکی شود، که عبارتند از:

    کم آبی: به دلیل استفراغ مکرر
    بیماری رفلاکس معده و مری : که در آن اسید معده از معده نشت کرده و وارد نای می‌شود.
    سوء‌تغذیه: هنگامی که بدن به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نمی‌کند.
    غیرقابل پیش‌بینی بودن سطح قند خون: این مورد بیشتر برای مبتلایان به دیابت خطرناک است

    تشخیص فلج معده

    متخصص گوارش، برای تشخیص فلج معده از شما سؤالاتی در مورد علائمی که دارید مانند احساس تهوع، بی‌اشتهایی، نفخ، درد شکم، کاهش وزن و تاریخچه پزشکیتان، می‌پرسد و برای شما یک سری آزمایش خون تجویز می‌کند.

    ممکن است برای انجام برخی آزمایش‌ها به بیمارستان ارجاع شوید.

    . برای رزرو نوبت برای مراجعه حضوری با شماره‌های ۲۲۶۸۳۸۱۸-۰۲۱ و ۷۷۸۳۹۴۶۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

    عکس رنگی روده
    اسکن تخلیه معده با استفاده از سینتیگرافی
    تست کپسول بی‌سیم
    آندوسکوپی

    درمان فلج معده

    03

    معمولاً فلج معده قابل درمان نیست، اما تغییر در رژیم غذایی و درمان‌های دارویی می‌توانند به کنترل عارضه کمک کنند.
    تغییرات غذایی

    رعایت نکات تغذیه‌ای زیر مفید خواهند بود:

    به جای سه وعده غذا در روز، اندازه هر وعده را کمتر کرده و تعداد وعده‌ها را بیشتر کنید .
    غذاهای نرم و مایع مصرف کنید (این غذاها راحت‌تر هضم می‌شوند)
    قبل از بلعیدن لقمه، آن را به خوبی بجوید
    با هر غذا نوشیدنی‌های بدون گاز بنوشید

    همچنین، اجتناب از غذاهایی که هضم آن‌ها دشوار است (مانند سیب درختی با پوست، یا غذاهای سرشار از فیبر مانند پرتغال و کلم بروکلی)، و خوراکی‌های پرچرب، که آن‌ها نیز می‌توانند فرایند هضم را کند کنند، مفید خواهد بود.
    دارو

    معمولاً، برای بهبود علائم این عارضه، داروهای زیر تجویز می‌شوند:

    دومپریدون: که قبل از غذا و جهت منقبض کردن عضلات معده و در نتیجه کمک به حرکت غذا در آن مصرف می‌شود
    اریترومایسین: یک آنتی‌بیوتیک است، که آن هم به با منقبض کردن معده به حرکت غذا کمک می‌کند
    آنتی‌امتیک: داروهای کنترل تهوع هستند

    البته، شواهد نسبتاً محدودی در مورد تسکین علائم فلج معده توسط این داروها وجود دارد. به علاوه داروهای مذکور عوارض جانبی بسیاری به همراه دارند.
    تحریک الکتریکی

    اگر تغییرات غذایی و مصرف دارو علائم را بهبود نداد، درمان نسبتاً جدیدی به نام تحریک الکتریکی معده وجود دارد که می‌توان از آن استفاده کرد.

    در این روش، یک دستگاه که با باطری کار می‌کند، از طریق جراحی زیر پوست شکم قرار می‌گیرد.

    دو الکترود این دستگاه که به آن متصل هستند، به عضلات پایین معده وصل می‌شوند. این دو الکترود با انتقال یک سری پالس‌های الکتریکی، باعث تحریک عضلات کنترل کننده عمل حرکت و تخلیه غذا می‌شوند. این دستگاه، از بیرون با استفاده از یک کنترل دستی روشن می‌شود.

