خواص و مضرات و کالری تخمه هندوانه برای چاقی و در بارداری
خواص دارویی گل میخک
خواص دارویی گل میخک خواص گل میخک,فواید گل میخک,گل میخک درمانی,خاصیت گل میخک,خواص گل میخک درمانی,خواص گل میخک برای پوست,خواص گل میخک برای مو,خواص گل میخک برای جوانی,خواص گل میخک برای بارداری,خواص …
مضرات و خواص زردآلو خشک شده برای دیابت و بارداری
زردآلو زردآلو ،زردآلو خشک،زردآلو و دیابت،زردآلو برای دیابتی ها،زردآلو نفاخ است،زردآلو در بارداری،زردآلو در خواب،زردآلو قیسی،زردآلو خشک شده،زردآلو خشک در بارداری،زرد آلو خشکه،زردالو خشک چه خاصیتی دارد در این مطلب از سایت …
تخمه هندوانه
تخمه هندوانه ,تخمه هندوانه چاق میکند؟,تخمه هندوانه چربی دارد؟,تخمه هندوانه ابوجهل,تخمه هندوانه و چاقی,تخمه هندوانه چاق کننده است
توضیحاتی در مورد تخمه هندوانه
هندوانه میوهای بینهایت پرطرفدار است. هرچند همهی ما از خوردن این میوهی روحبخش شیرین لذت میبریم، اما معمولا تخمههای ریزی را که درون آن پخش است دور میریزیم بدون اینکه فواید آن را برای سلامتی درک کنیم یا بدانیم. این تخمهها سرشار از مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب، پروتئینهای ضروری، و بسیاری از مواد معدنی است. این تخمهها سرشار از ویتامین B مانند تیامین، نیاسین، فولات و مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، منگنز، آهن، روی، فسفر و مس است. در کنار اینها تخمه هندوانه منبعی فوقالعاده برای کالری است و ۱۰۰ گرم از آن حدود ۶۰۰ کالری تامین میکند.
در این مطلب از سایت جسارت در مورد تخمه هندوانه صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
تخمه هندوانه چیست
تخمه ی هندوانه که در زبان هندی “تاربوج که بیج” نامیده میشود، در آشپزیهای آسیایی و خاور میانهای استفاده میشود. تخمه هندوانهی تفتداده به عنوان تنقلات مصرف میشود یا به عنوان چاشنی سالاد استفاده میشود. در نیجریه نیز از آن در برخی سوپها استفاده میشود. روغن تخمه هندوانه از این تخمه گرفته میشود که برای مو و پوست شما مفید است. در یک جمله تخمه هندوانه قابل خوردن است و میتواند یک گزینهی سالم باشد.
آمینو اسید و تخمه هندوانه
بدن شما به آمینو اسید احتیاج دارد اما برخی آمینو اسیدهای ضروری از قبیل آرژنین و لیزین هست که بدن به خودی خود نمیتواند آنها را تولید کند و باید از منابع خوراکی تامین شوند. تخم هندوانه حاوی برخی از این آمینو اسیدهای ضروری از قبیل اسیدهای تریپتوفان و گلوتامین است. لیزین به جذب کلسیم کمک میکند تا تشکیل کلاژن و بافتهای پیوندی را در بدن تسهیل کند، در حالی که آرژنین سوخت و ساز بدن، دستگاه قلب و عروق، و سلامت جنسی را بهبود میبخشد.
