خواص و مضرات تخمه آفتابگردان در بارداری
آشنایی با خواص نعناع و موارد درمانی بسیار زیاد آن
آشنایی با خواص نعناع و موارد درمانی بسیار زیاد آن خواص نعناع ،خواص نعناع خشک،خواص نعناع فلفلی،خواص نعناع برای پوست،خواص نعناع در لاغری،خواص نعناع دم کرده،خواص نعناع کوهی،خواص نعناع خشک،خواص نعناع برای …
خواص گیاه علف خرس
مضرات خواص گیاه علف خرس در پزشکی و بارداری مضرات خواص گیاه علف خرس در پزشکی و بارداری در سایت جسارت خواص گیاه علف خرس , خواص دارویی گیاه علف خرس , …
همه چیز درباره لیست گوشت های حلال در اسلام
گوشت های حلال همانگونه که می دانید دین اسلام خوردن همه گوشت ها را مجاز نمی داند و عده ای از گوشت ها جزو گوشت های حلال و عده ی دیگری جزو …
تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان ,تخمه آفتابگردان چاق کننده است,تخمه آفتابگردان به انگلیسی,تخمه آفتابگردان خام,تخمه آفتابگردان در بارداری,تخمه آفتابگردان و کبد چرب
توضیحاتی در مورد تخمه آفتابگردان
از آنجایی که تخمه آفتابگردان عموما با اهداف تجاری کشت میشود و به خاطر داشتن روغنی که از آن در آشپزی استفاده میشود معروف است، گاهی ممکن است از مزایایی که برای سلامتی دارد غافل شویم. این اشتباه بزرگی است! گل آفتابگردان بر خلاف جثهی بزرگش، دانههای کوچکی دارد، اما این دانهها به رغم وزن کمی که دارند حاوی مواد مغذی زیادی هستند، تا آنجا که شاید بهتر باشد بخش اصلی و ثابتی از رژیم غذایی شما را تشکیل بدهند.
در این مطلب از سایت جسارت در مورد تخمه آفتابگردان صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
تخمه آفتابگردان و ویتامین E
تخمهی آفتابگردان مملو از ویتامین E است که یکی از ۹ آنتیاکسیدان مهم برای رسیدن به سلامتی کامل به شمار میرود. ویتامین E آنتی اکسیدان فوقالعاده قدرتمندی است که میتواند از بدن ما در برابر فعالیت رادیکالهای آزاد محافظت کند. رادیکالهای آزاد هم به غشای سلولی و هم به سلولهای مغزی آسیب میزنند. رادیکالهای آزاد همچنین باعث میشوند که کلسترول اکسیده شود و در نتیجه به دیوارههای رگهای خونی بچسبد که نهایتا موجب بیماریهای قلبی عروقی میشود. در واقع کسانی که سطح ویتامین E آنها ناکافی است بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی هستند تا کسانی که میزان مصرف ویتامین E شان مناسب است.
کاهش کلسترول با تخمه آفتابگردان
علاوه بر مزایای کلسترول زدایی ویتامین E، تخمهی آفتابگردان حاوی ترکیبات دیگری نیز هست که با نام فیتواسترول شناخته میشود و فعالانه کلسترول خون را کاهش میدهد. در مطالعهای که در مجلهی کشاورزی و شیمی مواد غذایی به چاپ رسید، پژوهشگران مقادیر فیتواسترول موجود در آجیل و دانههایی را که عموما در ایالات متحده مصرف میشدند منتشر کردند. از بین آجیل و دانههایی که عموما به عنوان هله هوله مصرف میشدند، تخمهی آفتابگردان و پسته از همه بیشتر فیتواسترول داشتند (۲۷۰-۲۸۹ میلی گرم/ ۱۰۰ گرم) و بعد از آن تخمهی کدو قرار داشت. قفسههای خوار و بار فروشیها و سوپرمارکتها پر از غذاهای فراوری شده با فیتواسترولهای اضافه است. چرا وقتی که میتوانیم به صورت طبیعی به تمام آن مزایا دست پیدا کنیم برای خرید خوراکیهای تقویت شدهی مصنوعی پول بپردازیم؟
معرفی تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان میوه گل آفتابگردان است که بسیار انرژی زا بوده، سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز برای سلامتی بدن است و غیر از آن خواص درمانی بسیاری نیز دارد. مغز تخمه آفتابگردان بسیار پرطرفدار بوده و اصلی ترین کاربرد مغز این دانه، استفاده از آن در صنایع تهیه روغن است. همچنین از آن برای استخراج یکی از پرمصرفترین روغنهای گیاهی به نام روغن آفتابگردان نیز استفاده میشود. به طور کلی خواص تخمه آفتابگردان نیز همانند خواص پسته و خواص گردو بوده و از دانه هایی است که برای درمان بیماری های متعدد کاربرد دارد. کمک به درمان عفونتهای مجاری ادرار، درمان برونشیت، سرماخوردگی، زخم معده و تخفف دردهای روماتیسمی از خواص تخمه آفتابگردان و مزایای مصرف آن برای سلامتی میباشد.
