راههای گیاهی سریع خانگی درمان اسهال و استفراغ در بزرگسالان و کودکان در منزل

راههای گیاهی سریع خانگی درمان اسهال و استفراغ در بزرگسالان و کودکان در منزل

راههای گیاهی سریع خانگی درمان اسهال و استفراغ در بزرگسالان و کودکان در منزل   درمان اسهال و استفراغ در بزرگسالان ،درمان اسهال و استفراغ ویروسی در بزرگسالان،درمان اسهال و استفراغ شدید در …

بررسی علائم و روش های درمان افسردگی شدید با انجام چند تکنیک

بررسی علائم و روش های درمان افسردگی شدید با انجام چند تکنیک

 درمان افسردگی شدید  درمان افسردگی شدید ،درمان افسردگی شدید با دارو،درمان افسردگی شدید در بارداری،درمان افسردگی شدید بدون دارو،درمان افسردگی شدید با گیاهان دارویی،درمان افسردگی شدید در مردان،درمان افسردگی شدید در طب …

سرطان شش ؛ علائم و عوارض بیماری سرطان شش و ریه

سرطان شش ؛ علائم و عوارض بیماری سرطان شش و ریه

سرطان شش در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سرطان شش صحبت میکنیم ، امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرایم قرار بگیرد. سرطان ریه (به انگلیسی: Lung …

بیماری های تیروئید و انواع آن

بیماری های تیروئید,بيماري بیماری های تیروئید,بیماری های تیروئید در بارداري,علائم بیماری های تیروئید,درمان بیماری های تیروئید,درمان بیماری های تیروئید با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان بیماری های تیروئید,بیماری های تیروئید را چگونه درمان کنيم,بیماری های تیروئید در کودکان,بیماری های تیروئید در بزرگسالان,بیماری های تیروئید در نوزادان,بیماری های تیروئید در بهار,بیماری های تیروئید در تابستان,بیماری های تیروئید در پاييز,بیماری های تیروئید در زمستان,آشنايي با بیماری های تیروئید,همه چيز در مورد بیماری های تیروئید,بیماری های تیروئید واگيردار است,بیماری های تیروئید و درمان آن,ورزشهاي مناسب براي درمان بیماری های تیروئید

بیماری های تیروئید و انواع آنتیروئید چیست؟

به گزارش بی اس ام اس : تیروئید یك غده ی كوچك است كه شبیه یك پروانه است و در قسمت تحتانی گردن واقع شده است. كار این غده این است كه هورمون ترشح كند. هورمونهای تیروئید انرژی را به سلولهای بدن منتقل می‌كنند .

چه بیماریهایی تیروئید را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

شایعترین مشكلاتی كه تیروئید را تحت تاثیر می‌دهند شامل این موارد هستند:

* كم كاری تیروئید ( هایپوتیروئیدی )

* پركاری تیروئید ( هایپرتیروئیدی )

* بزرگی غده ی تیروئید ( گواتر )

* توده های تیروئید

* سرطان تیروئید

*التهاب تیروئید ( تیروئیدیت )

كم كاری تیروئید:

وقتی غده ی تیروئید كمتر از حد طبیعی فعالیت كند، یا از بدو تولد ناقص شكل گرفته باشد، یا به وسیله جراحی كل تیروئید یا قسمتی از آن برداشته شده باشد، و یا ید كافی در رژیم غذایی موجود نباشد دیگر نمی‌تواند هورمون كافی تولید كند و به این حالت كم كاری تیروئید گفته می‌شود. یكی از شایعترین علل كم كاری تیروئید یك بیماری خود ایمنی است كه به آن بیماری هاشیموتو گفته می‌شود. در این بیماری به تدریج پادتن‌هایی بر علیه تیروئید ساخته می‌شود كه تیروئید را تخریب می‌كند و توانایی تولید هورمون را از بین می‌برد.علائم كم كاری تیروئید معمولا در اثر كاهش متابولیسم بدن ایجاد می‌شود و ممكن است شامل خستگی، افزایش وزن و افسردگی باشد.

