اختلال کم توجهی – بیش فعالی

اختلال کم توجهی – بیش فعالی

اختلال کم توجهی – بیش فعالی و راههای درمان اختلال كم توجهي در كودكان،اختلال کم توجهی و بیش فعالی در کودکان،اختلال کم توجهی – بیش فعالی در بزرگسالان،اختلال کم توجهی و بیش …

گیاهان دارویی مناسب برای زنان

گیاهان دارویی مناسب برای زنان

گیاهان دارویی مناسب برای زنان خواص گیاهان دارویی,فواید گیاهان دارویی,گیاهان دارویی درمانی,خاصیت گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی درمانی,خواص گیاهان دارویی برای پوست,خواص گیاهان دارویی برای مو,خواص گیاهان دارویی برای جوانی,خواص گیاهان دارویی برای …

خواص مصرف جوانه ماش و یبوست درمان گیاهی

خواص مصرف جوانه ماش و یبوست درمان گیاهی

خواص مصرف جوانه ماش و یبوست درمان گیاهی خواص مصرف جوانه ماش و یبوست درمان گیاهی در سایت جسارت جوانه ماش و یبوست ,جوانه ماش برای یبوست,یبوست درمان گیاهی,مصرف جوانه ماش در …

تیروئیدیت

تیروئیدیت ، تیروئیدیت هاشیموتو،تیروئیدیت تحت حاد،تیروئیدیت حاد،تیروئیدیت خاموش،تیروئیدیت چیست،تیروئیدیت ویروسی،تیروئیدیت بعد از زایمان،تیروئیدیت و درمان،تیروئیدیت هاشیموتو و بارداری،تیروئیدیت هاشیموتو چیست؟،تیروئیدیت هاشیموتو در بارداری،تیروئیدیت هاشیموتو عوارض،تیروئیدیت هاشیموتو و دیابت،تیروئیدیت هاشیموتو یعنی چه،درمان تیروئیدیت هاشیموتو

تیروئیدیت ، تیروئیدیت هاشیموتو،تیروئیدیت تحت حاد،تیروئیدیت حاد،تیروئیدیت خاموش

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد بیماری تیروئیدیت صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.تیروئیدیت عارضه التهاب غده ای به نام تیروئید است که در گردن زیر سیب گلو و بالای استخوان ترقوه واقع شده است.نقش غده تیروئید تنظیم فرآیندهای متابولیکی در بدن شما، کنترل ضربان قلب و چندین وظیفه مهم دیگر می باشد. تیروئیدیت یا التهاب تیروئید اغلب نتیجه یک بیماری سیستم ایمنی خودکار بدن یعنی حمله بدن به سیستم ایمنی خودش است .این بیماری به هر شکلی می تواند تظاهر کند. گاهی با علائم گواتر، گره تیروئید و یا با علائم کم کاری و یا پرکاری تیروئید بروز می گردد.

تیروئیدیت چیست

تیروییدیت بیماری است که در آن غده تیرویید ملتهب می‌شود. غده تیرویید یک عضو زاینده هورمون در قاعده گردن، کنار نای است. معمولاً افراد میان‌سال ۳۰ تا ۵۰ ساله از هر دو جنس را مبتلا می‌کند ولی در زنان شایع‌تر است.

آشنایی با تیروئیدیت

تیروئیدیت عارضه التهاب غده ای به نام تیروئید است که در گردن زیر سیب گلو و بالای استخوان ترقوه واقع شده است. نقش غده تیروئید تنظیم فرآیندهای متابولیکی در بدن شما، کنترل ضربان قلب و چندین وظیفه مهم دیگر است. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، تیروئیدیت یا التهاب تیروئید اغلب نتیجه یک بیماری سیستم ایمنی خودکار بدن یعنی حمله بدن به سیستم ایمنی خودش است . این بیماری به هر شکلی می تواند تظاهر کند. گاهی با علائم گواتر، گره تیروئید و یا با علائم کم کاری و یا پرکاری تیروئید بروز می کند. زمینه های ژنتیکی افراد در ابتلا به بیماری تیروئیدیت موثراست اما این بدان معنا نیست که این بیماری ارثی است. تیروئیدیت در هر سنی ممکن است بروز کند اما بیشترین سن شیوع این بیماری بین 30 تا 50 سالگی است. بر اساس آمارهای موجود 5 تا 10 درصد از زنان بعد از زایمان دچار تابلوی تیروئیدیت می شوند که زمینه ای از بیماریهای خود ایمنی تیروئید را نیاز دارد. از سوی دیگر یک عفونت یا داروهای خاص هم می توانند منجر به بروز تیروئیدیت شوند. علائم تیروئید با توجه به ویژگی های آن می تواند شبیه به کم کاری یا پرکاری تیروئید باشد. در این مقاله بارزترین علائم این عارضه غده ای عنوان شده تا امکان شناسایی به موقع آن برای مراجعه در وقت مناسب به پزشک میسر شود.

تیروئید خاموش

تیروئیدیـت خاموش بسیار شبیه به تیروئیدیـت پس از زایمان است. این اختلال نیز یک اختلال در سیستم ایمنی است، اما مربوط به زایمان نمی باشد و می تواند هم در زنان و هم در مردان ایجاد شود. مانند تیروئیدیـت پس از زایمان، در این اختلال نیز یک مرحله سطح هورمون تیروئید بالا (تیروتوکسیکوز) است و باعث بروز علائم پرکاری غده تیروئید می شود. پس از آن یک مرحله علائم کم کاری غده تیروئید ایجاد می شود. این اختلال در نهایت ظرف ۱۲ تا ۱۸ ماه از بین می رود. اگر سطح هورمون تیروئید کم باشد و باعث علائم شدید شود، تا زمانی که شرایط بهبود پیدا کند، باید از داروهای جایگزین هورمون تیروئید استفاده شود. در چند مورد مشاهده شده است که سطح هورمون های غده تیروئید به صورت دائمی کاهش یافته است.

