خواص و مضرات کدو حلوایی در بارداری و لاغری چیست
اثرات مثبت روغن کندر روی پوست و مو
اثرات مثبت روغن کندر روی پوست و مو خواص روغن کندر,فواید روغن کندر,روغن کندر درمانی,خاصیت روغن کندر,خواص روغن کندر درمانی,خواص روغن کندر برای پوست,خواص روغن کندر برای مو,خواص روغن کندر برای جوانی,خواص …
خواص و طرز تهیه پنیر در بارداری همراه با بادام و گردو و خرما
پنیر خواص پنیر ، طرز تهیه پنیر ، پنیر و باردام ، پنیر و گردو ، پنیر و اسید معده ، پنیر و خرما ، پنیر و انگور ، پنیر و هندوانه …
آشنایی با قیمت و خواص و طرز تهیه ماهی شوریده جنوب
ماهی شوریده ماهی شوریده ,ماهی شوریده به زبان انگلیسی,ماهی شوریده جنوب,ماهی شوریده طرز تهیه,ماهی شوریده در بارداری,ماهی شوریده شکم پر,ماهی شوریده هندیجان,ماهی شوریده در فر,ماهی شوریده سوخاری,ماهی شوریده جیوه دارد,ماهی شوریده به …
کدو حلوایی
کدو حلوایی ,کدو حلوایی در فر,کدو حلوایی به انگلیسی,کدو حلوایی و دیابت,کدو حلوایی در بارداری,کدو حلوایی بخارپز,کدو حلوایی برای نوزاد,کدو حلوایی خواص
توضیحاتی در مورد کدو حلوایی
کدو تنبل میوهای است تقریباً شبیه به کدو که رنگ نارنجی دارد و به مصارف گوناگون میرسد. اندازهٔ این میوه میتواند بسیار بزرگ شود. بزرگترین کدو تنبل دنیا وزنی بیش از ۸۰۰ کیلوگرم داشتهاست. کدو تنبل و کدو حلوایی دو گونه کدو هستند. کدو حلوایی شیرین و به رنگ زرد یا نارنجی است و عموماً یکطرف آن بزرگتر و پهنتر از طرف دیگر است و برای خوردن کاشته میشود. کدو تنبل بسیار درشت بیضوی شکل یا کروی و بیشتر اوقات دنبلی شکل است و وزن آن به ۴۰ کیلوگرم هم میرسد که نوع بیضوی آن به خاطر استفاده از تخم آن کاشته میشود.
در این مطلب از سایت جسارت در مورد کدو حلوایی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
کدو حلوایی یا تنبل
کدو تنبل شیرین مزه است و پوست آن ضخیم و گوشتی است و از آن میتوان برای تهیهٔ سوپ یا کیک استفاده کرد. دانههای درون کدو تنبل هم خوراکی هستند. تخمهٔ کدو که از همین دانهها تهیه میشود، به صورت تنقلات به مصرف میرسد. همچنین، برگهای گیاه کدو تنبل و حتی گلِ آن هم مصرف خوراکی دارد. در آمریکای شمالی، کدو تنبل علاوه بر مصرف خوراکی، کاربردِ تفریحی و فرهنگی هم دارد. در جشن هالووین، بسیاری از مردم کدو تنبل را به شکلهای مختلف کندوکاری میکنند، بیشتر کدوهای کندوکاری شده به شکلهای ترسناک درآورده میشوند. کدو تنبل غنی از ویتامین A, C و E میباشد. منبع خوبی از ترکیبات فلاوونوئید پلیفنولیک مثل بتاکاروتن و آلفا کاروتن، کرپتوگزانتین، لوتئین، زئاگزانتین است. (کاروتن در بدن تبدیل به ویتامین A میشود). سرشار از ویتامینهای B کمپلکس، مثل فولیتها، نیاسین، ویتامینهای B6، تیامین و اسیدپانتوتنیک است. حاوی املاح معدنی مثل مس، کلسیم، پتاسیم و فسفر میباشد. دانههای کدو تنبل، بهترین منبع تأمین فیبر و اسیدهای چرب اشباعنشده و مفید برای قلب هستند. تخمهای کدو تنبل، تأثیر زیادی در کاهش التهاب مفاصل دارند. در واقع اثر آن را با داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی و ایندومتاسین مقایسه میکنند؛ البته با یک تفاوت مهم که این تخمها در مقایسه با ایندومتاسین هیچ نوع عوارض و مضراتی ندارند؛ یعنی باعث افزایش چربیهای بد خون نمیشوند. تخمهای کدو تنبل برای درمان پُریاختگی پروستات خوشخیم در