علائم و نشانه های نارسایی کبد و کلیه در نوزادان چیست

علائم و نشانه های نارسایی کبد و کلیه در نوزادان چیست

نارسایی کبد نارسایی کبد ,نارسایی کبد و دیابت,نارسایی کبد پوست,نارسایی کبدی,نارسایی کبدی چیست,نارسایی کبد چیست,نارسایی کبد,نارسایی کبد در نوزادان,نارسایی کبد در کودکان,نارسایی کبد علایم,نارسایی کبدی رضا داوود نژاد,نارسایی کبدی,علایم نارسایی کبدی,علائم نارسایی …

همه چیز درباره آشنایی با علت درد جلوی سر و پیشانی

همه چیز درباره آشنایی با علت درد جلوی سر و پیشانی

درد جلوی سر درد جلوی سر ,درد جلوی سر نشانه چیست,درد جلوی سر و چشم,درد جلوی سر و پیشانی,سردرد جلوی پیشانی,درد جلوی سر ناشی از چیست,سردرد جلوی سر از چیست,درد جلوی سر …

روغن هل کاهش دهنده اضطراب

روغن هل کاهش دهنده اضطراب

روغن هل کاهش دهنده اضطراب خواص روغن هل,فواید روغن هل,روغن هل درمانی,خاصیت روغن هل,خواص روغن هل درمانی,خواص روغن هل برای پوست,خواص روغن هل برای مو,خواص روغن هل برای جوانی,خواص روغن هل برای …

درمان و پیشگیری از آفت دهان با مواد غذایی و گیاهان

آفت دهان (به انگلیسی: Aphthous stomatitis) یک بیماری شایع در دهان است که ضایعات دردناک نِکروتیک در مخاط دهان، زبان و لثه به بار می‌آورَد. علت آن ناشناخته است ولی ممکن است خودایمنی باشد.

شیوع آفْت در جوامع مختلف از ۵٪ تا ۶۶٪ گزارش شده و متوسط شیوع آن ۲۰٪ است. در زن‌ها برتری نسبی دارد.[۱] آفت دهان ، یک عفونت ویروسی نیست و قابلیت سرایت هم ندارد، اما عامل ژنتیک در بروز آن بسیار مؤثر است.[۲] دورهٔ آن حدود یک ماه است و اغلب پس از آن بدون درمان هم بهبود می‌یابد. درمان آن اغلب علامتی است و برای رفع آن بیشتر از دهان‌شویه یا قطره استفاده می‌شود.

درمان و پیشگیری از آفت دهان با مواد غذایی و گیاهان

آفت دهان ، درمان آفت دهان , آفت دهان چیست , آفت دهان کودکان , علت آفت دهان

 
آفت دهان در قسمت زیرین زبان

اِتیولوژیِ آفْتِ عودکنندهٔ دهانی دقیقاً مشخص نیست، اما مواردی به‌عنوان علل زمینه‌ساز برای آن معرفی شده‌اند؛ مانند زمینهٔ ارثی، استرس، اختلالات آسیب‌شناختی (ایمونولوژیک)، عوامل هورمونی، کمبودهای تغذیه‌ای و نقایص خونی، سیگار و حساسیت‌های غذایی.

درمان و پیشگیری از آفت دهان با مواد غذایی و گیاهان

آفْت در سه شکل عمده وجود دارد که شایع‌ترین آنها آفْت‌های کوچک (مینور) با شیوع ۸۰٪ و آفْت‌های بزرگ (ماژور) با شیوع حدود ۱۰٪، و ۱۰٪ بقیه نیز به‌صورت تبخال‌شکل دیده می‌شود.[۳] علائم آفْت محدود به دهان هستند و بیمار علائم عمومی (مانند تب) ندارد. علامت اصلی درد یا سوزش در محل آفْت است. ممکن است درد با بعضی غذاها و آشامیدنی‌ها (مانند اسیدها) تشدید شود. با بهبود زخم، درد نیز کاهش می‌یابد.

