خواص و مضرات و طریقه مصرف ترب سفید در بارداری

خواص و مضرات و طریقه مصرف ترب سفید در بارداری

ترب سفید ترب سفید ,ترب سفید به انگلیسی,ترب سفید و لاغری,ترب سفید و دیابت,ترب سفید خواص,ترب سفید در بارداری,ترب سفید چه خاصیتی دارد,ترب سفید غذا,ترب سفید برای دیابت توضیحاتی در مورد ترب …

وجود ویتامین C موجود در چای سبز و سرماخوردگی و از بین بردن عفونت

وجود ویتامین C موجود در چای سبز و سرماخوردگی و از بین بردن عفونت

وجود ویتامین C موجود در چای سبز و سرماخوردگی و از بین بردن عفونت وجود ویتامین C موجود در چای سبز و سرماخوردگی و از بین بردن عفونت در سایت جسارت چای …

این ماده غذایی از زخم بستر پیشگیری می کند

این ماده غذایی از زخم بستر پیشگیری می کند

این ماده غذایی از زخم بستر پیشگیری می کند خواص روغن ماهی,فواید روغن ماهی,روغن ماهی درمانی,خاصیت روغن ماهی,خواص روغن ماهی درمانی,خواص روغن ماهی برای پوست,خواص روغن ماهی برای مو,خواص روغن ماهی برای …

سیر کوهی

سیر کوهی ,سیر کوهی چیست,سیر کوهی مازندران,سیر کوهی در پرسشکده,سیر کوهی عکس,سیر کوهی گیاه,سیر کوهی در بارداری,سیر کوهی چه خاصیتی دارد,خواص سیر کوهی چیست

سیر کوهی , سیر کوهی چیست , سیر کوهی گیاه , سیر کوهی در بارداری

توضیحاتی در مورد سیر کوهی

سیرموک یا سیر وحشی (Allium canadense) گیاهی است چندساله از راسته Asparagales و خانواده Alliaceae که از طریق بذر و پیاز تکثیر می یابد.ریشه ها به قسمت پیاز متصلند و تار مانند ورشته ای بوده، به پیاز قهوه ای رنگ متصل میشوند.ساقه ها بلند، ایستاده، نرم و دارای بوی شبیه بوی پیاز، برگها کشیده و باریک و نرم و در قسمت پایه قرار میگیرند.گلها به صورت مجتمع در انتهای ساقه گل دهنده دیده میشوند.اجتماع گلها دایره ای شکل بوده و به رنگ صورتی می باشد. بذرها داخل کپسول تولید میشوند و هر کپسول محتوی3-6 بذر سیاه و گرد میباشد.بذرها دارای زوائد بال مانند در اطراف خود میباشند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد سیر کوهی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

استفاده خوراکی سیر کوهی

در شیراز و در استان فارس با استفاده از سیرموک نوعی پلو پخته می شود که شبیه سبزی پلو طبخ می شود. خواص والک یا سیر کوهی ( یا سیرموک در لهجه شهرستان ارسنجان سورمک در لهجه برخی نقاط دیگر کشور ) والک کوهی نوعی سبزی وحشی و خودرو است که در رشته کوه البرز {و نیز در استان فارس }و فقط در فصل بهار می ‌روید. سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن است. والک یکی از گونه‌ های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است. نام علمی آن Allium ursinum L و نام انگلیسی آن Board-leaved Garlic، wild Garlic و از خانواده Liliaceae می باشد. با نام‌ های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس نیز از آن یاد می ‌شود. والک بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. بوی آن شبیه پیاز است. قسمت مورد استفاده ی والک، گیاه جوان و به ندرت از گیاه خشک شده یا عصاره آن است. ترکیبات شیمیایی والک : والک حاوی ترکیباتی مانند اسانس فرار که حاوی ترکیبات گوگردی است، می باشد. والک را در فصل بهار می‌ چینند و برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌ کنند. در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتماً باید به روش خشک کردن در سایه عمل کنید.

سیر کوهی , سیر کوهی چیست , سیر کوهی گیاه , سیر کوهی در بارداری

ترکیبات شیمیایی سیر کوهی

ترکیبات شیمیایی والک : والک حاوی ترکیباتی مانند اسانس فرار که حاوی ترکیبات گوگردی است، می باشد. والک را در فصل بهار می‌ چینند و برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌ کنند. در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتماً باید به روش خشک کردن در سایه عمل کنید.