مرحله ۱ و ۲ مورد استفاده قرار میگیرند. در مرحله ۱ تکرر ادرار ایجاد میشود تا جایی که فرد در طول شب، چندین بار از خواب بیدار شده و به دستشویی میرود. در مرحله ۲، عملکرد مثانه بسیار ضعیف میشود و ادرار به طور کامل دفع نمیشود. تخمهای کدو تنبل برای بهبودی بیماری مثانه تحریکپذیر بسیار مناسب است. همچنین از ایجاد سنگ مثانه در کودکان جلوگیری میکند. در بلغارستان، ترکیه و اکراین، مردها از گذشتهها عادت به مصرف تخم کدو تنبل دارند تا از بزرگ شدن پروستات جلوگیری کنند. تخمهای کدوتنبل حاوی نوعی ماده شیمیایی به نام «کیوکربیتاسین» میباشند که از تبدیلشدن تستوسترون به دیهیدروتستوسترون جلوگیری میکند. بدون دیهیدروتستوسترون، تولید سلولهای پروستات دشوارتر و در نتیجه از بزرگتر شدن پروستات جلوگیری میشود. گروهی از دانشمندان از این تخمها برای کاهش اندازه پروستات استفاده میکنند.
معرفی کدو حلوایی
کدو حلوایی همانطور که از نامش پیداست به خانوادهی کدو تعلق دارد. رنگ آن معمولا زرد پررنگ یا نارنجی تیره است و پوست ضخیم و ناصافی دارد. این کدو اشکال متفاوتی دارد اما معمولا قسمت پایینی آن از سرش بزرگتر است. اندازهی این میوه ممکن است خیلی بزرگ باشد. بزرگترین کدو حلوایی دنیا ۸۰۰ کیلوگرم وزن داشته است. کدو حلوایی طعم شیرینی دارد و میتوانید خوراکیهای متنوعی با آن درست کنید.
گیاه کدو حلوایی
کدو حلوایی یک گیاه علفیست که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است ، گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است، قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی میوه، پوست، تخم میوه است و گل کدو حلوایی را پخته و در تهیه ترشی ، مربا و … مورد استفاده قرار می دهند
کدو حلوایی برای پوست
این گیاه خوراکی حاوی اکسید های قدرتمند آنتی هیدروکسی است که یک اسید طبیعی در میوه است و سلول های مرده پوست را برطرف کرده و پوست را درخشان می کند. همچنین حاوی ویتامین A است که به تولید سلول های پوستی جدید و نرم تر و جوان تر شدن این بافت کمک می کند. علاوه بر این کدو حلوایی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای بتاکاروتن که در میوه ها و سبزی های نارنجی رنگ مثل هویج و کدو به وفور یافت می شود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت می کند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتی تاثیر محافظتی کرم ضد آفتاب را افزایش می دهد.
کدو حلوایی و سرطان
کدوتنبل تقریباً به اندازهی هویج حاوی کاروتنوئید است. این ترکیبات آنتیاکسیدانی برای مقابله با سرطان، بیماریهای قلبی عروقی یا آفتابسوختگی موثرند. نتایج پژوهشهای اپیدمیولوژیک نشان میدهد رابطهای بین مصرف سبزیجات سرشار از کاروتنوئیدها و کاهش سرطان به ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون وجود دارد. علاوه بر این کریپتوگزانتین و آلفا کاروتن دو نوع دیگر از این کاروتنوئیدها هستند که قادرند از رشد و تکثیر سلولهای سرطانزا جلوگیری کنند.
سلامت چشم با کدو حلوایی
آنتی اکسیدانها، ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتنی که در کدوحلوایی یافت میشود میتواند از سلامت چشمها محافظت کند و از بروز اسیبهای دژنراتیو جلوگیری نماید. مصرف همه میوهها میتواند خطر تشکیل دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را کاهش دهد.