بیماری های تیروئید و انواع آن

علائم كم كاری تیروئید:

* خستگی و فرسودگی

* كندی حركات و تنبل شدن

* مشكل در تمركز و فعالیتهای مغزی

*افزایش وزن بدون علت مشخص

*پوست خشك خشن و خارش دار

*خشك شدن، خشن شدن و نازك شدن موها

*احساس سرما مخصوصا در انتهای دست و پا

*یبوست

*گرفتگی عضلانی

*افزایش تعداد و میزان خونریزی ماهیانه

*ناباروری و یا سقط جنین

بیماری های تیروئید و انواع آن

پركاری تیروئید:

وقتی تیروئید بیش از اندازه فعالیت كند و هورمون زیادی تولید كند گفته می‌شود كه فرد مبتلا به پركاری تیروئید می‌باشد. شایعترین علت پركاری تیروئید یك بیماری خود ایمنی به نام بیماری گریوز است كه در آن بر علیه تیروئید پادتن ساخته می‌شود كه موجب می‌شود سرعت تولید هورمون افزایش یابد.

علائم پركاری تیروئید:

*عصبی شدن

*تحریك پذیری

*افزایش تعریق

*نازك شدن پوست

*نازك و شكننده شدن موها

*ضعف عضلانی مخصوصا در بالای بازو و رانها

*لرزش دستها

*اضطراب و اختلال حواس

*بی خوابی

*تپش قلب

*افزایش حركات روده

*كاهش وزن علیرغم افزایش اشتها

*كم شدن تعداد و میزان خونریزی ماهیانه

بیماری خود ایمنی تیروئید:

بیشتر اختلالات تیروئید مانند پركاری یا كم كاری تیروئید مربوط به بیماریهای خود ایمنی است. در بیماری خود ایمنی شرایطی ایجاد می‌شود كه بدن توانایی خود در تشخیص بین بافتهای بدن با باكتریها، ویروسها و سایر عوامل بیماریزا را از دست می‌دهد. به همین دلیل سیستم ایمنی بر علیه این بافتها پادتن می‌سازد و اشتباها به این بافتها حمله می‌كند. در این بیماریها پادتنی كه علیه تیروئید ساخته می‌شود موجب تخریب تدریجی تیروئید می‌شود و كم كاری تیروئید ایجاد می‌كند و یا موجب می‌شود تا بیش از حد فعال شود و پركاری تیروئید ایجاد شود.

بیماری های تیروئید و انواع آن

گواتر و توده های تیروئید:

برخی اوقات غده ی تیروئید بزرگ می‌شود. ممكن است این حالت در اثر بیماری هاشیموتو، گریوز، یا در اثر كمبود ید یا عدم تعادل هورمونهای تیروئید ایجاد شود. به بزرگی تیروئید گواتر گفته می‌شود.ممكن است در برخی موارد توده های نرم یا سفت، برجستگی، كیست و یا تومور سرطانی ایجاد شود.درصد كمی ‌از برجستگیها و توده های تیروئیدی ممكن است سرطانی باشند. سرطان تیروئید نادر است ولی میزان آن رو به افزایش است.

التهاب تیروئید:

ممكن است غده ی تیروئید در اثر تاثیر باكتریها یا ویروسها ملتهب شود و تیروئیدیت ایجاد شود.

بیماری های تیروئید و انواع آن

درمان:

درمان بیماریهای تیروئیدی بستگی به نوع بیماری و شدت آن دارد. درمان دارویی در درمان بسیاری از بیماران نقش مهمی‌دارند. در كم كاری تیروئید بسته به علت آن ممكن است هورمون تیروئید به صورت دارو تجویز شود. در پركاری تیروئید از روشهای مختلفی میزان هورمون زیادی كاهش داده می‌شود. درمانهایی برای التهاب تیروئید و بیماریهای خود ایمنی وجود دارند.برای درمان سرطان تیروئید معمولا جراحی به كار می‌رود. همچنین جراحی در درمان برخی از موارد گواتر یا بزرگ شدن تیروئید، توده های تیروئیدی و در موارد نادری از پركاری تیروئید به كار می‌رود.