خواص درمانی سیر کوهی

1-والک در موارد تصلب شرایین، اسهال، اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار می رود. 2-خوردن آن تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان مى کند. 3-مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد 4- والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود. 5-سرشار از ویتامین C بوده و داراى لعاب و صمغ زیاد مى باشد. 6-والک برای تصفیه خون بسیار مفید است و در ناراحتی‌ های هاضمه کمک می ‌کند و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است. 7- مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می ‌شود. 8-والک یا سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است. 9-این گیاه ضد عفونى کننده ی قوى است؛ به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است. 10- اثر خوبى بر روى اعصاب دارد و از آن براى درمان نسیان، تقویت اعصاب و اشخاص ‍فلج استفاده می کنند. 11-تسکین دهنده ی درد روماتیسم ، سیاتیک و نقرس مى باشد. 12-ادرار را باز مى کند و رنگ چهره را نیکو مى سازد. 13-پادزهر سموم حیوانى و غذایى هست. 14-مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد. از این نظر شباهت زیادى به سیر دارد. 15-به علت داشتن املاح زیاد، خون را قلیایى کرده و اسیدی بودن آن را از بین مى برد. 16-میوه ی والک بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و راه ورود میکروب ها را به عروق مى بندد و از خونریزى و فساد خون جلوگیرى کرده و رقت خون را درمان مى کند. 17-ملین و اشتهاآور بوده و ادرار را زیاد مى کند. 18سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است 19-مسکن صفرا و پاک کننده صفرا از امعاء است. 20-بهترین درمان روماتیسم و تصلب شرائین است، براى کسانى که از درد معده رنج مى برند، میوه ى خوبى است و از تحریکات جلدى جلوگیرى مى نماید. 21-شربت والک براى مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است. غرغره ی جوشانده ی آن براى درمان دردگلو و آنژین سود فراوان دارد. 22-سکنجبین میوه آن خنک کننده بوده و براى رفع یرقان و التهاب صفرا و کبد سودبخش است. 23-اگر بر روی پوست مالیده شود باعث قرمزی پوست می شود. 24-به صورت موضعی برگ های له شده ی آن را می توان برای از بین بردن آبسه و کورک به کار برد. 25-مالیدن عصاره میوه ى والک جهت زخم هاى آبدار و چرکى نافع بوده، آن ها را خشک مى کند و گل آن نیز همین خاصیت را دارد. 26-ضماد برگ والک جهت زخم هاى سرد و برآمدگى چشم از حدقه مفید است. عصاره ی برگ و ساقه ی آن که تازه چیده و کوبیده شده را با کمى صمغ مخلوط نمایید، جهت امراض ‍چشم مخصوصا جوش پلک و ریزش اشک، ناخنه و ورم پلک چشم مفید مى باشد. 7-جویدن برگ والک جهت ورم لثه و رفع بى حسى آن مفید مى باشد. جوش هاى دهان را از بین مى برد و بوى بد دهان را برطرف مى نماید. 28-نوشیدن آب برگ و ساقه ی آن که تازه باشد با کمى صمغ عربى جهت تقویت معده و خونریزى معده و بند آمدن اسهال و معالجه بواسیر نافع است. 29-گل والک نیز اسهال را بند مى آورد و ضماد برگ آن بر روى دکمه بواسیر خونى نافع است. 30-نوشیدن جوشانده ى ریشه ی والک علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد مى کند.

برگ سیر کوهی

از برگ این گیاه تا می توانید استفاده کنید و چنان چه در اختیار ندارید از سیر معمولی چه از برگ و چه از پیاز آن میل نمایید. اثر گیاه تازه بهتر از پخته ی آن است. برگ آن را همراه با جعفری و پیازچه به صورت سبزی خوردن یا سالاد، سوپ، آش کوکوی بدون تخم مرغ می توانید تناول نمایید.

شعر در مورد سیر کوهی

در اینجا شما را به قطعه شعری در وصف گیاه سیرموک که در شهرستان ارسنجان طرفداران زیادی دارد جلب می نمایم: ای گیاه سبزه روی سرو قد سیم ساق عاشق روی تو باشد هرکه لاغر هرکه چاق ماه فروردین چو آید در محل و کوی ما پچ پچ وصل تو می آید ز هرسو سوی ما عاشق خود کرده ای تو مردمان شهر و ده سینه ها چاک است بهر تو گریبان ها زده گر نظر در دشت و صحرا افکنی فصل بهار بانوان را جمله بینی بهر رویت بی قرار دائما ْ تعظیم کن دنبال تو افتاده راه بر لب جوی و کنار حد و حتی و توی چاه قوقاشی کاشنی هکل سوزی و یا هم اسفناج * جمله مانده از قد و بالای سیرموک هاج و واج هر که از این سوی ده خواهد که آنسوتر رود گاه از بوی خوش آش تو زانو می شود رونق از عطر دل انگیز تو دارد سفره ها یک پلوسیرموک می ارزد به انواع غذا