تشخیص و درمان تیروئیدیت

معاینه‌ی فیزیکی غده‌ی تیروئید به تعیین این که آیا غده‌ی تیروئید بزرگ شده یا خیر، کمک می‌کند. آزمایش خون مقدار هورمون‌های تیروئیدی موجود در خون را براورد می‌کند. اسکن تیروئید نیز به منظور بررسی غده‌ی تیروئید مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیوپسی غده‌ی تیروئید نیز به شناسایی علل بروز این بیماری کمک می‌کند. گزینه‌های درمانی می‌تواند تنها بعد از شناسایی نوع تیروئیدیت تشخیص داده شود. برای بیماری که مبتلا به پرکاری تیروئید می‌باشد، پزشک ممکن است مسدود کننده‌های بتا را به منظور پایین آوردن ضربان قلب تجویز کند. چنین بیمارانی ممکن است در معرض ید رادیواکتیو نیز قرار بگیرند که باعث کاهش غده‌ی تیروئید می‌شود. در موارد شدید، داروهای ضد تیروئیدی نیز می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. داروهای جایگزین هورمون نیز به احیاء سطح هورمون‌ها کمک می‌کند و از این‌رو فعالیت‌های متابولیکی را تنظیم می‌سازد و مانع از التهاب بیشتر غده‌ی تیروئید می‌گردد. داروهای تسکین دهنده‌ی درد نیز ممکن است برای بیمارانی که از گلو درد رنج می‌برند، تجویز شود. در مورد کم کاری تیروئید، هورمون تیروئید سنتزی مانند لووتیروکسین تجویز می‌شود. در صورتی‌که این بیماری درمان نشود، اختلالات تیروئیدی ممکن است منجر به بروز آسیب دائمی به غده‌ی تیروئید گردد. بنابراین، بعد از بروز و مشاهده‌ی علائمی این بیماری بلافاصله باید به پزشک مراجعه کرد.

تیروئیدیت ، تیروئیدیت هاشیموتو،تیروئیدیت تحت حاد،تیروئیدیت حاد،تیروئیدیت خاموش

انواع تیروئیدیت

شایعترین نوع این بیماری تیروییدیت هاشیموتو، تیروییدیت لنفوسیتیک یا تیروییدیت خودایمن نیز خوانده می‌شود که التهاب مزمن همراه با ارتشاح لنفوسیتی است. تیروییدیت تحت حاد، تیروییدیت گرانولوماتوز، تیروئیدیت پس از زایمان، تیروئیدیت خاموش، تیروئیدیت ناشی از دارو، تیروئیدیت ریدل (Riedel’s thyroiditis) و تیروئیدیت حاد سایر انواع می‌باشند. بندرت این بیماری به دنبال عفونت ویروسی رخ می‌دهد و انواع نادرتر دیگری نیز دارد. بزرگی، درد و حساسیت به لمس در غده تیرویید، تب، درد فک یا گوش (گاهی اوقات)، پرکاری تیرویید (ضربان قلب سریع، عصبی شدن، لرزش و کاهش وزن سریع) از نشان‌های این بیماری هستند.

علائم تیروئید حاد

تورم و درد جلوی گردن، تب، دیسفاژی، دیسفونی اغلب فارنژیت یا درد حنجره وجود دارد . گرمی، تندرنس غده تیروئید .‏

درمان تیروئیدیت با هورمون درمانی

اگر این بیماری موجب کمبود هورمون تیروئید گردد، از این روش استفاده می‌کنند. استفاده روزانه از لووتیروکسین مفید می‌باشد. لووتیروکسین بسیار شبیه هورمون تیروکسین مترشحه از غده تیروئید می‌باشد. به علت آن که، مقدار لووتیروکسین تجویزی ممکن است تغییر یابد، لذا بیمار باید هر 6 تا 12 ماه به پزشک مراجعه کند تا میزان TSH را در خون اندازه گیری کند. زیادی لووتیروکسین، باعث کاهش توده استخوانی و پوکی استخوان و آریتمی قلبی می‌شود.

علل و عوامل خطرساز تیروئیدیت

در این بیماری، سیستم ایمنی بدن آنتی بادی‌هایی می‌سازد که غده تیروئید را تخریب می‌کنند. برخی پزشکان معتقدند ویروس یا باکتری باعث این بیماری می‌شود و برخی دیگر عوامل ژنتیکی را مسبب این بیماری می‌دانند. این بیماری بیشتر در زنان میانسال شایع است، اما می‌تواند مرد، زن و کودک را در هر سنی گرفتار کند

تیروئیدیت ، تیروئیدیت هاشیموتو،تیروئیدیت تحت حاد،تیروئیدیت حاد،تیروئیدیت خاموش

تیروئیدیت مزمن (هاشیموتو)

تیروئیدیت مزمن که بیشتر در زنان 50-30 ساله به وجود می آید و تیروئیدیت هاشیموتو نامیده می شود. تشخیص براساس ظاهر و بافت شناسی غده ملتهب انجام می گیرد . شکل های مزمن بیماری معمولا با درد، علائم فشاری یا تب همراهند و فعالیت تیروئید نیز معمولا در حد طبیعی یا پایین قرار دارد . ایمنی با واسطه سلولی نقش مهمی در بیماریزایی تیروئیدیت دارد . به نظر می رسد زمینه مستعد ژنتیک نیز در پیدایش بیماری اهمیت داشته باشد. در صورت عدم درمان بیماری به آرامی در جهت هیپوتیروئیدی پیش می رود.‏

