۱۰ تـوصـیـه بـرای پیـشـگیـری از درد گـردن

۱۰ تـوصـیـه بـرای پیـشـگیـری از درد گـردن

۱۰ تـوصـیـه بـرای پیـشـگیـری از درد گـردن درد گـردن,بيماري درد گـردن,درد گـردن در بارداري,علائم درد گـردن,درمان درد گـردن,درمان درد گـردن با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان درد گـردن,درد گـردن را چگونه …

همه چیز درباره آشنایی با تفسیر آزمایش fbs در دوران بارداری

همه چیز درباره آشنایی با تفسیر آزمایش fbs در دوران بارداری

آزمایش fbs آزمایش Fbs در بارداری ,آزمایش Fbs در بارداری چیست,آزمایش Fbs در دوران بارداری,ازمایش Fbs در بارداری,تفسیر آزمایش Fbs در بارداری,آزمایش Fbs,آزمایش Fbsچیست توضیحاتی در مورد آزمایش fbs بیشتر افراد به …

گیاهان دارویی مفید برای دستگاه گوارش

گیاهان دارویی مفید برای دستگاه گوارش

گیاهان دارویی مفید برای دستگاه گوارش خواص گیاهان دارویی,فواید گیاهان دارویی,گیاهان دارویی درمانی,خاصیت گیاهان دارویی,خواص گیاهان دارویی درمانی,خواص گیاهان دارویی برای پوست,خواص گیاهان دارویی برای مو,خواص گیاهان دارویی برای جوانی,خواص گیاهان دارویی …

معده درد

معده درد ,معده درد شدید,معده درد در بارداری,معده درد و حالت تهوع, درمان معده درد,درمان معده درد شدید,قرص معده درد,علت معده درد,علائم معده درد,عوامل درد معده

معده درد , معده درد شدید , معده درد در بارداری , معده درد و حالت تهوع

توضیحاتی در مورد معده درد

بروز هر گونه درد در ناحیه زیر سینه تا پایین شکم به عنوان درد معده در نظر گرفته می شود. معمولا درد معده، مشکل جدی نیست و قابل تشخیص و درمان می باشد، اما گاهی اوقات ممکن است بیماری خطرناکی در پس معده درد نهفته باشد که باید جدی گرفته شود.اگر خوردن یک غذای تند معده‌تان را به‌درد آورده است، تعجب نکنید. چیز مهمی نیست، احتمالاً دچار دل به‌هم خوردگی معده شده‌اید و حداکثر بعد از چند روز حالتان خوب می‌شود. اما اگر با خوردن غذای معمولی برنج و غلات و مراقبت از معده هنوز هم ناراحتید و درد معده دارید، احتمالاً دچار زخم گوارشی شده‌اند. این زخم‌ها که درون لولهٔ گوارشند، به هر شکل و اندازه و در هر جا ممکن است پدیدار شوند. در واقع، دردی که با خوردن غذا کمی آرام بگیرد ممکن است علامت زخم معده یا دوازدهه باشد. برخلاف درد دل به‌‌هم خوردگی معده، درد زخم گوارش باز می‌گردد. گرچه هنوز علت دقیق زخم گوارشی نامعلوم است (تحقیقات اخیر باکتری‌هائی را که نام هلیکوباکترپیلوری دارند مسئول ایجاد این زخم‌ها می‌داند)، اما مشخص است که خوردن چیزهائی مثل آسپیرین و قهوه زخم را بدتر می‌کند. برخی داروها، مثل آسپیرین، توانائی معده را برای التیام خود مانع می‌شود. اما گاهی زخمی در کار نیست و درد معده دارید. در این حالت ممکن است دچار سوء هاضمه شده باشید، یعنی پوشش درونی معده هر غذائی را تحمل نمی‌کند که شایع‌ترین اینها غذاهای پر ادویه است. نشانگان قولون تحریک‌پذیر هم دستگاه گوارش را به تنگ می‌آورد. در اینجا روده در به جلو راندن غذا دچار اشکال شده است. علامت مشخصهٔ نشانگان قولون تحریک‌پذیر درد شکم همراه با اسهال یا یبوست و نفخ است. درد با اجابت مزاج تسکین می‌یابد، ولی باز هم بر می‌گردد. مسمومیت غذائی هم درد معده می‌آورد. ممکن است ساندویچ کهنه‌ای را نادانسته خورده باشید، ولی رودهٔ شما کهنگی آن را تشخیص می‌دهد. نفخ ناشی از بلع هوا در هنگام جویدن یا تولید گاز متان در هنگام هضم غلات هم ممکن است در لولهٔ گوارش گیر کرده و تا خارج شدن آن ایجاد درد کند. متأسفانه، تعداد بیماری‌های گوارشی که می‌توانند ایجاد درد ناگهانی شکم بکنند زیاد است. از جملهٔ اینها التهاب زخمی قولون، بیماری کرون، بیماری کیسهٔ صفرا، التهاب آپاندیس، التهاب دیورتیکولی، و التهاب لوزالمعده است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد معده درد صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

علت معده درد

مهمترین علت های معده درد در فهرست زیر آمده اند: ۱. اسیدیته معده ۲. سوء هاضمه ۳. یبوست ۴. مسمومیت غذایی ۵. عفونت در معده ۶. گرفتگی‌های قاعدگی ۷. حساسیت غذایی ۸. آپاندیس ۹. زخم معده ۱۰. عفونت دستگاه ادراری ۱۱. عفونت کیسه‌ی صفرا ۱۲. بیماری ریفلاکس معده به مری ۱۳. سنگ کلیه ۱۴. فتق

علائم معده درد

علامت اصلی درد معده ، وجود درد در ناحیه‌ی شکمی است. با وجود این، در موارد حاد ممکن است با موارد زیر نیز همراه باشد: ۱. تب ۲. استفراغ ۳. از دست دادن اشتها ۴. ناتوانی در خوردن غذا ۵. سفت شدن شکم ۶. مشکل مدفوع ۷. مشکل تنفس ۸. دفع خون هنگام استفراغ

درمان گیاهی معده درد

لیمو در دسترس‌ترین درمان طبیعی برای درمان معده درد است. یک لیمو را در یک لیوان آب بفشارید. برای شیرین شدن به آن کمی عسل اضافه کنید و بنوشید. شما همچنین می‌توانید چای لیمو را با عسل مخلوط کنید.به منظور رهایی از درد معده چای زنجبیل بنوشید. زنجبیل به از بین بردن سوء هاضمه کمک می‌کند، و از این طریق درد معده را کاهش می‌دهد. شما همچنین می‌توانید کمی زنجبیل را خرد کنید و آن را به صورت موضعی به قسمت تحتانی معده خود بمالید. این یک درمان طبیعی برای درد معده است.یک قاشق چایخوری آب نعنا را با یک قاشق چایخوری آب لیمو مخلوط کنید، و یک قاشق چایخوری آب زنجبیل و کمی نمک سیاه به آن اضافه کنید. این مخلوط را مصرف کنید تا سریعا از شر معده درد خلاص شوید.

معده درد و مراجعه به پزشک

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم: ۱. درد شکم ناگهانی و شدید است. ۲٫ درد بیش از چهار روز طول کشیده است. ۳٫ خونریزی مقعد یا کاهش وزن وجود دارد. ۴. اسهال و درد شکم به‌طور مکرر روی می‌دهد.

معده درد , معده درد شدید , معده درد در بارداری , معده درد و حالت تهوع

درمان خانگی معده درد

یک درمان خانگی برای معده درد این است که از برگ‌های نعنای تازه چای درست کنید یا فقط کمی از آن را بجوید. نعنا یک درمان خانگی موثر برای رهایی از معده درد است.یک فنجان چای بابونه تا حدود زیادی به متوقف کردن درد معده کمک می‌کند.جوش شیرین برای معده دردهای شدید خوب است. یک قاشق چایخوری جوش شیرین را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و آن را بنوشید.این یکی از قدیمی‌ترین درمان‌هایی است که به درمان معده درد کمک می‌کند. مقداری دانه‌ی زیره را سرخ کنید و آن را با کمی نمک مصرف کنید. این درمان برای درمان معده‌درد واقعا جواب می‌دهد.مقداری دانه‌ی رازیانه را در آب به مدت یک شب بخیسانید، و صبح روز بعد از این آب بنوشید. این کار معده درد شما را از بین خواهد برد.

معده درد و چای دارچین

یک درمان خانگی برای معده درد این است که یک و نیم تکه دارچین را در یک فنجان آب ولرم بیندازید. برای ته نشین شدن آن ۲ تا ۳ دقیقه صبر کنید. حالا، به عنوان چای آن را بنوشید. دارچین به طور موثری معده درد را درمان می‌کند.

معده درد و سرکه سیب

چند قاشق چای خوری سرکه سیب را در یک لیوان آب بریزید و آن را بنوشید. سرکه سیب یک درمان خانگی خوب برای معده درد است چون به بهبود هضم، و از آن طریق به تسکین درد معده کمک می‌کند. توصیه می‌شود این مخلوط را قبل از صرف وعده غذایی اصلی بخورید تا مواد مغذی را جذب کند.

پیشگیری از معده درد

– یک رژیم غذایی سالم داشته باشید. – به جای آن که در یک وعده پرخوری کنید تعداد وعده‌ها را بیشتر و حجم غذا را کم تر کنید. – مواد غذایی را به درستی بجوید. – از مصرف الکل و نوشیدنی‌های کافئین دار اجتناب کنید. – از مصرف بیش از حد غذاهای ادویه دار و سرخ شده اجتناب کنید. – مقدار زیادی آب بنوشید. – ورزش تنفسی و یوگا انجام دهید. – آب کافی بنوشید. – بعد از خوردن غذا، به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه راه بروید. – پس از صرف یک وعده‌ی غذای بلافاصله به رختخواب نروید.

درمان معده درد

برای تشخیص علت هر درد شدید و تند شکم نزد پزشک بروید. چون علت این دردها معمولاً نیاز به درمان هرچه سریع‌تر طبی دارند. اما برای رفع درد و ناراحتی جزئی شکم کارهائی می‌توانید بکنید. چای بخورید. اسید تانیک موجود در یک فنجان چای دم‌کرده ظاهراً به دفع برخی باکتری‌ها و مواد شیمیائی عامل درد معده کمک می‌کند، مخصوصاً اگر اسهال هم داشته باشید. ظرف یک ساعت پس از خوردن چای درد باید تسکین یابد. ضد اسید بخورید. تمام داروهای ضد اسید ماده‌ای دارند که زیادی اسید معده را خنثی می‌کنند. (به بخش سوزش دل، مراجعه کنید).

معده درد و زخم گوارشی

گرچه علت دقیق زخم گوارشی معلوم نیست، ولی راه‌های درمانی خوبی برای آن دارند. دارو بخورید. انواعی از داروها وجود دارند که با تأثیر بر گیرنده‌های H۲ توان معده را برای تولید یا ترشح اسید مهار می‌کنند. تحقیقات نشان داده است که در ۹۵ تا ۹۸ درصد موارد استفاده از این داروهای قوی زخم التیام یافته است. بیشتر پزشکان معتقدند که این دارو باید جزء اصلی درمان باشد. سایمتیدین بخورید. داروهائی مثل سایمتیدین و رانیتیدین تولید اسید معده را که باعث زخم می‌شود متوقف می‌کنند.

معده درد و مصرف زیاد آسپیرین

تحقیقات نشان داده است که مصرف زیاد آسپیرین پوشش معده را آسیب رسانده و باعث خونریزی آن می‌شود. اگر برای رفع سرماخوردگی یا سردرد دو سه روز آسپیرین می‌خورید، اشکالی ندارد، ولی اگر بیش از سه ماه خورده‌اید، ممکن است دچار گرفتاری شوید. در این مورد، پزشک می‌تواند داروی دیگری جایگزین آن کند. سیگار نکشید. نیکوتین سیگار پوشش معده را آسیب رسانده و زخم آن را تشدید می‌کند.

عوامل ایجاد کننده معده درد و سوزش دل

۱- کافئین: اگردرحال فکرکردن هستید “خوب من قهوه نمی نوشم بنابراین ،نمی تواند عامل سوزش دل باشد” میتوانید مرتکب اشتباه بزرگ شوید،اتفاقا هنوز در حال مصرف مقدار زیادی کافئین در رژیم غذایی خود هستید! مثل نوشیدن ملایم کولا ، خوردن شکلات ها و حتی چای عادی. کافئین باعث می شود ماهیچه های حلقوی مری شل شوند. بنابراین مواد شیمیایی اسیدی از معده بالا وبه سمت گلو می رود . دراین مورد بهترین درمان برای سوزش دل کاهش مصرف کافتین تا جائیکه امکان دارد است. ۲- غذاهای چرب وروغنی: غذاهای چرب ۳ الی ۵ برابربیشتراز غذاهای سالم زمان برای هضم شدن نیاز دارد . مشکلی که غذاهای دیرهضم ایجاد میکند این است که غذاها درداخل معده شروع به مخلوط شدن میکنند وبا عث افزایش فشار به ماهیچه های حلقوی مری میشوند که دربازگشت باعث میشود مواد شیمیایی آنزیمی غذا به گلوی شما برگردد ومری شمارا بسوزاند . بهترین درمان برای سوزش دل دراین مورد حذف غذاهای ناسالم از رژیم غذایی خود تا حد ممکن است . اگر رژیم غذایی علت سوزش دل شماست ، رژیم غذایی خاصی وجود دارد که به طور قطعی این سوزش را کاهش میدهد . تغییرات دررژیم غذایی بهترین درمان برای بیمار است، ۳- سیر: سیروگوجه فرنگی محصولات اساسی اند که موجب بازگشت اسید میشوند. این نوع غذاها همچنین ماهیچه های حلقوی مری را شل میکنند. ۴- سیگار کشیدن: مواد شیمیایی خطرناکی که از دود سیگار بوجود می آید موجب ضعیف شدن ماهیچه حلقوی پایین مری میشود. این مسئله خود باعث بروز عوارض سوزش دل خواهد شد. اگرنمیتوانید سیگاررا ترک کنید نگران نباشید .نکات دیگری در کتاب پیان سوزش معده وجود دارد که سایر درمانها راتوضیح خواهد داد. ۵- مصرف زیاد الکل باعث شل شدن ماهیچه های حلقوی مری میشود بنابراین با دریافت بهترین درمان هنوز میتوانید مقدار متوسطی الکل بدون حس سوزش درمعده خود مصرف کنید.

