اهمیت تری گلیسرید در چیست ؟

اهمیت تری گلیسرید در چیست ؟

اهمیت تری گلیسرید در چیست ؟ تری گلیسرید,بيماري تری گلیسرید,تری گلیسرید در بارداري,علائم تری گلیسرید,درمان تری گلیسرید,درمان تری گلیسرید با طب سوزني,مواد غذايي مناسب براي درمان تری گلیسرید,تری گلیسرید را چگونه درمان …

علائم قلبی را نادیده نگیرید

علائم قلبی را نادیده نگیرید

علائم قلبی را نادیده نگیرید حمله ی قلبی,بیماری حمله ی قلبی,حمله ی قلبی در بارداری,علائم حمله ی قلبی,درمان حمله ی قلبی,درمان حمله ی قلبی با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان حمله …

تقویت مو سر با روغن زیتون همراه روش مصرف

تقویت مو سر با روغن زیتون همراه روش مصرف

راهکاری برای تقویت مو سر با روغن زیتون همراه روش مصرف تقویت مو سر با روغن زیتون , تقویت مو سر,تقویت مو سر مردان,تقویت مو سر با روغن زیتون,تقویت مو سر گیاهی,تقویت …

درد فتق

درد فتق ،درد فتق شکمی،درد فتق بیضه،درد فتق در مردان،درد فتق ناف،درد فتق کشاله ران،درد فتق در زنان،درد فتق چیست،درد فتق بعد از عمل،درد فتق کجاست،درد فتق شکم،کاهش درد فتق بیضه،علائم درد فتق بیضه،فتق بیضه درمان دارد،علائم درد فتق در مردان،درمان درد فتق در مردان،درد فتق مردان،درد فتق ناف چیست،درد فتق ناف نوزاد،درد فتق ناف چگونه است

درد فتق ،درد فتق شکمی،درد فتق بیضه،درد فتق در مردان،درد فتق ناف،درد فتق کشاله ران،درد فتق در زنان

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد درد فتق صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.امروزه مردم به بیرون‌زدگی کشاله ران «فتق یا باد فتق» می‌گویند. فتق ممکن است در هرجایی از بدن ایجاد شود. به جابجایی  اعضای بدن از جایگاه طبیعی خود فتق گفته می‌شود.

شایع‌ترین انواع فتق

فتق مغبنی و رانی (بافت هم‌بند ناحیه‌ی کشاله ران درگیر است)

فتق شکافی (از لابه‌لای عضلات ناحیه‌ای که تحت عمل جراحی قرار گرفته است)

فتق نافی (در نوزادان رخ می‌دهد و مشکل در عضلات اطراف ناف است)

فتق اپی گاستریک (در قسمت فوقانی شکم و بین جناغ سینه و ناف رخ می‌دهد)

فتق اطراف ناف (در اطراف ناف و بیشتر در خانم‌ها رخ می‌دهد)

علایم شایع فتق

تورمی که معمولاً با فشار ملایم یا درازکشیدن به جای خود بر می‌گردد.

گاهی ناراحتی یا درد خفیف در محل بیرون زدگی

تورم در کیسه بیضه، با یا بدون درد

یبوست، سوءهاضمه

ندرتاً استفراغ، علامت خطرناکی است.

علل

سرفه و برونشیت

سیگار

چاقی

حاملگی

آسیت (اب آوردن شکم)

زور زدن (یبوست ، بزرگی پروستات)

وزن تولد کم‌تر از ۱۵۰۰ گرم

سابقه‌ی خانوادگی فتق (هشت برابر)

برش جراحی

وجود یک ضعف در بافت هم‌بند یا دیواره عضلانی. این ضعف ممکن است از همان آغاز زندگی وجود داشته باشد یا بعداً به‌وجود آید. فتق‌های برشی پس از عمل جراحی به‌وجود می‌آیند.