علائم تیروئید تحت حاد

تیروئید به صورت قرنیه بزرگ شده و گاه گداری دردناک می شود . پوست روی غده اغلب قرمز و گرم است . ممکن است مشکل و نامطلوب باشد . تحریک پذیری، عصبانیت، بیخوابی و کاهش وزن که از تظاهرات هیپروتیروئیدیسم هستند،شایع میباشد امکان دارد بیمار دچار تب و لرز شود .‏

درمان تیروئیدیت با داروها و مکمل ها

برخی داروها، مکمل‌ها و غذاها، بر جذب لووتیروکسین اثر دارند. اگر زیاد از فراورده‌های سویا استفاده می‌کنید و یا رژیم‌های غنی از فیبر دارید و یا یکی از داروهای زیر را مصرف می‌کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید:

مکمل آهن

کلستیرامین (دارویی برای پایین آوردن کلسترول خون)

هیدروکسید آلومینیوم (داروی ضد اسید معده)

سدیم پلی استیرن سولفانات (برای جلوگیری از افزایش مقدار پتاسیم خون)

سوکرافیت (داروی اولسر یا زخم)

مکمل کلسیم

تیروئیدیت ، تیروئیدیت هاشیموتو،تیروئیدیت تحت حاد،تیروئیدیت حاد،تیروئیدیت خاموش

درمان تیروئیدیت مزمن

هدف درمان کاهش دادن اندازه غده تیروئید و جلوگیری از میکزودم است . 1- برای کم کردن فعالیت تیروئید و کاهش تولید تیروگلوبولین، جایگزینی هورمون تیروئید تجویز می شود . 2- در صورت وجود علائم هیپوتیروئیدی، هورمون تیروئید استفاده شود . 3- در صورت وجود علائم فشاری، جراحی ضرورت پیدا می کند

تیروئیدیت بعد از زایمان

مانند تیروئیدیـت هاشیموتو، تیروئیدیـت پس از زایمان یک بیماری خود ایمنی است. اما تنها در زنانی که زایمان داشته اند اتفاق می افتد. در تیروئیدیـت پس از زایمان، سیستم ایمنی بدن، حدود شش ماه بعد از زایمان به غده تیروئید حمله می کند و باعث افزایش موقت سطح هورمون تیروئید (تیروتوکسیکوز) و نشانه های پرکاری غده تیروئید می شود. سپس، بعد از چند هفته، غده تیروئید از هورمون تیروئید تخلیه می شود، بنابراین سطح هورمون تیروئید در خون کم شده و علائم کم کاری تیروئید ایجاد می شود. با این حال تمام زنان مبتلا به تیروئیدیـت پس از زایمان، هر دو مرحله را تجربه می کنند. اگر سطح هورمون تیروئید کم باشد و باعث علائم شدید شود، ممکن است نیاز به استفاده از هورمون های جایگزین تیروئید داشته باشد تا شرایط به حالت عادی بازگردد. در اغلب زنان مبتلا به این بیماری، عملکرد تیروئید ظرف ۱۲ ماه پس از تولد نوزاد به حالت عادی باز مر گردد. اگر چه گاهی اوقات پایین بودن سطح هورمون تیروئید می تواند دائمی باشد. 

انواع تیروئیدیت

 

هاشیموتو (رایج ترین نوع این بیماری است)

حاد

پس از زایمان (پس از زایمان ایجاد می شود)

خاموش و یا بدون درد

ناشی از دارو

ناشی از تشعشع

تیروئیدیت حاد یا عفونی

تیروئیدیت حاد

تیروئیدیت De Quervain’s که گاهی اوقات به تیروئیدیت حاد نیز شناخته می شود،با وجود یک عفونت ویروسی، موجب ایجاد تورم و درد در این غده خواهد شد. اوریون و آنفولانزا از جمله عفونت هایی هستند که مسئول این بیماری می باشند. آن ها معمولا در زنان ۲۰ تا ۵۰ ساله دیده می شود. De Quervain’s معمولا باعث تب و درد در گردن، فک یا گوش می شود. این عفونت ها غالبا باعث می شوند که میزان ترشح هورمون های تیروئید به داخل خون بیش از حد شود. انتشار بیش از حد هورمون تیروئید به داخل خون، اصطلاحی به نام تیروتوکسیکوز دارد که منجر به ایجاد علائم پرکاری غده تیروئید (پرکاری تیروئید)، از جمله موارد زیر می شود:

اضطراب

بیخوابی

تپش قلب

کاهش وزن

کج خلقی

تپش قلب و لرز مرتبط با پرکاری تیروئید با مصرفی یکی از داروهای بتا بلاکر درمان می شود. درد ناشی از التهاب تیروئید بر اثر De Quervain’s اغلب با مسکن هایی مانند آسپیرین، یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، کاهش پیدا می کند. در مواردی که این داروها مؤثر نباشند، کورتون ممکن است تجویز شود. این بیماری معمولا در عرض چند روز درمان می شود. اما فعالیت غده تیروئید ممکن است ظرف چند ماه به حالت عادی خود باز گردد. گاهی اوقات ممکن است بیماری مجدد عود کند و سطح هورمون های غده تیروئید به صورت دائمی دچار تغییر شود. در این شرایط ممکن است برای درمان، نیاز به استفاده از داروهای جایگزین هورمون برای طولانی مدت باشد.

تیروئیدیت ناشی از دارو

تیروئیدیت گاهی با مصرف داروهایی از جمله اینترفرون، آمیودارون، لیتیوم و یک گروه از داروها که برای درمان برخی سرطان ها استفاده می شود، ایجاد خواهد شد. این داروها با ایجاد آسیب در غده تیروئید باعث بروز علائم می شوند. این اختلال می تواند علائم کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید را ایجاد کند. تیروئیدیت ناشی از مصرف دارو معمولا کوتاه مدت است و ممکن است پس از متوقف کردن مصرف دارو که باعث این بیماری شده است، از بین برود. اگر از داروی خاصی استفاده می کنید که مشکوک به آن می باشید، هرگز بدون اجازه پزشک مصرف آن را متوقف نکنید. تیروئیدیت ناشی از دارو می تواند گاهی اوقات گلو درد در ناحیه اطراف غده تیروئید ایجاد کند. این درد با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و گاهی اوقات کورتون کم می شود.

