آشنایی با خواص درمانی پونه

آشنایی با خواص درمانی پونه

آشنایی با خواص درمانی پونه خواص پونه,فواید پونه,پونه درمانی,خاصیت پونه,خواص پونه درمانی,خواص پونه برای پوست,خواص پونه برای مو,خواص پونه برای جوانی,خواص پونه برای بارداری,خواص خوردن پونه,فواید پونه خام,فواید پونه پخته

همه چیز درباره علف چای و خواص و مضرات این گیاه

همه چیز درباره علف چای و خواص و مضرات این گیاه

همه چیز درباره علف چای و خواص و مضرات این گیاه  درباره علف چای ،درباره گیاه علف چای،همه چیز درباره علف چای ، خواص علف چای ، نحوه مصرف علف چای ، …

احساس آرامش با دمنوش‌ ها

احساس آرامش با دمنوش‌ ها

احساس آرامش با دمنوش‌ ها خواص دمنوش‌ ها,فواید دمنوش‌ ها,دمنوش‌ ها درمانی,خاصیت دمنوش‌ ها,خواص دمنوش‌ ها درمانی,خواص دمنوش‌ ها برای پوست,خواص دمنوش‌ ها برای مو,خواص دمنوش‌ ها برای جوانی,خواص دمنوش‌ ها برای …

پسته

پسته ,پسته تازه,پسته شامی,پسته خانه مرکزی کابل,پسته کوهی,پسته به انگلیسی,پسته خام,پسته رفسنجان,پسته دریایی,پسته وحشی,پسته تازه در بارداری,پسته تازه خواص

پسته , خواص پسته تازه , پسته و فشار خون , پسته و چربی خون ، پسته در بارداری

توضیحاتی در مورد پسته

درخت پسته گونه‌ای گیاه است که در کشورهایی مانند ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد می‌کند. پسته واژه‌ای پارسی است و از طریق زبان لاتین از پارسی وارد زبان‌های اروپایی شده‌است. تولید پسته در ایران در سال ۲۰۰۵ معادل ۱۹۰٬۰۰۰ تن بوده که ایران را در مقام یکم در جهان قرار داد. بعد از ایران آمریکا با تولید ۱۴۰٬۰۰۰ و ترکیه با تولید ۶۰٬۰۰۰ تن در مقام دوم و سوم قرار داشته‌اند. در ایران تولید آن بیشتر در شهرستان فردوس، رباط جز ، شهرستان سیرجان، شهرستان رفسنجان، کاشان، شهرستان انار، شهرستان دامغان، قزوین،بوئین زهرا ، مروست، شهربابک، شهرستان زرند و شهرستان راور صورت می‌گیرد.خواص آن بی شمار است. ویتامین های B1، B6، A و E و همچنین پتاسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر و روی همه در مقادیر زیادی در پسته یافت می شود. مغز پسته خام، زرد رنگ است. سپس آرام آرام آنها به یک رنگ صورتی و قرمز تغییر شکل می دهد. این دانه ، یک دانه نرم ، خوشمزه و کمی روغنی است که در داخل یک پوسته بژ زیبا و سخت قرار گرفته است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد پسته صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

خواص و فواید پسته

این دانه سرشار از مس، منیزیم و انواع ویتامین‌های گروه ب است که دستگاه ایمنی بدن را تقویت کرده و از بیماری‌های بسیار پیشگیری می‌کند. ویتامین B6 برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. کمبود ویتامین B6 منجر به ناکارآمدی دستگاه ایمنی برای مقابله با عفونت می‌شود. همچنین مصرف آن به ساخته شدن مناسب گلبول‌های قرمز خونی کمک می‌کند.  این دانه یکی از بهترین منابع پتاسیم است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است. مصرف آن چون سرشار از ویتامین ای است برای پوست مفید است؛ زیرا ویتامین ای پوست را از آسیب پرتوی فرابنفش محافظت می‌کند. این دانه یکی از مغزهایی است که بیشترین مقدار فیبر غذایی را در خود دارد و می‌تواند علاوه بر بهبود گوارش به کاهش میزان کلسترول و قند خون کمک کند. همچنین این دانه به عنوان یک منبع آهن برای جلوگیری از کم‌خونی مفید است. خوردن پسته میل جنسی را تقویت و ذهن را تقویت می‌کند.