معده درد , معده درد شدید , معده درد در بارداری , معده درد و حالت تهوع

نکاتی در مورد درد و سوزش معده

آخرین نکته مهم این است که فقط چندین حرکات فیزیکی هستند که عامل بروز عوارض سوزش معده می شوند وعوامل دیگری مثل خستگی روحی یا حتی استرس میتواند بربروز این مشکل مؤثرباشد. بهترین درمان آن است که ریشه درد را درمان کند حال عامل جسمی ، روحی حتی آمیزه ای از هردوی آنها میتواند باشد که دربیشتر موارد هردو عامل ایجاد این مشکل رامیکند. تازمانیکه این مشکل از بین نرفته درمان را کنارنگذارید. پیدا کردن عامل بیماری به منظور بررسی مجدد بهترین درمان درشرایط خاص شما انجام میشود. در برخی از بدترین موارد سوزش معده ، این درد همراه با استفراغ است که شدید میباشد . اگر دراستفراغ خود خون مشاهده کردید هرچه زودتر باید باپزشک تماس بگیرید . یکی دیگر از خطراتی که بسیار معمولی به نظر میرسد استفاده از برخی داروها است . خوردن داروهایی مثل آنتی هیستامین ، ایبوبروفن ، ناپروکسن ، آسپرین و برخی از داروهای ضد التهاب همگی میتوانند ایجاد سوزش معده کنند. گاهی درموارد خیلی شدیدتر درقسمت شکم در امتداد قفسه سینه حس درد شدیدی می کنید که انگار قفسه سینه را فشار میدهند. این علائم می تواند علائم حمله قلبی باشد. پس توصیه می شود هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. – برای خلاص شدن ازاین مشکل بهترین روش درمان را انتخاب کنید. – سعی کنید وعده های غذای شما مختصرباشد . از خوردن غذاهای سرپایی درآخر شب صرف نظر کنید . – بعد از خوردرن غذا درحدود ۲ الی ۳ دقیقه دراز نکشید. – ازخوردن غذاهای تند و ادویه دار خودداری نمایید. – سیگاررا ترک کنید. – سالاد زیاد بخورید. – خوردن غذاهایی مثل شکلات ، غذاهای چرب ، سرخ کردنی ، قهوه ، نوشیدنی های کافئین دار ، الکل دار و گازدار را کاهش دهید. – کمربند شل ببندید یا شلوارهایی بپوشید که کمر محکمی داشته باشد.(نیاز به بستن کمر بند نداشته باشید) – اگر بخاطر بیماری دیگری دارو مصرف می کنید بدانید که این داروها می توانند باعث سوزش معده شوند.

درمان معده درد در طب سنتی

این محقق و پ‍ژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: افراد باید پیش و پس از غذا کمی نمک بخورند. مصرف نمک قبل از غذا به کاهش اسید معده و پس از آن به هضم و ضدعفونی کردن غذا کمک می‌کند. عظمایی تصریح کرد: افرادی که دچار معده درد و بالا بودن اسید معده هستند می‌توانند یک عدد سیب‌زمینی خام را رنده کنند و به مقدار نصف استکان آب آن را به آرامی بنوشند. وی اظهار کرد: مصرف عصاره شیرین‌بیان ۱۵ دقیقه قبل از غذا با مقداری آب جوش ولرم برای تقویت معده، کاهش اسید معده و رفع دل‌درد و دل‌پیچه موثر است. همچنین مبتلایان به رفلاکس برای رفع مشکلشان باید ۱۵ دقیقه قبل از غذا عصاره شیرین‌بیان به همراه مقداری آب جوش و پس از غذا یک استکان عرق بومادران بنوشند. این محقق و پ‍ژوهشگر طب سنتی بیان کرد: افرادی که به ویژه پس از مصرف غذا‌های سنگین و گوشتی دچار احساس سنگینی معده می‌شوند باید برای رفع این احساس مقداری عرق زنیان بنوشند. عظمایی با اشاره به ضروری بودن مصرف سماق همراه با غذا‌های گوشتی به ویژه کباب گفت: افراد باید همراه غذا از سبزیجات تازه استفاده کنند. مصرف سبزیجات تازه علاوه بر سم‌زدایی بدن به بهتر شدن حرکات دودی روده و جلوگیری از بروز یبوست نیز کمک شایانی می‌کند. وی افزود: مصرف ترکیب دمنوش‌های بابونه، گل‌گاو‌زبان، سنبل الطیب، بادرنجبویه و افسنتین تاثیر بسزایی در تسکین اعصاب معده دارد. افراد برای تهیه این معجون باید مقدار مساوی از این گیاهان را با هم ترکیب و روزانه سه لیوان از آن را میل کنند. این محقق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: استفاده از مخلوط دمنوش‌های زیره‌سبز، آویشن، نعناع، کاکوتی، رازیانه، شیرین‌بیان، زنیان و بومادران سبب تقویت معده و دستگاه گوارش می‌شود. مصرف این ترکیب برای رفع سردی، ترشی و زخم معده، نفخ و دل‌درد موثر است. همچنین زنان می‌توانند در ۲ تا سه روز نخست عادت ماهیانه روزانه سه لیوان از این معجون را بنوشند. عظمایی تصریح کرد: ماساژ معده با روغن سیاه دانه یا مصطکی نیز موجب تقویت معده می‌شود. پرهیز از پرخوری و روزه‌داری نیز به دفع سموم از معده و روده کمک شایانی می‌کند. وی یادآور شد: مبتلایان به دل‌درد، دل‌پیچه و نفخ برای رفع مشکل خود باید از ترکیب آب‌جوش به همراه عرق‌نعناع، بارهنگ، گلاب و نبات استفاده کنند. افراد برای تهیه این مخلوط باید سه قاشق غذاخوری عرق‌نعناع، یک قاشق غذاخوری گلاب و یک قاشق مرباخوری بارهنگ را به یک لیوان آب‌جوش بیفزایند. نوشیدن این معجون برای افراد کم‌اشتها نیز مفید است.

درمان معده درد با دمنوش های گیاهی

دمنوش لیمو: یک عدد لیمو را در یک لیوان آب ولرم بفشارید. بهتر است کمی عسل نیز به آن اضافه کنید تا تاثیر آن بیشتر باشد. دمنوش زنجبیل: برای درمان درد معده ناشی از سوء هاضمه بهترین گزینه است. زنجبیل را می توان به صورت مربای آن، یا میوه خشک نیز مصرف کرد. اگر از زخم معده رنج می برید بهتر است یک رژیم حاوی زنجبیل در شکل دمنوش یا مربا داشته باشید. دمنوش بابونه: بابونه ضد اسپاسم و ضد التهاب است. دمنوش بابونه به آرام شدن دردهای عصبی معده و سوزش سر دل و کاهش تهوع کمک زیادی می کند. دمنوش نعنا: منتول موجود در نعنا و برگ های آن یک مسکن طبیعی درد است.

بیشتر بخوانید : سوزش سر معده ♥ سوزش معده ♥ رفلاکس معده ♥ سرطان معدهفلج معده

آخرین بروز رسانی در : شنبه 27 مرداد 1397

135 دیدگاه

  • سعیده اکتبر 2016 در 13:41

    معده عضو کلیدی گوارش است. در این عضو است که موادغذایی تحت تأثیر اسیدهای معده ذخیره و برای سوخت و ساز بدن آماده می شوند هضم موادغذایی بین 2 تا 3 ساعت طول می کشد. به دلایل مختلف و متعددی، برخی موادغذایی بسیار سخت هضم می شوند و باعث مشکلات گوارشی و درد معده می شوند که اغلب اوقات ریشه عصبی دارد.

    امروزه بیماری‎های گوارشی از مشکلات مردم است و بسیاری از افراد از درد معده ، سوءهاضمه یا ترش کردن یا حالت تهوع صبحگاهی, تلخی دهان و … شکایت دارند؛ یکی از مهمترین اصول در درمان بیماری‎ها و پیشگیری از بیماری‎ها پاکسازی اندام‎های گوارشی و کبد است.

    بسیاری از مردم برای درد معده یا مشکلات سیستم گواشی خود از درمان‎های خانگی بهره می‎برند و در بسیاری از مواقع این درمان‎ها بسیار موثر است، برخی از افراد بدون اینکه دانشی در زمینه طب سنتی دانشی داشته باشند توصیه‎هایی که از گدشتگان خود رسیده استفاده می‎کنند.

    درمان خانگی معده درد
    روش های درمان خانگی

    درمان‎های خانگی بیماری‎های گوارشی

    1- مصرف عرق نعناع یا دم نوش نعناع و بابونه البته افراد توجه داشته باشند مصرف بیش از حد عرق نعناع خود موجب سوزش معده می‎شود چرا که دهانه معده را گشاد می‎کند و باعث تحریک دهانه معده می‎شود.

    2- گذاشتن کیسه آب گرم یا کیسه‎ای که محتوی سیاه‎دانه یا جو, روی معده برای رفع درد معده مفید است.

    استفاده از کیسه آب گرم در درمان معده درد
    مواد غذایی مفید برای درمان معده درد

    3- مصرف زیره سیاه و سبز در غذاها

    4- مصرف نان زیره

    5- مصرف رازیانه یک ضد التهاب بسیار خوب است و برای رفع ناراحتی‎های گوارشی مفید است.

    6- مالیدن روغن سیاه‎دانه و کیسه جو گرم شود و روی معده گذاشته شود.

    7- مصرف چای بومادران, چای دارچین, دم نوش گشنیز, شربت یا دم نوش گیاه افسنتین

    8- زنجبیل پرورده مقوی معده است, مانند مرباها دیگر تهیه می‎شود و می‎توان زنجبیل تازه را رنده کرد و با عسل به قوام مربا درآورند.

    9- لیمو قند بسیار برای معده مفید است,می‎توان لیمو را به دلخواه ورقه ورقه کرده و داخل یک شیشه ریخته به نحوی که یک لایه لیمو و یک لایه شکر ریخته شود و به همین ترتیب شیشه را پر کنند.

    10- مصرف آناناس و پوست کیوی
    10 روش درمان خانگی معده درد

  • امیر اکتبر 2016 در 13:42

    خدا خیرت بده دمت گرم

  • غلام اکتبر 2016 در 13:42

    خیلی خوب بود , واقعا خدا خیرتون بده

  • محمودی اکتبر 2016 در 13:42

    نصف لیوان عرق نعنای خالص بخورید و بعد بخوابید

  • وفا اکتبر 2016 در 13:42

    پوست کیوی که معده را داغون می کند .

  • محبوب اکتبر 2016 در 13:43

    هر چی شما بگید امتحان کردم ولی درد ساکت نمیشه نمیتونم حتی دستم روی شکم بزارم اینقدر دردش شدیده شمابگید چکار کنم

  • وحید اکتبر 2016 در 13:43

    حرص و جوش نباید بخوری

  • فرشته اکتبر 2016 در 13:43

    سلام- آویشن دم کن وقتی دم کردی قاطی آن عسل بزن وبخور مثل آب روی آتیش.

  • مریم اکتبر 2016 در 13:43

    فست فود اصلا نخور.غذای ترش مزه با ترشیجات اصلا نخور.چای هم بشدت کاهشش بده

  • سودابه اکتبر 2016 در 13:44

    سلام قطعا در درمان درد معده هیچ چیزی موثر تر از شیرین بیان نیست. واقعا فوق العادس و معجزه میکنه من بشخصه تخصصی ندارم ولی چون معده حساسی دارم هر زمان معده درد داشته باشم فقط به اندازه یک نخود شیرین بیان استفاده میکنم و بعد ده دقیقه تمام. امتحان کنید

  • عقیل اکتبر 2016 در 13:44

    باسلام جز ارزوی سلامتی برای شما و طول عمرم چیزی واستون ندترم

  • بابک اکتبر 2016 در 13:44

    با سلام.درده معده همیشه با این ده روش قابل درمان نیست .این ها درمان خانگی هستن و برای درد های جزعی.درد شما بانو با این توضیحاتی که دادین فرا تر از این حرف هاس وبه نظر زخم مهده یا کیست یا….یز های خطر ناک دیگر ی هست.پیشنهاد میکنم سریع تر به دکتر مراجعه کنید.با تشکر

  • خلیلی اکتبر 2016 در 13:44

    خیلی مفید و عالی بود استفاده بردیم. ممنون از مطالب

  • مردم اکتبر 2016 در 13:44

    دارم میمیرم بابا نصف شبی من لیمو دو از کجا بیارم اخه دارم میمیرم

  • نوری اکتبر 2016 در 13:45

    کامیاب باشی. خودم درد معده داردم وگاهی اوقات معده من ترش میکند سوزش میکند مخصوصابعد از خوردن نخود لوبیا وغذاهای سرخ شده چطور کنم . سپاس

  • فرزانه اکتبر 2016 در 13:45

    اگه پنیر دارید بخورید حتما خوب میشود بعد ۵ دقیقه

  • کیانا اکتبر 2016 در 13:45

    ممنون دستتون طلا از درد راحت شد خواهرم.مر30

  • هما اکتبر 2016 در 13:45

    شربت الومینیوم ام جی خیلی خوبه

  • حسین اکتبر 2016 در 13:45

    آویشن و نعناع و گلپر رو با هم مخلوط کنید و دم کنید با نبات بخورید خیلی جواب میده

  • ویهان اکتبر 2016 در 13:46

    سلام من طپش قلب میگیرم .آلپرازولام میخورم ی ذره بهترمیشم.ب نظرتون ..بایدچ کار کنم.درضمن معده م ورم میکنه.تیر میکشه تا قلبم

  • طوبی اکتبر 2016 در 13:46

    دوست عزیز شما بهتر زودتر بری دکتر معده اگه سنتون پایین 40 سال هست آندوسکپی نکنید

  • دایان اکتبر 2016 در 13:46

    سلام.برای تپش قلبت پراپرانول بخور و شما مشکل عصبی دارین باید پیش پزشک برید.