خواص کدو حلوایی برای لاغری و فشار خون
مطالعه ای که در آن بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر شرکت کرده بودند ، اثر آنتی اکسیدانها و بتا کاروتن را بر روی دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را بررسی کرده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که مصرف میوه نقش محافظتی در برابر چنین بیماریهایی دارد. کدو حلوایی و کاهش فشار خون: مصرف کدوتنبل برای سلامت قلب بسیار مفید است. فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در آن از سلامت قلب پشتیبانی میکند. مصرف پتاسیم کافی به اندازه کاهش سدیم برای درمان پرفشاری خون مفید است. مصرف پتاسیم کافی همچنین با کاهش خطر ابتلا به سکته مرتبط است و میتواند در برابر از دست رفتن حجم عضلات مقابله کند. همچنین مصرف پتاسیم میتواند از تشکیل سنگهای کلیوی جلوگیری نماید. معجزه کدوحلوایی در لاغری اگر به دنبال میوهای شیرین اما کمکالری میگردید، کدو حلوایی گزینه مناسبی برای شماست. این میوه زمستانی، در هر 100 گرم تنها 20 کالری دارد. البته معجزه کدو حلوایی در لاغر کردن شما تنها به کمکالری بودنش محدود نیست. این میوه سرشار از فیبر و مانیتول (نوعی قند ملین) است و به همین دلیل دارویی برای تحریک روده به شمار میآید.
ارزش غذایی کدو حلوایی
ارزش غذایی 100 گرم کدو حلوایی انرژی 20 کیلو کالری کربوهیدرات 6/5 گرم پروتئین 1 گرم چربی کل 0/1 گرم کلسترول 0 فیبر 0/5 گرم فولات 16 mcg نیاسین 0/6 میلی گرم پانتوتنیک اسید 0/298 میلی گرم پیریدوکسین 0/061 میلی گرم ریبوفلاوین 0/11 میلی گرم تیامین 0/05 میلی گرم ویتامین آ 7384 IU ویتامین سی 9 میلی گرم ویتامین ای 1/06 میلی گرم ویتامین کا 1.1 mcg سدیم 1 میلی گرم پتاسیم 340 میلی گرم کلسیم 21 میلی گرم مس 0/127 میلی گرم آهن 0/8 میلی گرم منیزیم 12 میلی گرم منگنز 0/125 میلی گرم فسفر 44 میلی گرم سلنیوم 0.3 mcg زینک 0/32 میلی گرم کاروتن آلفا 515 mcg کاروتن بتا 3100 mcg
کدو حلوایی در طب سنتی
کدو حلوایی طبیعتی سرد دارد. کدو حلوایی صفرا را تسکین می دهد. یرقان (زردی) را برطرف می کند. انواع کدو، ادرار آور و تب بر است. کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند. اگر کدو حلوایی را پخته به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت را براق و زیبا می نماید. خوردن کدو حلوایی با عدس رقت و نرمی قلب می آورد. کدو برای درمان قولنج مفید است. خوردن کدوحلوایی مغز را تقویت می کند. روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است. ابن سینا پزشک شهر اسلامی، کدو حلوایی را برای رفع سرد درد و رفع بی خوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز می کرد. مرهم کدو حلوایی برای درمان دمل مفید است. ضمادها و مرهم هایی که با برگ های تازه یا گوشت تازه درست می کنند سوختگی سوداهای متورم، کوفتگی و خراش های جزئی روی پوست را تشکیل می دهد.
خورش کدو حلوایی
مرغ:4تکه دلخواه آلو: 100گرم کدوحلوایی تکه شده پخته:200گرم رب گوجهفرنگی: 3 قاشق سوپخوری روغن: 4 قاشق سوپخوری پیاز: 2عدد متوس دارچین، نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم روش تهیه: یک عدد پیاز را به همراه تکههای مرغ و یک عدد هویج متوسط و 3 ساقه کرفس با 2 پیمانه آب در قابلمه روی حرارت بگذارید تا کاملا مرغ بپزد. سپس آن را از آب مرغ خارج کرده و آب مرغ را صاف کنید و کنار بگذارید. پیاز دیگررا نگینی کرده وبا روغن تفت دهید. سپس کمی زردچوبه به آن بیفزایید و یک دقیقه دیگر نیز به تفت دادن ادامه دهید. سپس رب را به همراه ادویهها اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن برود. سپس مرغ را افزوده و کمی تفت دهید. در نهایت آبمرغ را کنارگذاشته و آلو را بیفزایید و بگذارید تا خورش برای 30 دقیقه جا بیفتد. تکههای پخته کدو حلوایی را روی خورش گذاشته و بدون همزدن بگذارید تا 10 دقیقه با خورش جوش خورده و بهاصطلاح، طعم بگیرد. سپس آن را خاموش کنید. در هنگام سرو، تکههای کدو را کنار گذاشته و پس از کشیدن خورش در ظرف مورد نظر، تکههای کدو را درآن قرار داده و با نان یا برنج میل کنید.