    میزان اثربخشی این درمان برای بیماران مختلف بسیار متفاوت است. همچنین، در موارد بسیار کمی، این عمل باعث عوارضی می‌شود که خارج کردن دستگاه را ضروری می‌سازد، از جمله:

    عفونت
    جدا شدن و حرکت کردن دستگاه
    ایجاد حفره‌ای در دیواره معده

    بوتاکس

    گاهی اوقات، موارد شدیدتر فلج معده را می‌توان با تزریق بوتاکس به دریچه بین معده و روده کوچک، که با کمک آندوسکوپی انجام می‌شود، درمان کرد. این تزریق، با شل کردن این دریچه به آن امکان می‌دهد که زمان بیشتری باز بماند تا غذا بتواند از آن عبور کند.
    لوله تغذیه

    در موارد شدید فلج معده که با تغییرات غذایی و دارو بهبود نمی‌یابند، استفاده از یک لوله تغذیه (یا لوله معده) مفید خواهد بود.

    در اینجا، ابتدا از یک لوله تغذیه موقت به نام لوله نازوژژونال استفاده می‌شود که از طریق بینی وارد شده و مواد غذایی را مستقیماً به روده کوچک منتقل می‌کند.

    لوله تغذیه را می‌توان با روش جراحی نیز وارد روده کرد. به این روش، که باید ایجاد برشی در شکم انجام می‌شود، ژژنوستومی گفته می‌شود.

    از طریق این لوله، که معده را دور می‌زند، می‌توان غذای مایع حاوی مواد مغذی را مستقیماً به روده فرستاد تا در همانجا جذب شود.
    جراحی

    برای بعضی از بیماران از روش جراحی استفاده می‌شود، که طی آن یک لوله از طریق شکم وارد روده می‌گردد. می‌توان این لوله را به فواصل زمانی معین باز کرد تا گاز روده خارج شده و نفخ به وجود آمده رفع شود.

    عمل جراحی به عنوان آخرین راه چاره و به یکی از دلایل زیر انجام می‌شود:

    ایجاد مسیر جدیدی بین معده و روده کوچک (گاستروانتروستومی)
    اتصال مستقیم معده به بخش دوم روده کوچک، موسوم به ژژنوم (گاستروژژنوستومی)

    این اعمال، با تسهیل حرکت غذا در معده، باعث کاهش علائم عارضه می‌شوند.

  • خسرو مارس 2017 در 12:46

    معده، عضوی عضلانی است که با حرکات پی در پی، باعث مخلوط‌ شدن غذا با شیره‌های گوارشی و هضم غذا می‌شود و سپس غذا را به سوی روده می‌راند تا در آنجا عملیات جذب مواد غذایی شروع شود.

    اگرچه بیماری فلج معده باعث مرگ نمی‌شود و طول عمر را تغییر چندانی نمی‌دهد، ولی کیفیت زندگی کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا خواهد کرد.

    در این بیماری، غذا مدت خیلی طولانی در معده باقی می‌ماند و فرد، احساس سیری و پری معده می‌کند.

    در این بیماری، اعصاب معده به خوبی کار نمی‌کنند. در واقع عصب معده به نام عصب واگ که در حرکت غذا در مجرای گوارشی نقش دارد، آسیب می‌بیند و ماهیچه‌های معده و روده کوچک به طور طبیعی کار نمی‌کنند. لذا حرکت غذا در لوله گوارش کند می‌شود یا کاملا متوقف می‌گردد.

    نشانه‌های فلج معده

    سوزش سردل

    تهوع و استفراغ مواد غذایی هضم نشده

    احساس سیری زودرس هنگام غذا خوردن

    کاهش وزن

    نفخ شکم

    سطوح قند خون نامنظم

    بی‌اشتهایی

    احساس برگشت غذا از معده به مری

    احساس انقباض و گرفتگی عضلات دیواره معده
    فلج معده یا گاستروپارزی بیماری است که طی آن مدت زمان تخلیه معده به دلیل اختلال عملکرد اعصاب معده طولانی می شود. به دنبال تخلیه تاخیری معده، شخص دچار تهوع، استفراغ، سوزش سردل و درد می شود
    دلایل فلج معده

    این احساس ناخوشایند را همه ما هنگام بیماری‌های ویروسی سخت، تجربه کرده‌ایم که در بسیاری اوقات همراه با تهوع و استفراغ بوده است؛ البته به دنبال بیماری‌های ویروسی ایجاد مشکلات گوارشی در کودکان بسیار شایع‌تر است.

