مضرات و خواص قهوه سبز در طب سنتی و اسلامی چیست

مضرات و خواص قهوه سبز در طب سنتی و اسلامی چیست

مضرات و خواص قهوه سبز در طب سنتی و اسلامی چیست مضرات و خواص قهوه سبز در طب سنتی و اسلامی چیست در سایت جسارت.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار …

همه چیز در مورد چای به لیمو در بارداری و خواص این دمنوش

همه چیز در مورد چای به لیمو در بارداری و خواص این دمنوش

همه چیز در مورد چای به لیمو در بارداری و خواص این دمنوش چای به لیمو در بارداری ،مصرف چای به لیمو در بارداری،چای به لیمو در دوران بارداری،مصرف چای به لیمو …

تاثیر مصرف چای سبز در دوران قاعدگی و کاهش دردهای عادت ماهیانه

تاثیر مصرف چای سبز در دوران قاعدگی و کاهش دردهای عادت ماهیانه

تاثیر مصرف چای سبز در دوران قاعدگی و کاهش دردهای عادت ماهیانه مصرف چای سبز در دوران قاعدگی،تاثیر چای سبز در دوران قاعدگی،خاصیت چای سبز در دوران قاعدگی،خواص چای سبز در دوران …

شاهی

شاهی ,مضرات شاهی,دانه شاهی,خواص شاهی,شاهی سبزی,خواص شاهی برای تیروئید,خواص شاهی برای پوست,خواص شاهی در طب سنتی,شاهی آبی,شاهی مازندران

شاهی , مضرات شاهی , دانه شاهی , خواص شاهی

توضیحاتی در مورد شاهی

خواص شاهی (Garden cress) شامل رفع کم خونی، کاهش اثرات مواد سرطانزا، تقویت عضلات، پیشگیری از تصلب شرائین و افزایش کلسترول، فشار خون و … است. در این مطلب از سایت جسارت” href=”http://www.jesarat.com/” target=”_blank” rel=”noopener”>سایت جسارت در مورد شاهی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

شاهی یا ترتیزک

شاهی که به آن ترتیزک نیز گفته میشود، ازسبزی های بهاره بوده و به صورت خام مصرف میشود. این سبزی سرشاز از انواع ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن بوده، علاوه بر آن از ارزش دارویی بالایی نیز برخوردار است. شاهی دارای خاصیت مدر، خلط آور، آنتی بیوتیک، آنتی اکسیدان، ضد سرطان و محرک میباشد. کمک به درمان سرماخوردگی همراه با سرفه، برونشیت و عفونت ادراری، کاهش اثرات مواد سرطانزایی مانند دخانیات، تحریک اشتها، درمان کم خونی، پیشگیری از بروز ناراحتی‌های قلبی عروقی و کمک به درمان ضعف چشم از خواص شاهی و فواید مصرف این سبزی پرخاصیت است.

گیاه شناسی شاهی

شاهی سبزی خودرویی می باشد که در فصل بهار رویش می کند. گیاهی یکساله و بومی مدیترانه شرقی میباشد. برگ‌های آن سبز روشن، گل‌هایش کوچک و به رنگ سفید یا قرمز ارغوانی و با عطر ملایم به طور گروهی در انتهای شاخه ظاهر می‌شود. میوه آن بیضوی به طول تقریبی۵۰ میلی‌متر و عرض چهار میلی‌متر است. از تمامی قسمت هایاین گیاهنظیر ریشه، برگ و تخم آن می توان استفاده داروییکرد.