پنکیک کدو حلوایی
مواد لازم: شیر: یک و یکدوم پیمانه آرد: 2پیمانه پوره کدو حلوایی: یک پیمانه شکرقهوهای: 3 قاشق سوپخوری تخممرغ: یک عدد بیکینگپودر: 2 قاشق چایخوری روغن: 2 قاشق سوپخوری بیکینگسودا: 2 قاشق سوپخوری دارچین: یک قاشق چایخوری زنجبیل: یکدوم قاشق چایخوری نمک: یکدوم قاشق چایخوری روش تهیه: ابتدا شیر و پوره کدو حلوایی پخته و کاملا له شده و تخممرغ را با هم مخلوط کنید. همچنین روغن را هم بیفزایید. مواد خشک را با هم مخلوط و سپس به مواد بالا بیفزایید. مواد کش دار وغلیظی به دست میآید. مواد را 10 دقیقه استراحت دهید. سپس یک تابه با قطر حدود 10 سانتیمتر را انتخاب کرده و روی حرارت بگذارید تا کاملا داغ شود. سپس بدون چرب کردن از مواد به اندازه یک ملاقه ریخته و صاف کنید. در را گذاشته و 3 دقیقه زمان دهید تا مواد پخته شود و بعد برگردانده و 30 ثانیه زمان دهید. نکته: این پنکیک را با کره و عسل میل کنید. طعمی بهیادماندنی دارد
شیرینی کدو حلوایی
مواد لازم خمیر: روغن زیتون: یک دوم پیمانه شکر: یکدوم پیمانه ماست: یک دوم پیمانه تخممرغ: 2عدد بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری آرد: دو و سهچهارم پیمانه عرق بهار نارنج: یکچهارم پیمانه مواد میانی: پنیر لبنه: 200گرم خامه فرم گرفته: 200گرم شکر: 2 قاشق سوپخوری زرده تخممرغ: یک عدد پوره کدو حلوایی: 200گرم عرق دارچین: یکچهارم قاشق چایخوری روش تهیه: ابتدا شکر و تخممرغ را باهم مخلوط کرده، حال ماست و روغن زیتون را ریخته و خوب مخلوط کرده تا یکدست شود بعد آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و اضافه کنید و در آخر عرق بهار نارنج را اضافه کنید. خمیر به دست آمده را خوب ورز داده تا یکدست شود. حال خمیر را برای 30 دقیقه استراحت داده و سپس روی سطح آرد پاشی شده باز کرده و با قالب گرد متوسط قالب زده و در سینی مافین چیده و در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد برای زمان 15 تا20 دقیقه قرار دهید. برای مواد میانی: مواد فیلینگ را با هم مخلوط کنید و پس از خنک شدن کامل شیرینیها از مواد به کمک ماسوره شکوفه بزرگ در شیرینی دهید و با یک گل خامه بزرگ تزیین کنید. نکته: خمیر این شیرینی را به قطر 5/0 سانتیمتر باز کنید زیرا در حین پخت شیرینی پفمیکند. از قالب مافین سایز متوسط استفاده کنید، اگر سایز ریز بهکار ببرید فضای داخل شیرینی خیلی کوچک خواهد شد.
سوپ کدو حلوایی
مواد لازم: کره: 2قاشق سوپخوری آب مرغ: یک پیمانه شکر قهوهای: یک قاشق سوپخوری پوره کدو 300گرم دارچین: یکچهارم قاشق چایخوری نمک: یک قاشق چایخوری نان تست: 4برش دارچین،زنجبیل،فلفل سیاه: به میزان لازم پیاز: 2عدد خامه: یک پیمانه روش تهیه: نان مخصوص این سوپ: مقداری از کره را با شکر قهوهای و دارچین مخلوط کرده و روی برشهای نان تست بمالید. سپس در فر 180 درجه برای 20 دقیقه قرار دهید تا برشته شوند. روش تهیه سوپ: پیاز را بهصورت نگینی خرد کرده و آن را با کره باقیمانده تفت داده تا پیازها نرم شوند. سپس آب مرغ و پوره کدو را بیفزایید و اجازه دهید مواد به همراه ادویهها برای 30 دقیقه با حرارت بسیار ملایم جوش بخورد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی ولرم رو به سرد شود. سپس خامه را بیفزایید.