  • ثریا اکتبر 2016 در 13:46

    من 4سال از درد معده رنج کشیدم جوری ک فکر میکردم دیگه خوب نمیشم،دردم عصبی بود،کسایی ک دردشو عصبیه باید از استرس و اضطراب دور باشید،فیلمای غمگین نبینید،ورزش رو توی برنامتون قرار بدید،معدتون رو ساعتای طولانی خالی نزارید،شب زود بخوابید و صبح زودتر بیدار شید،در ضمن بستنی و برنج هم برای تسکین دردتون خوبه

  • رامین اکتبر 2016 در 13:47

    دوستانی که معده درد دارن خدا شاهده این راه رو برین خوب میشه برین دادو خونه قرص امپرازول 20 رو تهیه کنین هر روز صبح ناشتا بخورین همه چییی حل میشه

  • ضیا اکتبر 2016 در 13:47

    اگر درد شدید و طولانی شد حتما به پزشک م اجعه کنین.اما اگر درد مهمی نیست حتما شکمتونو ببندین.اصلا سرما برای شکم خوب نیست.حرکات روده با گرما سریع میشه.علاوه بر اون بستن یه ذره فشار ایجاد میکنه و درد را تسکین میده مثل ماساژ ارامش عصبی میده.من دو روز از نفخ و درد همش یه دستم رو شکمم بود.دیروز صبح نبات خوردم و شکممو بستم ظهر که برگشتم آروم شده بود.

  • هانیه اکتبر 2016 در 13:47

    ب نظر من تمام این دردا از فکر وخیال میاد تا میتونید خودتون رو از فکر وخیال ازاد کنید من ۲۲ سالمه ۴ سال پشت سرهم فکر وخیال واسترس کردم حالا اعصاب وقلب و کبد ومعده با هم درد میکنه فقط فکر وخیال نکنید

  • مهنوش اکتبر 2016 در 13:47

    ینی باهات موافقم بی برو برگرد.زدی تو خال.بیشتر همین بدبختی ها از فکر خیال و استرسه

  • تارا اکتبر 2016 در 13:48

    رازیانه درد معده رو کم می کنه واقعا مأثره از هرکی که این سایت ساخته واقعا ممنونم خدا خیرتان بده

  • مریم اکتبر 2016 در 13:48

    رازیانه واقعا درد معده رو کم می کنه البته به یاد داشته باشید که رازیانه رو باید خام بخورید و نباید اونو بجوشونید اونو میجوی وآب رو میدی روش مرسی

  • سارا اکتبر 2016 در 13:48

    چای دارچین میل کنید

  • شاهرخ اکتبر 2016 در 13:48

    شیرین بیان واقعا عالیه بعضی شهرستانا کرمان بهش میگن مَکی

  • مونا اکتبر 2016 در 13:52

    با سلام و تشکر از سایت فوق العاده شما.سایت شمارو به همه دوستان معرفی کردم.

  • ناشناس اکتبر 2016 در 13:52

    بسیارعالیه سایت شما متشکرم

  • مونا اکتبر 2016 در 13:52

    بسیار عالی ومفید متشکریم

  • مونا اکتبر 2016 در 13:52

    خیلی عالی و ممنون

  • مونا اکتبر 2016 در 13:52

    معدم خیلی درد میکنه خدا کنه جواب بدن

  • ناشناس اکتبر 2016 در 13:52

    عالی وخوب

  • نادر اکتبر 2016 در 13:52

    باسلام امتحان کردم بدنبود

  • کارون اکتبر 2016 در 13:53

    مامانم معده درد گرفته الان 5 صبحه براش دارچین دم کردم مرسی از اطلاع رسانی

  • دانیال اکتبر 2016 در 13:53

    ممنونم از راه حل هاتون

  • غدیر اکتبر 2016 در 13:53

    مرسی از اطلاع رسانیتون

  • ازنا اکتبر 2016 در 13:53

    از درد معده شدیدی رنج میبرم انگاری که چیزی سر معده ام گیر کرده نمیتونم درست نفس بکشم تورا خدا راهنماییم کنید

  • کلاش اکتبر 2016 در 13:53

    کسی موز امتحان کرده؟ واقعا جواب میده یانه لطفا سریع تر ج بدین

  • هوش سیاه اکتبر 2016 در 13:53

    من الان حامله هستم و معدم درد گرفته نميدونم چيكار كنم لطفا راهنمايم كنيد ممنونم

  • گرگی اکتبر 2016 در 13:53

    از صبح تا حالا دلم درد میکنه چه کار کنم

  • دینا اکتبر 2016 در 13:53

    از صبح تا حالا دلم درد میکنه چه کار کنم چی بخورم کمکم کنید

  • حکمت اکتبر 2016 در 13:54

    من خیلی معد درد شدیدیم که باعث تهوع میشه و تمیتونم چیزی بخورم چکار کنم خوب شم؟

  • صبوری اکتبر 2016 در 13:54

    تشکر از سایت خوبتون

  • ثمین اکتبر 2016 در 13:54

    خوب بود کمکم کرد.سپاس

  • گلناز اکتبر 2016 در 13:54

    عصاره شیرین بیان خیلی سریع خوب میشه اگه نشد عرق نعناع بخورید حتما خوب میشین.من معده درد که میشم شدیده باهمین دو مورد خوب میشم.

  • قاسمی اکتبر 2016 در 13:54

    جواب میده

  • رمضانی اکتبر 2016 در 13:54

    انواع بیماریهای معده و عوارض آنها:

    بیماریهای معده و عوارض ناشی از آنها خیلی زیاد و گوناگون هستند بنابراین در این بخش تنها به برخی از بیماریهای معده که شیوع و عوارض زیادتری دارند می پردازیم :

    در ابتدا برای درک راحت تر و طبقه بندی بیماریهای معده ، آنها را به 2 دسته تقسیم میکنیم:
    1- بیماریهای موقت معده

    2- بیماریهای مزمن معده

    بیماریهای موقت معده: مثل نفخ معده ، یبوست موقت ، سوزش معده و موارد دیگر که موقتی هستند معمولا بر اثر پرخوری، خوردن بعد از سیر شدن، خوردن خوراکیهای مخالف باهم و در مواردی هم مصرف خوراکیهای مسموم شکل میگیرند .

    بیمارهای مزمن معده: شامل رفلاکس معده، یبوست دائمی، نفخ معده، معده درد، زخم معده و کلا تمام مشکلات معده که دائمی شده اند .
    با توجه به اینکه بیماریهای معده که مزمن هستند عوارض متنوعی در پی دارند و بیشتر سوالات مربوط به این نوع بیماریهای معده است ادامه بحث را به ناراحتی های مزمن معده اختصاص می دهیم .

    برای بیماریهای معده به صورت مزمن معمولا 2 منشاء اصلی وجود دارد :

    1- بیماریهای معده با منشاء سودایی

    2- بیماریهای معده با منشاء بلغمی

    بیماریهای معده با منشاء سودایی: این نوع بیماریهای معده معمولا بر اثر سودایی شدن و یا به عبارتی به علت اثر سوء خلط سودا در معده ایجاد می شوند نمونه های شایع تر که از عوارض این بیماری هستند عبارتند از :

    1- رفلاکس معده:

    در این نوع از بیماریهای معده اسید معده به مری وارد میشود و باز خود عامل ثانویه برای عوارض دیگری از قبیل موارد ذیل خواهد بود :
    – زخم در محل اتصال معده و مری (در اثر ورم کردن مری، بافت برون پوش آن دچار بافت مردگی می‌شود و به زخم منجر می شود)
    – تنگ شدن مری به صورت مقاوم که تورم مری آن را منجر می شود (تورم مری که از همان خود رفلاکس معده ایجاد می شود)
    – مری بارت ( تغییر بافت یا دگر بافتی مری انتهایی)
    – آدنوکارسینوم مری ( ازانواع سرطان مری می‌باشد و بین ۵۰ تا ۸۰ درصد این نوع سرطان‌ها را شامل می شود)

    نشانه های شایع رفلاکس معده : سوزش معده، سوزش سردل و جناغ سینه، برگشت غذا یا مایع ترش، احساس توده در گلو

    درمان رفلاکس معده : با توجه به علت اصلی این نوع از بیماریهای معده که سوء مزاج سودا می باشد برای درمان کامل این مشکل اول باید میزان خلط سودا را تعدیل کرد و چون اینگونه معده ها بسیار سرد و ضعیف شده اند باید تقویت و گرم کردن معده هم لحاظ شود.

    بعد با توجه به وضعیت بیمار و عوارض دیگری که این مشکل برجای گذاشته درمان معده با داروهای دیگر در نظر گرفته می شود مثلا ممکن است بعلت کهنه شدن مشکل رفلاکس معده، دریچه معده آسیب دیده باشد یا پرزهای معده صدمه دیده باشند که برای این موارد بعد از درمان اولیه نیاز به درمان خاص این موارد هم هست .

    علت درد معده,خونریزی معده,بیماریهای معده

    رفلاکس معده یکی از شایعترین بیماریهای معده

    2- یبوست سودایی :

    یبوست، خود یکی از عوارض بیماریهای معده است اما عامل بسیار با اهمیتی در بروز بسیاری از بیماریها میباشد. بنابراین توصیه می کنیم هر شخصی که دچار یبوست می باشد اگرچه بیماری های دیگری را هم داشته باشد اول نسبت به رفع یبوست اقدام کند.

    زیرا اولا یبوست عوارض بسیار زیادی را به دنبال دارد و معمولا با رفع یبوست، بسیاری از عوارض موجود هم خود بخود برطرف خواهند شد در نتیجه نیاز نیست برای مشکلی که مربوط به وجود یبوست است داروی جداگانه ای مصرف شود. مثلا اشخاصی که دچار یبوست هستند و سردرد هم دارند اگر یبوست را برطرف کنند آن سردرد خودبخود برطرف خواهد شد چون یبوست باعث حبس گاز معده و در نتیجه فشار بر سیستم عصبی و در نهایت منجر به سردرد می شود .

    ثانیا اینکه وقتی یبوست عارض باشد و شخص بخواهد برای درمان یک بیماری دیگر دارو مصرف کند اثر آن دارو به حداقل و یا حتی به صفر کاهش می یابد چون با وجود یبوست عمل هضم و مهمتر از آن عمل جذب و گوارش بشکل عادی انجام نمی شود .

    نکته : نفخ معده و درد معده غالبا به علت وجود یبوست عارض می شوند اما ممکن است علت های دیگری هم داشته باشند. بنابراین حالا که اهمیت رفع یبوست را دانستیم باید بدانیم پیدا کردن و شناختن علت یبوست با اهمیت تر می باشد.

    یبوست مزمن که از عوارض بیماریهای معده است، هم علل مختلفی دارد یک نوع شایع تر آن یبوست سودایی است یعنی یبوستی که به علت سوء مزاج سودا عارض شده است.
    این نوع یبوست در افرادی که خلط سودا در دستگاه گوارش آنها غالب شده بروز می کند بنابراین برای شناسایی این نوع یبوست کافیه که علائم دیگری از سودا مزاجی در شخص بررسی شود . مثلا ترک ترک بودن زبان، کهیر پوست، افسردگی

    درمان یبوست : به 2 بخش تقسیم می شود اول رفع یبوست – دوم رفع عامل یبوست

    بخش اول رفع یبوست:

    برای رفع یبوست اگر خیلی شدید نباشد موارد ذیل رفع کننده است:

    -مصرف دم کرده گل محمدی – گلابی – روغن زیتون – دم کرده فلوس – توت – چرب کردن قسمت ناف، شکم و پهلو ها با روغن کنجد ( این مورد برای خانمهای باردار اصلا خوب نیست)

    -کاهش مصرف دوغ ، ماست و برنج

    -اما اگر یبوست خیلی شدید باشد باید برای مدت کوتاهی از داروهای مسهل استفاده شود.

    بخش دوم رفع عامل یبوست: در این مورد هم چون عامل اصلی، غلبه خلط سودا در دستگاه گوارش میباشد باید از داروهای تنظیم کننده خلط سودا استفاده شود .

    داروی مفید برای تنظیم خلط سودا و درمان بیماریهای معده:

    1. مقطر ضد سودای پاپریکا :
    افشره 9 گیاه پاپریکا یک محصول ترکیبی مقطر شده است، گیاهان به کارگیری شده در آن حاوی ماده موثری هستند که برای تعدیل و تنظیم ترشح خلط سودا نقش بسزایی دارند، غلظت معین از ماده هر گیاه در این ترکیب، طبیعتی گرم و تر به محصول نهایی بخشیده که باعث میشود این افشره منضج بسیار خوبی برای خلط سودا و رفع بیماریهای معده باشد. همچنین این محصول معده و طحال را تقویت و در نتیجه عوارض سوء مزاج سودا و تمام بیماریهایی که ناشی از غلبه خلط سودا است را به سادگی برطرف میسازد .

    موارد کاربرد : افسردگی، رفلاکس معده، بی اشتهایی، غلبه خلط سودا و بیماریهای ناشی از آن مانند بیماریهای معده

    خواص محصول: ایجاد نشاط و شادابی در روحیه، بهبود کارکرد معده و گوارش، تنظیم ترشح خلط سودا ، رفع افسردگی و هَمّ و غم بی مورد

    بیماریهای معده,درمان رفلاکس معده,معده درد

    ترش کردن معده از بیماریهای معده به علت زیاد شدن خلط بلغم

    بیماریهای معده با منشاء بلغمی:

    این نوع از بیماریهای معده به علت زیاد شدن خلط بلغم و یا به عبارتی اثر سوء مزاج خلط بلغم در دستگاه گوارش بوجود می آیند. نمونه های شایع تر که از عوارض این بیماری هستند عبارتند از :
    در قسمت معده : ترش کردن معده – نفخ معده –– گاهی یبوست گاهی اسهال – دل درد – بی اشتهایی
    و در سایر قسمت ها : زیاد شدن آب دهان – سردرد – درد پاها و یا دست ها – سستی و رخوت

    غلبه بلغم معمولا به علت مصرف زیاد خوراکیهای با طبع سرد، نوشیدن مایعات سرد بین غذا و خوردن آب بسیار سرد بروز می کند .

    درمان بیماریهای معده : برای درمان بیماریهای گوارشی بلغمی مسلما باید از داروهای گرم و خشک استفاده شود باید دارویی باشد که بتواند خلط بلغم را تنظیم کند.