    خوشبختانه این نوع از فلج معده، موقتی و گذراست و شخص، بعد از بهبودی از بیماری کاملا حال طبیعی را پیدا خواهد کرد.

    از علل بسیار شایع فلج معده، داروها هستند. انواع داروهای مشتقات مورفین مثل تریاک ایجاد بی‌اشتهایی و سیری کاذب می‌کند. مصرف سیگار نیز چنین عارضه‌ای دارد.

    از جمله داروهای دیگر انواع آنتی‌هیستامین‌ها مثل دیفن‌هیدرامین، دیمن هیدرینات و سایر هم خانواده‌های این داروهاست که شل‌شدن معده را سبب می‌شود.

    در بین بیماری‌ها، دیابت سر دسته بیماری‌هایی است که بیماری عذاب‌آور فلج معده را ایجاد می‌کند. هر چه قند خون بالاتر باشد این عارضه نیز شدیدتر است و با کنترل قند خون، معده حرکاتش بهتر خواهد شد.

    این اختلال در واقع نوع دیگری از نوروپاتی (اختلال عصبی) دیابتی است. در صورتی که قندخون در یک دوره طولانی مدت در بیماری دیابت بالا بماند، عصب معده آسیب می بیند. در حقیقت قند خون بالا منجر به تغییرات شیمیایی در اعصاب و آسیب به عروق خونی که اکسیژن و مواد غذایی را به اعصاب حمل می‌کنند، می شود.

    فلج معده با سخت‌تر کردن کنترل قندخون، دیابت را بدتر می‌کند. وقتی غذا با تاخیر از معده وارد روده کوچک شده و جذب گردد، باعث افزایش سطح قندخون می‌گردد.

    درمان فلج معده

    فلج معده چه موقتی و به دنبال بیماری‌های ویروسی شایع یا داروها رخ دهد و چه این که به دنبال بیماری مزمن و دائمی مثل دیابت باشد، باید کنترل شود.

    خوردن غذاهایی با حجم کم، خوردن غذاهای آبکی و نرم و پرهیز از خوردن غذاهای چرب که مدت بیشتری در معده باقی می‌مانند، باعث بهبودی نسبی می‌شود.

    همچنین بهتر است از خوردن غذاهای دیرهضم و سنگین مثل آنهایی که دارای حبوبات است، پرهیز کرد.
    تحرک بدنی و پرهیز از نشستن و بخصوص دراز کشیدن یا خوابیدن بعد از غذا باعث بهتر شدن بیماری فلج معده می‌شود

    داروهای مختلفی هم برای این بیماری وجود دارد. متوکلوپرامید به صورت قطره، قرص و آمپول، یکی از قدیمی‌ترین و موثرترین داروها برای درمان بیماری فلج معده است که در دیابتی‌ها باید روزانه سه بار مصرف شود.

    داروی «اریترومایسین» که برای درمان ذات‌الریه استفاده می‌شود دارای خاصیت ایجاد حرکات معده است که می‌توان از شربت یا قرص آن برای درمان کم تحرکی معده استفاده کرد.

    داروی «دومپریدون» که در سال‌های اخیر وارد داروخانه‌های ایران شده است نیز هم خانواده‌ متوکلوپرامید است و می‌توان برای درمان این بیماری از آن استفاده کرد.

    البته باید به خاطر داشته باشید که هر نوع دارویی را باید با تجویز پزشک متخصص و تحت نظر وی مصرف کنید، نه به طور خودسرانه.

    روشی جدید برای درمان فلج معده

    در این روش با استفاده از تحریک الکتریکی معده می توان تاخیر تخلیه معده را در مبتلایان به فلج معده درمان کرد.