بخورنخورهای تیروئیدی

به گزارش بی اس ام اس : تیرویید که غده‌ای پروانه‌ای شکل و کوچک است، در جلوی گردن قرار دارد و با وجود کوچکی اندازه‌اش، نقش بسیار بزرگی در سلامت ما دارد؛به طوری كه ترشح منظم هورمون‌‌های آن بسیاری از اعمال بدن ما را از میزان ضربان قلب گرفته تا ساختار پوست، تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. وقتی ترشح هورمون‌های تیروییدی از تعادل خارج می‌شوند، ما مبتلا به پرکاری یا کم‌کاری تیرویید خواهیم شد و از آنجا كه کارکرد این غده بر عملکرد سایر دستگاه‌ها هم تأثیر می‌گذارد، ابتلا به این اختلالات با علایمی بسیاری همراه خواهد شد.آیا با تغییر در برنامه غذایی می‌توانیم بر شدت و ضعف این اختلالات تأثیر بگذاریم یا نه؟ دكتر حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، به این سوال پاسخ داده‌اند.

آیا افراد مبتلا به بیماری‌های تیروییدی باید رژیم خاصی داشته باشند؟
برای کم‌کاری تیرویید یا پرکاری رژیم مشخصه‌ای وجود ندارد؛ البته عده‌ای معتقدند که چیزهایی که ما می‌خوریم روی عملکرد تیرویید تاثیرگذار است، برای مثال وجود برخی از مواد غذایی، فعالیت این غده را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیماری های تیروئید و انواع آن


ممکن است درباره این مواد غذایی بیشتر صحبت کنید؟

بله؛ برخی از مواد غذایی با عملکرد تیرویید تداخل دارند. این مواد شامل کلم و خانواده اش از جمله کلم بروکلی و گل کلم، کلم پیچ و مواد دیگری نظیر سویا هستند. اگر مصرف این دسته از سبزیجات و مواد غذایی زیاد باشد، می‌تواند به مواد گوآتروژن (گوآترزا) تبدیل شود و زمینه ابتلا به بیماری‌های تیروییدی را فراهم کند. البته باید به این نکته توجه کرد که همین مواد اگر پخته باشند این اثرات را نخواهند داشت.

آیا می‌شود مشکلات تیروییدی را با رژیم غذایی درمان کرد؟
نه؛ اگر فردی کم‌کاری و پرکاری تیرویید دارد و تصور می‌کند که می‌تواند با رژیم غذایی آن را درمان کند، در اشتباه است. چنین چیزی امکان ندارد، مگر در موارد خاصی که برای مثال، کمبود ید بسیار شدیدی در بدن وجود داشته باشد و بدن به سمت گواتر یا کم‌کاری تیرویید می‌رود.
این نوع کمبود را می‌توان با اضافه کردن ید یا مصرف کردن نمک ید دار تامین کرد. اما اینکه کسی اگر کم‌کاری تیرویید داشت به جای مراجعه به پزشک غدد به رژیم غذایی روی بیاورد کار غلطی است.

بیماری های تیروئید و انواع آن

شاید بتوان کلسترول بالا یا قند بالا را با رژیم غذایی درمان یا کمی برطرف کرد اما مشکلات تیروییدی چیزی نیست که بتوان آن را با رژیم غذایی رفع کرد. در مورد کلسترول و قند بالا هم فرد لازم است نزد پزشک متخصص قلب یا غدد مراجعه کند و در کنار آن رژیم غذایی را هم رعایت کند. در بحث تیرویید چنین چیزی وجود ندارد. برای همین این ذهنیت که غذا می‌تواند دارویی برای درمان بیماری تیروییدی باشد، اشتباه است.