عوامل به‌وجودآورنده

  • استرس‌های عاطفی یا جسمانی، اضطراب یا ناراحتی و عصبی‌بودن پیش از عادت ماهانه
  • آسیب به مخاط دهان بر اثر فشار موضعی دندان‌های مصنوعی، غذاهای داغ، مسواک‌زدن خشن و با شدت یا کار دندانپزشکی
  • آزردگی و تحریک ناشی از خوراکی‌هایی مثل شکلات، غذاهای ترش و اسیدی (سرکه) و غذاهای دودی، آجیل‌ها یا چیپس‌های نمک‌زده‌شده، گردو، فندق، پسته، پنیر و بادنجان
  • کمبود آهن و اسید فولیک و ویتامین ب۲[۴]

درمان و پیشگیری از آفت دهان با مواد غذایی و گیاهان

آفت دهان خودبه‌خود خوب می‌شود و معمولاً نیازی به درمان ندارد. برای آفْت اگر درمانی صورت بگیرد معمولاً به‌منظور کاستن از درد و التهاب و استرس و جلوگیری از اضافه‌شدن عفونت ثانویه به آن است.

آفت دهان ، درمان آفت دهان , آفت دهان چیست , آفت دهان کودکان , علت آفت دهان

رایج‌ترین درمان‌هایی که در آفت دهان توصیه می‌شود شامل موارد زیر هستند:

  1. رعایت بهداشت دهان
  2. استفاده از داروی آفتوژل(پایین آورنده درد و التهاب زخم های دهان)
  3. استفاده از آنتی‌بیوتیک موضعی مانند کپسول‌های ۲۵۰ میلی‌گرمیِ تتراسایکلین محلول در سرُم فیزیولوژی (به‌صورت دهان‌شویه)
  4. رفع کمبودهای ویتامینی و املاح سرُمی همچون ویتامین ب۱۲، آهن و اسید فولیک و پرهیز از غذاهای آلرژی‌زا[۵]
  5. استفاده از داروهای بی‌حس‌کنندهٔ موضعی همچون لیدوکائین و یا دیفن‌هیدرامین
  6. استفاده از مواد محافظ موضعی حاوی استروئیدهای موضعی همچون تریامسینولون یا کلوبتازول یا فلاکینولون
  7. استفاده از آنتی‌بیوتیک موضعی مانند کلرهگزیدین، بنزیدآمین یا پرسیکا

درمان و پیشگیری از آفت دهان با مواد غذایی و گیاهان

در سال ۲۰۱۴ در مجلهٔ پژوهشی پزشکی یکپارچه مربوط به مرکز جهانی طب مکمل به چاپ رسید، مشخص شد گیاه گلنار فارسی نیز دارای تأثیر مثبت در درمان آفت دهان می‌باشد. گوانجی در این تحقیق، اثر عصارهٔ الکلی و آبیِ گیاه گلنار فارسی را برروی آفْت‌های مینور مورد بررسی قرار داد که نتایج مطلوبی دریافت کرد.[۶] استفاده از جوش شیرین مستقیم روی محل آفت

کمبود عنصر روی در افراد مبتلا به آفْت عودکننده گزارش شده‌است.[۷] استفادهٔ منظم از نخ دندان و مسواک، مصرف ویتامین ب، حفظ بهداشت دهان و استفاده از دهان‌شویه‌های مناسب و آب‌نمک از بروز این بیماری جلوگیری می‌کند.[۸]
توصیه می‌شود افرادی که مرتباً و به تعداد زیاد آفْت می‌زنند و یا آفْت آنها بزرگ بوده و التیام آنها زمان زیادی طول می‌کشد، جهت شناسایی عامل و بیماری‌های زمینه‌ایِ مستعدکننده تحت معاینات و آزمایش‌های کامل‌تری قرار گیرند.

آفت دهان

آخرین بروز رسانی در : شنبه 5 خرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.