    مقطر ضد بلغم پاپریکا: حاصل ترکیب عصاره گیاهانِ با طبع گرم و خشکی است که عملکرد درمانی آنها خصوصاً در دستگاه گوارش میباشد این حالت باعث میشود به شکل هدفمند و مشخصاً دستگاه گوارش را تحت تاثیرگرمای این محصول قرار دهد (محصولات مشابه معمولاً سردی و رطوبت کبد و مغز را هم دفع میکنند که موجب مشکلات دیگری میشود .)

    همچنین توانایی و موفقیت مکانیسم اثر این محصول در دفع خلط بلغم از معده، سبب میشود در مدت زمان کوتاهی تمام عوارض و مشکلات مربوط به سرد مزاجی برطرف شود، افزون بر این، مصرف این افشره، رژیم غذایی متنوّع تری برای سرد مزاجان مهیّا میسازد .

    موارد کاربرد: سرد مزاجی و بلغم دستگاه گوارش، شب ادراری، حالت تهوع، دلپیچه و اسهال، زیاد بودن ترشح آب دهان و تمام عوارض مربوط به بیماریهای معده با منشا بلغمی

    خواص محصول برای بیماریهای معده:
    1-تنظیم و تعدیل خلط بلغم در معده
    2- رفع دل پیچه و اسهال
    3- دفع رطوبت اضافی از دستگاه گوارش
    4- تقویت پرزهای معده
    5- مصلح خوراکیهای با طبیعت سرد
    6- تقویت مثانه های ضعیف شده بر اثر بلغم
    7- تنظیم سیستم ایمنی بدن

  • سحر اکتبر 2016 در 13:55

    علايم و علل سندرم روده تحريک پذير

    سندرم روده ي تحريک پذير(IBS)، عارضه ي رايجي است که روده بزرگ)کولون) را تحت تاثير قرار مي دهد. سندرم روده تحريک پذير معمولاً منجر به گرفتگي و انقباض عضلات روده اي، درد شکمي، تجمع گاز، اسهال و يبوست مي شود. به غير از نشانه ها و علائم ذکر شده، سندرم روده تحريک پذير غالبا منجر به ايجاد يک آسيب مداوم و هميشگي در ناحيه کولون شما نمي شود و عوارض آن اغلب گذرا است.

    اکثر افراد مبتلا به IBS دريافته اند که در صورت کنترل يک سري موارد مرتبط با بيماري شان علائم بيماري در آن ها بهبود مي يابد. تنها تعداد اندکي از افراد مبتلا به سندرم روده تحريک پذير دچار علائم و نشانه هاي شديد بيماري مي شوند.

    خوشبختانه بر خلاف بيشتر بيماري هاي روده اي مانند کوليت اولسراتيو و بيماري کرون، سندرم روده تحريک پذير منجر به التهاب و تغيير در بافت روده نشده و خطر سرطان کولون و رکتوم را افزايش نمي دهد.

    در بسياري از موارد، افراد مبتلا به سندرم روده تحريک پذير مي توانند اين سندرم را از طريق مديريت رژيم غذايي، اصلاح سبک زندگي و کنترل استرس مديريت نمايند.

    علايم:

    علائم و نشانه هاي سندرم متابوليک از فردي به فرد ديگر بسيار متفاوت است و گاهي علايم سندرم روده تحريک پذير با علائم بيماري هاي ديگر مشابه هستند. معمول ترين علائم آن عبارت هستند از:

    * درد شکمي يا کرامپ و گرفتگي روده

    * احساس نفخ

    * توليد گاز

    * اسهال يا يبوست و گاهي وجود حالات متناوبي از هر دوي آن ها

    * وجود مخاط در مدفوع

    ممکن است شما نيز مانند بسياري از افراد، تنها برخي از علائم و نشانه هاي خفيف اين سندرم را داشته باشيد. به هر جهت برخي اوقات نيز علائم سندرم روده تحريک پذير مي توانند بسيار ناراحت کننده گردند و در برخي از موارد فرد مبتلا ممکن است دچار علائم بسيار شديدي گردد که حتي به درمان دارويي نيز پاسخ ندهد. از آن جايي که علايم سندرم روده تحريک پذير مي تواند با علائم بيماري هاي ديگر مشترک باشد، لذا حتماً علائم خود را با پزشک تان در ميان بگذاريد.

    سندرم روده تحريک پذير در بيشتر افراد يک بيماري مزمن است ولي به طور کلي برخي مواقع در روند بيماري سندرم روده تحريک پذير، علائم بيماري در فرد مبتلا بدتر مي شوند و برخي مواقع ديگر نيز علائم بيماري بهبود مي يابد و يا حتي به کلي ناپديد مي گردند.

    چه زماني بايد به پزشک مراجعه کرد:

    هر چند از هر 5 نفر بزرگسال، 1 نفر به علائم و نشانه هاي سندرم روده تحريک پذير مبتلا مي باشند ولي تنها کمتر از نيمي از افراد مبتلا به سندرم روده تحريک پذير به دنبال درمان پزشکي مي روند.

    اگر دچار يک سري تغييرات مداوم در حالات روده اي خود و يا دچار علائم مداوم سندرم روده تحريک پذير گشتيد مي بايست به پزشک مراجعه نماييد چرا که اين حالت ها مي توانند نمايانگر عوارض جدي تري مانند سرطان کولون باشند.

    پزشک تان مي تواند شما را در پيدا کردن راه حلي جهت تخفيف و بهبود علائم بيماري ياري رساند. پزشک شما همچنين در جهت پيشگيري از ابتلا به ديگر بيماري هاي جدي تر کولون(بيماري هايي مانند کوليت اولسراتيو و بيماري کرون که نمونه هايي از بيماري التهابي روده هستند) و سرطان کولون شما را ياري خواهد کرد؛ علاوه بر آن که شما را در جهت رهايي از عوارض احتمالي ناشي از اين بيماري مانند اسهال مزمن نيز کمک خواهد کرد.

    علل:

    علت دقيق سندرم روده تحريک پذير ناشناخته است. در ديواره ي روده ها آستري از لايه هاي عضلاني وجود دارند که اين ماهيچه ها با ريتم هماهنگي منقبض و منبسط مي شوند که اين ريتم در هنگام انتقال غذا از معده به سمت انتهاي روده و نهايتاً رکتوم، ايجاد مي شود.

    اگر دچار سندرم روده تحريک پذير هستيد انقباض هاي روده تان قوي تر و طولاني تر از حد نرمال مي باشند و غذا با فشار بيشتر و سريع تر از روده عبور کرده و در نهايت منجر به توليد گاز، نفخ و اسهال خواهد شد.

    همچنين در برخي موارد بر عکس اين حالت اتفاق مي افتد يعني غذا به آهستگي از روده عبور کرده و در نتيجه مدفوع سفت و خشک مي شود. نارسايي هاي سيستم عصبي و نارسايي هاي کولون نيز در ظهور چنين ناراحتي هايي دخيل هستند.

    به دلايلي که هنوز روشن نيستند، چنان چه شما مبتلا به سندرم روده تحريک پذير(IBS) باشيد به برخي محرک ها که ديگران را ناراحت نمي سازند، شديدتر عکس العمل نشان مي دهيد. اين محرک ها مي توانند شامل گاز يا فشار بر روده ها ناشي از برخي غذاهاي خاص، داروها و يا احساسات مختلف باشند.

    نمونه هايي از اين محرک ها عبارت هستند از:

    غذا

    برخي از افراد دريافته اند که با خوردن برخي غذاها علائم سندرم روده تحريک پذير در آن ها تشديد مي شود، به عنوان مثال شکلات، شير و الکل منجر به يبوست يا اسهال مي شوند و نوشيديني هاي کربوناته(نوشابه هاي گازدار) و برخي ميوه ها و سبزيجات منتهي به نفح و ناراحتي گوارشي در افراد مبتلا به اين سندرم مي شوند. تحقيقات بيشتري به منظور شناخت دقيق تر نقش آلرژي غذايي و يا عدم تحمل غذايي در سندرم روده تحريک پذير مورد نياز است.

    چنانچه بعد از خوردن لبنيات، غذاهاي حاوي کافئين، يا شيريني و آدامس بدون شکر، درد و گرفتگي شکمي و نفخ را تجربه مي نماييد بايد بدانيد که مشکل شما سندرم روده تحريک پذير نيست! بلکه در واقع بدن شما قادر به تحمل لاکتوز موجود در لبنيات و يا کافئين و يا سوربيتول موجود در شيرين کننده هاي مصنوعي نيست.

    استرس

    چنان چه مبتلا به سندرم روده ي تحريک پذير هستيد حتماً متوجه شده ايد که علائم بيماري تان در طول وقايع استرس زا مانند تغيير برنامه روتين روزانه تان و يا دعواهاي خانوادگي تشديد مي شوند و يا تکرر علايم بيماري تان در اين مواقع بيشتر مي شود. استرس علائم بيماري شما را تشديد مي کند ولي علت ايجاد کننده آن ها نيست.

    هورمون

    از آن جايي که شانس ابتلاء در زنان دو برابر است محققان بر اين باور هستند که تغييرات هورموني در اين شرايط نقش دارند. بسياري از زنان اظهار مي نمايند که در نزديکي دوران قاعدگي خود و يا در طول اين دوران علائم بيماري آن ها تشديد مي يابد

  • جاوید اکتبر 2016 در 13:55

    معده

    كساني كه مي‎‎‎خواهند هميشه شاد باشند، كبد و كليه را سالم نگه‎‎‎دارند، و براي سالم نگه داشتن آنها، بايد معده را سالم نگه داشت.

    – براي رفع‎‎‎ناراحتي‎‎‎معده، غذاكم بخوريد، غذا راخوب بجويد وآب را به روش‎‎‎صحيح استفاده نماييد.

    – نمك زياد ،موسين معده را از بين مي‎‎‎بردو باعث زخم معده مي‎‎‎شود.

    – زخم اثني عشر: براي درمان زخم اثني عشر،روزي سه قاشق عسل با موم بخوريد.

    – نفخ معده: مواد شيرين باعث نفخ معده مي‎‎‎شود.براي رفع نفخ معده، زنيان را آسياب نموده، يك قاشق چايخوري بعد از غذا بخوريد. به علت تلخي، زنيان را در كپسول بريزيد و بخوريد.

    – براي رفع نفخ و ترشي معده، دوبار انگشت را در نمك زده و بچشيد، مشكل در يك دقيقه برطرف مي‎‎‎شود.

    – منشا ميگرن گوارشي است، كساني كه ماكاروني، چاي، شيريني‎‎‎جات قنادي، سرخ‎‎‎كردني، پنير استفاده مي‎‎‎كنند، دچار سردرد مي‎‎‎شوند. اين مواد در روده بزرگ به الكل تبديل شده و ايجاد سر درد مي‎‎‎كنند.

    – كساني كه ميگرن دارند، شيريني،مواد شيرين و چاي شيرين نخورند.

    – بچه‎‎‎هايي كه در درس خواندن كند هستند، ناراحتي گوارشي دارند.

    – در روزسه وعده غذا بخوريد و بين غذا فقط ميوه بخوريد.

    – براي جلوگيري از چاق شدن ، سالاد را قبل از غذا بخوريد.

    – هميشه 3/2 معده را پر كنيد و 3/1 آن را خالي نگهداريد.

    – استراحت بعد از غذا: بعد از غذا دراز كشيده، دستها را زير سر گذاشته و پاي راست را روي پاي چپ قرار دهيد و به همين صورت 10 دقيقه بدن را آرام نموده و به چيزي فكر نكنيد، نفس عميق بكشيد و سعي كنيد خوابتان نبرد.با اين كار احساس سبكي به شما دست مي‎‎‎دهد.

    – بيماري آسم كودكان وجود ندارد، بلكه ناراحتي معده دارند و براي رفع آن، غذاهاي تبليغي، ماست، شير و آب با غذا نخورند.

  • ناشناس اکتبر 2016 در 13:55

    سلام هر دو ماه یا یه ماه یه بار دچار درد معده میشم و دقیقتر اینكه از قسمت مثانه ام یعنی ناحیه ز پایین شكمم درد شروع میشود علت را برام بفرستید ممنون

  • ناشناس اکتبر 2016 در 13:55

    دارو های گیاهی راه حلی بهتر برای درمان معده درد است مطالب عالی بود

  • مختار اکتبر 2016 در 13:56

    عرق نعناعش عالیه

  • فرشاد اکتبر 2016 در 13:56

    خیلی عالیه به شما میگم اگه در امكانتون نبود به جای خوردن دارو از روش های بالا برای درد معده استفاده كنید

  • تاره اکتبر 2016 در 13:56

    عالی بود

  • رویا اکتبر 2016 در 13:56

    چه چیزی خوب بود

  • رسول اکتبر 2016 در 13:56

    عرق اویشن هم در رفع اسپاسم معده موثر است

  • مرضیه اکتبر 2016 در 13:56

    بله عرق نعنت هم خوب است

  • ذبیح اکتبر 2016 در 13:56

    خوب

  • یاسر اکتبر 2016 در 13:56

    سلام . یک سوال داشتم . زمان خوردن غذا معده درد میگره . دکتر رانتدین تجویز کرده .ولی درد خوب نشده

  • مینا اکتبر 2016 در 13:57

    مراقب احتیاط باشید لطفا

  • سهند اکتبر 2016 در 13:57

    سلام،دو روز است هنگامی که غذا میخورم معده دردم شروع میشود،درحالی که اگر چیزی نخورم مشکلی ندارم..رانیتیدین مصرف کردم اما فایده ای نداشته.لطفا”راهنماییم کنید؟؟

  • محسن اکتبر 2016 در 13:57

    خوب میشود

  • دولاب اکتبر 2016 در 13:57

    سلام.مدتی هست باخوردن غذاوخم شدن درپشت میز زیرجناق سینه درسمت راست سوزش ودرد دارم لطفا راهنمایی کنید.

  • محمود اکتبر 2016 در 13:57

    سلام 4 روز است که معده از ناحیه زیر جناغ سینه ام درد میکند و با خوردن یا نخوردن غذا هم درد احساس میشود لطفا راهنمایی بفرمایید.