تیروئیدیت ناشی از تشعشع

درمان با ید رادیو اکتیو برای پرکاری غدد تیروئید یا پرتو درمانی برای سرطان های خاص نیز می تواند به غده تیروئید آسیب رسانده و منجر به ایجاد علائم پرکاری غدد تیروئید یا نشانه ای از کم کاری غده تیروئید شود. سطح پایین هورمون تیروئید پس از درمان ید رادیواکتیو، معمولا دائمی است و ممکن است علائم کم کاری غده تیروئید نیاز به استفاده از درمان جایگزینی هورمون به صورت مادام العمر داشته باشد.

تیروئیدیت حاد عفونی

تیروئیدیت حاد یا عفونی معمولا توسط یک عفونت باکتریایی ایجاد می شود. این شکل تیروئیدیت نادر است و با تضعیف سیستم ایمنی بدن در ارتباط می باشد. کودکان نیز از گروه هایی می باشند که ممکن است به این اختلال مبتلا شوند. علائم آن نیز شامل گلو درد، احساس ناخوشی، تورم غده تیروئید و گاهی اوقات علائم کم کاری یا پرکاری غده تیروئید می باشد. این علائم معمولا زمانی که عفونت با آنتی بیوتیک درمان شود، بهتر خواهد شد. در این میان، درد تیروئید اغلب با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی اداره می شود. کودکان معمولا نیاز به جراحی برای برداشتن بخش غیر طبیعی تیروئید دارند. غده تیروئید غده پروانه ای شکل است که در گردن واقع شده است.

بیشتر بخوانید : آزمایش تیروئید ♥ التهاب تیروئید ♥ پرکاری تیروئید ♥ کم کاری تیروئیدکم کاری تیروئید قبل از بارداری

آخرین بروز رسانی در : جمعه 25 خرداد 1397

44 دیدگاه

  • قمر ژانویه 2017 در 11:04

    التهاب تيروئيدي است که مي تواند ماهيت حاد، تحت حاد و مزمن داشته باشد. هر گونه تيروئيديسم يا التهاب فيبروز يا ارتشاح لنفوسيتي غده تيروئيدي مشخص مي شود. تيروئيديت حاد، اختلال نادري است که توسط عفونت غده تيروئيد به وجود مي آيد. شايعترين علت تيروئيديت، استافيلوکوک طلايي است

  • احمدعلی ژانویه 2017 در 11:05

    تيروئيديت تحت حاد ممکن است تيروئيديت گرانولوماتوز (تيروئيديت دکروين ‏‎(de Quevvains )‎‏ يا تيروئيديت بدون درد (ساکت يا لفنوسيتي تحت حاد) باشد. اين شکل بيماري در دوره بعد از زايمان بروز مي کند و چنين تصور مي شود که يک عکس العمل خود ايمني باشد.‏

  • مهدیس ژانویه 2017 در 11:05

    تيروئيديت حاد :

    1- تورم و درد جلوي گردن، تب، ديسفاژي، ديسفوني

    2- اغلب فارنژيت يا درد حنجره وجود دارد .

    3- گرمي، تندرنس غده تيروئيد .‏

  • نفیسه ژانویه 2017 در 11:05

    تيروئيديت تحت حاد :

    1- تيروئيد به صورت قرنيه بزرگ شده و گاه گداري دردناک مي شود .

    2- پوست روي غده اغلب قرمز و گرم است .

    3- بلع ممکن است مشکل و نامطلوب باشد .

    4- تحريک پذيري، عصبانيت، بيخوابي و کاهش وزن که از تظاهرات هيپروتيروئيديسم هستند،شايع ميباشد

    5- امکان دارد بيمار دچار تب و لرز شود .‏

  • نفس ژانویه 2017 در 11:05

    تيروئيديت حاد :

    1- داروهاي ضد ميکروبي و جايگزيني مايعات .

    2- در صورت وجود آبسه، برش جراحي و تخليه آن .‏

  • لیلی ژانویه 2017 در 11:05

    تيروئيديت تحت حاد:

    1- کنترل التهاب .

    2- داروهاي ضد التهاب غيراستروئيدي براي برطرف کردن درد گردن .

    3- داروهاي مسدود کننده گيرنده بتا براي کنترل نشانه هاي هيپروتيروئيديسم .

    4- کورتيکواستروئيدهاي خوراکي براي برطرف کردن درد وکاستن تورم معمولا بر علت زمينه اي تاثير نميگذارند.‏

  • عباس ژانویه 2017 در 11:06

    تيروئيديت مزمن (هاشيموتو)

    ‏Thyroidutis chronic

    Hashimotos Thyroiditis

    تيروئيديت مزمن که بيشتر در زنان 50-30 ساله به وجود مي آيد و تيروئيديت هاشيموتو ناميده مي شود. تشخيص براساس ظاهر و بافت شناسي غده ملتهب انجام مي گيرد .

    شکل هاي مزمن بيماري معمولا با درد، علائم فشاري يا تب همراهند و فعاليت تيروئيد نيز معمولا در حد طبيعي يا پايين قرار دارد .

    ايمني با واسطه سلولي نقش مهمي در بيماريزايي تيروئيديت دارد .

    به نظر مي رسد زمينه مستعد ژنتيک نيز در پيدايش بيماري اهميت داشته باشد. در صورت عدم درمان بيماري به آرامي در جهت هيپوتيروئيدي پيش مي رود.‏

  • فرخنده ژانویه 2017 در 11:06

    مراقبت و درمان :

    هدف درمان کاهش دادن اندازه غده تيروئيد و جلوگيري از ميکزودم است .