    دانشمندان دانشکده کک در دانشگاه کالیفرنیا جنوبی در لس آنجلس، 29 بیمار مبتلا به نوع ناتوان کننده این بیماری را که برای جراحی و خارج ساختن کامل معده به بیمارستان آمده بودند را مورد بررسی قرار دادند و دستگاه محرک معده با جریان الکتریکی در بدن آنها کاشته شد.

    این وسیله نشانه های بیماری را درمان می کند و بیمار بدون خارج ساختن معده می تواند دقیقا مانند یک فرد سالم از طریق دهان غذا بخورد.

    وزن بیمار افزایش می یابد، تعداد دفعات تخلیه معده افزایش یافته و زمان تخلیه معده کم می شود.

    این روش درمانی به راحتی می تواند جایگزین عمل جراحی خارج ساختن معده شود.
    باقی ماندن طولانی مدت غذا در معده، به دلیل خاصیت مخمری غذا می تواند مشکلاتی مانند رشد باکتری ها را بوجود آورد

    از این روش می توان در افرادی که به درمان های دارویی پاسخ نمی دهند و بیمارانی که به دلیل اختلال فعالیت معده و فشار معده و درد ناشی از اتساع آن دچار اختلال ضربان قلب می شوند استفاده کرد.

    همچنین این روش درمانی جدید را می توان در بیمارانی که دچار عوارض بیماری هایی مانند سوء تغذیه هستند به کار گرفت.

    مشکلات ناشی از فلج معده

    باقی ماندن طولانی مدت غذا در معده، به دلیل خاصیت مخمری غذا می تواند مشکلاتی مانند رشد باکتری ها را بوجود آورد.

    همچنین ممکن است غذای باقیمانده به صورت توده‌های سفت به نام bezoar درآید که می‌تواند منجر به ایجاد تهوع، استفراغ و انسداد در معده شود.

    حتی ممکن است این توده‌های سفت مسیر غذا در روده باریک را مسدود کنند که در این حالت خطرناک می‌شود.

  • رها مارس 2017 در 12:47

    سلام خسته نباشید
    من سالی یک یا دوبار دل درد شدیدی چند ساعت بعد از خوردن غذا میگیرم ، به طوری که واقعا شدت درد رو نمیتونم تحمل کنم انگار غذا سر دلم میمونه و دیگه به هیچ عنوان هضم نمیشه ! مشکل از چیه ؟؟

  • محمد مارس 2017 در 12:47

    سلام…
    حدود3ماهه ك منم اشتهام كم شده،حدود15كیلو كاهش وزن داشتم،ضعف معده دارم ولی سمت غذا ك میرم دو لقمه میخورم سیر میشم،ولی احساس میكنم غذا سر معدم مونده
    معدم رفلكس اسید معده و غذا داره
    نمیتونم مدفوع كنم،انگار یبوست دارم،ولی همیشه مدفوعم سفته و ب صورت تو ده ایه…
    منم دچار این مشكل شدم؟
    دكترا فقط برام دارو های روان كننده تجویز كردن

  • مهران مارس 2017 در 12:47

    ایاباعث بی خوابی هم میشود؟
    ممنون

  • ندا مارس 2017 در 12:47

    خوب بود ممنونم

  • راحله مارس 2017 در 12:47

    من به یکباره گرسنه میشم و با هول غذا می خورم،بعد از خوردن حتی غذای خیلی کم احساس پری معده تا چند ساعت دارم و احساس تهوع هم دارم،چند روز ایجوری میشم بعد خوب میشم.سالی یکی دو بار . آیا همون فلج معده است؟

  • علی مارس 2017 در 12:48

    سلام مدتى از این مشكل رنج میبرم و دچار یبوست شدم ك فقط با خوردن داروهاى مسهل به صورت موقتى مشكلم حل میشه و همیشه احساس میكنم غذا رو معدم مونده و میل به خوردن غذا ندارم میشه كمكم كنید ممنون میشم