شاهی , مضرات شاهی , دانه شاهی , خواص شاهی

خواص کلی شاهی

شاهی ازنظر طبیعت طبق نظر حکمایطب سنتیگرم و نسبتا خشک است. برخی از مهمترین خواص شاهی در درمان بیماری ها شامل موارد زیر میگردد: یکی از مهمترین خواص شاهی کمک به درمان و رفع کم خونی است. این سبزی سرشار از مقادیر قابل توجهی آهن و اسید فولیک بوده، بهترین داروی کم خونی است. مصرف شاهی در تحریک و تقویت عضلات نقشی سودمند دارد. کمک به تسریع هضم غذا، تحلیل باد، گاز و نفخ معده از خواص شاهی برای سلامت دستگاه گوارش است. مصرفسبزی شاهی به کسانی که شن و سنگ کلیه و مثانه دارند یا مبتلا به امراض پوستی شده‌اند یا مرض قند دارند یا درد گوش گرفته‌اند توصیه شده است. مصرف روزانه مقادیر کافی از شاهی در رژیم غذایی کودکان و نوجوانان، باعث افزایش فعالیت و نشاط در آنها شده، برای کودکان رنجور و بیحال بسیار مفید است. شاهی دارای روغن‌های مایع گوگرددار است که برای مخاط دستگاه تنفس مفید است. کمک به درمان سرماخوردگی همراه با سرفه و درمان برونشیت از خواص شاهی برای درمان این بیماری ها میباشد. از دیگر خواص شاهی کمک به برطرف نمودن و درمان ناراحتی های کبد و کلیه است. جویدن برگ‌هایتازه شاهی، لثه‌ها را محکم می‌کند و آنها را سالم نگه می‌دارد. مصرف شاهی برای درمان ضعف چشم مفید است. جالب است بدانید سبزی شاهی مملو از لوتئین، نوعی آنتی اکسیدان مفید برای چشم ها، است. لوتئین به حفاظت از سلول های سالم چشم کمک می کند. بدن انسان به طور طبیعی قادر به تولید لوتئین مورد نیازش نیست به همین دلیل خوردن سبزی شاهی بسیار مهم است. شاهی در تصفیه خون موثر بوده، از این رو از تصلب شرائین، افزایش فشار خون و اوره جلوگیری میکند. تخم شاهی نیز دارای خواص درمانی فراوانی بوده، در طب سنتی از خواص تخم شاهی برای درمان برخی ناراحتی های دستگاه گوارش نظیراسهالبه ویژه اسهال خونی ورفع سوء هاضمهاستفاده میشود. به دلیل وجود ویتامین ث و ای در شاهی این گیاه خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده در جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد دارد. در نتیجه یک ماده ضد سرطانی می باشد. تحقیقات پژوهشگران نشان داده خواص شاهی، در کاهش اثرات مواد سرطانزایی نظیر دخانیات بسیار موثر است. مصرف روزانه شاهی در افراد سیگاری میتواند در کاهش بروز سرطان ریه و سرطان پروستات تا حدودی کمک کننده باشد.

ارزش غذایی شاهی

سبزی شاهی سرشار از انواع ویتامین ها نظیر ویتامین آ، ویتامین ث و ویتامین های ب1 و ب2 است. همچنین دارای مقدار زیادی کاروتن میباشد. این سبزی پرخاصیتحاوی مقدار قابل ملاحظه ای عناصر غذایی نظیر کلسیم، آرسنیک، منگنز، مس، روی و گوگرد است.

مضرات شاهی

افراد مبتلا به زخم یا التهاب معده و روده بایستی از زیاده روی در مصرف شاهی خودداری کنند. استفاده از اسانس شاهی یا مقادیر درمانی آن، در زنان باردار و کودکان کمتر از 4 سال ممنوع است.

همه چیز درباره شاهی

شاهی یا تره تیزک یا تره تندک یک نوع سبزی خوردن است که به صورت خام و گاهی پخته مصرف می‌شود. به بذر آن سپندان گویند. در زبان مازندرانی به آن ترتیزک می‌گویند. شاهی گیاهی است علفی و یک ساله که در طب قدیم ایران به نام هی جرجیزبستانی و رشاد نیز معروف است. این نوع سبزی به داشتن مقادیر زیادی ویتامین ث معروف است و از دیرباز برای مداوای سرماخوردگی کاربرد داشته‌است. برگ‌های آن سبزو روشن، گل‌هایش کوچک و به رنگ سفید یا قرمز ارغوانی و با عطر ملایم به‌طور گروهی در انتهای شاخه ظاهر می‌شود. میوه آن بیضوی به طول تقریبی۵۰ میلی‌متر و عرض چهار میلی‌متر است. تخم تره یا همان شاهی دارای آلکالوئیدی به نام اسید سناپینیک و کولین اتر choline ether و یک اسانس روغنی که خاصیت ساخت استروژن را در بدن دارد می‌باشد. تخم تره یا شاهی را اگر در آب خبس کنید لیزاب و لعابی ایجاد می‌کند که می‌توان به جای صمغ عربی و کتیرا از آن استفاده کرد. تره یا شاهی گیاهی است یک ساله و خودرو که طول آن به ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر می‌رسد و به شکل نپخته، به عنوان طعم دهنده به غذا و دم‌کرده مورد استفاده قرار می‌گیرد. برگ، گل، میوه و دانه تره یا شاهی از مهم‌ترین قسمت‌های این گیاه بهاری هستند و به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند

خواص طبی شاهی

تره یا شاهی از نظر طب قدیم ایران، گرم و نستا خشک وبده و دارای خواص مهم زیر است. ۱- در طب آیورودا برای درمان ناراحتی‌های بعد از زایمان به کار می‌رود. ۲- برای پایین آوردن قند خون، یک قاشق مرباخوری تخم شاهی را در یک لیوان آب ریخته و بگذارید به مدت ۵ دقیقه بجوشد سپس آن را صاف کرده و بنوشید. ۳- برای سفید کردن پوست و برطرف کردن لکه‌های قهوه‌ای و کک و مک، جوانه شاهی را له کرده و با گلسیرین و آب مخلوط کرده و روی صورت بمالید. ۴- تره یا شاهی آنتی اکسیدان است. ۵- ادرارآور است. ۶- ضد بیماری اسکوربوت می‌باشد. ۷- برای تسکین ضرب دیدگی عضلات از ضماد برگ تره یا شاهی استفاده کنید. ۸-آسم را درمان می‌کند. ۹- بواسیر را برطرف می‌کند. ۱۰- برای ازدیاد شیر در مادران شیرده استفاده می وشد. ۱۱- دم کرده تره یا شاهی نیروبخش است. ۱۲- برای تمیز کردن کبد و طحال به کار می‌رود. ۱۳- سنگ مثانه و کلیه را خرد می‌کند و از بین می‌برد. ۱۴- اسپرم را زیادمی کند. ۱۵- محرک و تقویت‌کننده نیروی جنسی در مردان و زنان است. ۱۶- هضم غذا را تسریح می‌کند. ۱۷- گاز و نفخ معده را از بین می‌برد. ۱۸- خون را تصفیه می‌کند. ۱۹- تخم تره یا شاهی تقویت‌کننده معده است. ۲۰ – تخم تره یا شاهی خلط‌آور و قاعده‌آور است. ۲۱- عروق را باز می‌کند بنابراین گیای مفیدی برای تقویت قلب است.

خواص شاهی برای پوست و مو

1. آفتاب سوختگی سبزی شاهی می تواند برای درمان التهاب ناشی از آفتاب سوختگی پوست مفید باشد. ماسک شاهی مقداری سبزی شاهی را بکوبید تا خمیر شود سپس با عسل مخلوط کنید و آن را بر روی آفتاب سوختگی بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید. 2. لک های قهوه ای پوست صورت شاهی برای سفید کردن پوست و درمان لک های قهوه ای صورت و کک و مک مفید می باشد. ماسک صورت برای لک های قهوه ای جوانه شاهی را له کرده و با گلسیرین و آب مخلوط کنید و روی صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید. 3. درمان ریزش مو سبزی شاهی حاوی مقادیر بالایی پروتئین و آهن است که می توانند برای درمان ریزش مو مفید باشند. ماسک شاهی و عسل در یک کاسه بذر شاهی را بکوبید و مقداری عسل به آن اضافه کنید، این مخلوط را بر روی موها و پوست سر بمالید و بگذارید 30 دقیقه بماند سپس با آب گرم و شامپو خوب بشویید. این روش را حداقل دو بار در هفته به کار ببرید تا نتیجه بگیرید.

خواص شاهی در بارداری

سبزی شاهی به عنوان محرک و تقویت کننده نیروی جنسی در زنان و مردان شناخته شده و شانس بارداری را افزایش می دهد. سبزی شاهی یکی از منابع ویتامین B9 می باشد که از نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری پیشگیری می کند و شانس تولد یک نوزاد سالم را افزایش می دهد. توجه : زیاده روی در مصرف سبزی شاهی در دوران بارداری باعث انقباض رحم شده و خطر سقط جنین را افزایش می دهد.

مصرف شاهی در شیردهی

مصرف شاهی غده های پستان را تقویت می کند و باعث افزایش شیر مادر در زنان شیرده می شود. علاوه بر این، مقادیر بالای پروتئین و آهن موجود در سبزی شاهی برای تقویت زن شیرده پس از زایمان مفید هستند.