پس نقش تغذیه در بیماری‌های تیروییدی را چگونه تشریح می‌كنید؟

بالاخره بیماری‌های تیروییدی پیامدهایی دارند که این پیامد‌ها را می‌توان با تغذیه کم کرد؛
برای مثال، افرادی که داروهای تیروییدی مصرف می‌کنند، باید مراقب زمان مصرف دارو و غذای‌شان باشند؛ چرا که مصرف هم‌زمان داروهای تیروییدی با برخی از غذاها در جذب دارو تداخل ایجاد می‌کند. خوردن غذاهای فیبری هم‌زمان با داروهای هورمونی در جذب داروها تاثیرات منفی می‌گذارد. از طرفی، این افراد باید از خوردن گردوی زیاد و سویا پرهیز کنند. کم‌کاری تیرویید نیز تبعاتی مثل چاقی دارد، در حالی که فرد مبتلا به پرکاری تیرویید از لاغری رنج می‌برد، و بنابراین لازم است علاوه بر دریافت دارو تحت رژیم هم باشد. حتی بهتر است بیماران تعداد وعده‌های غذایی‌شان را افزایش دهند و در مقابل، از حجم هر وعده مقداری کم کنند. دریافت پروتئین نیز باید کمی افزایش یابد. گنجاندن تخم مرغ، گوشت قرمز، گوشت ماکیان و ترکیب غلات و حبوبات در رژیم غذایی برای تأمین نیاز پروتئینی این عزیزان مهم تلقی می‌شود. برای کسانی که کم‌کاری تیرویید دارند و دچار چاقی هستند هم رژیم‌هایی در نظر گرفته می‌شود که علاوه بر تامین کالری و دریافت دارو، دچار اضافه وزن نشوند.

بیماری های تیروئید و انواع آن

بهترین منبع دریافت ید در کم‌کاری ناشی از کمبود این ماده معدنی، کدام است؟
اگر کم‌کاری ناشی از کمبود ید باشد، بهترین توصیه مصرف همان نمک یددار است ولی منابع دیگر ید فرآورده‌های دریایی هستند ماهی‌ها علاوه بر ید مملو از اسیدهای چرب امگا3 نیز هستند.‌ جالب است بدانید كه وجود این نوع از اسید چرب به جذب ید هم کمک می‌کند؛ یعنی شما با خوردن ماهی با یك تیر، دو نشان می‌زنید!

درباره مصرف مکمل‌ها چه‌طور؟ آیا نیازی به مصرف آنها هست؟
مکمل‌ها در بهبود شرایط بیماران تاثیر آنچنانی ندارند. بیماران می‌توانند با مصرف میوه و سبزی مواد مورد نیاز خود را تامین کنند ولی باید دقت کرد در صورت مصرف مکمل‌ها یا مولتی ویتامین‌ها فاصله زمانی را بین مصرف دارو و غذا رعایت کنند. مصرف هم‌زمان داروهای هورمونی و این مواد، جذب داروها را کم می‌کند. بنابراین مصرف مکمل‌ها باید با فاصله دو ساعت از خوردن غذاها صورت گیرد.

بیماری های تیروئید و انواع آن

تاثیر مصرف لبنیات و میوه‌ها در کنترل پیامدهای این دسته از بیماری‌ها چه قدر است؟
استفاده طولانی مدت از داروهای تیروییدی موجب پوکی استخوان می‌شود بنابراین مصرف شیر و ماست در افرادی که کم‌کاری تیرویید دارند، لازم است. بارها گفته ایم كه لبنیات از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کنند. از طرفی، افرادی که دچار کم‌کاری تیرویید هستند به دلیل اینکه ممکن است چاق باشند به آنها توصیه می‌شود که بیشتر از میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده کنند. با این کار هم ویتامین‌های ضروری‌شان تأمین می‌شود و هم كالری كمی را دریافت خواهند كرد.
در ضمن، با اینكه فیبر موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها خاصیت سیرکنندگی دارد اما باید میزان مصرف‌شان به اندازه باشد، چرا که مصرف زیاد فیبر هم می‌تواند در جذب دارو‌ها تاثیر منفی داشته باشد.
خلاصه اینکه
• بیماران مبتلا به کم‌کاری تیرویید باید از مصرف زیاد مواد غذایی گوآتروژن (گوآترزا) پرهیز کنند: انواع کلم، شلغم، بادام زمینی و سویا.

• سویا می‌تواند مانع جذب کافی داروهای تیرویید شود؛ بنابراین باید در مصرف آن احتیاط كرد.

• تنظیم کالری دریافتی برای جلوگیری از افزایش وزن نیز برای آنهایی كه به كم‌كاری تیرویید دچارند، ضروری است.