  • علیرضا مارس 2017 در 12:48

    سلام خسته نباشی من معده ام می سوزونه و برگشت اسید دارم و روده ام تحریک پذیره و حالت ضعف معده ووگازشکم دارم 8کیلو وزن کم کردم اوایل مریضیم حالت تحوح داشتم پیش 4تادکتر رفتم اندسکوپی کردم و ازمایشات دیگه انجام دادم دیگه خسته شدم خواهش میکنم کمکم کنید

  • فرهاد مارس 2017 در 12:48

    ممنونم خوب بود فکر کنم منم دچار این مشکل هستم

  • جمال مارس 2017 در 12:48

    من معدم ورم زیاد داره وغذا رو دیر هضم میکنه خیلی وقت تحت مداوام ولی تاثیر نداشت ایا این فلجی معده اس

  • اصغر مارس 2017 در 12:48

    Previous
    Next

    گاستروپارزی (فلج معده)

    گاستروپارزی (فلج معده) شرایطی است که در آن عضلات معده بصورت طبیعی فاقد حرکات خود به خودی می شوند. دلایل گاستروپارزی معمولاً ناشناخته است. وقتی افراد مبتلاء به دیابت دچار گاستروپارزی می شوند، گاستروپارزی دیابتی نامیده می شود.بعضی از افراد بعد از عمل جراحی دچار گاستروپارزی می شوند.

    علائم و نشانه های گاستروپارزی عبارتند از:

    استفراغ
    حالت تهوع
    احساس سیری بعد از خوردن فقط چند لقمه
    نفخ شکم
    درد شکمی
    تغییرات در میزان قند خون
    فقدان اشتها
    کاهش وزن و سوء تغذیه

    درمان گاستروپارزی

    1-رژیم غذایی خود را تغییر دهید

    هیچ درمان قطعی ای برای گاستروپارزی وجود ندارد اما تغییر رژیم غذایی در کنار دارو می تواند تا حدی به شما تسکین بدهد. دکتر ممکن است شما را به یک متخصص تغذیه ارجاع دهد که می تواند با شما کار کند تا غذاهایی که هضمشان برایتان ساده تر است را پیدا کنید، بنابراین شانس بیشتری دارید تا به میزان کافی کالری و مواد مغذی را از غذایی که می خورید، دریافت کنید. یک متخصص تغذیه ممکن است به شما پیشنهاد کند که تلاش کنید که:

    وعده های غذایی را کوچکتر و به صورت مکرر میل کنید.
    مواد غذایی را به طور کامل بجوید.
    به جای میوه های خام و سبزیجات، میوه ها و سبزیجات پخته شده بخورید.
    از خوردن میوه ها و سبزیجاتی مانند پرتقال و کلم بروکلی اجتناب کنید.
    عمدتا غذاهای کم چرب را انتخاب کنید اما اگر نمی توانید آنها را تحمل کنید وعده کوچک از غذاهای چرب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
    اگر بلع مایعات برای شما راحت تر است، سعی کنید سوپ و غذاهای پوره ای میل کنید.
    در طول هر وعده غذایی آب بنوشید.
    بعد از غذا خوردن به آرامی ورزش کنید، مثلاً پیاده روی.
    از نوشیدنی های گازدار، الکل و سیگار اجتناب کنید.

    2-درمان دارویی

    درمان گاستروپارزی با تشخیص و درمان بیماری زمینه ای آغاز می شود. اگر دیابت باعث گاستروپارزی در شما شده، دکتر می تواند به شما کمک کند تا آن را کنترل کنید. فراتر از این، دیگر درمان گاستروپارزی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    داروهای تحریک کننده عضلات معده

    متوکلوپرامید
    اریترومایسین
    دومپریدون
    سیزاپراید

    داروهای کنترل کننده تهوع و استفراغ

    دیفن هیدرامین
    اندانسترون

  • اسداله مارس 2017 در 12:49

    فلج معده چیست؟
    اگر شما به گاستروپارزی مبتلا هستید، باید تحت نظر پزشک حتما درمان شوید چون این بیماری می تواند عوارض بالقوه جدی داشته باشد از جمله: کم شدن آب بدن به خاطر استفراغ های مکرر، ریفلاکس معده به مری، سوء تغذیه، سطح قند خون غیر قابل پیش بینی.
    آوای سلامت: فلج معده یا همان گاستروپارزی، یک بیماری مزمن طولانی مدت است که به شرایطی اطلاق می شود که معده نمی تواند از راه طبیعی تخلیه شود.