عوامل افزایش‌دهنده خطر

نوزادان و شیرخواران زودرس

 سن بالای ۶۰ سال

سرفه مزمن

چاقی

حاملگی

زور زدن، مثلاً در اثر یبوست مزمن

علل اکتسابی درد فتق

به هر علتی فشار داخل شکم بیش از حد بالا رود ممکن است باعث پارگی پریتوان و فاسیا و عضلات و باعث ایجاد هرنی شود. مثلاً بیماری مزمن ریه، سرفه های مزمن، کشیدن سیگار، بزرگی پروستات که برداشتن ناگهانی وسایل تشکیل از مواردی هستند که باعث هرنی می شوند. در مواردی نیز هرنی به دنبال عمل های جراحی باز شکمی ایجاد می شود که به علت آسیب دیدن عصب عضلات حین جراحی باعث شل شدن عضله و ایجاد هرنی می شود.

روش درمان درد فتق یا هرنی

همانطور که ذکر کردم قطعی ترین روش درمان هرنی جراحی است که به صورت سرپایی و بدون بستری در بیمارستان و با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی انجام می شود. روش جراحی به صورت باز و یا لاپاراسکوپی امروزه انجام می شود. برای هرنی های بزرگ که همراه شل شدگی عضلات هستند بهترین روش درمانی عمل جراحی باز است که با برش کوچکی روی محل هرنی پوست و فاسیا باز و ساک هرنی که همان محتوی روده ها می باشد را آزاد و به داخل شکم انتقال داده و کف فتق را با نخ نایلون کاملاً ترمیم می کنیم.

پیشگیری از فتق

جلوی اکثر فتق‌ها را نمی‌توان گرفت، اما حفظ وزن مناسب و ورزش منظم برای حفظ قوام عضلانی ممکن است باعث پیشگیری از بروز بعضی فتق‌ها شوند.
اگر یبوست یا سرفه مزمن وجود دارد، باید برای درمان به پزشک مراجعه شود.

عوارض جراحی درد فتق

شایعترین عارضه پس از عمل معمولا درد می باشد که ممکن است چند ماه بعد از عمل ادامه داشته باشد و تدریجاً از بین می رود. عوارض نادر آن آسیب به عروق بیضه ها هنگام جدا کردن هرنی می باشد که نادر است. سوزش و خارش محل نیز از عوارض بعد از عمل بوده که تدریجاً از بین می روند.

درمان فتق

از آنجایی‌که عوارض فتق می‌تواند سلامتی و حیات بیمار را تهدید کند در اولین فرصت پس از تشخیص اقدام به درمان الزامی است.اساسی‌ترین درمان فتق ترمیم به روش جراحی است. جراحی به روش سنتی (باز) و یا لاپاروسکوپی (بسته) انجام می‌شود. جراحی لاپاروسکوپی خصوصا در مواردی‌که جراحی باز با شکست مواجه شده و فتق بیمار عود کرده هم‌چنین در افراد چاق و در مواردی فتق دو طرفه‌ی کشاله‌ی ران توصیه می‌شود.امروزه استفاده از یک وصله (مش) باعث کاهش عود پس از عمل جراحی فتق شده است.در مورد افراد مسن که فتق بزرگ و مزمن دارند، که به‌راحتی جا می‌رود و ریسک عمل جراحی از خطر گیر افتادن بیشترباشد از جراحی صرف نظر می‌شود.فتق نافی کم‌تر از یک سانتی‌متر موقع تولد، معمولا طی چهار سال خود به خود بسته می‌شود.

درد فتق ،درد فتق شکمی،درد فتق بیضه،درد فتق در مردان،درد فتق ناف،درد فتق کشاله ران،درد فتق در زنان

داروهای فتق

برای ناراحتی خفیف می‌توان از داروهایی مثل استامینوفن استفاده نمود. خون‌ریزی و بزرگ شدن منطقه از عوارض دیررس جراحی ممکن است باشد که عموما کار خاصی احتیاج ندارد و با درمان علامتی (کمپرس آب گرم و مصرف مسکن) بهتر می‌شود. نکته اینجاست که فعالیت‌های سنگین را بیمار نباید بلافاصله بعد از جراحی شروع کند و احتمال عود فتق را زیاد می‌کند. عفونت‌های زخم هم مانند هر زخم دیگر ممکن است اتفاق بیافتد. اصولا بعد از عمل جراحی فتق نباید تا ۴۸ ساعت به زخم آب بخورد ولی بعد از آن بیمار می‌تواند حمام برود.