  • اسد اکتبر 2016 در 13:57

    سلام و عرض احترام
    سالی هست بار خوردن غذاهای چرب سنگین یا مثلا پرتغال اسید معده ام بالا میزنه یا به اصطلاح ترش میکنم
    الان هم چند روزی هست سمت چپ سینه ام زیر قلبم معده ام درد شدیدی میکند
    خصوصا شبها
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

  • کیان اکتبر 2016 در 13:57

    سلام یک سالهست که درد معده دارم وباهیچ دارویی خوب نمی شوم گاهی هه همراه با تهوع وتب است

  • غلامرضا اکتبر 2016 در 13:58

    سلام عرض میکنم خدمت اقای دکتر…
    من چند روزی است که درد شدیدی در زیر قفسه سینه ام چیدا کرده ام…..
    اگه علت و راه درمان ان را برایم ایمیل کنید ممنون میشوم

  • رامین اکتبر 2016 در 13:58

    یک هفته است معدم 24ساعت درددارد چه غذامی خورم چه نخورم

  • آسمان اکتبر 2016 در 13:58

    سلام
    من چند سال پیش بعد از درمان افونت معده
    بعضی اوقات دوچار سنگینی معده ضعف شدید
    سوزش،حالت تهوع میشوم
    و هیچ دارویی اثری نداره
    دکترهم میگوید برای اعصاب معده است و کاریش نمیشه کرد…!
    بگین من چیکااار کنم خوووووووو خسته شدم
    🙁

  • شورمان اکتبر 2016 در 13:58

    ممنون از راهنمایی تون ولی همه چی رو براحتی به سرطان ربط دادین

  • ویدا اکتبر 2016 در 13:58

    من هم همیشه درد دارم در قسمت بالای معدم اصلا هم با خوردن یا نخوردن فرق نمیکند چکار کنم خیلی ناراحتم

  • ثریا اکتبر 2016 در 13:58

    سلام.خسته نباشید.یه سوال خیلی مهم دارم.من کلا به غذاهای فست فود و رستوران ها حساسم.وقتی میخورم حالت تهوع یا دل درد میگیرم.ولی یه بار که فست فود خوردم فرداش حالت تهوع شدید گرفتم.دکتر هم رفتم قرص بهم داد ولی کامل خوب نشدم.الان دوهفته هست که همینجورم.غذا میخورم حالت تهوع میگیرم.خیلی نگرانم کرده.میخوام برم آزمایش بدم.یعنی چی میتونه باشه؟یکی بهم گفت علائمه سرطان معده هست.امکان داره؟؟؟.معدم کلا خیلی خیلی حساسه.چیکار کنم که اینقدر حساس نباشه؟؟

  • مهدی اکتبر 2016 در 13:58

    سلام مدتی هست که بی دلیل بی اشتها شده ام و حالت تهوع دارم،،،معده درد هم ب شدت دارم میشه راهنماییم کنید

  • اسما اکتبر 2016 در 13:58

    مدتی است سما راستم درد میکنه

  • کارن اکتبر 2016 در 13:58

    سلام من مدتی هست توی خوابگاه ساکن شدم و از همون موقع ریزش موهام شروع شده و کم خونی دارم.حالا چند روز هست که یه سوزش نقطه ای توی بعضی قسمت های معده ام دارم تقریبا خفیفه و بعضی وقتها حالت تهوع دارم خیلی نگران شدم .ممنون میشم اگر راهنماییم کنید.

  • گل اکتبر 2016 در 13:58

    من حدودا یکسال پیش ازمایش دادم و متوجه شدم عفونت معده دارم دارو مصرف کردم ولی پیگیری نکردم که ببنم خوب شدم یا نه.الان 6 ماهه که حال تهوع و درد و سوزش معده دارم یه چند وقتی هست کلیه هام هم اذیتم میکنه درد داره تکرر ادار هم دارم.ممنون میشم راهنمایی کنید که چی میتونه باشه و پیش چه دکتری برم

  • ثمین اکتبر 2016 در 13:59

    سلام
    از زحماتتون کمال تشکر

  • رحیم اکتبر 2016 در 13:59

    سلام اقاي دكتر
    نامبرده سمت راستم و چپم درد ميكند چيكار كنم

  • نیما اکتبر 2016 در 13:59

    سلام .به مدت دو هفته است معده درد استفراغ دارم سنگ سفرا هم دارم ممکنه از اون باشه

  • ساره اکتبر 2016 در 13:59

    سلام .سنگ سفرا دارم ممکن است معده درد واستفراغ هم داشته باشم

  • یلدا اکتبر 2016 در 13:59

    ممنون از توضیحاتتون. اگه به زبان ساده تر همراه با عکس و اسلاید باشه بنظرم بهتر قابل درکه

  • رها اکتبر 2016 در 13:59

    ممنون از توضیحاتتون. اگه به زبان ساده تر همراه با عکس و اسلاید باشه بنظرم بهتر قابل درکه

  • عمر اکتبر 2016 در 13:59

    دردمعده سوزش سردل تلخی دهان دارم بانخوردن میوه سالاد بهتر شده ام ولی اگر بخورم حالم بد میشه لطفا راهنمایی کنید

  • مونا اکتبر 2016 در 14:00

    ببخشید من درد شدیدی در پشت دارم احساس میکنم همیشه قلنج هستم از معدمه یانه

  • شفیعی اکتبر 2016 در 14:00

    یک ماهه خیلی بدقسمت پاعین معدم درد میگیره

  • عسل اکتبر 2016 در 14:00

    یک ماهه خیلی بدقسمت پاعین معدم درد میگیره

  • مهیا اکتبر 2016 در 14:00

    سلام.با خوردن غذاهای گرم معده دردم شروع میشه.چیکار کنم؟

  • عادل اکتبر 2016 در 14:00

    سلام:مدت می شود که اگر غذا را کمی ناوقت ترشود زیر قفسه سینه سوزش میکند و بسیار شدید عقب سرم را درد میگیر که الی دوروز را ردبر میگیرد چی کار کنم .

  • رها اکتبر 2016 در 14:00

    مدت 4الی 5روزه از مسافرت شمال برگشتم ولی ازروز آخر رفتن ب دریا سوزش شدید دربالای معده احساس میکنم ودکتر هم امپرازول ومتوکلوپرامید تجویز کرده ولی فایده ای نداشته چیکارکنم؟

  • یاقوت اکتبر 2016 در 14:00

    سلام من دوشبه که شبا به شدت معدم درد میگیره شب قبل هم صبح هم معدم درد داشتم و امشب طب شدیدی هم دارم باید چیکار کنم

  • مقاله اکتبر 2016 در 14:00

    سلام وقتتون بخیر من حدودا دوهفته ست شدید معده درد دارم مال گرسنگی هم نیست قرص راینتدین هم میخورم هیچ فایده ای نداره قسمت بالای معدم هست ناحیه دردش وبیشترساعات روز این دردودارم گاهی کمترگاهی بیشتر میشه بگید ب نظرتون مشکل چیه؟

  • کاظم اکتبر 2016 در 14:01

    سلام وقتتون بخیر من حدودا دوهفته ست شدید معده درد دارم مال گرسنگی هم نیست قرص راینتدین هم میخورم هیچ فایده ای نداره قسمت بالای معدم هست ناحیه دردش وبیشترساعات روز این دردودارم گاهی کمترگاهی بیشتر میشه بگید ب نظرتون مشکل چیه؟

  • داعش اکتبر 2016 در 14:01

    سلام ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .

    پدرم چند ماهی هست پهلو و دنده هاش درد گرفته و گاهی هم همراه با استفراغ هست . متاسفانه اهل مراجه به دکتر هم نیستن . ممنون میشم راهتمایی بفرمایید

  • یونس اکتبر 2016 در 14:01

    معدم گاهی اوقات داغ میشه احساس میکنم نفسم قطع میشه چیکارکنم لطفا راهنمای کنید

  • یوسف اکتبر 2016 در 14:01

    معدم گاهی اوقات داغ میشه احساس میکنم نفسم قطع میشه چیکارکنم لطفا راهنمای کنید

  • مونا اکتبر 2016 در 14:01

    معدم گاهی اوقات داغ میشه احساس میکنم نفسم قطع میشه چیکارکنم لطفا راهنمای کنید

  • علی اکتبر 2016 در 14:01

    سلام ایشاالله همتون خوب میشید

  • مهسا اکتبر 2016 در 14:01

    خیلیا هلیکوباکتر مثبت هستن وخودشون هم بی اطلاعن.عفونت هلیکوباکترپیلوری خیلی چیز مهمی نیست به نظر من!!!( کارشناس شدم)البته اگر بدون زخم معده باشه

  • آزاده اکتبر 2016 در 14:02

    مسکل معده درد دارم

  • جوشن اکتبر 2016 در 14:02

    سلام خدمت شما .سوالی داشتم .چندروزی است حالت تهوع مکرر دارم سابقه معده درد هم دارم .میشه راهنماییم کنید متشکر؟

  • خلیل اکتبر 2016 در 14:02

    سلام من یک هفته که درد در کل معدم داشتم رفتم دکتر د با چند تا امپول دوروز خوب شدم الانم درد از همه قسمتهای معدم رفته اما درست بالای معدم سوزش داره چی میشه؟

  • کلاش اکتبر 2016 در 14:02

    سلام مدتی است غذا میخورم حالت استفراع و نافم میسوزد

  • جمیله اکتبر 2016 در 14:02

    مدتی است که پسرم درد شدید معده داره،وزن کم کرده و هنگام درد ،جای درد مثل نبض میزنه.نگرانم .باید چی کار کنم.

  • مونا اکتبر 2016 در 14:02

    مدتی است که پسرم درد شدید معده داره،وزن کم کرده و هنگام درد ،جای درد مثل نبض میزنه.نگرانم .باید چی کار کنم.

  • امیر اکتبر 2016 در 14:02

    انشاالله خوب میشه…به دکتر مراجعه کن

  • اسماعیل اکتبر 2016 در 14:02

    نزدیک۱سال هست معده دردم نمیدانم چکار کنم چند باری هم متخصص داخلی مراجعه کردم ولی بی فایده لطفا راهنمایی کنید

  • هما اکتبر 2016 در 14:03

    دو روزه که معده درد دارم الان درد معدم قطع شده ولی کمرم درد گرفته چیکار کنم؟؟؟؟؟

  • مسعود اکتبر 2016 در 14:03

    سلام چند روزی شده دقتی غذا بخورم از دو سه قاشق بیشتر نمیتوانم بخورم احساس سیر بودن و کمی هم احساس است ستفارغ هم دارمی
    بعد از خوردن غذا چند لحظه سوزش قوی در معده ام به وجود میاید که وافعا تحمل ناپزیر میشود اگر معلومات داری لظفا نظر بدین

  • سهیل اکتبر 2016 در 14:03

    سلام چند روزی شده دقتی غذا بخورم از دو سه قاشق بیشتر نمیتوانم بخورم احساس سیر بودن و کمی هم احساس است ستفارغ هم دارمی
    بعد از خوردن غذا چند لحظه سوزش قوی در معده ام به وجود میاید که وافعا تحمل ناپزیر میشود اگر معلومات داری لظفا نظر بدین

  • چنگیز اکتبر 2016 در 14:03

    با سلام
    من قرص ال دی شش تا خوردم بعد از شش ساعت دو تا دیگه خوردم.بعد از سه ساعتش استفراغ خونی داشتم معدم هم درد می کنه.علت چیه؟

  • ورمز اکتبر 2016 در 14:03

    سلام حدود یک هفتس درد درناحیه جناغ سینه نزدیک به قلبم دارم توری که قلبم تیر میکشه ودست چپم میگیره.نوار قلب دادم قلبم سالمه.میخوام بدونم امکان داده از معدم باشه؟

  • رحمت اکتبر 2016 در 14:03

    سلام حدود یک هفتس درد درناحیه جناغ سینه نزدیک به قلبم دارم توری که قلبم تیر میکشه ودست چپم میگیره.نوار قلب دادم قلبم سالمه.میخوام بدونم امکان داده از معدم باشه؟

  • گلاب اکتبر 2016 در 14:03

    دوستان ماشالا از سال ٩٢ تا الان دارن سوال پزشكي ميپرسن! توجه هم نميكنند كه اين سايت خبري است و نه پزشكي. خوب عزيزم پاشو برو دكتر بجاي اين كارا

  • هرمز اکتبر 2016 در 14:03

    خوب بود ولی همش از سرطان حرف زدیدو همه رو به سرطان ربط دادید ممنون از روحیه ای که به مریضا دادید.میگید استرس ولی بااین همه سرطان سرطان کردن فک نمیکنید استرس بیشتر میشه!!!؟

  • اسد اکتبر 2016 در 14:04

    یک هقته میشه جگر سوز هستم

  • قیطاس اکتبر 2016 در 14:04

    ا درد معده چه کنیم؟

    بروز هر گونه درد در ناحیه زیر سینه تا پایین شکم به عنوان درد معده در نظر گرفته می شود.

    درد معده

    علل بروز درد معده

    سوء هاضمه

    یبوست

    درد قاعدگی

    مسمومیت غذایی

    حساسیت غذایی

    نفخ معده

    عدم تحمل لاکتوز

    زخم معده

    بیماری التهابی لگن

    فتق

    سنگ های صفراوی

    سنگ کلیه

    عفونت اداری

    رفلاکس معده به مری

    آپاندیسیت
    معمولا درد معده، مشکل جدی نیست و قابل تشخیص و درمان می باشد، اما گاهی اوقات ممکن است بیماری خطرناکی در پس معده درد نهفته باشد که باید جدی گرفته شود

    چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

    اگر معده درد همراه با یکی از علائم زیر بود، فورا به پزشک مراجعه کنید:

    – تب

    – عدم توانایی معده در نگه داشتن مواد غذایی برای چند روز

    – استفراغ خونی

    – مدفوع خونی

    – مشکل در تنفس

    – دفع ادرار دردناک

    – درد معده در طول دوران بارداری

    – اگر با لمس کردن شکم احساس درد دارید

    – اگر دردتان برای چند روز به طول می انجامد

    درمان درد معده

    – علت ایجاد درد را شناسایی کرده و از آن دوری کنید.

    – وعده های غذایی سبک تری میل کنید و غذا را به خوبی بجوید.

    – هنگامی که استرس دارید و یا ناراحت هستید غذا نخورید.

    – مواد غذایی حاوی کافئین نخورید.

    – با راه رفتن سعی کنید گاز های داخل معده خود را خارج کنید تا درد معده تان برطرف شود.

    درمان های خانگی درد معده

    – خوردن ماست : ماست حاوی باکتری های مفیدی است که معده درد را تسکین می دهد. اگر معده درد به دلیل کمبود باکتری های هضم کننده غذا باشد، با ماست این نیاز شما برطرف خواهد شد.