    این به آن معنی است که غذا از طریق معده آهسته تر از حد معمول حرکت می کند و منجر به بروز علائمی از قبیل تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، نفخ، درد و ناراحتی شکم، سوزش معده می شود. این علائم می تواند خفیف باشد و تمایل به رفت و آمد داشته باشد.

    اگر شما به گاستروپارزی مبتلا هستید، باید تحت نظر پزشک حتما درمان شوید چون این بیماری می تواند عوارض بالقوه جدی داشته باشد از جمله: کم شدن آب بدن به خاطر استفراغ های مکرر، ریفلاکس معده به مری، سوء تغذیه، سطح قند خون غیر قابل پیش بینی.

    چرا دچار فلج معده می شویم؟

    تصور می شود که فلج معده به خاطر مشکلات اعصاب و عضلاتی باشد که کنترل تخلیه معده را بر عهده دارند. اگر این اعصاب آسیب ببینند، عضلات به درستی کار نمی کنند و حرکت مواد غذایی با سرعت مناسب انجام نمی شود. در بسیاری از موارد علت ابتلا به فلج معده ناشناخته است و به این شرایط ناشناخته، گاستروپارزی ایدیوپاتیک گفته می شود. علت شناخته شده معمولا شامل کنترل ضعیف دیابت نوع 1 یا دو است. اعصاب معده می تواند با سطوح بالای گلوگز خون آسیب ببیند بنابراین مهم است که سطح قند خون شما تحت کنترل باشد، البته اگر مبتلا به دیابت هستید.

    گاستروپارزی همچنین می تواند در نتیجه برخی از عوارض مانند جراحی، کاهش وزن، گاسترکتومی یا برداشتن بخشی از معده اتفاق بیفتد.

    دیگر علل عبارتند از: مصرف داروهای مخدر مسکن و برخی داروهای ضد افسردگی، بیماری پارکینسون، اسکلرودرمی.

    راهکارهای مراقبت

    گاستروپارزی معمولا قابل درمان نیست اما تغییراتی در رژیم غذایی و درمان های پزشکی می تواند علائم آن را کنترل کند.

    به جای سه وعده غذا در روز، سعی کنید، وعده های غذایی کوچکتر را انتخاب کنید تا معده راحت تر بتواند آنها را تخلیه کند.

    سعی کنید غذاهای نرم و مایع که راحت تر هضم می شوند را مصرف کنید.

    قبل از بلعیدن غذا آن را خوب بجوید.

    نوشیدنی های گازدار در وعده های غذایی مصرف نکنید.

    غذاهای با فیبر بالا که راحت تر هضم می شوند مانند سیب با پوست، پرتقال یا کلم بروکلی را جایگزین غذاهای پرچرب یا موادی که دیر هضم می شوند کنید.

    داروهای مختلفی هم برای این بیماری وجود دارد. متوکلوپرامید به صورت قطره، قرص و آمپول، یکی از قدیمی‌ ترین و موثرترین داروها برای درمان بیماری فلج معده است که در دیابتی‌ها باید روزانه سه بار مصرف شود. داروی «اریترومایسین» که برای درمان ذات‌الریه استفاده می ‌شود دارای خاصیت ایجاد حرکات معده است که می‌ توان از شربت یا قرص آن برای درمان کم تحرکی معده استفاده کرد.

    از داروی «دومپریدون» نیز می‌توان برای درمان این بیماری از آن استفاده کرد.

    البته باید به خاطر داشته باشید که هر نوع دارویی را باید با تجویز پزشک متخصص و تحت نظر وی مصرف کنید، نه به طور خودسرانه.