لاغری با شاهی

سبزی شاهی حاوی مقادیر زیادی پروتئین بوده و چربی کمی دارد بنابراین یکی از سبزیجات مفید برای لاغری و کاهش وزن می باشد. برای لاغری مقداری دانه شاهی را با آب ترکیب کنید و صبح ناشتا بخورید.

شاهی , مضرات شاهی , دانه شاهی , خواص شاهی

خواص و فواید شاهی

تحقیقات علمی نشان داده که مقادیر بالای ویتامین C موجود در سبزی شاهی برای سلامتی سیستم قلبی عروقی مفید می باشد. علاوه بر این ویتامین K موجود در شاهی نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی دارد. 8. دیابت و قند خون جوانه شاهی دارای ماده ای موسیلاژی به نام لیپیدی موئیدی است که خواص هیپوگلیسمی دارد و به کنترل قند خون در افراد دیابتی کمک می کند. 9. آلرژی و حساسیت مقادیر بالای ویتامین A موجود در سبزی شاهی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و باعث کاهش خطر ابتلا به انواع آلرژی و حساسیت غذایی در افراد می شود. 10. پوکی استخوان منگنز موجود در سبزی شاهی تراکم استخوان را افزایش می دهد و برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان مفید می باشد. 11. آلزایمر، صرع و ام اس مقادیر قابل توجه ویتامین B2 موجود در شاهی برای درمان بسیاری از مشکلات سیستم عصبی مانند آلزایمر، مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس، صرع و اضطراب مفید است. همچنین ویتامین B2 یا ریبوفلاوین و ویتامین B6 موجود در سبزی شاهی می تواند علائم دردناک سندرم تونل کارپال را بهبود بخشد. 12. کم خونی ویتامین B6 موجود در سبزی شاهی برای تولید هموگلوبین خون ضروری است، گلبول های قرمز اکسیژن و آهن را به سلول های مختلف بدن منتقل می کنند و برای درمان کم خونی و علائم کم خونی مفید هستند. 13. سرماخوردگی مقادیر بالای ویتامین C موجود در سبزی شاهی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به درمان سرماخوردگی، آنفلونزا و درمان سرفه در کودکان کمک می کند. 14. دندان گلوکوتروپائولین، یکی از گلوکوزینولات های اصلی موجود در سبزی شاهی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان مفید است. 15. چشم مقادیر بالای ویتامین A و کاروتنوئید های موجود در سبزی شاهی به تقویت بینایی کمک می کنند و برای پیشگیری از بیماری چشمی مانند آب مروارید، رتینیت پیگمنتوزا و حتی دژنراسیون ماکولا مفید هستند.

بذر شاهی

به بذر یا تخم شاهی سپندان می گویند، بذر شاهی کوچک و قرمز رنگ می باشد. بذر شاهی غنی از اسید اسکوربیک، اسید آراشیدیک، اسید فولیک، اسید لینولئیک، بتا کاروتن و آهن می باشد. معده و دستگاه گوارش : بذر شاهی باعث بهبود هضم غذا شده و برای درمان یبوست و همچنین بواسیر یا هموروئید مفید است. مقداری تخمه شاهی را در یک لیوان آب گرم بریزید و هر روز صبح ناشتا بخورید. قاعدگی : دانه شاهی حاوی مواد فیتوشیمیایی است که شبیه استروژن عمل می کنند و بنابراین می توانند برای تنظیم قاعدگی و درمان بی نظمی قاعدگی مفید باشند. سرطان : بذر شاهی حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله ویتامین A و E می باشد که سلول ها را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت کرده و برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید می باشد. آسم : بذر شاهی عملکرد ریه در افراد مبتلا به آسم را بهبود بخشیده و به درمان آسم کمک می کند. فشار خون : بذر شاهی دارای خاصیت دیورتیک بوده و می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند.

عوارض مصرف شاهی

تیروئید : سبزی شاهی شامل گیتروژن هایی است که جذب ید را کاهش داده و می توانند گواتر و کم کاری تیروئید را تشدید کنند. زیاده روی در مصرف شاهی می توانند باعث ایجاد مشکلات گوارشی در افراد شود.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 7 مهر 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.