• مصرف منظم منابع غنی از فیبر (سبزی‌ها و میوه‌هایی مانند انجیر، آلو، سیب و مرکبات و حتی حبوبات و غلات سبوس‌دار) برای برطرف شدن یبوست به این بیماران توصیه می‌شود.

• نوشیدن آب (حداقل روزی 8 لیوان) به این بیماران توصیه می‌شود

آخرین بروز رسانی در : شنبه 23 مرداد 1395

37 دیدگاه

  • غریبه فوریه 2017 در 10:25

    غده تیروئید غده کوچکی در گردن نزدیک تارهای صوتی است، یکی از غده های بدن است که هورمونهایی را برای تنظیم عملکرد بدن تولید می کند. کار تنظیم عملکرد تیرویید با هورمونی به نام تی اس اچ انجام می گیرد تی اس اچ هورمون تحریک کننده تیرویید است که توسط غده هیپوفیز در مغز آزاد می شود.

  • شیرین فوریه 2017 در 10:25

    بعد از اینکه تیرویید توسط تی اس اچ رهاسازی شده از هیپوفیز تحریک شد، هورمونهای تنظیم کننده سوخت و ساز بدن را تولید می کند سوخت و ساز فرایندی است که طی آن بدن غذا را به انرژی تبدیل می کند.

  • پریسا فوریه 2017 در 10:25

    تیرویید تقریبا روی تمامی ارگانهای بدن شامل مغز، قلب و سیستم گوارشی اثر می گذارد. بیماری تیرویید زمانی اتفاق می افتد که سطح هورمون های ترشح شده توسط تیرویید در تعامل با هیپوفیز از حالت تعادل خارج می شود.

  • فاطمه فوریه 2017 در 10:26

    مشکلات تیرویید می تواند علایم مختلفی داشته باشد که همه آنها یا به علت ترشح زیاد هورمون تیرویید(هیپرتیروئیدیسم) و یا به دلیل ترشح کم این هورمون(هیپوتیروئیدیسیم) است.

  • یاسمین فوریه 2017 در 10:26

    هیپوتیروئیدیسیم یا کم کاری تیرویید یعنی غده نمی تواند به میزان کافی هورمون تولید کند که باعث می شود بدن تنبل شود و حوصله و تمرکز کاهش یابد.

  • پریسا فوریه 2017 در 10:26

    علایم کم کاری

    افسردگی و خستگی

    کمبود انرژی

    یبوست

    کم حافظگی

    افزایش وزن

    خشکی پوست، ناخن و مو

    احساس سرما خوردگی

    بهم خوردن قاعدگی

  • رز فوریه 2017 در 10:26

    کم کاری می تواند با افزایش کلسترول و لخته خون باعث سکته قلبی شود.

  • لیلی فوریه 2017 در 10:27

    در پرکاری تیرویید هورمون زیادی تولید می شود و سبب بالا رفتن متابولیسم بدن، تپش قلب، مشکلات عصبی و زودرنجی فرد می شود.

  • یگانه فوریه 2017 در 10:27

    علایم پرکاری

    تشویش و نگرانی

    تپش قلب غیرعادی

    فشارخون بالا

    کاهش وزن

    کم طاقتی در هوای گرم

    اسهال

    پریود نامنظم (اختلالات قاعدگی در خانم ها)

    ناباروری

    تورم و سوزش چشم

  • کیمیا فوریه 2017 در 10:27

    آنتی بادی ها(پروتئین هایی که در سیستم ایمنی بدن تولید می شود) اشتباها به سلولهای بدن حمله می کنند. در این بیماری قربانی سیستم ایمنی سلول های غده تیرویید است. آسیب دیدن این غده منجر به تولید بیش از حد هورمون تیرویید می شود.

  • رز فوریه 2017 در 10:28

    اختلال در سیستم ایمنی بدن که علایمی شبیه کم کاری تیروئید، گواتر و ریزش مو دارد. منجر به بزرگی قلب یا تخریب بافت قلب می شود.