خواص کلی تخمه هندوانه
سرشار از منیزیم تخم هندوانه منبعی خوب برای منیزیم است و ۱۰۰ گرم تخمه ی هندوانه ۱۳۹ درصد مقدار توصیهشده در روز را تامین میکند. منیزیم برای عملکرد طبیعی قلب، حفظ فشار خون عادی، تقویت فرآیند سوخت و ساز و تولید پروتئین حیاتی است. این خوراکی برای درمان بیماری قلبی عروقی و فشار خون بالا نیز مفید است و در کنار آن دیابت را نیز کنترل میکند. ۳. مفید برای افزایش اسپرم تخمه ی هندوانه حاوی لیکووپن است که برای چهرهتان خوب است و به بهبود باروری مردان نیز کمک میکند. ۴. حاوی انواع ویتامین B این تخمه منبعی عالی برای مولتی ویتامین B است و میتواند جایگزین برخی مکملها باشد. ویتامین B موجود در تخمه ی هندوانه شامل نیاسین، فولات، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B۶، و اسید پانتوتنیک است. ویتامینهای B برای حفظ سلامت خون، دستگاه عصبی و واکنش دفاعی موثر ضروری است. ۵. درمانگر دیابت میتوان از این تخمهها برای درمان دیابت استفاده کرد. یک مشت تخمه ی هندوانه را به مدت ۴۵ دقیقه در یک لیتر آب بجوشانید، درب قابلمه را بپوشانید. این ترکیب باید روزانه مانند چای مصرف شود. ۶. بهبودی بخش سلامت و حافظه تخم هندوانه در بازیابی سلامت بعد از بیماری موثر است و حافظهتان را قوی میکند. ۷. حاوی روغن های غیر اشباع تقریبا نصف یک تخم هندوانه حاوی مقدار روغنی است که ۲۰ درصد آن اسید چرب اشباع و باقی آن چربیهای غیراشباع از جمله اسید چرب امگا۶ است. یک فنجان تخمه ی هندوانه خشکشده تقریبا حاوی ۵۰ گرم چربی است که ۸۰ درصد میزان توصیهشده در روز را تشکیل میدهد. برای همین تخمه هندوانه منبعی مهم برای کالری و انرژی است.
پروتئین تخمه هندوانه
کمبود پروتئین کاملا رایج است و بیماریهایی مانند ماراسموس و کواشیورکور در کشورهای فقیرتر دنیا منجر میشود. تخمه ی هندوانه میزان زیادی پروتئین دارد و میتواند برای مبارزه با کمبود پروتئین بینهایت مفید باشد. یک فنجان تخمه ی هندوانه خشکشده حدود ۳۰ گرم پروتئین تامین میکند. پروتئین و آمینو اسیدهای آن برای رشد و ترمیم عضلات، پوست، و بافتهای پیوندی و نیز برای ساختن آنزیمها حیاتی است. همچنین پروتئین برای داشتن ناخنهایی بلند و مقاوم لازم است.
دمنوش تخمه هندوانه
دمنوش تخمه ی هندوانه به عنوان یک ادرارآور طبیعی عمل میکند. میتوان از آن برای پاکسازی کلیه استفاده کرد. ادوارد کیسی شخصی بود که این دمنوش پرطرفدار را در دههی ۱۹۴۰ درست کرد. میتوان از این دمنوش برای درمان افرادی که از عفونتهای ادراری رنج میبرند و نیز برای دفع سنگ کلیه استفاده کرد.
خواص تخمه هندوانه برای پوست
علاوه بر فوایدی که برای سلامتی دارد، تخمه ی هندوانه برای پوست شما نیز مفید است. تخمه ی هندوانه که سرشار از مواد مغذی از قبیل اسیدهای چرب غیراشباع مانند اولئیک اسید و لینولئوم است، پوست شما را سالم و از درون شفاف نگه میدارد. برخی از فواید این تخمه برای پوست در ادامه آمده است. ۱۵. حافظ پوست اسیدهای چرب غیراشباع در تخمه ی هندوانه پوست را مرطوب، نرم، محکم، و خوش رنگ نگه میدارد و از آکنه و دیگر اختلالات پوستی جلوگیری میکند. ۱۶. سرشار از آنتی اکسیدان های جوان ساز تخم هندوانه از نشانههای پیری جلوگیری میکند چون حاوی آنتیاکسیدانها و روغنهایی است که باعث میشود پوستتان جوانتر، سالمتر و شادابتر به نظر برسد. این فواید با مصرف یک یا دو مشت تخمه ی هندوانه در هفته بهدست میآید. ۱۷. کمک کننده به عملکرد بهتر پوست روغن تخمه هندوانه، که با عنوان روغن اوتانگا یا کالاهاری نیز شناخته میشود برای پوستتان بینهایت مفید است. بافت نرم این روغن باعث میشود منافذ پوست مسدود نشود، برای همین پوستتان را قادر میسازد عملکردی عادی داشتهباشد و یک مرطوبکنندهی فوقالعاده است. به خاطر خواص مرطوبکنندگی فوقالعادهاش، روغن تخمه هندوانه به عنوان یکی از اجزای ضروری در روغنهای کودک استفاده میشود. ۱۸. پاکسازی کننده پوست همچنین روغن تخمه هندوانه سبوم، آلودگی، و چربی انباشتهشده روی منافذ پوست را که علت ایجاد آکنه و دادن ظاهری ناخوشایند به پوست شما است، از بین میبرد. ۱۹. جوان کننده پوست عصارهی تخمه هندوانه رطوبت را در خود نگه میدارد، برای همین با زوال پیری مقابله میکند. این تخمه حالت ارتجاعی پوستتان را نیز جوانسازی میکند. ۲۰. ضد سرطان پوست و سایر عفونت های پوستی مجموعهی گستردهی مواد مغذی موجود در تخمه هندوانه از پوست شما در برابر برخی سرطانهای پوست و نیز عفونتها محافظت میکند. ۲۱. کمک به تشکیل کلاژن در تشکیل کلاژن به ترکیبهایی نیاز است که آمینو اسید نامیده میشوند. آمینو اسید کلسیم را جذب میکند تا تشکیل کلاژن به صورت بهینه انجام شود.