کیک کدو حلوایی
طرز تهیه کیک کدو حلوایی مواد لازم: آرد: 2پیمانه شکر:یک و یکدوم پیمانه تخممرغ: 4 عدد بیکینگپودر: 2 قاشق چایخوری نمک: یکهشتم قاشق چایخوری دارچین: 2 قاشق چایخوری روغن مایع: 100گرم کدو حلوایی: 400گرم روش تهیه: – کدو حلوایی را پوست کنده و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید، سپس با مقداری آب بپزید و بعد از پخت له کنید. ( آب را تا حدی بریزید که بعد از پخت هیچ آبی درون قابلمه نمانده باشد و حین پخت همه به خورد کدوها برود) – فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتیگراد) روشن کنید تا گرم شود. – آرد، هل، دارچین، بیکینگپودر و نمک را با هم مخلوط کنید. – تخم مرغها را درون ظرف شکسته و با سرعت بالای همزن بهمدت 5 دقیقه خوب بزنید. – روغن و شکر را با هم مخلوط و به تخممرغ زده شده اضافه کرده و بعد کدو را به آن اضافه کنید. – وسط مواد آردی و خشک را باز کنید و مخلوط تخممرغ و کدو حلوایی را در آن بریزید و به آرامی هم بزنید تا همه مواد با یکدیگر مخلوط شود. – مایه را درون قالب بریزید. (اگر قالب شما تفلون نیست، قالب را از قبل کمی چرب کرده و آرد بپاشید) – قالب را بهمدت 40 دقیقه درون فری که از قبل گرم شده قرار دهید. – کیک را بدون اینکه از قالب خارج کنید، بهمدت 2 ساعت زمان دهید تا خوب خنک شود.
سالاد کدو حلوایی
موادلازم: کدو حلوایی پخته و تکه شده: 300گرم پودر پنیر پارمزان:3 قاشق سوپخوری پیاز قرمز: یک عدد متوسط پنیر فتا:100گرم تخم کدو: 2 قاشق سوپخوری کاهو یا اسفناج:200گرم روغن زیتون: به میزان لازم نان تست ریز شده: 50گرم آبلیمو:5 قاشق سوپخوری ادویه سالادی:یک قاشق چایخوری روش تهیه: کاهو یا اسفناج را خرد کرده و در لایه اول بریزید. روی آن را پنیر فتای صبحانه را بهصورت مربعی برش داده و بریزید. پیاز را بهصورت هلالی نازک برش داده و در یک تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا پیازها نرم شوند و سپس روی سالاد بریزید. بخشی از کدو حلوایی پخته و نگینی شده را بریزید و سپس کمی دیگر کاهو بریزید، در نهایت روی کار را با تکههای کدو و تخم کدو و پودر پنیر پارمزان پوشش دهید. آبلیمو و ادویه سالادی را با هم مخلوط و 15 دقیقه استراحت دهید و سپس روی سالاد بریزید. در نهایت روی کار را روغن زیتون بریزید. نکته: برای این سالاد سعی کنید کدوحلوایی را تنها برای 15دقیقه پخت دهید تا برشهای چاقویی آن تمیز در آید. در غیراین صورت ممکن است با پخت زیاد بافت کدو باز و بسته شده و شکل زیبایی نداشته باشد.
قلیه کدو حلوایی
مواد لازم: عدس پخته: 250گرم کدوحلوایی پخته و نرم شده: 500گرم آب گوشت: 5 قاشق سوپخوری پیاز: یک عدد متوسط پودر سیر، نمک، فلفل، دارچین: به میزان لازم روغن: 3 قاشق سوپخوری روش تهیه: پیاز را بهصورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا کاملا نرم شود. پس از 10 دقیقه زردچوبه را بیفزایید و 3 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا پیاز خوشرنگ شود. سپس عدس پخته شده و ادویهها و آب گوشت را افزوده و روی حرارت کم با در بسته 10 دقیقه زمان دهید تا عدسها طعم گرفته و کمی نرمتر شوند. در نهایت کدو حلوایی پخته را افزوده و حرارت را بسیار کم کنید و 5 دقیقه زمان دهید. حالا یک شام سریع، راحت، خوشمزه و مقوی دارید نکته: روی نان تست را کمی سیر تازه بمالید و روغن زیتون بزنید. کمی نعناع خشک روی آن پاشیده و در فر 180 درجه سانتیگراد برای 20دقیقه قرار دهید. نان را کاملا برشته و میل کنید.