پیشگیری از سرطان با تخمه آفتابگردان
ممکن است از قبل بدانید که آجیل برزیلی غنی از سلنیوم است اما آیا میدانستید که تخمهی آفتابگردان نیز پر از سلنیوم است؟ شایع است که سلنیوم، یکی از عناصر مهم موجود در تخمهی آفتابگردان، در برابر هجوم سرطان مثل یک عامل محافطتی و دفاعی عمل میکند. عقیده بر این است که این به خاطر آن است که سلنیوم نقشی کلیدی در توانایی دیانای برای ترمیم خودش ایفا میکند و همچنین در کمک به پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی از طریق قطع یک سوئیچ “خود-تخریبی”. این “سوئیچ” در تمام سلولها وجود دارد و نقش آن کمک به رها شدن بدن از دست سلولهای قدیمی و آسیب دیده است. در سلولهای سرطانی این سوئیچ دچار اختلال عملکرد میشود و به آنها اجازه میدهد تا نرخ هشدار دهندهای تکثیر شوند. سلنیوم همچنین در عملکرد آنتی اکسیدان هایی مثل گلوتاتیون پراکسیداز نقش مهمی ایفا میکند (که بهترین آنتی اکسیدانی است که تا به حال در مورد آن کسی به شما چیزی نگفته است).
آرامش اعصاب با تخمه آفتابگردان
هرچند این نکته بسیار خوبتر از آن به نظر میرسد که واقعی باشد، اما خوردن تخمهی آفتابگردان میتواند به شما کمک کند احساس آسودگی و آرامش بکنید. این به خاطر آن است که تخمهی آفتابگردان حاوی منیزیم فراوانی است که نقشی حیاتی در حفظ سلامت سیستم عصبی ایفا میکند. در نتیجه، کسانی که به طور منظم تخمهی آفتابگردان مصرف میکنند خطر ابتلا به فشار خون، سکته ها، و اسپاسم عضلانی (من جمله حملات قلبی)، میگرن، گرفتگی عضلات و خستگی عمومی در آنها کاهش پیدا میکند. تخمهی آفتابگردان یک تقویتکنندهی طبیعی عالی برای کسانی که از اضطراب یا افسردگی رنج میبرند نیز هست. فعالیت اعصاب توسط کلسیم تنظیم میشود، که اعصاب را تحریک میکند، و منیزیم که مانع فعالیت کلسیم میشود. کسانی که سطح پایینی از منیزیم در رژیم غذایی شان مصرف میکنند از سوی اعصاب بیش فعال در معرض خطر قرار دارند که میتواند به بروز علائمی که در بالا معین شد بینجامد. منیزیم برای سلامت استخوانها نیز حیاتی است، چیزی که اغلب به خاطر توجه زیادی به کلسیم از آن غفلت میشود.
تخمه آفتابگردان و سلامتی
گفته میشود که ویتامین E علاوه بر کمک به جلوگیری از آسیب رادیکالهای آزاد، نقش مهمی را در حفاظت از بدن در برابر مشکلات ناشی از التهاب مفاصل (آرتریت) و آسم ایفا میکند. همچنین اعتقاد بر این است که ویتامین E به کاهش برخی از عوارض جانبی یائسگی، به خصوص دستپاچگی و گرگرفتگی ناخوشایندی که بسیاری از زنان تجربه میکنند کمک میکند. وقتی که میتوانید تمام این مزایا را از یک میانوعدهی خوشمزه و طبیعی بهدست بیاورید، چرا باید از مکملهای مصنوعی استفاده کنید.
سلامت استخوان ها با تخمه آفتابگردان
تخمهی آفتابگردان غنی از منیزیم است، مادهای معدنی که در کنار کلسیم برای تقویت استخوانها لازم است. بیشتر منیزیم موجود در بدن در استخوانهای ما است و به استخوانها کمک میکند که ساختار فیزیکی خود را حفظ کنند در حالی که باقی این مادهی معدنی در سطح استخوان است و در آنجا ذخیره میشود تا با توجه به نیاز بدن مورد استفاده قرار گیرد. این دانههای مغذی همچنین حاوی مس هستند که برای عملکرد آنزیمهای دخیل در اتصال عرضی کلاژن و الاستین ضرورت دارند، و در نتیجه قدرت و انعطافپذیری را به استخوانها و مفاصل میدهند. ویتامین E موجود در تخمهی آفتابگردان نیز در کاهش علائم آرتروز به علت خواص ضد التهابی که دارد، مؤثر است.