مضرات پسته

این دانه پسته گرم و خشک است. خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه‌های قرمز رنگ در پوست می‌شود. مصرف مقادیر زیادی از آن عوارضی چون چاقی، فشار خون، بیماری‌های روده، معده و … را به همراه دارد. همچنین مصرف روزانهٔ نوع نمک‌زده احتمال ابتلا به فشار خون را افزایش می‌دهد؛ زیرا نصف فنجان از این دانه نمک زده باعث افزایش دریافت سدیم به ۲۶۳ الی ۵۲۶ میلی‌گرم و منجر به افزایش فشارخون می‌شود.  مغز آن چربی زیادی دارد و کسانی که معده ضعیف دارند باید آن‌را با زردآلو بخورند

پسته , خواص پسته تازه , پسته و فشار خون , پسته و چربی خون ، پسته در بارداری

روغن پسته چیست

روغن پسته بسیار مقوی است و از ویتامین‌های آ، دی، ای، کا سرشار است. از سوی دیگر روغن پسته دارای مقادیر بسیار بالایی از آهن، فسفر، مس، روی و منیزیم است. این روغن به صورت بسیار وسیعی در صنایع آرایشی و طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیز به علت جذب سریع ویتامین‌های آن از طریق پوست ضد لک بوده و در رفع اثرات باقی‌مانده راش نیز مؤثر است

پسته در ایران

میزان تولید آن در ایران سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن است و تنها ۱۰ درصد از این محصول مصرف داخلی دارد و ۹۰ درصد دیگر صادراتی است. مصرف سالیانهٔ آن برای هر خانوادهٔ ایرانی حدود ۲ کیلوگرم است. تولید و صادرات نوع ایرانی، سالانه در حدود ۱٫۴ تا ۱٫۷ میلیارد دلار برای ایران، درآمدزایی می‌کند. استان کرمان شهرستان سیرجان ، شهرستان انار و شهرستان رفسنجان، شهرستان شهربابک مراکز اصلی تولید این دانه در ایران به‌شمار می‌آیند و ۸۰ درصد میوه تولیدشده در ایران، از این مناطق به‌دست می‌آید. با این‌که این دانه در ایران و آمریکا از یک نژاد هستند اما پستهٔ ایرانی طعم بهتری دارد. چیزی که بسیاری از توزیع کنندگان عمدهٔ اروپایی هم آن را تأیید می‌کنند. مثلاً نژاد ترکیه از نژاد دیگری است

درخت پسته

درخت آن گیاهی است که نیازمند نور خورشید بوده و آب فراوانی نمی خواهد؛ بنابراین این گیاه می تواند در خشک ترین مکان های روی زمین نیز رشد کند. این درختان می توانند در دمای کمتر از ۰ درجه سانتیگراد و حتی تا ۵۰ درجه سانتی گراد مقاومت کنند. این دانه متعلق به خانواده یونانی است و اعتقاد بر این است که در آسیای مرکزی و خاورمیانه پرورش یافته است. این درخت به طور گسترده ای در مناطق ایران، سوریه، لبنان، ترکیه، یونان، تونس، چین، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، هند، مصر، افغانستان، و در برخی مناطق استرالیا و کالیفرنیا در ایالات متحده رشد می کند. این نوع آجیل، دانه ای است که مورد توجه اکثر افراد بوده و یکی از بهترین مواد غذایی طبیعی محسوب می شود. در بسیاری از نوشته های تاریخی از اوایل سال ۶۰۰۰ قبل از میلاد ، خواص این دانه ذکر شده است.

انواع پسته

به‌طور کلی انواع آن به دو گروه گرد و دراز تقسیم‌بندی شده‌اند؛ ولی به‌طور سنتی در ایران حدود ۹۰ گونه از این دانه شناخته شده‌است؛ که تعدادی از آن‌ها به صورت گسترده و تجاری و برخی به صورت پراکنده و محدود کشت می‌شوند

بهترین روش برای نگهداری پسته

بهترین روش برای نگهداری از آجیل مغز شده، نگهداری درون فریزر است تا از رشد قارچ آفلاتوکسین بر سطح دانه‌ها و مغزها پیشگیری کنید. مصرف این قارچ سرطان زاست