  • دانا فوریه 2017 در 10:28

    گاه سلولهای غیرمعمول تومور یا توده در تیرویید ایجاد می شود. بیشتر این تومورها خوش خیم هستند. ولی برخی هم بدخیم هستند. که به سلولهای دیگر بدن نیز حمله می کنند. سرطان ندرتا بدون هیچ علایمی اتفاق می افتد حتی یک توده کوچک در تیرویید بایستی مورد توجه قرار گیرد. گاهی ضربه های کوچک به گوش، فک یا گردن باعث این بیماری می شود. تومورهای بزرگ می تواند باعث آسیب به تارهای صوتی، نای،مری و منجر به اختلال گفتاری، تنفسی و بلع شود. در بعضی موارد سرطان تیرویید باعث یکی از علایم کم کاری یا پرکاری میشود اما سطح هورمون تیرویید نرمال است.

  • غزل فوریه 2017 در 10:28

    تیروییدیت تورم و التهاب تیرویید است. بسته به دوره زمانی تورم تیرویید می تواند هم باعث کم کاری و هم باعث پرکاری تیرویید شود، بنابراین علایم ممکن است متفاوت باشد. بیماری های دستگاه ایمنی، داروها، و عفونت ها ممکن است باعث پیشرفت این بیماری شود.

  • توتیا فوریه 2017 در 10:28

    تیروییدیت میتواند بعد از زایمان نیز اتفاق بیفتند. در این موارد زنان نوعی پرکاری را پس از کم کاری تجربه می کنند. عوارض تیرویید بعد از زایمان معمولا بعد از چند ماه بهبود می یابد و درمان طولانی مدت نیاز ندارد.

  • فاطمه فوریه 2017 در 10:29

    واقعاً مطالب بسیار مفید و پر محتواست

  • بابک فوریه 2017 در 10:29

    مرسی اطلاعات مفیدی بود

  • سوگند فوریه 2017 در 10:29

    شناسایی انواع بیماری تیرویید
    مجموعه : پزشکی و سلامتی

    شناسایی انواع بیماری تیرویید

    غده تیروئید غده کوچکی در گردن نزدیک تارهای صوتی است، یکی از غده های بدن است که هورمونهایی را برای تنظیم عملکرد بدن تولید می کند. کار تنظیم عملکرد تیرویید با هورمونی به نام تی اس اچ انجام می گیرد تی اس اچ هورمون تحریک کننده تیرویید است که توسط غده هیپوفیز در مغز آزاد می شود.

  • فرخنده فوریه 2017 در 10:30

    عد از اینکه تیرویید توسط تی اس اچ رهاسازی شده از هیپوفیز تحریک شد، هورمونهای تنظیم کننده سوخت و ساز بدن را تولید می کند سوخت و ساز فرایندی است که طی آن بدن غذا را به انرژی تبدیل می کند.

  • غزل فوریه 2017 در 10:30

    تیرویید تقریبا روی تمامی ارگانهای بدن شامل مغز، قلب و سیستم گوارشی اثر می گذارد. بیماری تیرویید زمانی اتفاق می افتد که سطح هورمون های ترشح شده توسط تیرویید در تعامل با هیپوفیز از حالت تعادل خارج می شود.

  • شیرین فوریه 2017 در 10:31

    مشکلات تیرویید می تواند علایم مختلفی داشته باشد که همه آنها یا به علت ترشح زیاد هورمون تیرویید(هیپرتیروئیدیسم) و یا به دلیل ترشح کم این هورمون(هیپوتیروئیدیسیم) است.

  • ناشناس فوریه 2017 در 10:31

    هیپوتیروئیدیسیم یا کم کاری تیرویید یعنی غده نمی تواند به میزان کافی هورمون تولید کند که باعث می شود بدن تنبل شود و حوصله و تمرکز کاهش یابد.