عوارض داروهای فتق

 از عوارض دیگر جراحی فتق سوزش و خارش ناحیه است که نکته مهمی نیست. در جراحی فتق‌ها دو طرفه در مواردی‌که تکنیک غلط باشد عقیمی نیز دیده می شود که بسیار نادر است. در کل ورزیده بودن عضلات شکم از عود فتق‌ها جلوگیری می‌کند. اصولا فتق‌های کشاله ران در افرادی‌که عضلات شکمی شلی دارند بیشتر دیده می‌شود.

آیا بعد از عمل جراحی فتق عود می‌کند؟

بله. فتق‌ها ممکن است بعد از جراحی دوباره عود کنند که بستگی به تکنیک عمل جراحی دارد. ما گاهی در جراحی فتق از مش یا یک توری مصنوعی استفاده می کنیم تا مانند یک پشتیبان از فتق جلوگیری کند که گاهی باز هم عود می‌کند.

آیا فتق بند باعث بهبود فتق می‌شود؟

خیر. در موارد فتق‌های کشاله ران برای مدت محدودی که بیمار جهت جراحی وقت ندارد اشکالی ندارد ولی باعث درمان آن نیست و استفاده‌ی دراز مدت از فتق بندها باعث چسبندگی لایه‌های فتق و مشکل‌تر کردن جراحی می‌شود.

عوارض جراحی فتق چیست؟

شایع‌ترین عارضه جراحی فتق درد ناحیه است که گاهی تا یک سال باقی می‌ماند و آزاردهنده است. که مصرف مسکن‌ها و پوشیدن شورت‌های محکم که بیضه‌ها را بالا ببرد می‌تواند کمک کننده باشد.

آیا پس از عمل جراحی فتق مردان قادر به برقراری روابط زناشویی هستند؟

روابط زناشویی بعد از عمل فتق ربطی به عمل نداشته و هر وقت‌که بیمار درد نداشته باشد می‌تواند رابطه جنسی برقرار کند.

علائم عمومی فتق ها

1- بدون علامت: اوایل تشکیل آن معمولا توده و تورم خاصه در افراد چاق دیده نمی شود: 2- توده یا تورم در کشاله ران یا بیضه یا ناف و یا سایر نواحی شکم.این توده نرم و قابل جا انداختن می باشد و البته با دراز کشیدن، خودبخود و یا با کمک دست جا می رود و هنگام برخاستن و راه رفتن و بلند کردن اجسام سنگین و زور زدن از جدار شکم عبور کرده و سبب ایجاد توده وتورم می شود که اغلب بدون درد است و گاهی سبب درد خفیف و مبهم نیز می شود و البته درد شدید نشانه ایجاد عارضه در آن است. بهرحال فتق بیشتر در حال ایستادن خود را نشان می دهد. و در حالت خوابیده مخفی می شودو لذا در طی سونوگرافی ممکن است دیده نشود. 3- درد شدید و در مراحل پیشرفته تهوع استفراغ در اثر احتباس فتق( که فتق جا نمی رود) و یا خفگی فتق(Stranosulaton) ایجاد می شود. تشخیص فتق اینگوئینال (غیر مستقیم- مستقیم – رانی) از یکدیگر مشکل بوده و اهمیت نیز ندارد. زیرا علائم آنهابسیار شباهت داشته و بعلاوه درمان همگی آنها مشابه و جراحی است.