    – مقدار کمی زنجبیل را پوست بکنید و به آهستگی آن را بجوید. زنجبیل برای درد معده ، حالت تهوع و کمک به هضم غذا بسیار مفید است.

    – اگر درد معده در اثر سوء هاضمه باشد، بعد از خوردن غذا، آب یک عدد لیموترش تازه را در یک فنجان آب داغ بریزید و میل کنید. آب داغ، معده را آرام می کند و لیمو به هضم غذا کمک می کند.

    مصرف لیمو شیرین هم برای مبتلایان به درد معده مفید است.

    – برخی دم کرده های گیاهی مانند دم کرده بابونه و دم کرده نعناع، به خوبی درد معده را آرام می کنند.

    – عصاره گیاه آلوئه ورا، درد معده را برطرف می کند. این عصاره را می توانید از داروخانه تهیه کنید. همچنین عصاره گیاه آلوئه‌ورا، درمان موثری برای زخم های پوستی، بی خوابی، استرس و دیگر مشکلات گوارشی می باشد.

    – 5 یا 6 قطره روغن گیاه اسطوخودوس را با کمی برنج خام مخلوط کنید. سپس برنج را در یک جوراب ساق‌بلند کهنه بریزید و انتهای آن را گره بزنید. جوراب را داخل مایکروویو بگذارید تا گرم شود. سپس آن را روی قسمت دردناک معده خود قرار دهید. این کار سریعا گرفتگی عضلات معده را برطرف می کند. همچنین برای بهبود دردهای قاعدگی مفید است.

    – کیسه آب گرم را بر روی قسمت دردناک معده بگذارید. گرما سبب کاهش درد می شود. البته در موقع درد آپاندیس، از گذاشتن کیسه آب گرم جدا پرهیز کنید.

    – کمی روغن زیتون بر روی شکم خود بمالید و آن را برای چند دقیقه ماساژ دهید تا دردتان کاهش یابد.
    ورم معده دارید؟

    ورم، قرمزی یا زخم‌های خیلی سطحی در مخاط یا جدار معده را التهاب یا ورم معده (گاستریت) می‌گویند.

    دل درد

    تا به حال برای شما پیش آمده است که پس از خوردن غذا، ورم یا برآمدگی در ناحیه بالای شکم خود احساس کنید.

    ورم معده شایع‌ترین بیماری گوارشی است که همه افراد در طول زندگی‌شان یک یا چند بار به این بیماری مبتلا می‌شوند.

    گاستریت یا ورم معده ممکن است در کوتاه‌مدت بروز کند یا به تدریج و در مدتی نسبتا طولانی فرد را مبتلا کند که معمولا قابل درمان است.

    ورم معده در صورت عدم درمان به موقع، به زخم معده تبدیل می شود.

    علائم

    – مبتلایان به این عارضه دچار نفخ می شوند.

    – احساس دل پیچه، پر بودن شکم و سیری زودرس دارند که به آن سوء هاضمه گفته می شود.

    – دچار اختلال تحتانی مری هستند که باعث برگشت غذا از معده به دهان (رفلاکس) می شود.

    علل

    – وجود میکروب «هلیکوباکترپیلوری» در معده

    – رعایت نکردن اصول بهداشتی

    – استفاده مکرر از مسکن

    – مصرف الکل

    – استرس

    – کشیدن سیگار

    – ترشح بیش از اندازه اسید معده

    – ابتلا به عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی

    – مصرف زیاد کافئین

    – استفاده بیش از حد غذاهای چرب و ادویه‌دار، غذاهای آلوده و همچنین پرخوری

    – ابتلا به برخی از بیماری‌ها که باعث کاهش مقاومت بدن می‌شوند

    – خستگی و کار زیاد

    افرادی که تند و یا در حال انجام کاری غذا می خورند، مقدار زیادی هوا می بلعند و امکان دارد به ورم معده دچار شوند

    راه های تشخیص علت

    آندوسکوپی و نمونه برداری از معده

    افراد در معرض خطر

    – افرادی که غذا را خوب نمی جوند، چون برای هضم غذا و زیاد باقی نماندن آن در معده لازم است اندازه غذا پیش از بلع به کمتر از یک میلیمتر برسد.

    – افرادی که تند و یا در حال انجام کاری غذا می خورند، مقدار زیادی هوا می بلعند و امکان دارد به ورم معده دچار شوند.

    – مصرف نوشابه های گازدار و موادغذایی مانند میوه و سبزی خام می تواند عامل ورم معده باشد.

    – افرادی که با خوردن موادی مانند ترشی یا فلفل دچار دل‌درد می شوند، نباید این‌ها را بخورند.

    – مصرف کنندگان الکل و سیگار

    – مصرف مکرر مسکن، بدون تجویز پزشک

    پیشگیری

    – رعایت کردن حد تعادل در خوردن و آشامیدن

    – تعداد وعده‌های غذایی بیشتر باشد ولی حجم غذا در هر وعده کمتر

    – در روز اول حمله، بهتر است غذاهای جامد خورده نشود.

    – مرتبا مایعات بنوشید.

    – از خوردن غذاهای داغ و پرادویه، الکل، قهوه و غذاهای اسیدی پرهیز شود.

    – استرس و دلشوره نیز در ناراحتی‌های گوارشی در انواع مختلف حتی سرطان دستگاه گوارش نقش دارد.

    – غذا به آرامی میل شود.

    – از خوردن ساندویچ، پیتزا، چیپس، تنقلات و نوشابه‌های گازدار پرهیز کرد.

    – حبوباتی مانند: نخود و لوبیا را قبل از پختن باید چندین ساعت در آب سرد خیساند.

    – از خوردن آب حین صرف غذا خودداری کرد و بهترین زمان برای خوردن آب، یک ساعت قبل یا بعد از غذاست.

    – از مصرف غذاهایی که با روغن زیاد سرخ می‌شوند باید پرهیز کرد.

    – عسل و موز نیز برای معده مفید است.

    – از مصرف میوه و ترشیجات با معده خالی بپرهیزید.

    – اجتناب از دود سیگار خصوصاً با معده خالی.
    ورم معده با مصرف ترشی، ادویه، نوشابه و غذاهای چرب و خوابیدن پس از مصرف غذا تشدید می شود

    درمان طبیعی

    – 2 تا 4 گرم مرزه را که قبلا کوبیده شده، در یک لیوان آب جوش ریخته، به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار و هر بار یک فنجان میل کنید.

    – صبح و ظهر و شب، هر دفعه در حدود سه گرم خرفه تازه همراه غذا میل کنید.

    – 2 تا 4 گرم برگ نعنا را که قبلا کوبیده شده، در یک لیوان آب جوش ریخته، به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار و هر بار یک فنجان میل کنید.

    – 3 قاشق غذاخوری پودر ریحان را در یک لیتر آب دم کنید. صاف کرده آن را با 250 گرم عسل مخلوط و روزانه سه استکان مصرف کنید.

    – خوردن عسل با آب گرم، درد معده را برطرف می کند.

    – ازگیل، ورم معده را درمان می کند.

    – یک لیوان دم کرده‌ی غلیظ بابونه درست کنید (چهار قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آبجوش) و در هنگام صبح ناشتا آن را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از پانزده دقیقه، صبحانه خود را میل کنید. این عمل را به مدت دو هفته ادامه دهید، زخم و ورم معده شفا می یابد.
    چه چیزی باعث دل‌درد می‌شود؟

    دل درد از جمله دردهای موجی است؛ یعنی گاهی آنقدر شدید می‌شود که فرد حتی نمی‌تواند نفس بکشد و گاهی درد فروکش می‌کند. فرد مبتلا به دل درد گاه مجبور می‌شود تا ساعت‌ها در دستشویی بماند.

    دل درد

    بدن ما از برخی نشانه‌ها استفاده می‌کند تا هشدار دهد که خطری در درون ما در حال وقوع است. یکی از این نشانه‌ها دل‌درد است.

    برخی از دلایل دل درد کاملا روشن است؛ مثل وقتی که فرد پرخوری می‌کند یا وقتی که یک کودک نوپا، چیز خطرناکی را می‌بلعد، اما اغلب مواقع علت دل درد را نمی‌توان به راحتی تشخیص داد.

    برخی از دلایل اصلی ایجاد دل درد عبارتند از:

    یبوست:

    یکی از مهم‌ترین دلایل شکم درد، یبوست است. یبوست در اثر رژیم‌های غذایی نامناسب که مایعات و فیبر کمی دارند، ایجاد می‌شود.

    عفونت:

    وقتی که یک ویروس یا باکتری وارد بدن ما می‌شود، بدن برای خلاصی از آن، شروع به نشان دادن واکنش‌هایی می‌کند و واکنش‌های مربوط به دستگاه گوارش معمولا با اسهال و استفراغ همراه است. عفونت باکتریایی موجب مسمومیت غذایی می‌شود. برخی از دل دردها در اثر ورود باکتری به بدن ایجاد می‌شوند؛ مثل گلو درد، سینه پهلو، عفونت دستگاه ادراری و عفونت دستگاه تناسلی.

    ویروس‌ها نوع دیگری از عفونت‌ها هستند که باعث آنفلوآنزای شکم می‌شوند. هم باکتری‌ها و هم ویروس‌ها به راحتی از یک فرد به فرد دیگر انتقال می‌یابند. اما خبر خوب این‌که در اغلب موارد اگر دست‌ها را به خوبی بشویید و از وسایل شخصی دیگران استفاده نکنید، می‌توانید با آن مقابله کنید.

    سوزش و التهاب:

    وقتی یکی از ارگان‌های داخلی بدن دچار زخم یا ورم می‌شود، ایجاد دل درد می‌کند. دردهای ناشی از آپاندیس، زخم معده، سندرم روده حساس و بیماری التهاب روده منجر به دل دردهای شدید می‌شوند که باید مداوا گردند.

    واکنش بدن نسبت به برخی غذاها:

    بدن برخی افراد قادر به هضم بعضی غذاها نیست؛ مثلا برخی افراد نمی‌توانند لاکتوز موجود در شیر را هضم کنند و به همین دلیل باید از خوردن آن و تمامی فرآورده‌های حاوی لاکتوز پرهیز کنند. اگر شما نیز جزء افرادی هستید که به برخی از غذاها واکنش نشان می‌دهید و دچار دل درد می‌شوید، بهتر است با مشورت پزشک آن را از برنامه غذایی خود حذف کرده و جایگزین مناسبی برایش بیابید.

    بعضی از حساسیت‌ها شامل حساسیت به برخی غذاها می‌شود. در این حالت، واکنش دستگاه ایمنی بدن هنگام خوردن آن غذای خاص، به گونه‌ای است که در او ایجاد درد می‌کند.
    حساسیت به غذا با عدم تحمل غذا کاملا فرق دارد. اگر کسی به غذایی حساسیت دارد، به هیچ‌وجه نباید آن را بخورد؛ زیرا حتی خوردن مقدار بسیار کمی از آن غذا می‌تواند او را تا پای مرگ بکشاند

    استرس‌های روحی:

    وقتی که فرد بیش از حد دچار استرس، نگرانی و افسردگی می‌شود، ناراحتی‌های عاطفی و روحی روی عملکرد دستگاه‌های مختلف بدنش اثر می‌گذارد و موجب ایجاد دردهایی مثل سردرد و دل درد می‌شود. استرس واکنش دفاعی و عادی بدن است، اما باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود و در درازمدت می‌تواند عملکرد معده و روده را مختل سازد. استرس عامل رفلاکس معده و مری، زخم معده و اثنی‌عشر و سندرم کولون (روده بزرگ) می‌باشد. تغذیه سالم و متنوع یکی از عواملی است که باعث کاهش استرس می‌شود، زیرا به مقدار کافی ویتامین B، C، منیزیم و سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی را به بدن می‌رساند. همچنین به میزان کافی بخوابید.

    مشکلات تناسلی:

    برخی موارد، دل درد فقط مربوط به مشکلات دستگاه گوارش نیست. درد شکم به دلیل قاعدگی یکی از علل عمده دل درد در میان دختران و زنان است. عفونت دستگاه تناسلی مثل عفونت و بیماری التهاب لگن نیز ایجاد دل درد می‌کند. در مردها، زخم بیضه موجب دل درد می‌شود.

    بارداری:

    بیشتر زنان در دوران بارداری دچار حالت تهوع می‌شوند و این حالت‌ها گاه با دل درد همراه است. اما گاهی دل دردهای شدید زنان باردار می‌تواند در اثر قرار گرفتن جنین در یک جایگاه نامناسب (خارج از رحم) باشد. در این گونه مواقع باید حتما موضوع را با پزشک در میان گذاشت تا اقدامات لازم انجام گیرد.

    بیماری های روده:

    برخی از بیماری‌ها روی عملکرد ارگان‌های بدن اثر می‌گذارند و ایجاد درد می‌کنند. بیماری کرون می‌تواند به دیواره روده آسیب برساند و موجب زخم و ورم روده شود. بیماری فتق، باعث انسداد روده و رشد تومور می‌گردد. انقباض ماهیچه‌ها و دل‌پیچه‌های شدید روی روده‌ها، تخمدان‌ها و بیضه‌ها اثر می‌گذارد و گاه عملکرد آن‌ها را مختل می‌سازد.

    کیست تخمدان:

    از دیگر عوامل بروز درد در ناحیه پایین ناف و لگن، کیست تخمدان است. کیست‌های بزرگ ممکن است درد لگن را افزایش دهند و فرد دچار تکرر ادرار شود.

    گاهی درد شکم، علامت زودرس سرطان تخمدان است. سرطان تخمدان زودتر از آنچه اکنون درمان می‌شود، قابل درمان است. زنان مبتلا به سرطان تخمدان حداقل شش ماه قبل از تشخیص، دچار علائم زودرسی مثل تورم و درد شکم می‌شوند. با توجه مناسب به علائم بیماری می‌توان اقدام به درمان آن نمود. علاوه بر آن، دل درد می‌تواند در اثر برخی بیماری‌های خاص مثل دیابت، ایجاد شود.

    پنج چیزی که باید در مورد دل‌درد بدانید

    دل‌درد در خیلی موارد زودگذر و بی‌اهمیت است، اما گاهی ممکن است نشانه‌ای از بیماری وخیم‌تری باشد. هر فردی باید پنج چیز را در مورد بیماری‌های گوارشی وخیمی که ممکن است با درد شکم بروز کنند بداند.