  • قنبری مارس 2017 در 12:49

    فلج معده که نام علمی آن گاستروپارزی است، به معنی کند‌ شدن حرکات معده است. این بیماری بسیار شایع و آزاردهنده است.

    معده، عضوی عضلانی است که با حرکات پی در پی، باعث مخلوط‌ شدن غذا با شیره‌های گوارشی و هضم غذا می‌شود و سپس غذا را به سوی روده می‌راند تا در آنجا عملیات جذب مواد غذایی شروع شود.

    اگرچه بیماری فلج معده باعث مرگ نمی‌شود و طول عمر را تغییر چندانی نمی‌دهد، ولی کیفیت زندگی کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا خواهد کرد.

    فلج معده

    در این بیماری، غذا مدت خیلی طولانی در معده باقی می‌ماند و فرد، احساس سیری و پری معده می‌کند.

    در این بیماری، اعصاب معده به خوبی کار نمی‌کنند. در واقع عصب معده به نام عصب واگ که در حرکت غذا در مجرای گوارشی نقش دارد، آسیب می‌بیند و ماهیچه‌های معده و روده کوچک به طور طبیعی کار نمی‌کنند. لذا حرکت غذا در لوله گوارش کند می‌شود یا کاملا متوقف می‌گردد.
    نشانه‌های فلج معده

    سوزش سردل
    تهوع و استفراغ مواد غذایی هضم نشده
    احساس سیری زودرس هنگام غذا خوردن
    کاهش وزن
    نفخ شکم
    سطوح قند خون نامنظم
    بی‌اشتهایی
    احساس برگشت غذا از معده به مری
    احساس انقباض و گرفتگی عضلات دیواره معده

    فلج معده یا گاستروپارزی بیماری است که طی آن مدت زمان تخلیه معده به دلیل اختلال عملکرد اعصاب معده طولانی می شود. به دنبال تخلیه تاخیری معده، شخص دچار تهوع، استفراغ، سوزش سردل و درد می شود

    دلایل فلج معده

    این احساس ناخوشایند را همه ما هنگام بیماری‌های ویروسی سخت، تجربه کرده‌ایم که در بسیاری اوقات همراه با تهوع و استفراغ بوده است؛ البته به دنبال بیماری‌های ویروسی ایجاد مشکلات گوارشی در کودکان بسیار شایع‌تر است.

    خوشبختانه این نوع از فلج معده، موقتی و گذراست و شخص، بعد از بهبودی از بیماری کاملا حال طبیعی را پیدا خواهد کرد.

    از علل بسیار شایع فلج معده، داروها هستند. انواع داروهای مشتقات مورفین مثل تریاک ایجاد بی‌اشتهایی و سیری کاذب می‌کند. مصرف سیگار نیز چنین عارضه‌ای دارد.

    از جمله داروهای دیگر انواع آنتی‌هیستامین‌ها مثل دیفن‌هیدرامین، دیمن هیدرینات و سایر هم خانواده‌های این داروهاست که شل‌شدن معده را سبب می‌شود.

    در بین بیماری‌ها، دیابت سر دسته بیماری‌هایی است که بیماری عذاب‌آور فلج معده را ایجاد می‌کند. هر چه قند خون بالاتر باشد این عارضه نیز شدیدتر است و با کنترل قند خون، معده حرکاتش بهتر خواهد شد.

    این اختلال در واقع نوع دیگری از نوروپاتی (اختلال عصبی) دیابتی است. در صورتی که قندخون در یک دوره طولانی مدت در بیماری دیابت بالا بماند، عصب معده آسیب می بیند. در حقیقت قند خون بالا منجر به تغییرات شیمیایی در اعصاب و آسیب به عروق خونی که اکسیژن و مواد غذایی را به اعصاب حمل می‌کنند، می شود.