تفاوت سیر با سیر کوهی

خاصیت سیر زیاد است اما اثرات مفید سیر کوهی، قوی تر از سیر باغی است. سیر کوهی همان موسیر است که در مقایسه با سیر تازه پلویی یا باغی، بوی کمتر و فواید بیشتری دارد. سیر مناطق کویری با آب و هوای گرم و خشک یا نیمه خشک همچون همدان یا تهران، بوی بیشتر و تند و تیزتری دارد اما سیر نواحی شمال کشور که رطوبت هوا در آنجا بیشتر است تندی کمتری دارد. لازم است بدانید هر چه سیر بودارتر باشد پرخاصیت‌تر است؛ اما برای اینکه از منافع و خواص سیر بهره مند شوید و بوی آن کمتر شما و دیگران را آزار دهد، از موسیر استفاده کنید. موسیر کلیه خواص سیر را در میزان بیشتر داراست. سیر به دلیل دارا بودن ترکیبات گوگردی، ضدعفونی کننده (میکروب زدا) و افزایش دهنده ایمنی بدن بوده و به دلیل داشتن پتاسیم بالا، تنظیم کننده فشار خون است. ویتامین های گروه B آن آرامبخش اعصاب است و نتایج پژوهشی هم نشان می‌دهد که سیر می تواند پیشگیری کننده از غلظت خون باشد و به عقیده محققان، این سبزی از بافت‌های کبد در برابر ترکیبات سمی و سرطان زا محافظت می کند. سیر خنثی کننده نیترات موجود در برخی موادغذایی بخصوص سوسیس و کالباس است. مطالعات نشان داده مصرف مکمل ها یا همان قرص سیر به جای استفاده از خود سیر موثرتر است؛ به این دلیل که مقدار قابل توجهی از آلیسین (ماده موثره سیر) هنگام جویدن یا پختن، از سیر خارج می شود. در بررسی های آزمایشگاهی انجام شده اثرات درمانی سیر خشک شده در مقایسه با روغن سیر کارامدتر گزارش شده است.

نام های دیگر سیر کوهی

سیر صحرایی ، پیاز کوهی ، والک کوهی که به زبان بومیان منطقه الزی می گویند سرشار از کلسیم است وخوردن آن تنفس را آسان ودرمان استالزی گیاهی است شبیه سیر با غده ها و گل سفید رنگ که با ساقه ای منفرد از قسمت غده ای سیر مانند آن و چند شاخه با گل انتهایی منفرد که معمولا به سمت پایین متمایل هستند . برگهای آن کشیده و لطیف و ملایم با بوی ملایم سیر است که اگر در فضای اتاق تمیز شود موجب سوزش چشم و ایجاد ناراحتی می شود . این گیاه به صورت خودرو در اواخر زمستان در اسفند ماه و تا فروردین ماه در جنگل های استان های شمالی ایران و مناطق مرطوب و سایه ای جنگل ها و بیشه های اطراف سنه کوه می روید. الزی بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. خواص دارویی و درمانی گیاه الزی(سیر کوهی یا والک)

سیر کوهی یا والک

والک بسیار شبیه سیر می باشد ، در واقع می توان گفت والک یک نوع سبزی کوهی است که شیرین تر از سیر و بویی شبیه پیاز دارد . این گیاه در فصل بهار می روید و در ایران در رشته کوه های البرز به وفور یافت می شود . والک گیاهی با ارتفاع ۲۵ الی ۵۰ سانتی متر ، برگ هایی دراز و کشیده ، گل هایی سفید و صورتی می باشد . والک همچنین نام های دیگری چون پیاز خرسی ، سیر جنگلی ، سیر خرس ، سیر وحشی و سیر خروس دارد . این گیاه از ۵ هزار سال پیش مورد استفاده قرار می گرفت اما کمتر کسی امروز آن را می شناسد . از والک به صورت تازه و خشک و عصاره آن استفاده می شود .

طرز مصرف سیر کوهی

می توانید این گیاه مانند سبزی خوردن استفاده کنید . همچنین می توانید از آن در تهیه غذاها استفاده کنید . از برگ و ریشه گیاه می توانید جوشانده ای تهیه کرده و میل کنید . بدین منظور کافی است ، گیاه را به همراه آب جوش روی حرارت قرار داده تا به مدت ۵ دقیقه بجوشد . از برگ های این گیاه می توانید ضمادی تهیه کرده و روی محل مورد نظر قرار دهید .