مصرف پسته در کودکان

در اینجا به برخی از خواص پسته برای کودکان، اشاره می کنیم. این دانه منبع خوبی از پروتئین است . ۱۰۰ گرم آن حاوی ۲۰ گرم پروتئین است که بسیار زیاد است. این رقم در مقایسه با تخم مرغ و مرغ که به ترتیب ۱۲ گرم و ۱۷ گرم است، رقم بالایی است. انرژی بالایی در هر ۱۰۰ گرم آن است و این بدان معنی است که مصرف این دانه برای بچه ها در صبحانه می تواند آنها را سالم و پر انرژی نگه دارد.در حالی که این دانه دارای پروتئین و انرژی بالا یی است اما این نکته جالب توجه است که آنها حاوی قند پایینی هستند. یکی از خواص این دانه این است که در ۱۰۰ گرم این دانه حدود ۷ گرم قند و درمجموع ۲۷ گرم کربوهیدرات وجود دارد و این باعث می شود که این دانه یک ماده غذایی ایده آل برای همه، حتی کودکان باشد. این می تواند به این معنی باشد که شما در واقع می توانید با این دانه ، مصرف قند فرزند خود را تنظیم کنید. جدای از این، این دانه همچنین منبع خوبی از پتاسیم است. پتاسیم یک الکترولیت بهتر از سدیم است. به عنوان نمونه ۱۰۲۵ میلی گرم برای ۱۰۰ گرم و سدیم فقط در ۱ میلی گرم است و این مقدار قابل توجهی برای هر غذا است. این دانه منبع خوبی از انواع ویتامین ها ی ضروری مانند ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، ویتامین B-6،ویتامین A و ویتامین E بوده وهر کدام از این ویتامین ها نقش مهمی در حفظ سلامت کودک دارند.به عنوان مثال، ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی مورد نیاز است، ریبوفلاوین نقش مهمی در تولید انرژی بدن دارد، تیامین به کاهش چربی و پروتئین کمک می کند، ویتامین B-6 برای سیستم گوارش، سیستم ایمنی، سیستم عضلانی و عصبی کودک، مفید است. میزان مناسبی از فیبر در رژیم غذایی نقش موثری دارد.این مقدار فیبر رژیمی باعث می شود که کودکان شما حرکت روده راحتی داشته باشند. این امر به ویژه در روزهای اخیر به علت افزایش نگرانی در مورد یبوست، حتی در کودکان نیز دیده می شود. این دانه نقش مهمی در افزایش هوش کودکان دارد. همانطور که قبلا نیز ذکر شد، مقدار زیادی از ویتامین B-6 می تواند کمک در عملکرد صحیح سیستم عصبی و بهبود انتقال ضربان عصبی داشته باشد. این به نوبه خود بدین معنی است که عملکرد مغز کودک شما بهبود می یابد. این دانه نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی کودکان دارد.همانطور که ذکر شد، این دانه با تامین ویتامین C و ویتامین B-6 خود، باعث تقویت سیستم ایمنی کودک می شود که در مبارزه با عفونت هایی که باعث ایجاد باکتری و ویروس می شوند، بسیار تاثیر گذار است. جدای از این، این دانه نقش مهمی در افزایش تولید سلول های سفید خون داشته ومنبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است. این آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در بخش های مختلف بدن ایفا می کنند، از جمله حذف رادیکال های آزاد، کاهش التهاب و ایجاد ایمنی بیشتر بدن.

مصرف پسته در بارداری

این دانه ، یک منبع غنی از پروتئین است و همچنین مواد مغذی حیاتی در دوران بارداری است. پروتئین در رشد و پیشرفت عضلات و بافت های جنین تاثیر زیادی دارد. این دانه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع است که می تواند باعث کاهش کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب خون شود.این موضوع کمک می کند تا در دوران بارداری، حفظ میزان چربی به شکل مطلوبی صورت گیرد. این دانه ،منبع غنی از آنتی اکسیدان هایی مانند ترکیبات پلیفنول، ویتامین E و کاروتن است که سطح ایمنی بدن را افزایش می دهد. همچنین این دانه حاوی مقدار مشخصی مس است که در سنتز گلبول های قرمز خون در دوران حاملگی، نقش مهمی دارد. این دانه دارای خواص ضد التهابی است که شما را از درد در مفاصل و مشکلات تورم در دوران بارداری محافظت می کند. ویتامین A و E موجود در این دانه دارای خواص ضد اکسید کننده هستند که به حفظ مشکلات عفونت های خاص دوران بارداری کمک می کند.پسته، منبع غنی فیبر است و این موضوع سبب کاهش یبوست در زنان در دوران بارداری می شود.همچنین ،منبع غنی از اسید چرب امگا ۳ است که باعث رشد مغز کودک شما می شود.

خواص پسته برای مو

این دانه رشد مو را تحریک می کند .با توجه به اینکه وجود اسید های چرب برای رشد موهای مختلف مفید است، پسته نیز باعث تحریک ریشه و فولیکول مو و رشد موثر آن می شود. پسته مو را قوی و محکم می کند و یک درمان عالی برای تقویت مو و کاهش شکنندگی آن است.پسته افزایش دهنده انعطاف پذیری مو بوده و ماسک مو با استفاده از پسته باعث تغذیه عمیق مو شده و حالت انعطاف پذیری الیاف مو را بهبود می بخشد. علاوه بر این، پسته یک درمان عالی برای درمان موهای خشک و رنگی آسیب دیده است. کمبود بیوتین یکی از عوامل کلیدی در ریزش مو است. پسته حاوی مقدار قابل توجهی از بیوتین است و مصرف منظم آن می تواند به شما در کاهش موثر ریزش موهای شما کمک کند.