    علائم: اگر علائم مداوم گوارشی مانند درد یا ناراحتی در شکم، تهوع، آروغ‌، یبوست، اسهال، سوزش سردل یا وجود خون در مدفوع دارید، به دکترتان خبر دهید.

    تشخیص: از آنجایی که بسیاری از اختلالات گوارشی با آزمایش خون یا تصویربرداری قابل تشخیص نیستند، تشخیص آن‌ها ممکن است مشکل باشد، برای مثال سندرم روده تحریک‌پذیر معمولا با کنار گذاشتن سایر اختلالات، تشخیص داده می‌شود.

    صحبت با پزشک: علائم شما و سابقه پزشکی‌تان ممکن است نقش عمده‌ای در تشخیص اختلالات گوارشی داشته باشد، بنابراین باید با دکترتان بی‌پرده باشید. عادات غذاخوردن و علائم‌تان را روزانه یاداشت کنید و در مورد مصرف سیگار صادق باشید تا دکترتان بتواند سریع‌تر و دقیق‌تر بیماری‌تان را تشخیص دهد.

    تغییرات سبک‌زندگی: دانستن عادات شما اهمیت دارد، چرا که ممکن است علت علائم شما باشند و تغییردادن آن‌ها بتواند بیماری‌تان را رفع کند. برای مثال درد معده‌ای که به دنبال مصرف فرآورده‌های لبنی رخ می‌دهد، ممکن است بیانگر عدم تحمل به لاکتوز (قند شیر) باشد که با تغییر رژیم غذایی قابل درمان است.

    درمان: گرچه تغییر عادات غذاخوردن معمولا خط اول مقابله با یک اختلال گوارشی است، اما این کار علاج هر بیماری نیست. بسته به نوع بیماری ممکن است نیاز به تجویز دارو، درمان‌های طبیعی، کاهش دادن استرس و در صورت لزوم جراحی باشد تا علائم شما کاهش یابد.
    چطور دل‌درد را آرام کنیم؟

    دل‌درد، دردی است که در شکم احساس می‌شود. واژه درد شکمی به طور معمول برای توضیح دردی که مبدأ آن ارگان‌های موجود در حفره شکمی است به کار می‌رود. این ارگان‌ها شامل معده، روده کوچک، روده بزرگ، کبد، مثانه و پانکراس هستند. گاهی هم دردشکمی ممکن است توسط ارگان‌های مجاور شکم مانند قسمت پایینی شش‌ها، کلیه‌ها، رحم یا تخمدان‌ها ایجاد شود. چنین دردهایی معمولاً درد منتقل شده نامیده می‌شود، زیرا مبدأ درد، خارج از شکم است، ولی درد در فضای شکمی احساس می‌گردد.

    دل درد

    حال راه‌هایی را برای درمان درد شکم ارائه می‌کنیم:

    ایجاد تغییر در سبک زندگی و عادات غذایی اهمیت بسیاری دارد، زیرا ممکن است علت درد باشد و تغییر دادن آنها به رفع بیماری کمک کند؛ مثلا افرادی که به مشکل عدم تحمل لاکتوز دچار هستند، می‌توانند رژیم غذایی خود را تغییر دهند و ماست را جایگزین شیر کنند.

    اگر زخم معده شما را آزار می‌دهد، غذای محرک نخورید. کمتر قهوه بخورید، زیرا کافئین قهوه زخم را تحریک می‌کند. از مصرف زیاد آسپیرین نیز بپرهیزید. سیگار هم نکشید، زیرا نیکوتین سیگار به پوشش معده آسیب رسانده و زخم آن را تشدید می‌کند.

    اگر از بیماری روده تحریک‌پذیر رنج می‌برید و این مساله باعث دل درد شما شده است، فیبر و سبزیجات بیشتری بخورید تا هم از یبوست شما جلوگیری شود و هم دردتان آرام بگیرد. غذاهای پر ادویه و محرک نخورید.

    زنانی که بر اثر کیست داخل رحم، کشش عضلات لگن، ابتلا به انواع عفونت‌ها و رشد توده‌های غیرسرطانی دچار فشار و درد شکم و لگن می‌شوند، باید به پزشک مراجعه کنند تا با تشخیص علت اصلی درد، شروع به مصرف داروهای لازم نمایند. در صورت عفونت، باید آنتی‌بیوتیک مصرف شود. فیزیوتراپی به تقویت عضلات لگن کمک می‌کند و از درد می‌کاهد.
    درد شکم کوتاه‌مدت معمولا مساله وخیمی نیست، اما درد شکم مداوم یا شدید موضوع دیگری است که می‌تواند بیانگر مشکل جدی باشد

    ممکن است درد به انتهای روده مربوط باشد. دردهایی که در دو طرف شکم ایجاد می‌شود، می‌تواند مربوط به روده بزرگ و تورم در این ناحیه باشد.

    دردهای قسمت بالای شکم و قسمت وسط و اطراف ناف، بیشتر مربوط به معده و انتهای مری است و دردهایی که در قسمت فوقانی و سمت راست شکم به وجود می‌آید، می‌تواند از کبد و کیسه صفرا ناشی شود. علت این دردها ممکن است سنگ کیسه صفرا یا عفونت آن باشد که در هر صورت نیاز مبرم به پزشک و استفاده از داروهای لازم دارد.

    استرس خود را از بین ببرید. اگر شما هیچ بیماری خاصی ندارید، دل دردتان می‌تواند در اثر استرس و نگرانی‌های بیش از حد باشد. با استفاده از روش‌های آرام‌بخش، می‌توانید روان خود را آرام کنید. یوگا، مدیتیشن، نفس کشیدن عمیق و هر راه دیگری را که به کاهش استرس شما کمک می‌کند، امتحان کنید تا از شر دل درد خلاص شوید.

    دل‌درد شدید طولانی‌مدت را جدی بگیرید

    درد شکم کوتاه‌مدت معمولا مساله وخیمی نیست، اما درد شکم مداوم یا شدید موضوع دیگری است که می‌تواند بیانگر مشکل جدی باشد.

    افرادی که به علائم زیر دچار هستند، باید به پزشک مراجعه کنند:

    – درد شدید و مداوم یا درد عودکننده

    – دردی که برای چند ساعت یا چند روز طول بکشد

    – دردی که شما را از خواب بیدار کند

    – دردی که توانایی شما را برای انجام کار یا فعالیت‌های روزمره مختل کند

    – از دست دادن وزن یا اشتها

    در صورتی که درد شکم با این علائم همراه باشد، باید فوری به پزشک مراجعه کنید:

    تب

    اسهال

    یبوست مداوم

    خون در مدفوع

    تغییر رنگ ادرار

    تهوع یا استفراغ مداوم

    استفراغ خون

    حساسیت شدید شکم

    یرقان (زردی پوست و سفیدی چشم‌ها)

    تورم شکم

    افرادی که به طور مرتب داروهایی مانند آسپیرین و داروهای مشابه را مصرف می‌کنند، در صورت دچار شدن به درد شکم باید به پزشک مراجعه کنند.

  • گودرزی اکتبر 2016 در 14:04

    چه وقت به پزشک مراجعه کنیم:

    ۱. درد شکم ناگهانی و شدید است.

    ۲. درد بیش از چهار روز طول کشیده است.

    ۳. خونریزی مقعد یا کاهش وزن وجود دارد.

    ۴. اسهال و درد شکم به‌طور مکرر روی می‌دهد.

    ـ درد معده نشانهٔ چیست:

    اگر خوردن یک غذای تند معده‌تان را به‌درد آورده است، تعجب نکنید. چیز مهمی نیست، احتمالاً دچار دل به‌هم خوردگی معده شده‌اید و حداکثر بعد از چند روز حالتان خوب می‌شود. اما اگر با خوردن غذای معمولی برنج و غلات و مراقبت از معده هنوز هم ناراحتید و درد معده دارید، احتمالاً دچار زخم گوارشی شده‌اند. این زخم‌ها که درون لولهٔ گوارشند، به هر شکل و اندازه و در هر جا ممکن است پدیدار شوند. در واقع، دردی که با خوردن غذا کمی آرام بگیرد ممکن است علامت زخم معده یا دوازدهه باشد. برخلاف درد دل به‌‌هم خوردگی معده، درد زخم گوارش باز می‌گردد.

    گرچه هنوز علت دقیق زخم گوارشی نامعلوم است (تحقیقات اخیر باکتری‌هائی را که نام هلیکوباکترپیلوری دارند مسئول ایجاد این زخم‌ها می‌داند)، اما مشخص است که خوردن چیزهائی مثل آسپیرین و قهوه زخم را بدتر می‌کند. برخی داروها، مثل آسپیرین، توانائی معده را برای التیام خود مانع می‌شود.

    اما گاهی زخمی در کار نیست و درد معده دارید. در این حالت ممکن است دچار سوء هاضمه شده باشید، یعنی پوشش درونی معده هر غذائی را تحمل نمی‌کند که شایع‌ترین اینها غذاهای پر ادویه است. نشانگان قولون تحریک‌پذیر هم دستگاه گوارش را به تنگ می‌آورد. در اینجا روده در به جلو راندن غذا دچار اشکال شده است. علامت مشخصهٔ نشانگان قولون تحریک‌پذیر درد شکم همراه با اسهال یا یبوست و نفخ است. درد با اجابت مزاج تسکین می‌یابد، ولی باز هم بر می‌گردد.

    مسمومیت غذائی هم درد معده می‌آورد. ممکن است ساندویچ کهنه‌ای را نادانسته خورده باشید، ولی رودهٔ شما کهنگی آن را تشخیص می‌دهد. نفخ ناشی از بلع هوا در هنگام جویدن یا تولید گاز متان در هنگام هضم غلات هم ممکن است در لولهٔ گوارش گیر کرده و تا خارج شدن آن ایجاد درد کند.

    متأسفانه، تعداد بیماری‌های گوارشی که می‌توانند ایجاد درد ناگهانی شکم بکنند زیاد است. از جملهٔ اینها التهاب زخمی قولون، بیماری کرون، بیماری کیسهٔ صفرا، التهاب آپاندیس، التهاب دیورتیکولی، و التهاب لوزالمعده است.

    ـ درمان درد معده:

    برای تشخیص علت هر درد شدید و تند شکم نزد پزشک بروید. چون علت این دردها معمولاً نیاز به درمان هرچه سریع‌تر طبی دارند. اما برای رفع درد و ناراحتی جزئی شکم کارهائی می‌توانید بکنید. چای بخورید. اسید تانیک موجود در یک فنجان چای دم‌کرده ظاهراً به دفع برخی باکتری‌ها و مواد شیمیائی عامل درد معده کمک می‌کند، مخصوصاً اگر اسهال هم داشته باشید. ظرف یک ساعت پس از خوردن چای درد باید تسکین یابد. ضد اسید بخورید. تمام داروهای ضد اسید ماده‌ای دارند که زیادی اسید معده را خنثی می‌کنند. (به بخش سوزش دل، مراجعه کنید).

    ـ درمان درد زخم گوارشی:

    گرچه علت دقیق زخم گوارشی معلوم نیست، ولی راه‌های درمانی خوبی برای آن دارند. دارو بخورید. انواعی از داروها وجود دارند که با تأثیر بر گیرنده‌های H۲ توان معده را برای تولید یا ترشح اسید مهار می‌کنند. تحقیقات نشان داده است که در ۹۵ تا ۹۸ درصد موارد استفاده از این داروهای قوی زخم التیام یافته است. بیشتر پزشکان معتقدند که این دارو باید جزء اصلی درمان باشد. سایمتیدین بخورید. داروهائی مثل سایمتیدین و رانیتیدین تولید اسید معده را که باعث زخم می‌شود متوقف می‌کنند.

    آنتی‌بیوتیک بخورید.

    اگر درد مقاوم شکم و اسهال دارید، احتمالاً برای از بین بردن باکتری‌های جای گرفته در معده باید آنتی‌بیوتیک بخورید. شیر بخورید. خوردن یک لیوان شیر بدون چربی در حملهٔ درد زخم معده تسکین سریع آن را به‌دنبال دارد. شیر مانند یک ضداسید عمل می‌کندو با خنثی کردن اسید درد را هم از بین می‌برند. اما مواظب باشید: برخی از کسانی که برای تسکین درد معده شیر خورده‌اند، بعد از مدت کوتاهی دچار درد شدیدتر گشته‌اند.
    غذای محرک نخورید. پزشکان مدت‌ها قبل متوجه شده‌اند که غذاهای پرادویه ایجاد زخم گوارش نمی‌کند، ولی درد زخم را شدت می‌بخشد. بافت زخم بسیار حساس‌تر است و وقتی غذای تند یا اسیدی خورده شود، درد ایجاد می‌شود. پس، از خوردن غذاهای محرک زخم خودداری کنید. قهوه نخورید. دلیلی وجود ندارد که نشان دهد خوردن قهوه زخم معده می‌آورد، ولی کافئین قهوه زخم را تحریک می‌کند. به‌هر حال، هیچ‌وقت بیش از دو یا سه فنجان قهوه در روز نخورید.

    زیاد آسپیرین نخورید.

    تحقیقات نشان داده است که مصرف زیاد آسپیرین پوشش معده را آسیب رسانده و باعث خونریزی آن می‌شود. اگر برای رفع سرماخوردگی یا سردرد دو سه روز آسپیرین می‌خورید، اشکالی ندارد، ولی اگر بیش از سه ماه خورده‌اید، ممکن است دچار گرفتاری شوید. در این مورد، پزشک می‌تواند داروی دیگری جایگزین آن کند. سیگار نکشید. نیکوتین سیگار پوشش معده را آسیب رسانده و زخم آن را تشدید می‌کند.

    ـ درمان درد نشانگان قولون تحریک‌پذیر:

    متأسفانه هنوز علت نشانگان قولون تحریک‌پذیر کاملاً معلوم نیست، ولی خوشبختانه با تشخیص آن می‌توان تمام ناراحتی‌ها را از بین برد. وحشت نکنید. چون اغلب تشخیص علت نشانگان قولون تحریک‌پذیر سخت است، در برابر معاینه و آزمایش صبور باشید. وقتی تمام آزمایش‌ها منفی باشند و کسی نتواند علت را به شما بگوید، نگران شدن چیزی عادی است. فیبر بخورید. سبزیجات و غلات سبوس نگرفته نه تنها حاوی مواد مغذی هستند، بلکه از یبوست هم جلوگیری کرده و قولون تحریک‌پذیر را آرام می‌کنند.

