ارگ راین

ارگ راین

ارگ راین +تاریخچه و عکس ارگ راین در کجاست،ارگ راین در کرمان،عکس ارگ راین،جشنواره ارگ راین،محل ارگ راین

کاخ ساسان

کاخ ساسان

کاخ ساسان +تاریخچه و عکس کاخ ساسان سروستان،کاخ ساسان شیراز،کاخ ساسانی سروستان،کاخ ساسانیان در تیسفون

کلیسای استفانوس مقدس

کلیسای استفانوس مقدس

کلیسای استفانوس مقدس+عکس و تاریخچه کلیسای استفانوس،کلیسای سنت استپانوس،کلیسای سنت استپانوس تبریز،كليساي سنت استپانوس جلفا

تاریخچه شمس العماره + عکی

شمس العماره،تاریخچه شمس العماره,شمس العماره کجاست,شمس العماره در تهران,

رستوران شمس العماره تهران,عمارت شمس العماره تهران,سایت پلان شمس العماره تهران

برخی مناطق تفریحی تهران

پل طبیعت تهرانعمارت مسعودیه تهرانباغ موزه قصر تهرانباغ پرندگان تهرانباغ نگارستانشمس العماره

شمس العماره یکی از بناهای تاریخی بلند در ایران است.در واقع شمس العماره یکی از بناهای مرتفع و مشخص و جالب تهران قدیم می باشد.بهتر است بدانید که ناصرالدین شاه قبل از سفر اروپا بر اثر دیدن تصاویر بناها و آسمان خراشهای کشورهای غربی تمایل پیدا می کند.

شمس العماره،تاریخچه شمس العماره

شمس العماره یکی از اولین ساختمانهای بلند و مرتفع در تهران قدیم به شمار میرود. ناصر الدین شاه قاجار به دوستعلی خان نظام الدوله ( معیرالممالک) دستور ساخت آن را داد. وی محلی را در قسمت شرق ارگ انتخاب کرده و ساخت این بنا را در ۱۸۶۷ میلادی به پایان رساند. این ساختمان بسیار عالی طراحی شده بود و تزیینات داخلی متنوعش مانند گچ کاریها , آینه کاریها , کاشی کاریها و دیوارکاریها آنرا مبدل به یکی از عالیترین بناهای تاریخی تهران کرده اند و این بنا بسیار دلرباست. معیر الممالک نه تنها این بنا را با سرمایه خودش ساخت بلکه برای آن فرشها و اثاثیه نیزخرید و یک ساختمان کامل و مبله را به ناصرالدین شاه قاجار هدیه کرد. این کاخ در قسمت شرقی کاخ گلستان واقع گردیده است و به دوره ناصرالدین شاه تعلق دارد. نظر ساخت عمارت شمس العماره در یکی از سفرهای خارج شاه , به وی الهام شد چراکه او در خارج ساختمانهای چند طبقه مرتفعی را دیده بود. این بنا را دوستعلی خان معیرالممالک در سال ۱۸۶۷- ۱۸۶۵ ساخت. ساختار این بنا بسیار محکم است و تناسب وتقارن آن به زیبایی شکل گرقته است . این بنا ازآجر ساخته شده است و دارای دیوارهای قطوری می باشد. در بعضی جاها قطر دیوارهای زیرزمین متجاوز از ۶۰۰ سانتیمتر می باشد و قطر دیوارهای طبقه همکف در حدود ۵۱۰ , ۱۵۰و ۱۲۰ سانتیمتر است. شمس العماره بلندترین ساختمان سلطنتی با سه طبقه و دو برج در بالای آن بوده است. این ساختمان به عنوان کاخ پذیرایی برای مهمانان رسمی استفاده می گردیده وهمچنین یک حرمسرای خصوصی نیز برای ناصرالدین شاه داشته است.

شمس العماره،تاریخچه شمس العماره

در واقع بنای مرتفعی نظیر بناهای فرنگستان در پایتخت ممالک محروسه خود ایجاد نماید تا از بالای آن خود و زنانش بتوانند منظره شهر تهران و دورنمای اطراف را تماشا کنند .جالب است بدانید که شاه در حدود سال 1282 ه.ق این قصد خود را با دوستعلی خان نظام الدوله معیرالممالک در میان می نهد و او را برای ساختن چنین بنائی در سمت شرقی ارگ سلطنتی مامور می نمایند.

شمس العماره،تاریخچه شمس العماره

در واقع معیرالممالک بزودی بوسیله استادان و معماران ماهر آن زمان مانند علی محمد کاشی طرح عمارت را ریخته و پی کنی آنرا آغازمی کند.ساختمان آن پس از دو سال یعنی در سال 1284 ه.ق بپایان می رسد

شمس العماره،تاریخچه شمس العماره

و آنرا شمس العماره نامیده تاریخ بنایش را بحساب جمل “کاخ شاهنشاه” می یابند.واقعیت این است که شمس العماره هم از نظر نقشه و شکل ظاهری و هم از نظر آرایش داخلی یکی از بناهای تاریخی و زیبا و جالب تهران است و آینه کاریها و نقاشیها و گچ بریهای ازاره ها و دیوارها و سقف های آن از حیث نمایش شیوه های مختلف و متنوع در واقع  تزئینات داخلی بناها در ایران بی نظیر می باشد.

شمس العماره،تاریخچه شمس العماره

قابل ذکر است این بنای در پنج طبقه و با سرمایه معیرالممالک ساخته شدو مخارج آن از هر جهت با اثاثه و فرش و غیره به چهل هزار تومان بالغ گردیده است.این مکان زیبا یکی از مناطق تاریخی تهران است.

تصویری قدیمی از کاخ شمس العماره تهران

تصویری قدیمی از کاخ شمس العماره تهران

شمس العماره

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 13 خرداد 1395

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.