    فلج معده با سخت‌تر کردن کنترل قندخون، دیابت را بدتر می‌کند. وقتی غذا با تاخیر از معده وارد روده کوچک شده و جذب گردد، باعث افزایش سطح قندخون می‌گردد.
    درمان فلج معده

    فلج معده چه موقتی و به دنبال بیماری‌های ویروسی شایع یا داروها رخ دهد و چه این که به دنبال بیماری مزمن و دائمی مثل دیابت باشد، باید کنترل شود.

    خوردن غذاهایی با حجم کم، خوردن غذاهای آبکی و نرم و پرهیز از خوردن غذاهای چرب که مدت بیشتری در معده باقی می‌مانند، باعث بهبودی نسبی می‌شود.

    همچنین بهتر است از خوردن غذاهای دیرهضم و سنگین مثل آنهایی که دارای حبوبات است، پرهیز کرد.

    تحرک بدنی و پرهیز از نشستن و بخصوص دراز کشیدن یا خوابیدن بعد از غذا باعث بهتر شدن بیماری فلج معده می‌شود

    داروهای مختلفی هم برای این بیماری وجود دارد. متوکلوپرامید به صورت قطره، قرص و آمپول، یکی از قدیمی‌ترین و موثرترین داروها برای درمان بیماری فلج معده است که در دیابتی‌ها باید روزانه سه بار مصرف شود.

    داروی «اریترومایسین» که برای درمان ذات‌الریه استفاده می‌شود دارای خاصیت ایجاد حرکات معده است که می‌توان از شربت یا قرص آن برای درمان کم تحرکی معده استفاده کرد.

    داروی «دومپریدون» که در سال‌های اخیر وارد داروخانه‌های ایران شده است نیز هم خانواده‌ متوکلوپرامید است و می‌توان برای درمان این بیماری از آن استفاده کرد.

    البته باید به خاطر داشته باشید که هر نوع دارویی را باید با تجویز پزشک متخصص و تحت نظر وی مصرف کنید، نه به طور خودسرانه.
    روشی جدید برای درمان فلج معده

    در این روش با استفاده از تحریک الکتریکی معده می توان تاخیر تخلیه معده را در مبتلایان به فلج معده درمان کرد.

    دانشمندان دانشکده کک در دانشگاه کالیفرنیا جنوبی در لس آنجلس، ۲۹ بیمار مبتلا به نوع ناتوان کننده این بیماری را که برای جراحی و خارج ساختن کامل معده به بیمارستان آمده بودند را مورد بررسی قرار دادند و دستگاه محرک معده با جریان الکتریکی در بدن آنها کاشته شد.

    این وسیله نشانه های بیماری را درمان می کند و بیمار بدون خارج ساختن معده می تواند دقیقا مانند یک فرد سالم از طریق دهان غذا بخورد.

    وزن بیمار افزایش می یابد، تعداد دفعات تخلیه معده افزایش یافته و زمان تخلیه معده کم می شود.

    این روش درمانی به راحتی می تواند جایگزین عمل جراحی خارج ساختن معده شود.

    باقی ماندن طولانی مدت غذا در معده، به دلیل خاصیت مخمری غذا می تواند مشکلاتی مانند رشد باکتری ها را بوجود آورد

    از این روش می توان در افرادی که به درمان های دارویی پاسخ نمی دهند و بیمارانی که به دلیل اختلال فعالیت معده و فشار معده و درد ناشی از اتساع آن دچار اختلال ضربان قلب می شوند استفاده کرد.

    همچنین این روش درمانی جدید را می توان در بیمارانی که دچار عوارض بیماری هایی مانند سوء تغذیه هستند به کار گرفت.
    مشکلات ناشی از فلج معده

    باقی ماندن طولانی مدت غذا در معده، به دلیل خاصیت مخمری غذا می تواند مشکلاتی مانند رشد باکتری ها را بوجود آورد.

    همچنین ممکن است غذای باقیمانده به صورت توده‌های سفت به نام bezoar درآید که می‌تواند منجر به ایجاد تهوع، استفراغ و انسداد در معده شود.

    حتی ممکن است این توده‌های سفت مسیر غذا در روده باریک را مسدود کنند که در این حالت خطرناک می‌شود.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.