    1- براي کم کردن فعاليت تيروئيد و کاهش توليد تيروگلوبولين، جايگزيني هورمون تيروئيد تجويز مي شود .

    2- در صورت وجود علائم هيپوتيروئيدي، هورمون تيروئيد استفاده شود .

    3- در صورت وجود علائم فشاري، جراحي ضرورت پيدا مي کند

  • فرانک ژانویه 2017 در 11:06

    تیروئیدیت عارضه التهاب غده ای به نام تیروئید است كه در گردن زیر سیب گلو و بالای استخوان ترقوه واقع شده است. نقش غده تیروئید تنظیم فرآیندهای متابولیكی در بدن شما، كنترل ضربان قلب و چندین وظیفه مهم دیگر است

  • فرانک ژانویه 2017 در 11:06

    تیروئیدیت یا التهاب تیروئید اغلب نتیجه یك بیماری سیستم ایمنی خودكار بدن یعنی حمله بدن به سیستم ایمنی خودش است . اين بيماري به هر شکلي مي تواند تظاهر کند. گاهي با علائم گواتر، گره تيروئيد و يا با علائم کم کاري و يا پرکاري تيروئيد بروز مي کند.

  • دامون ژانویه 2017 در 11:06

    زمينه هاي ژنتيکي افراد در ابتلا به بيماري تيروئيديت موثراست اما اين بدان معنا نيست که اين بيماري ارثي است. تيروئيديت در هر سني ممکن است بروز کند اما بيشترين سن شيوع اين بيماري بين 30 تا 50 سالگي است. بر اساس آمارهاي موجود 5 تا 10 درصد از زنان بعد از زايمان دچار تابلوي تيروئيديت مي شوند که زمينه اي از بيماريهاي خود ايمني تيروئيد را نياز دارد.

  • پرستو ژانویه 2017 در 11:07

    از سوی دیگر یك عفونت یا داروهای خاص هم می توانند منجر به بروز تیروئیدیت شوند. علائم تیروئید با توجه به ویژگی های آن می تواند شبیه به كم كاری یا پركاری تیروئید باشد.
    در این مقاله بارزترین علائم این عارضه غده ای عنوان شده تا امكان شناسایی به موقع آن برای مراجعه در وقت مناسب به پزشك میسر شود.

  • مریم ژانویه 2017 در 11:07

    تيروئيديت التهاب تيروئيدي است که مي تواند ماهيت حاد، تحت حاد و مزمن داشته باشد. هر گونه تيروئيديسم يا التهاب فيبروز يا ارتشاح لنفوسيتي غده تيروئيدي مشخص مي شود. تيروئيديت حاد، اختلال نادري است که توسط عفونت غده تيروئيد به وجود مي آيد. شايعترين علت تيروئيديت، استافيلوکوک طلايي است .

  • مائده ژانویه 2017 در 11:07

    باکتري، قارچ، مايکوباکتري ها يا انگل ها از ديگر علل هستند .
    تيروئيديت تحت حاد ممکن است تيروئيديت گرانولوماتوز (تيروئيديت دکروين ‏‎(de Quevvains )‎‏ يا تيروئيديت بدون درد (ساکت يا لفنوسيتي تحت حاد) باشد. اين شکل بيماري در دوره بعد از زايمان بروز مي کند و چنين تصور مي شود که يک عکس العمل خود ايمني باشد.‏

  • قمر ژانویه 2017 در 11:07

    تيروئيديت حاد :
    1- تورم و درد جلوي گردن، تب، ديسفاژي، ديسفوني
    2- اغلب فارنژيت يا درد حنجره وجود دارد .
    3- گرمي، تندرنس غده تيروئيد .‏

  • بابک ژانویه 2017 در 11:07

    تيروئيديت تحت حاد :
    1- تيروئيد به صورت قرنيه بزرگ شده و گاه گداري دردناک مي شود .
    2- پوست روي غده اغلب قرمز و گرم است .
    3- بلع ممکن است مشکل و نامطلوب باشد .
    4- تحريک پذيري، عصبانيت، بيخوابي و کاهش وزن که از تظاهرات هيپروتيروئيديسم هستند،شايع ميباشد
    5- امکان دارد بيمار دچار تب و لرز شود .‏

  • شهاب ژانویه 2017 در 11:07

    تيروئيديت حاد :
    1- داروهاي ضد ميکروبي و جايگزيني مايعات .
    2- در صورت وجود آبسه، برش جراحي و تخليه آن .‏

  • سارا ژانویه 2017 در 11:08

    تيروئيديت تحت حاد:
    1- کنترل التهاب .
    2- داروهاي ضد التهاب غيراستروئيدي براي برطرف کردن درد گردن .
    3- داروهاي مسدود کننده گيرنده بتا براي کنترل نشانه هاي هيپروتيروئيديسم .
    4- کورتيکواستروئيدهاي خوراکي براي برطرف کردن درد وکاستن تورم معمولا بر علت زمينه اي تاثير نميگذارند.‏

  • سپهر ژانویه 2017 در 11:08

    تيروئيديت مزمن که بيشتر در زنان 50-30 ساله به وجود مي آيد و تيروئيديت هاشيموتو ناميده مي شود. تشخيص براساس ظاهر و بافت شناسي غده ملتهب انجام مي گيرد .
    شکل هاي مزمن بيماري معمولا با درد، علائم فشاري يا تب همراهند و فعاليت تيروئيد نيز معمولا در حد طبيعي يا پايين قرار دارد .
    ايمني با واسطه سلولي نقش مهمي در بيماريزايي تيروئيديت دارد .
    به نظر مي رسد زمينه مستعد ژنتيک نيز در پيدايش بيماري اهميت داشته باشد. در صورت عدم درمان بيماري به آرامي در جهت هيپوتيروئيدي پيش مي رود.‏