  • صدرا فوریه 2017 در 10:32

    تیرویید که غده ای پروانه ای شکل و کوچک است، در جلوی گردن قرار دارد و با وجود کوچکی اندازه اش، نقش بسیار بزرگی در سلامت ما دارد؛ به طوری که ترشح منظم هورمون های آن بسیاری از اعمال بدن ما را از میزان ضربان قلب گرفته تا ساختار پوست، تحت تأثیر قرار می دهد. وقتی ترشح هورمون های تیروییدی از تعادل خارج می شوند، ما مبتلا به پرکاری یا کم کاری تیرویید و چاقی ناشی از کم کاری تیروئید خواهیم شد و از آنجا که کارکرد این غده بر عملکرد سایر دستگاه ها هم تأثیر می گذارد، ابتلا به این اختلالات با علایمی بسیاری همراه خواهد شد. غده تیروئید یک غده مهم بدن است که مسوؤل تولید هورمون های ضروری برای تنظیم متابولیسم (سوخت و ساز) بدن است. احتمال دارد اختلال در متابولیسم به علت کم کاری تیروئید باشد که تاثیر تغذیه بر چاقی ناشی از کم کاری تیروئید قابل ذکر است.

  • الی فوریه 2017 در 10:32

    ممکن است کم کاری تیروئید بعد از عمل جراحی برداشتن غده تیروئید اتفاق بیفتد و یا کم کاری تیروئید مادرزادی یا استرس باشد. بنابراین به هر علتی که تیروئید نتواند عملکرد مناسب را داشته باشد، کم کاری و چاقی ناشی از کم کاری تیروئید اتفاق می افتد. اگر هورمون به اندازه کافی تولید نشود، این علایم دیده می شود: عدم تحمل سرما، یبوست، خستگی، چاق شدن، خشکی پوست، بادکردگی غده تیروئید (گواتر) و حتی تورفتگی غده.

  • شکوه فوریه 2017 در 10:33

    اگر فردی کم کاری و پرکاری تیرویید دارد و تصور می کند که می تواند با رژیم غذایی چاقی ناشی از کم کاری تیروئید را درمان کند، در اشتباه است. چنین چیزی امکان ندارد، مگر در موارد خاصی که برای مثال، کمبود ید بسیار شدیدی در بدن وجود داشته باشد و بدن به سمت گواتر یا کم کاری تیرویید می رود. این نوع کمبود در چاقی ناشی از کم کاری تیروئید را می توان با اضافه کردن ید یا مصرف کردن نمک ید دار تامین کرد. اما اینکه کسی اگر چاقی ناشی از کم کاری تیروئید داشت به جای مراجعه به پزشک غدد به رژیم غذایی کم کاری تیروئید روی بیاورد کار غلطی است. شاید بتوان کلسترول بالا یا قند بالا را با رژیم غذایی درمان چاقی ناشی از کم کاری تیروئید یا کمی برطرف کرد اما چاقی ناشی از کم کاری تیروئید چیزی نیست که بتوان آن را با رژیم غذایی رفع کرد. در مورد کلسترول و قند بالا هم فرد لازم است نزد پزشک متخصص قلب یا غدد مراجعه کند و در کنار آن رژیم غذایی را هم در چاقی ناشی از کم کاری تیروئید رعایت کند. در بحث تیرویید چنین چیزی وجود ندارد. برای همین این ذهنیت که غذا می تواند دارویی برای درمان چاقی ناشی از کم کاری تیروئید باشد، اشتباه است.

  • توتیا فوریه 2017 در 10:33

    کمبود ید، یکی از عوامل ایجاد چاقی ناشی از کم کاری تیروئید می‌باشد. بهترین منابع تامین ید مورد نیاز بدن، غذاهای دریایی به خصوص ماهی‌هایی که در آب شور زندگی می‌کنند، هستند. هر فرد سالم روزانه به ۱۵۰ میکروگرم ید نیاز دارد.

  • تنها فوریه 2017 در 10:33

    دریافت ناکافی سلنیوم نیز منجر به پیشرفت چاقی ناشی از کم کاری تیروئید می‌شود. در واقع کمبود سلنیوم مشکلی است که در اختلالات تیروئیدی اغلب نادیده گرفته می‌شود. در حالی که نقش این عنصر در کنترل فعالیت‌های تیروئید به اندازه عنصر ید مهم است.