گیاه شناسی سیر کوهی

والک گیاهی است پایا به ارتفاع ۲۵تا ۵۰ سانتی متر با پیاز کشیده به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضوی شکل و نوک تیز ، ساقه ضخیم و گلدار آن کم و بیش سه وجهی است ..و در انتها به چتری شامل ۱۵تا ۲۵ گل ختم می شود .که هر کدام به پهنای ۵/۱ سانتی متر به شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم می‌شود. والک یکی از گونه‌های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است که با نام‌های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس از آن یاد می‌شود، بسیار ملایم‌تر و شیرین‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. بوی آن شبیه پیاز است. قسمت مورد استفاده والک گیاه جوان و بندرت از گیاه خشک شده یا عصاره آن است. از نظر ترکیبات شیمیایی، والک دارای اسانس، شامل ترکیبات گوگردی است. والک برای تصفیه خون بسیار مفید است و در ناراحتی‌های هاضمه کمک می‌کند و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است و همان‌طور در کاهش فشار خون و رفع تصلب‌ شریانها نافع است.

کاربرد سیر کوهی

والک در موارد دیگر نظیر اسهال، اتساع روده‌ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار می رود. والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می‌شود. مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می‌شود. چنانچه بر روی پوست مالیده شود باعث قرمزی پوست می‌شود. همچنین در استعمال خارجی برگهای له شده آن برای بیماری‌های پوستی اثر مفید دارد. سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است. این گیاه ضد عفونى کننده قوى است، به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است. والک کوهی سرشار از کلسیم و انواع ویتامینهای نافع بدن است. والک را در فصل بهار می‌چینند . برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌کنند. در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتما باید به روش سایه خشک عمل کنید.

سیر کوهی , سیر کوهی چیست , سیر کوهی گیاه , سیر کوهی در بارداری

موسیر کوهی چیست

موسیر یکی از سبزیجات دورگه و شبیه سیر و پیاز می باشد. برگ‌ های این گیاه باریک و دراز است و گل‌ های ارغوانی دارد، پیاز این گیاه، خوراکی می باشد. موسیر وحشی یا موسیر کوهی در ایران در مناطقی از جمله کنگاور، آشتیان، کوهرنگ، سپیدان، بروجرد، خمین، یاسوج، نهاوند، خوانسار، هرسین و اراک یافت می شود.1. جوان سازی پوست صورت مقادیر بالای گوگرد موجود در موسیر به شفافیت و جوان سازی پوست صورت کمک می کند. مقداری موسیر خشک شده را در آب بخیسانید تا عصاره ی آن در بیاید و هر روز صبح صورت خود را با آب آن بشویید. 2. درمان نیش حشرات موسیر و گلبرگ های گل موسیر برای درمان نیش حشرات مفید هستند. گلبرگ های گل موسیر یا موسیر تازه را برش بزنید و بر روی محل نیش حشرات بگذارید. 3. درمان ریزش مو گوگرد موجو در موسیر باعث تقویت فولیکول مو شده و به درمان ریزش مو کمک می کند. مقداری موسیر خشک شده را در آب بخیسانید تا عصاره ی آن در بیاید، این آب را به مو های خود بمالید و بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید. 4. درمان شوره سر موسیر برای درمان شوره سر مفید می باشد. آب یک لیمو ترش تازه را با آب موسیر و عسل ترکیب کنید و بر روی پوست سر و مو ها بمالید، بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید. خواص دارویی و درمانی موسیر برای سلامتی 5. جنین و زنان باردار موسیر حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای رشد طبیعی جنین و سلامت زنان باردار می باشد. مقادیر بالای فولات موجود در موسیر برای زنان باردار و جلوگیری از نقایص سیستم عصبی جنین مفید می باشد. 6. نوزادان و کودکان موسیر سرشار از ویتامین های C و A و همچنین فسفر و منیزیم است برای سلامت استخوان و بهبود رشد نوزادان و کودکان مفید می باشد. 7. لاغری و کاهش وزن مصرف موسیر می تواند ذخیره ی چربی در بدن را کاهش دهد و باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود. 8. سرماخوردگی و آلرژی موسیر دارای مقادیر بالایی ترکیبات گوگردی است که دارای خواص ضد باکتری می باشند و به این ترتیب به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی برای درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، تب و برونشیت استفاده می شود. نتایج مطالعات متعدد نشان داده که گل موسیر دارای خواص ضد التهابی و ضد آلرژی می باشد و به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی برای درمان حساسیت استفاده می شود. 9. معده و دستگاه گوارش موسیر باعث تحریک آنزیم های گوارشی، بهبود هضم غذا، درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش می شود. مقادیر بالای فیبر موجود در موسیر باعث بهبود حرکات روده شده و برای درمان یبوست مفید می باشد. 10. دیابت و قند خون مطالعات نشان داده که موسیر مانند دیگر اعضای خانواده یعنی سیر و پیاز دارای خواص ضد دیابت می باشد. موسیر باعث افزایش تولید انسولین در بدن شده و به این ترتیب باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود. مقادیر بالای فیبر موجود در موسیر برای تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید می باشد.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 25 شهریور 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.