  • حمید ژانویه 2017 در 11:08

    مراقبت و درمان :
    هدف درمان کاهش دادن اندازه غده تيروئيد و جلوگيري از ميکزودم است .
    1- براي کم کردن فعاليت تيروئيد و کاهش توليد تيروگلوبولين، جايگزيني هورمون تيروئيد تجويز مي شود .
    2- در صورت وجود علائم هيپوتيروئيدي، هورمون تيروئيد استفاده شود .
    3- در صورت وجود علائم فشاري، جراحي ضرورت پيدا مي کند

  • فهیمه ژانویه 2017 در 11:08

    تیروئیدیت هاشیموتو، تیروئیدیت یک بیماری لنفوسیتی مزمن خود ایمنی است که در آن غده تیروئید با انواع سلول و فرآیندهای ایمنی با واسطه پادتن حمله میکند. این اولین بیماری خود ایمنی به رسمیت شناخته شده است. برای اولین بار توسط متخصص ژاپنی هاشیموتو Hakaru در آلمان در سال 1912 توصیف شد.

  • لیلی ژانویه 2017 در 11:08

    هاشیموتو نوعی بیماری اتوایمنی است که طی آن آنتی‌بادی‌های بدن غده تیرویید را به مرور از تحلیل می برند و به تدریج هورمون‌های تیروییدی کم می‌شود.به عبارتی بیماری هاشیموتو، اختلالی است که غده تیروئید را که در قاعده جلوی گردن قرار دارد،تحت تاثیر قرار میدهد. غده تیروئید قسمتی از سیستم آندوکرین بدن است که با تولیدات هورمونی خود فعالیت های بدن انسان را تنظیم می کنند.
    این بیماری اولین بیماری خود ایمنی است که شناخته شده و اولین بار توسط هاکارو هاشیموتو در سال1912 در آلمان شناسایی شد.

  • یاور ژانویه 2017 در 11:09

    هر نوع التهابی در تیروئید، تیروئیدیت نامیده می‌شود. التهاب تیروئید 3 نوع مختلف دارد. یک نوع آن حاد و چرکی است که البته خیلی شایع نیست. در این حالت بیمار برای مثال به دلیل نقص ایمنی یا دستکاری‌های اعمال شده روی تیروئید دچار یک عارضه حاد چرکی در تیروئید می‌شود. عامل این نوع التهاب معمولا باکتری‌ها هستند. درمان‌شان نیز معمولا با آنتی‌بیوتیک صورت می‌گیرد و گاهی که آبسه می‌شوند نیاز به جراحی پیدا می‌کنند.

  • سوده ژانویه 2017 در 11:09

    گروه‌های خاص مثل خانم‌های باردار، خانم‌هایی که نازایی و اختلال عادت ماهانه دارند، تمام افرادی که چاق می‌شوند و وزن‌شان با رژیم‌های غذایی و ورزش پایین نمی‌آید و تمام افرادی که دچار افسردگی می‌شوند، باید به صورت مرتب آزمایش تیروئید بدهند

  • سوگل ژانویه 2017 در 11:10

    نوع دوم و شایع‌تر التهاب تیروئید، تیروئیدیت تحت حاد یا بيماري«دکورون» یا «گرانولوماتوزیس» نام دارد. عامل این تیروئیدیت ویروسی است و معمولا از فرم‌های حاد، طولانی‌تر است. فاز یا مرحله اول بیماری با پرکاری تیروئید تظاهر می‌کند به‌طوری که بیمار ناگهان در ناحیه تیروئید یا قاعده گردن دچار درد می‌شود زیرا داخل تیروئید گره‌های دردناک به‌وجود می‌آید. بیشتر این بیماران ابتدا به پزشک عمومی یا دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه می‌کنند و با تشخیص گلو‌درد چرکی داروی سرماخوردگی می‌گیرند.

  • شیدا ژانویه 2017 در 11:10

    نوع سوم التهاب تیروئید، تیروئیدیت مزمن است که از همه شایع‌تر است. این بیماری چند نوع مختلف دارد که شایع ترین آن تیروئیدیت مزمن لنفوسیتی یا «هاشیموتو» است. نام‌گذاری آن به افتخار پروفسور هاشیموتو کاشف این بیماری انجام شده است. در این بیماری، بدن تیروئید را غیر خودی حساب می‌کند و سیستم ایمنی بدن به تیروئید حمله می‌کند. گلبول‌های سفید در تیروئید رسوب می‌کنند و تیروئید بزرگ و سفت می‌شود. در اوایل کم کاری دیده نمی‌شود اما اگر دیر تشخیص داده شود به تدریج تیروئید کم‌کار می‌شود. در حال حاضر در دنیا شایع‌ترین علت کم‌کاری تیروئید، تیروئیدیت‌های مزمن هاشیموتو هستند. سن شیوع این بیماری معمولا در خانم‌های جوان و میانسال است و در خانم‌ها 8 تا 9 برابر شايع تر از آقایان است. 02درصد از این بیماران ظرف یک تا 2 سال داروی‌شان قطع می‌شود اما بیش از 08 درصدشان مادام‌العمر باید داروی تیروئید استفاده کنند. اهمیت تشخیص و درمان این بیماری در این است که فرد امکان دارد سایر بیماری‌های اختلال ایمنی را هم بگیرد. برای مثال ممکن است دچار کچلی‌های موضعی، ویتیلیگو(از بین رفتن رنگدانه پوست در نقاط مختلف بدن)، بیماری‌های روماتیسمی، آرتریت روماتوئید، خشکی دهان، دیابت نوع یک، نارسایی آدرنال به نام آدیسون و سایر بیماری‌های خود ايمني شود. علاوه براین کم‌کاری‌های تیروئید یکی از علل نازایی یا سقط در خانم‌های جوان است. پس درمان آن اهمیت بسیاری دارد.