پسته خام و چاقی

این دانه حاوی چربی های اشباع نشده سالم و محافظ قلب است و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مهم مانند مس، منگنز، فسفر، ویتامین B-6 و تیامین را فراهم می کند. بنابراین ، پسته حاوی چربی مضر برای افزایش وزن نیست. اما درعین حال باید گفت که گرچه پسته خام از نظر غذایی نسبتا سالم است ، اما مانند هر نوع ماده غذایی دیگری مصرف بیش از حد پسته خام می تواند عوارض جانبی بر روی وزن، فشار خون و دستگاه گوارش داشته باشد.پسته خام منبعی عالی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که همچنین در حفاظت از سیستم قلبی عروقی مفید است.جایگزین کردن چربی اشباع شده با چربی های مضر می تواند قند خون و کلسترول را تنظیم کند.

پسته , خواص پسته تازه , پسته و فشار خون , پسته و چربی خون ، پسته در بارداری

مصرف پسته در زنان

کم‌خونی رایج میان دختران و زنان بعد از سن بلوغ یکی از مواردی است که با گنجاندن میوه تازه به سبد غذایی این گروه قابل جبران است. دخترانی که در طول هفته به میزان لازم و استاندارد این دانه مصرف می‌کنند می‌توانند به کنترل و پیشگیری از ابتلا به کم‌خونی کمک کنند. پسته از جمله دانه‌های مغزی است که علاوه بر آهن دارای ویتامین ۱B ، ۶B و E است که می‌تواند در کنار متعادل‌سازی اشتهای دختران در سن بلوغ به تقویت سلول‌های عصبی بدن نیز کمک کند.

پسته و دستگاه گوارش

یکی از قابلیت‌های درمانی این دانه تاثیر آن بر چگونگی عملکرد دستگاه گوارش بدن است. از آنجا که پسته یکی از مغزهایی است که بیشترین مقدار فیبر را در خود دارد، می‌تواند علاوه بر بهبود هضم مواد غذایی به کاهش میزان کلسترول و قند خون کمک کند. افرادی که در طول هفته ۱۵ گرم پسته تازه می‌خورند می‌توانند از خواص درمانی این دانه بهره‌مند شوند. تنها نکته مهم در مورد مصرف این دانه آن است که نباید میزان مصرف آن در طول هفته بیشتر از ۱۸ گرم شود. چرا که مصرف بیش از اندازه این دانه موجب افزایش میزان چربی و پروتئین خون می‌شود.

پسته و معجون قوت

در برخی از متون طب سنتی از معجونی یاد شده که از ترکیب پسته، قند و هل تهیه می‌شود. در زمان‌های قدیم مادربزرگ‌ها برای زنانی که تازه وضع حمل کرده بودند این معجون را تهیه می‌کردند تا آنها با مصرف این معجون قوت پیدا کنند و سریع‌تر دوران نقاهت خود را به پایان برسانند. برای تهیه این معجون که می‌تواند در روزهای قاعدگی نیز به تقویت بنیه دختران کمک کند، پسته خام را با قند می‌کوبیدند و کمی هل به آن اضافه می‌کردند. مصرف این معجون به عنوان غذایی مفید می‌تواند در میان‌وعده‌های غذایی به افزایش توان و بنیه دختران و زنان کمک کند.

مصرف پسته در طب سنتی

از دیدگاه طب سنتی مصرف آجیل و مغز‌ها و دانه‌های روغنی در شرایطی به مردم توصیه می‌شود که آجیل‌ها از کیفیت خوبی برخوردار باشند و به طور کلی شرایط زیر را داشته باشند: بهترین روش برای نگهداری از آجیل مغز شده، این است که آن را درون فریزر نگهداری کنید تا از رشد قارچ آفلاتوکسین بر سطح دانه‌ها و مغزها پیشگیری کنید. مصرف این قارچ سرطان‌زاست و خانواده‌ها باید دقت زیادی در این زمینه داشته باشند. آجیل خام بهترین انتخاب برای خرید مهمانی‌های شب عید است چرا‌که چربی‌ها و بعضی مواد مغذی موجود در آجیل مانند ویتامین‌های A‌و E محلول در چربی به وسیله بودادن یا افزایش نمک از دست می‌روند. برای شناسایی آجیل خوب و باکیفیت راه‌هایی وجود دارد که ساده‌ترین و کاربردی‌ترین آن بررسی رنگ، بو و ظاهر آجیل است. مغز آجیل باید سفید یا به رنگ طبیعی خود باشد و آجیل بوی کهنگی ندهد. نکته مهم از مخلوط‌کردن آجیل با ماءالشعیر و نوشابه‌های مختلف پرهیز کنید. نوشیدن این خوراکی‌ها موجب ابتلا به نفخ و دل‌درد می‌شود.

بیشتر بخوانید : بادام هندیفندقنارگیلبادامبادام زمینی

آخرین بروز رسانی در : جمعه 19 مرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.