تخمه هندوانه و آکنه
آکنه به خاطر باکتریها و التهاب پوست صورت به وجود میآید. شما نمیتوانید در انتخاب محصولات یا داروهای زیبایی برای غلبه بر مشکل آکنه به صورت خودسرانه عمل کنید. چون ممکن است وضعیت آکنه را بدتر کند. یکی از بیخطرترین راههای غلبه بر مشکل آکنه مصرف تخمه هندوانه است.
تخمه هندوانه برای مو
همانطور که قبلا گفتهشد تخمه ی هندوانه دارای مقادیر زیادی پروتئین است که میتواند موی شما را سالم و درخشان نگه دارد. این پروتئین حاوی آمینو اسیدهای ضروری از قبیل لیزین، آرژنین، تریپتوفان، و گلوتامیک اسید است که بدن شما برای سالم و قوی نگه داشتن مو به آنها نیاز دارد. ۲۳. سرشار از ملانین تخمه هندوانه تفتداده حاوی مس است که در تولید ملانین نقش دارد. همانطور که میدانید ملانین پیگمنتی است که برای مو و پوست شما رنگ فراهم میکند. ۲۴. حافظ موها روغن تخم هندوانه علاوه بر فوایدی که برای پوست دارد، برای موهای بلند نیز قابل استفاده است. همانطور که قبلا اشاره شد، این روغن بافت سبکی دارد که به آسانی بدون مسدود کردن منافذ پوست سرتان جذب میشود. این روغن فواید رطوبترسانی دارد و با حفظ سلامت پوست سر و مو رشد مو را بهبود میبخشد. ۲۵. ضد شکنندگی و خشکی موها روغن تخمه هندوانه اسیدهای چرب ضروری را که مو به آن نیاز دارد فراهم میکند تا از شکنندگی آن جلوگیری کند و رطوبت آن را حفظ کند.
دمنوش تخمه هندوانه
ادوارد کیسی، مبدع این دمنوش توصیه میکند هر بار ۲ لیتر از آن را درست کنید و در مدت ۲ روز مصرف کنید. برای این کار به این موارد نیاز دارید: – ۲ لیتر یا ۸ فنجان آب – ۴ قاشق تخمه هندوانه، تازه و پودرشده برای درست کردن دمنوش باید آب را با حرارت بالا بشویید. سپس آب داغ را روی تخمهها در یک کاسه بریزید. بگذارید تخمهها درون کاسه خیس بخورد. اجازه بدهید مخلوط خنک شود و سپس آن را صاف کنید. دمنوش آمادهی مصرف است. میتوانید آن را تا ۴ بار در روز مصرف کنید. آنچه باید در خاطر داشتهباشید مصرف دمنوش تخم هندوانه فوایدی دارد، اما نباید در آن زیادهروی کنید. کیسی توصیه میکند این دمنوش را به مدت طولانی هر روز مصرف نکنید. اگر داروی عفونت کلیه مصرف میکنید، بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید.
تخمه هندوانه در بارداری
مقادیر بالای فولات یا ویتامین B9 موجود در تخمه هندوانه از نقایص سیستم عصبی جنین در دوران بارداری پیشگیری می کند. مقادیر قابل توجه آهن موجود در تخمه هندوانه برای درمان کم خونی زنان باردار مفید می باشد. منیزیم و آنتی اکسیدان های موجود در تخمه هندوانه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار شده و خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی در دوران بارداری را کاهش می دهد. ویتامین های B موجود در تخمه هندوانه باعث افزایش ترشح هورمون های شادی آور شده و از استرس و افسردگی زنان باردار پیشگیری می کند.