  • قمر ژانویه 2017 در 11:10

    در درمان اولیه تیروئیدیت تحت حاد برای بیمار معمولا آسپیرین یا کورتون تجویز می‌شود. رعایت دقیق طول مدت درمان در این بیماری بسیار مهم است. اگر فرد فقط برای مدت کوتاهی دارو بخورد بیماری با شدت بیشتری عود خواهد کرد. بنابراین به بیمار داروي کورتون با دوز نسبتا بالا يعني02 تا 04 میلی گرمی یا آسپیرین با دوز بالا داده می‌شود و بعد از 3 تا 6 هفته وضعیتش دوباره چک می‌شود. این بیماران اکثرا یک فاز هیپوتیروئید دارند یعنی بعد از یک مرحله پرکاری یک تا 3 ماهه وارد یک مرحله 6 تا 21ماهه کم‌کاری تیروئید می‌شوند. در این مرحله درد و تورم تیروئید از بین می‌رود، بیمار کمی چاق شده، دور چشم هایش ورم می‌کند و پوستش خشک می‌شود. بنابراین برای او داروی لووتیروکسین تجویز می‌شود. نکته مهم این است که اگر بیماری زودتر تشخیص داده شود و درمان زودتر شروع شود از عود‌های مکرر جلوگیری می‌شود.

  • گلایول ژانویه 2017 در 11:10

    از انواع دیگر تیروئیدیت‌های مزمن، تیروئیدیت‌های پس از زایمان است. تقریبا 4تا 8 درصد از خانم‌ها حدودا 3 ماه پس از زایمان دچار افزایش وزن، عدم کاهش وزن، خواب آلودگی، خشکی پوست و علائم کم‌کاری تیروئید می‌شوند. این نوع تیروئیدیت «Silent» یا بدون درد نیز نامیده می‌شود و با فرم ویروسی متفاوت است. در این حالت فقط تیروئید بزرگ و کمی سفت می‌شود و به سمت کم کاری می‌رود. از انواع دیگر تیروئیدیت می‌توان به تیروئیدیت‌های دارویی اشاره کرد. برای مثال داروی «آمیودارون» که در بیماران قلبی به دلیل اختلال ریتم تجویز می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد تیروئیدیت شود. این اختلال هم می‌تواند به‌صورت پرکاری و هم کم‌کاری تیروئید خود را نشان دهد. داروهای ضدبارداری LD در خود تیروئید اثری ندارند اما زمانی که فرد مبتلا به تیروئیدیت از داروهای ضد‌بارداری استفاده می‌کند مقدار نیازش به داروی تیروئید تغییر پیدا می‌کند و باید تحت‌نظر پزشک دوز دارویش را افزایش دهد

  • طاهره ژانویه 2017 در 11:11

    بيماري‌هاي تیروئید مثل دیابت نیست. درمورد بیماری دیابت توصیه می‌شود تمام افراد بالای 54سال هر یک تا 3 سال قندشان را چک کنند اما درمورد تیروئید بیشترین جایی که غربالگری ارزش دارد در نوزادان است چون از بین یک در 008 تا یک در 4هزار نوزادی که به دنیا می‌آیند دچار کم‌کاری مادرزادی تیروئید می‌شوند. کم‌کاری مادرزادی تیروئید اگر تشخیص داده نشود، می‌تواند روی رشد ذهنی و عقلانی کودک در سال اول اثر بگذارد و ممکن است تا آخر عمر دچار کمبود IQ و عقب‌افتادگی ذهنی شود. در حال حاضر با همت وزارت بهداشت و اساتید، چندین سال است که از پاشنه پای تمام نوزادان بین روز سوم تا پنجم تولد یک قطره خون گرفته و کم‌کاری تیروئید غربال می‌شود. علاوه‌براین در گروه‌های خاص مثل خانم‌های باردار، خانم‌هایی که نازایی و اختلال عادت ماهانه دارند، تمام افرادی که چاق می‌شوند و وزن‌شان با رژیم‌های غذایی و ورزش پایین نمی‌آید و تمام افرادی که دچار افسردگی می‌شوند، آزمایش تیروئید به‌صورت غربالگری انجام می‌شود.

  • قمر ژانویه 2017 در 11:11

    التهاب غده تیروئید یا تیروئیدیت را می توان به سه گروه حاد ، تحت حاد و مزمن تقسیم بندی کرد. هر چند التهاب تیروئید ممکن است نهایتا منجر به کم کاری بالینی تیروئید شود، تظاهرات اولیه بیماری اغلب ناشی از آزاد شدن حاد T4 , T3 (هورمونهای تیروئید) و شبیه به پرکاری تیروئید است.

  • صدرا ژانویه 2017 در 11:11

    علایم شایع
    بزرگی تیروئید
    درد و حساسیت به لمس در غده تیروئید
    تب
    درد فک یا گوش (گاهی اوقات )
    پرکاری تیرویید (ضربان قلب سریع ، عصبی شدن ، لرزش و کاهش وزن سریع )

    علل
    اختلال دستگاه ایمنی (به ویژه تیروییدیت هاشیموتو و پس از زایمان )
    ویروس های مختلف مثل اوریون و آنفلوانزا
    عفونت باکتریایی غده تیرویید (نادر)
    بیماری اخیر مثل سل یا هر عفونتی
    بارداری
    سابقه خانوادگی بیماری تیرویید

  • کاملیا ژانویه 2017 در 11:11

    تشخیص
    آزمون های تشخیصی می توانند شامل بررسی های آزمایشگاهی خون ، برداشت و اسکن رادیونوکلئید تیروئید و سونوگرافی (بصورت نادر) باشند.