درمان درد فتق

فتق های اینگوئینال را باید همیشه حتی اگر بدون علامت باشد با عمل جراحی در اولین فرصت ممکن ترمیم کرد. این توصیه شامل تمام بیماران در تمام گروه سنی از نوزادی تا پیری است زیرا عوارض خطرناک آن مثل گیرافتادگی انسداد و اختناق خطرات بسیار بیشتری نسبت به خطرات عمل جراحی دادند و خاص اینکه یک عمل جراحی غیر اورژانس را تبدیل به عمل جراحی اورژانس می کنند و میزان مرگ و میر در طی عمل اورژانس بسیار بیشتر است. بیماران ترمیم فتق در طی یک عمل جراحی الکتیو (غیر اورژانس) را بسیار بهتر از یک عمل اورژانس تحمل می کنند زیرا در طی عمل جراحی غیر اورژانس بیماریهای دیگر مثل فشار خون و دیابت و اختلالات خونی و قلبی و… کنترل می شود و سپس اقدام به عمل جراحی می شود خاص اینکه در این موارد بیمار را می توان بدون بیهوشی و با استفاده از بیحسی موضعی عمل کرده و بلافاصله مرخص نموده وحتی با استفاده از داروهای بی حسی طولانی اثر مثل bupiracain بلافاصله به محل کار خود مراجعه نمایند. امروزه استفاده از مش MESH در ترمیم تمامی انواع فتق یک اصل مهم در ترمیم فتق ها می باشد و شانس عود را بسیار کمتر می کند.

درد فتق شکمی

علت اصلی ایجاد فتق‌های شکمی ضعف یا نقص در جدار دیواره شکمی یا افزایش فشار بر آن در یک ناحیه است. فتق شکمی به باز شدن جداره شکم و بیرون زدگی محتویات آن گویند. فتق مغبنی فتق شکمی است که در ناحیه کشاله ران اتفاق می‌افتد. فتق اینگوینال (مغبنی) شایعترین نوع فتق شکمی است که در مردان ۷ برابر شایع تر از زنان می‌باشد. عوامل شایع بروز فتق عبارتند از: عوامل اکتسابی: مانند سن بالا، وجود بیماری‌هایی مثل آسم و بیماری‌های ضعیف‌کننده، وجود فتق رانی بر روی بروز فتق مغبنی، آوردن فشار به بدن مانند بلند کردن اجسام سنگین (البته این مورد آنقدر که عموم برای آن اهمیت قائلند مهم نیست) عوامل ارثی، مادرزادی: مانند نارس به دنیا آمدن کودک، مذکر بودن جنسیت کودک و دررفتگی مادرزادی سراستخوان ران فتق اینگوینال بسته به آناتومی آن می‌تواند مستقیم یا غیر مستقیم باشد.

درد فتق فمورال

این نوع فتق معمولاً در جایی که عروق لنفاوی از شکاف عبور می‌کنند (کانال فمورال)، ایجاد می‌شود. اگر روده باریک نیز از کانال فمورال وارد ران شود، ایجاد فتق فمورال می‌کند که این موضوع بیشتر در زنان باردار و در اثر افزایش وزن و در نتیجه فشار بیشتر بر ناحیه شکم می‌شود.

درمان گیاهی درد فتق

شیرین بیان: این گیاه درمان دیواره معده و مری بر اثر فتق را تسریع می کند. یک قاشق مرباخوری پودر شیرین بیان حل شده در نصف پیمانه شیر را هفته ای یک بار مصرف کنید. ریشه زنجبیل: یک پیمانه چای ریشه زنجبیل را ناشتا میل کنید تا درد تسکین پیدا کند. اما توجه داشته باشید مصرف زیاد این چای می تواند ناراحتی معده ایجاد کند. بابونه: به طور منظم چای بابونه مصرف کنید.

بیشتر بخوانید : سرطان شکم چیست ♥ گاز شکم در بارداری ♥ پیچش بیضه بدون درد ♥ سرطان بیضه چیستدرد بیضه بعد از تحریک

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 20 خرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.