تخمه هندوانه برای مردان
تحقیقات در چین نشان داده که مقادیر بالای روی موجود در تخمه هندوانه به طور قابل توجهی باعث افزایش کیفیت اسپرم در مردان شده و به درمان ناباروری در آقایان کمک می کند. علاوه بر این مقادیر قابل توجه منگنز موجود در تخمه هندوانه هم به درمان ناباروری در مردان کمک می کند. اسید های آمینه لیزین، اسید گلوتامیک و آرژینین موجود در تخمه هندوانه می تواند باعث افزایش میل جنسی در مردان شده و شانس باروری را افزایش دهد.
لاغری با تخمه هندوانه
مقادیر بالای فیبر موجود در تخمه ی هندوانه باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد. ویتامین ها، مواد معدنی و چربی های مفید موجود در تخمه هندوانه علاوه بر اینکه باعث بهبود سوخت و ساز بدن می شود باعث افزایش انرژی شده و به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک می کنند.
مضرات تخمه هندوانه
فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل می شود. پروتئین و کربوهیدرات های آن نیز به علت قهوه ای شدن افت تغذیه ای پیدا می کند. اگر درجه حرارت خیلی بالا باشد، با تشکیل مواد سمی که بوی تند نامطلوبی دارد شروع به تجزیه شدن و سوختن می کنند بنابراین توصیه می شود همیشه از آجیل های بو نداده استفاده کنید یا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراکز معتبر وزارت بهداشت که دارای مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف هستند، تهیه کنید.
طبع تخمه هندوانه
طبیعت تخمه ی هندوانه سرد و تر است. تخمه هندوانه سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، مس، سلنیوم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، ویتامین B6، اسید لینولئیک، اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد. مردم مصر از تخمه هندوانه خام و بو داده برای تهیه انواع نان و سوپ استفاده می کنند. ارزش غذایی تخمه هندوانه (100 گرم) کالری : 557 چربی : 47 گرم کربوهیدرات : 15 گرم پروتئین : 28 گرم
برشته کردن تخمه هندوانه
بیشتر افراد، بافت و طعم تخمهای خام هندوانه را دوست ندارند، اما از نوع برشتهی آنها لذت میبرند. تخمهای هندوانه را کاملا آبکشی کرده و بگذارید خشک شوند. دانهها را یک شب در آب بخیسانید. چند روز صبر کنید تا دانهها جوانه بزنند. پوست رویی ِ سفت و سیاه را از دانه جدا کنید، سپس مغزها را در فر یا زیر آفتاب خشک کنید. مغزها را در سینی فر پخش کرده و کمی روغن زیتون به آنها بپاشید و کمی هم نمک بزنید و در درجهی ۳۲۵ فارنهایت به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آنها را برشته کنید. بگذارید خنک شود و بعد به عنوان یک اسنک سالم و مقوی نوش جان کنید. میتوانید کمی پودر دارچین هم بزنید یا ترکیبی از آبلیمو و فلفل قرمز روی مغزهای برشته شده بریزید تا طعمدارتر شوند. میتوانید یک مشت از این مغزهای باارزش را در سالادتان بریزید یا از آنها در اسموتی خانگیتان استفاده کنید. اگر ترجیج میدهید تخم هندوانهی برشته را از بیرون بخرید، حتما ابتدا برچسب غذایی آن را چک کنید.
تخمه هندوانه برای بینایی
دانههای ریز هندوانه برای بیناییتان هم مفیدند و میتوانند ریسک زودرس تباهی لکهی زرد و سایر بیماریهای چشمی را کم کنند. ویتامین A موجود در این تخمها برای سلامت چشم سودمندند. کمبود ویتامین A میتواند موجب تباهی لکهی زرد شود. همچنین ویتامین C موجود در تخم هنداونه نیز برای حفظ سلامت چشم خوب است. این آنتی اکسیدان کمک میکند تا چشمهای شما از سایر بیماریهای مربوط به افزایش سن، مصون بماند. بیماریهایی چون خشکی چشم و بیماریهای مربوط به اعصاب بینایی و همچنین گلاکوما (آب سیاه).