  • کوروش ژانویه 2017 در 11:11

    التهاب حاد چرکی یک عارضه نادر عفونت خون است و با تب بالا ، قرمزی پوست روی غده تیروئید و درد موقع لمس تیروئید بروز می کند. تشخیص آن با کشت خون می باشد ولی در صورتیکه کشت خون منفی باشد می توان با سوزن مقداری مایع از غده کشیده و آزمایش کرد. درمان این حالت دادن آنتی بیوتیک قوی و گاهی جراحی و برش غده (تیروئید) و تخلیه چرک است.

  • نیلوفر ژانویه 2017 در 11:12

    التهاب تیروئید به صورت تحت حاد که تیروئیدیت گرانولوماتو هم گفته می شود یک اختلال التهابی غده تیروئید است که معمولاً به دنبال عفونت ویروسی رخ می دهد و احتمالا ناشی از عفونت ویروسی است و در 90% موارد ظرف مدت چند ماه بطورکامل برطرف می شود. علائم مشخص آن تب و درد گردن (قسمت جلوی) و درد در موقع لمس تیروئید است. ممکن است بیمار علایم پرکاری تیروئید را داشته باشد

  • قادر ژانویه 2017 در 11:12

    درمان معمولا داروهای ضد التهابی (NSAIDها) هستند. در صورت شدید بودن علایم دوره کوتاهی از پردنیزون (کورتون) داده می شود و در مرحله کم کاری تیروئید درمان جایگزینی با لووتیروکسین ضرورت دارد.

  • نفیسه ژانویه 2017 در 11:12

    تیروئیدیت مزمن التهاب تیروئیدی مزمن که شامل تیروئیدیت هاشیموتو و تیروئیدیت لنفوسیتی است، (تیروئیدیت خودایمن نیز خوانده می شود) بر اثر تخریب ساختمان تیروئید توسط هجوم سلولهای لنفوسیت خون ایجاد می شود و موجب کم کاری تیروئید و گواتر می گردد. در اینجا علایم درد و حساسیت روی غده تیروئید وجود ندارد و بیشتر به صورت بزرگی غده تیروئید (گواتر) و علایم کم کاری تیروئید بروز می کند. درمان آن دادن لووتیروکسین است.

  • نسیم ژانویه 2017 در 11:12

    التهاب تیروئید متعاقب زایمان از لحاظ علایم بالینی شبیه تیروئیدیت تحت حاد است. این بیماری ظرف 6 ماه اول پس از زایمان بروزمی کند و به ترتیب دارای سه مرحله پرکاری تیروئید ، کم کاری تیروئید و حالت تیروئید نرمال است. در برخی از موارد ممکن است فقط با کم کاری تیروئید بروز کند و برخی بیماران نیز دچار تیروئیدیت مزمن زمینه ای هستند.

  • فرهاد ژانویه 2017 در 11:12

    روان پریشی Myxedematous ، افزایش وزن ، افسردگی ، شیدایی ، حساسیت به گرما و سرما ، پارستزی ، خستگی ، حملات هراس ، برادی کاردی ، تاکی کاردی ، کلسترول بالا ، هیپوگلیسمی واکنشی ، یبوست ، میگرن ، ضعف عضلانی ، گرفتگی عضلات ، از دست دادن حافظه ، ناباروری ، و از دست دادن مو. خستگی

  • غزال ژانویه 2017 در 11:13

    درمان
    دارو درمانی به نوع تیروییدیت بستگی داد.
    داروهای ضد تیروئید یا جایگزینی هورمون تیروئید بسته به نوع التهاب تیروئید
    مسدود کننده های بتا آدرنرژیک (بتا بلوکرها) برای سرکوب علایم تیروئید پرکار
    آنتی بیوتیک ها برای مقابله با عفونت در صورت لزوم
    داروهای کورتیزونی برای کاهش التهاب (نادر)
    آسپرین بادوز بالا برای کمک به کاهش التهاب
    مسکن در صورت نیاز
    جراحی برای برداشتن فشار وارد به نواحی مجاور گردن یا تخلیه آبسه (نادر)

  • ترنج ژانویه 2017 در 11:13

    علل
    اختلال دستگاه ایمنی (به ویژه تیروییدیت هاشیموتو و پس از زایمان )
    ویروس های مختلف مثل اوریون و آنفلوانزا
    عفونت باکتریایی غده تیرویید (نادر)
    بیماری اخیر مثل سل یا هر عفونتی
    بارداری
    سابقه خانوادگی بیماری تیرویید

  • سوگند ژانویه 2017 در 11:13

    تشخیص
    آزمون های تشخیصی می توانند شامل بررسی های آزمایشگاهی خون ، برداشت و اسکن رادیونوکلئید تیروئید و سونوگرافی (بصورت نادر) باشند.

  • یاسین ژانویه 2017 در 11:13

    آزمون های تشخیصی می توانند شامل بررسی های آزمایشگاهی خون ، برداشت و اسکن رادیونوکلئید تیرویید و سونوگرافی (نادر) باشند.

  • لیلی ژانویه 2017 در 11:13

    دارو درمانی به نوع تیروییدیت بستگی داد.

  • بابک ژانویه 2017 در 11:14

    داروها

    داروهای ضد تیرویید یا جایگزینی هورمون تیرویید بسته به فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری هورمون های تیرویید شما
    مسدود کننده های بتا آدرنرژیک برای سرکوب علایم تیرویید پرکار
    آنتی بیوتیک ها برای مقابله با عفونت در صورت لزوم
    داروهای کورتیزونی برای کاهش التهاب (نادر)
    آسپرین بادوز بالا برای کمک به کاهش التهاب
    مسکن در صورت نیاز

    فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری

    به محض بهبودی علایم ، فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری طبیعی خود را از سر بگیرید.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.