    چربی نخورید.

    غذاهایچرب تحریک‌پذیری قولون را بیشتر می‌کنند. غذاهای محرک نخورید. غذاهای پر ادویه هم در تحریک‌پذیری قولون شرکت دارند. غذاها را امتحان کنید. گرچه همهٔ پزشکان معتقد نیستند، ولی برخی می‌گویند که نشانگان قولون تحریک‌پذیر ممکن است ناشی از حساسیت به برخی غذاها باشد. شما می‌توانید با حذف یک‌به‌یک موادی که می‌خورید درستی یا نادرستی آن را نیز امتحان کنید. شیر، تخم مرغ، گندم، ذرت، سویا، بادام زمینی، مرکبات، نوشابه‌های گازدار، و شکلات از شایع‌ترین مواد ایجاد کننده، واکنش‌های حساسیتی روده هستند. هر بار گروهی از مواد را برنامهٔ غذائی خود حذف کرده و ببینید آیا درد تسکین می‌یابد یا نه. اگر علائم ناراحتی از بین برود، معلوم می‌شود که به آن ماده حساسیت دارید.

    دارو بخورید.

    اگر از ناراحتی‌های نشانگان قولون تحریک‌پذیر در رنج هستید، پزشک ممکن است برایتان داروهای ضدگرفتگی روده تجویز کند که ماهیچه‌های روده را شل می‌کنند. این داروها را فقط در دوره‌های شدید با درد باید مصرف کرد.
    آگاهی داشتن در مورد بهترین درمان برای سوزش معده ( سوزش سردل) از اهمیت بسیاری برخوردار است. به جای آنکه علائم آن را پنهان کنید ، آن را درمان کنید. زیرا بسیاری از داروهای رایج وجود دارند که به خوبی اثر می کنند.

    بهترین درمان برای سوزش معده

    علائم آن حس سوزش در قسمت پایین سینه است که درد ناخوشایندی است و بر اثر بازگشت اسید معده به سمت بالا و وارد شدن به مری این حس سوزش بوجود می آید که منجر به دردهای شدید می شود.

    چه گزینه هایی برای یافتن بهترین درمان سوزش دل دارید؟

    بهترین درمان به شما کمک می کند که این مشکل را از بین ببرید. متاسفانه به دلیل محدود بودن اطلاعات این مقاله من فقط چند علاج کلی برای ترشی معده را ذکر می کنم.

    بهترین درمان سوزش معده

    صنعت دارو از فروش داروها برای این بیماری میلیون ها دلار بدست می آورد که البته این دارو ها فقط عوارض این بیماری را درمان می کنند نه علت اصلی سوزش دل را ، بنابراین با پیشگیری ساده از بروز این عوامل می توانید از وقوع این بیماری جلوگیری کنید.وقتی علت اصلی را پیدا کنید ،بهترین درمان را به راحتی پیدا خواهید کرد و اطمینان حاصل می کنید که بیماری شما باز نخواهد گشت. بهترین درمان نه تنها مبارزه کردن با علائم بیماری است بلکه مبارزه با علت اصلی آن است. بدون معالجه علت ریشه ای بیماری ، تقریبا خلاص شدن از این بیماری غیرممکن است.

    در مرحله نخست برای پیدا کردن بهترین درمان باید چیزی که عامل بروز این مشکل است را شناسایی کنید . برخی کارهایی که هر روز انجام می دهیم می تواند عامل سوزش دل باشد .فقط یکبار وقتی علت اصلی این مشکل را فهمیدید به سادگی بهترین درمان را خواهید یافت و مطمئن می شوید که این بیماری برنمی گردد.

    عوامل اصلی که منجر به سوزش دل می شوند چیست؟

    1- کافئین: اگردرحال فکرکردن هستید “خوب من قهوه نمی نوشم بنابراین ،نمی تواند عامل سوزش دل باشد” میتوانید مرتکب اشتباه بزرگ شوید،اتفاقا هنوز در حال مصرف مقدار زیادی کافئین در رژیم غذایی خود هستید! مثل نوشیدن ملایم کولا ، خوردن شکلات ها و حتی چای عادی. کافئین باعث می شود ماهیچه های حلقوی مری شل شوند. بنابراین مواد شیمیایی اسیدی از معده بالا وبه سمت گلو می رود . دراین مورد بهترین درمان برای سوزش دل کاهش مصرف کافتین تا جائیکه امکان دارد است.

    2- غذاهای چرب وروغنی: غذاهای چرب 3 الی 5 برابربیشتراز غذاهای سالم زمان برای هضم شدن نیاز دارد . مشکلی که غذاهای دیرهضم ایجاد میکند این است که غذاها درداخل معده شروع به مخلوط شدن میکنند وبا عث افزایش فشار به ماهیچه های حلقوی مری میشوند که دربازگشت باعث میشود مواد شیمیایی آنزیمی غذا به گلوی شما برگردد ومری شمارا بسوزاند . بهترین درمان برای سوزش دل دراین مورد حذف غذاهای ناسالم از رژیم غذایی خود تا حد ممکن است . اگر رژیم غذایی علت سوزش دل شماست ، رژیم غذایی خاصی وجود دارد که به طور قطعی این سوزش را کاهش میدهد . تغییرات دررژیم غذایی بهترین درمان برای بیمار است،

    3- سیر: سیروگوجه فرنگی محصولات اساسی اند که موجب بازگشت اسید میشوند. این نوع غذاها همچنین ماهیچه های حلقوی مری را شل میکنند.

    4- سیگار کشیدن: مواد شیمیایی خطرناکی که از دود سیگار بوجود می آید موجب ضعیف شدن ماهیچه حلقوی پایین مری میشود. این مسئله خود باعث بروز عوارض سوزش دل خواهد شد. اگرنمیتوانید سیگاررا ترک کنید نگران نباشید .نکات دیگری در کتاب پیان سوزش معده وجود دارد که سایر درمانها راتوضیح خواهد داد.

    5- مصرف زیاد الکل باعث شل شدن ماهیچه های حلقوی مری میشود بنابراین با دریافت بهترین درمان هنوز میتوانید مقدار متوسطی الکل بدون حس سوزش درمعده خود مصرف کنید.

    رهایی از سوزش معده

    آخرین نکته مهم این است که فقط چندین حرکات فیزیکی هستند که عامل بروز عوارض سوزش معده می شوند وعوامل دیگری مثل خستگی روحی یا حتی استرس میتواند بربروز این مشکل مؤثرباشد. بهترین درمان آن است که ریشه درد را درمان کند حال عامل جسمی ، روحی حتی آمیزه ای از هردوی آنها میتواند باشد که دربیشتر موارد هردو عامل ایجاد این مشکل رامیکند. تازمانیکه این مشکل از بین نرفته درمان را کنارنگذارید. پیدا کردن عامل بیماری به منظور بررسی مجدد بهترین درمان درشرایط خاص شما انجام میشود.

    در برخی از بدترین موارد سوزش معده ، این درد همراه با استفراغ است که شدید میباشد . اگر دراستفراغ خود خون مشاهده کردید هرچه زودتر باید باپزشک تماس بگیرید . یکی دیگر از خطراتی که بسیار معمولی به نظر میرسد استفاده از برخی داروها است .

    خوردن داروهایی مثل آنتی هیستامین ، ایبوبروفن ، ناپروکسن ، آسپرین و برخی از داروهای ضد التهاب همگی میتوانند ایجاد سوزش معده کنند.

    گاهی درموارد خیلی شدیدتر درقسمت شکم در امتداد قفسه سینه حس درد شدیدی می کنید که انگار قفسه سینه را فشار میدهند. این علائم می تواند علائم حمله قلبی باشد. پس توصیه می شود هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

    – برای خلاص شدن ازاین مشکل بهترین روش درمان را انتخاب کنید.

    – سعی کنید وعده های غذای شما مختصرباشد . از خوردن غذاهای سرپایی درآخر شب صرف نظر کنید .

    – بعد از خوردرن غذا درحدود 2 الی 3 دقیقه دراز نکشید.

    – ازخوردن غذاهای تند و ادویه دار خودداری نمایید.

    – سیگاررا ترک کنید.

    – سالاد زیاد بخورید.

    – خوردن غذاهایی مثل شکلات ، غذاهای چرب ، سرخ کردنی ، قهوه ، نوشیدنی های کافئین دار ، الکل دار و گازدار را کاهش دهید.

    – کمربند شل ببندید یا شلوارهایی بپوشید که کمر محکمی داشته باشد.(نیاز به بستن کمر بند نداشته باشید)

    – اگر بخاطر بیماری دیگری دارو مصرف می کنید بدانید که این داروها می توانند باعث سوزش معده شوند.

    دارو زیاد مصرف نکنید اما اطمینان داشته باشید که قبل از خوردن دارو برای سوزش معده ، درمان خانگی را استفاده کرده اید . بی توجهی نشان دادن به این مشکل کارعاقلانه ای نیست زیرا بیماری شما بدترمی شود.

    درمان علت اصلی عاقلانه ترین درمان است که توصیه می شود. درنهایت ، هرکسی می داند پیداکردن بهترین روش ، معالجه طبیعی است زیرا عوارض جانبی کمتری میتواند داشته باشد. اگر رژیم خودرا شروع کردید وباور دارید که بهترین روش درمان برای سوزش معده را پیدا کرده اید برای شما مناسب ترین کار است . اگرعلائم به نظرنمی آید که فروکش کرده باشند، بنابراین تماس گرفتن با پزشک برای یافتن بهترین نحوه درمان کار عاقلانه ای است.

  • نریمان اکتبر 2016 در 14:04

    سایت خبری تورنتو نیوز در مقاله ی پزشکی جدیدی، چندین راه کار خانگی ساده را برای درمان معده دردهایی که عامل خطرناک و پزشکی مهمی ندارند، ‌ارائه کرده است.

    به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، در این مقاله توصیه شده است؛ روزی دو بار از ترکیب چای، لیمو و عسل استفاده کنید.

    * می‌ توانید یک قاشق چایخوری آب لیمو و عرق نعنا را مخلوط کرده و چند قطره عرق زنجبیل و نمک سیاه به آن بیفزایید، نوشیدن این ترکیب درد معده را تسکین خواهد داد.

    * هم چنین می‌ توانید عصاره ‌ای از چند تکه ی گیاه زنجبیل بگیرید و این عصاره را روی شکم خود ماساژ دهید، این کار درد معده ‌تان را بهبود خواهد داد.

    * آب بنوشید چون آب مواد سمی درون بدن شما را می ‌شوید و حرکات روده‌ ها را بهبود می ‌بخشد.

    * به خاطر داشته باشید که مصرف غذاهای فرآوری شده مثل شکلات و فرآورده‌ های لبنی در هنگام معده درد، مشکل شما را تشدید می ‌کند. به جای این ها از مواد خوراکی سالم‌ تر مثل سبزیجات و میو ه‌ها استفاده کنید.

    * اگر مرتب دچار معده درد می ‌شوید سعی کنید روزانه پیاده روی کنید چون با این کار سیستم گوارش شما سالم ‌تر می‌ ماند.

  • مونا اکتبر 2016 در 14:05

    سلام دکتر خوب میخوام بگم همتون برید واقعا کارش عالی اریاشهر دکتر درمانگاه سینا دکتر علی اکبر بصری عالی گوارش وداخلی

  • ناشناس اکتبر 2016 در 14:05

    من بسیار درد دارم ود ستان عزیز از معده امشب چی کنم کی دردم کوم شوه

  • ناشناس اکتبر 2016 در 14:05

    با سلام خدمت همه دوستان.تمام کسانی که هر نوع ناراحتی معده و روده دارن اگه بتونن نان میوه بلوط یا همان کلگ رو که در مناطق لرنشین کشورمان به وفور یافت میشه رو گیر بیارن و هنگام معده درد بخورن خیلی تاثیر داره و در واقع بهترین داروی معده درده.هویج خام هم خیلی خوبه امتحان کنید.اگه تهوع دارید هم چای زنجبیل و دارچین بهترین داروست.به امید شفای همتون

  • ناشناس اکتبر 2016 در 14:05

    سلام شوهرم خیلی معده درد داره وشباخواب نداره چن روزه ک معدش کارنمیکنه خیلی نگرانشم لطفاکمکم کنیدتوروخدا….

  • مونا اکتبر 2016 در 14:05

    منم اتفاقا مثل شوهره شما هستم واسه اینه که تو دوران جوونی و نوجوانی بیشتر روزای هفته مشروب میخوردم هرچی هم دکتر میرم فایده نداره شما اگه راه حلی پیدا کردین به منم بگین

  • مهدیه اکتبر 2016 در 14:05

    ها با عرض سلام خدمت شما من دو سال دارم شیمی درمانی میشم الان دوهفته است بسیار معده درد دارم چیکار کنم

  • ناشناس اکتبر 2016 در 14:05

    آقای بهرامی بسیار بسیار ممنونم دمت خیلی گرم

  • ناشناس اکتبر 2016 در 14:05

    با سلام بنده دانشجوی ترم آخر پزشگی هستم مجتبی بهرامی از کرمانشاه من تنها راه حلی مناسبی که می تونم پیشنهاد بدم اینه هنگام درد معده پا های خود را بصورت درازکش به دیوار بزنید حدو ده دقیقه نتیجشو میبنید انشاله

  • ناشناس اکتبر 2016 در 14:05

    من تقریبا یکسال معدم درد میکنه البته قفسه سینم به شدت آتیش میگیره چکار کنم

  • ناشناس اکتبر 2016 در 14:06

    سلام دوستان خسته نباشیدخیلی عالی وکاربردی بود

  • ناشناس اکتبر 2016 در 14:06

    سلام چند روزی است معدم درد وسوزش دارد نزدیک به ۸سال است مواد مصرف میکنم برای درد معدم چکار کنم تشکر

  • ناشناس اکتبر 2016 در 14:06

    سلام .نیم ساعت قبل وبعد غذا اب وچای .سیگار نکشید.به جاش چند عدد نعنا هر روز بعد از غذا میل کنید .خیلی نتیجه میده

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.