سلامت روان با تخمه آفتابگردان
تخمهی آفتابگردان با کاهش دادن احتمال بروز افسردگی، تاثیر مثبتی روی خلق و خوی شما دارد. این دانههای کوچک حاوی تریپتوفان هستند، نوعی اسید آمینهی ضروری که به تولید سروتونین (یک انتقالدهنده عصبی مهم) کمک میکند. هنگامی که سروتونین در بدن ما آزاد میشود، استرس را کاهش میدهد، مغز را آرام میکند و باعث آرامش میشود. کولین، ترکیبی که در تخمهی آفتابگردان یافت میشود، به بهبود حافظه و عملکرد شناختی انسان کمک میکند. منیزیم به کاهش تعداد دفعات حملات میگرن کمک میکند، فشار خون را کاهش میدهد و از حملهی قلبی، درد، و خستگی جلوگیری میکند. تخمهی آفتابگردان همچنین مقادیر بالایی از پتاسیم دارد که به تعادل اثر سدیم در خون کمک میکند و فشار خون را کاهش میدهد، در نتیجه خطر ابتلا به فشار خون بالا کاهش مییابد.
گل آفتابگردان
آفتابگردان گلی است یکساله با ساقه های خشن که ارتفاع آن از نیم متر تا گاهی 5/3 متر متغیر میباشد و در گیاه شناسی جزو تیره گل ستاره ای ها طبقه بندی میگردد. گل آفتابگردان گلی بسیار درشت و زیبا، به قطر ۳۵ سانتیمتر میباشد. برگ آفتابگردان کم و بیش بیضی شکل، مضرس، کرکدار و زبر میباشد. گیاه آفتابگردان بومی آمریکا بوده و از این منطقه به سایر نقاط جهان صادر شده است . تخمه افتابگردان میوه گل آفتابگردان میباشد در وسط گل قرمز رنگ آن دایرهای قهوهای رنگ وجود دارد که تخمهای آفتابگردان دورادور آن را گرفتهاند و به رنگهای سفید، خاکستری مخطط، قهوه ای، بنفش تیره و مشکی دیده میشود. از دانه آفتابگردان جهت روغن کشی و صنایع تهیه غذاهای خوراکی استفاده میشود.
خواص ضدالتهابی تخمه آفتابگردان
ویتامین E موجود در تخمهی آفتابگردان، آنتیاکسیدان محلول در چربی بدن است. این ویتامین در سراسر بدن وظیفهی خنثیسازی رادیکالهای آزاد را بر عهده دارد. عدم خنثیسازی رادیکالهای آزاد سبب بروز آسیب در ساختارهای حاوی چربی و مولکولهایی مانند غشاء مغز و سلولهای مغز میشود. بنابراین، ویتامین E اثرات ضد التهابی قابلتوجهی دارد، و در نتیجه بیماریهای ناشی از رادیکالهای آزاد و التهاب مانند آسم، آرتروز و آرتریت روماتوئید را کاهش میدهد.
تخمه آفتابگردان و دیابت
تخمهی آفتابگردان سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند سلنیوم و ویتامین E است. این آنتیاکسیدانها از بروز آسیب اکسیداتیو به سلولهای شما پیشگیری میکنند یا این آسیبها را کاهش میدهند، و در نتیجه از شما در برابر بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و سرطان محافظت میکنند.
تخمه آفتابگردان و استرس
تخمهی آفتابگردان حاوی مقدار زیادی منیزیم است که اعصاب را آرام میکند و استرس و میگرن را کاهش میدهد، و به این ترتیب ذهن شما را آرام میکند. این دانههای مغذی همچنین حاوی تریپتوفان و کولین هستند که به مبارزه با اضطراب و افسردگی کمک میکنند. کولین عملکرد مغز را بهبود میبخشد و حافظه را افزایش میدهد.