  • هانیه فوریه 2017 در 10:33

    بهتر است بیماران مبتلا به چاقی ناشی از کم کاری تیروئید، انواع کلم و شلغم را که مانع از جذب ید می‌شوند، کمتر مصرف کنند. افراد حتماً از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنند و از مصرف نمک‌هایی که به صورت فله‌ای در بسته‌بندی‌های غیراستاندارد در مغازه‌ها به فروش می‌رسد، برای تاثیر تغذیه بر چاقی ناشی از کم کاری تیروئید خودداری کنند.

  • کاملیا فوریه 2017 در 10:34

    مهم ترین هورمون های تیروئید عبارتند از: تیروکسین ( T4) و تری یدوتیرونین ( T3).

    مقدار تیروکسین در بدن زیادتر است، اما تری یدوتیرونین دارای اثر بیولوژیکی بیشتری می باشد. هنگامی که هورمون های تیروئید در خون آزاد شوند، T4 تبدیل به T3 می گردد.

    یک هورمون دیگر به نام کلسی تونین نیز توسط غده تیروئید تولید می شود. کلسی تونین توسط سلول های خاص در غده تیروئید تولید می شود. بر خلاف T4 و T3، کلسی تونین در تنظیم سوخت و ساز بدن دخالتی ندارد.

    کلسی تونین هورمونی است که در تنظیم کلسیم بدن دخالت دارد و به کاهش کلسیم خون کمک می کند.

  • زهرا فوریه 2017 در 10:34

    عملکرد تیروئید توسط غده هیپوفیز که در مغز جای دارد، تنظیم می شود، یعنی میزان تولید هورمون تیروئید توسط غده هیپوفیز کنترل می گردد.

    غده هیپوفیز نیز توسط غده هیپوتالاموس تنظیم می شود.

    هیپوتالاموس هورمونی به نام TRH را آزاد می کند و این هورمون به غده هیپوفیز دستور می دهد هورمون TSH را آزاد کند.

    سپس، TSH به غده تیروئید خبر می دهد و هورمون های تیروئید آزاد می شوند.

    اگر یکی از این سه غده فعالیت خود را زیاد کند، پرکاری تیروئید و اگر یکی از این سه غده، فعالیت خود را کم کند، کم کاری تیروئید رخ می دهد.

    اگر میزان هورمون تیروئید کافی نباشد، میزان TSH زیاد می شود تا تولید هورمون تیروئید را زیاد کند و برعکس.

  • نفیسه فوریه 2017 در 10:34

    سلام من مدول سرد از نوع بدخیم دارم باید چیکار کنم

  • اشکان فوریه 2017 در 10:35

    سلام من .پسری هفت ساله دارم که محض اینکه یه کم شروع به بازی کردن میکنه بسیار بسیا ر بسیاری صورتش عرق میکنه

  • برنا فوریه 2017 در 10:35

    کسانی که کم کاری تیروئید هاشیموتو دارند ، باید نمک بدون ید استفاده کنند و خوراکی های یددار مانند ماهی و لبنیات نیز کمتر استفاده کنند . زیرا تحقیقات جدید نشان داده که برای این نوع کم کاری ، ید بیماری را بدتر می کند.

  • رز فوریه 2017 در 10:35

    احساس خفگی در گلو داری باید ویتامین ث بخوری میوه لیمو ترش را با چاقو از وسط نصف کنید اب لیمو ترش بگیری و بخوری خیلی لیمو ترش بخور

  • گلایول فوریه 2017 در 10:36

    سلام من دستام میلرزه کل طول روز احساس خستگی هم بهم دست میده ب نظرتان من تیروئید دارم؟؟

  • علی فوریه 2017 در 10:36

    سلام من دستم خواب میره
    آزمایش دادم همه خوب بود
    گاهی سرگیجه هم دارم آیا از
    تیروئید هست راهنمایی کنید

  • سارا فوریه 2017 در 10:36

    سلام من دوساله ک آبیریزش بینی شدید سرماخوردگی و حساسیت به خیلی چیز ها دارم تواین ۲سال ۱۰کیلو کم کردم سردرد سرگیجه و عصبی شدم باید چیکارکنم ؟؟اینها علائم تیروئیدهستند؟؟

  • فاطمه فوریه 2017 در 10:37

    فکر نمیکنید بهتره به یه متخصص مراجعه کنید یا آزمایشی بگیرید؟؟؟!!!!

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.