نکاتی در مورد مصرف تخمه آفتابگردان
طبع تخمه آفتابگردان گرم و خشک میباشد. برخی از مهترین فواید مصرف این دانه گیاهی ارزشمند برای سلامتی شامل موارد زیر میگردد: مصرف تخم آفتابگردان همانند خواص تخم کدو، از بروز سرطان پروستات خصوصا نوع مهاجم آن در مردان تا حدود زیادی پیشگیری میکند. از خواص تخمه آفتابگردان کمک به تخفیف دردهای روماتیسمی است. یکی از مهمترین مواد موجود در انواع تخمه از جمله تخمه آفتابگردان، اسیدهای چرب امگا-۳ میباشد که برای سلامت مغز، قلب، خون و بسیاری دیگر از قسمتهای بدن ضروری است. مصرف تخمه آفتابگردان انرژی زا بوده، جالب است بدانید در ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان ۵۸۰ کالری انرژی نهفته است. تخمه آفتابگردان سرشار از انواع ویتامین به ویژه ویتامین ای بوده، که برای سلامت و جوانسازی پوست مفید میباشد. مصرف تخم آفتابگردان به ویژه نوع بو نداده آن از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و چین و چروک پوست را کاهش میدهد. دانه های گل آفتابگردان حاوی روغن فراوان و ویتامین های آ، د و املاح معدنی فراوان بوده و مصرف آن برای سلامت کبد بسیار مفید است. تخمه آفتابگردان دارای ماده ای به نام فیتواسترول است، فیتواسترول ماده ای است که ساختار آن شبیه به کلسترول میباشد و مصرف مقادیر کافی از آن، به کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بروز بیماری های قلبی عروقی کمک میکند. از دیگر خواص تخمه آفتابگردان کمک به درمان اسهال است. به این منظور ۳۰ گرم تخم آفتابگردان را در آب ریخته و حدود یک ساعت با حرارت ملایم بپزید، سپس آن را با نبات یا قند شیرین کرده و به بیمار بدهید. استفاده از تخمه آفتابگردان برای درمان خانگی سرماخوردگی و تسکین سر درد ناشی از آن نیز مفید میباشد. به این منظور نیز بایستی در حدود ۳۰ گرم تخم آفتابگردان را در ۲ لیوان آب جوش ریخته و بگذارید بجوشد تا نصف لیوان آن باقی بماند و این جوشانده را دو بار در روز بنوشید.
ارزش غذایی تخمه آفتابگردان
مغز تخمه آفتابگردان منبع غنی از از ویتامین های ای، آ، د و ویتامین ها گروب به خصوص ویتامین ب1 میباشد. همچنین سرشار مواد معدنی شامل فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن و حاوی میزان قابل توجهی فولات (اسیدفولیک) است. از دیگر مواد موثر موجود در مغز تخمه آفتابگردان فیتو استرولها، ساپونین ها، اولئیک اسید، پکتین، آلبومین، انواع اسید آمینه های ضروری و کوانزیم کیو 10 است. جدول ارزش غذایی تخمه آفتابگردان مواد و محتویات مقدار در 100 گرم انرژی 160 کیلو کالری چربی تام 14 گرم چربی اشباع شده 2 گرم چربی اشباع نشده 9 گرم چربی نیمه اشباع 3 گرم کلسترول 0 کربوهیدارت 5 گرم پروتئین 6 گرم فبر غذایی 4 گرم نمک 20/3 میلی گرم کلسیم 3/3 میلی گرم آهن 1/9 میلی گرم منیزیم 104 میلی گرم روی 1/4 میکرو گرم مس 0/4 میلی گرم
تخمه آفتابگردان و احتقان قفسهی سینه
تخمهی آفتابگردان و جوانهی آن یک درمان طبیعی برای از بین بردن احتقان قفسهی سینه است. در طب آیورودا اعتقاد بر این است که این جوانهها توانایی پاکسازی ریهها را دارند. این اکسپکتورانت طبیعی به عنوان یک عامل پیشگیرانه در برابر عفونتهای دستگاه تنفسی تحتانی برای جلوگیری از تهاجم پاتوژنها عمل میکند.
تخمه آفتابگردان و پوکی استخوان
جوانههای تخمهی آفتابگردان بهترین منبع گیاهی پروتئین هستند. پروتئین به ترمیم بافت عضلانی و عملکرد آنزیمهای مختلف بدن کمک میکند و برای رشد استخوان ضروری است، بنابراین از پوکی استخوان جلوگیری میکند. این تاثیر پروتئین، به توسعهی مناسب ماتریکس استخوان کمک میکند و همچنین از قدرت استخوان در تمام طول زندگیتان حمایت میکند. تخمهی آفتابگردان میتواند جایگزین مناسبی برای پروتئین موجود در گوشت و گوشت گاو برای گیاهخواران باشد.
ازشما روی تخمه آفتاب گردان خیلی متشکرم.
ازشما روی خواص تخمه افتاب گردان خیلی متشکرم