لیست و طرز تهیه انواع نوشیدنی های گرم کافی شاپ چیست

لیست و طرز تهیه انواع نوشیدنی های گرم کافی شاپ چیست

نوشیدنی های گرم نوشیدنی های گرم ,نوشیدنی های گرم مزاج,نوشیدنی های گرم زمستانی,نوشیدنی های گرم کافه,نوشیدنی های گرمی,نوشیدنی های گرم و خشک,نوشیدنی های گرم در کافی شاپ توضیحاتی در مورد نوشیدنی های …

خواص و فواید آب سیب زمینی برای چاقی صورت و رشد مو چیست

خواص و فواید آب سیب زمینی برای چاقی صورت و رشد مو چیست

آب سیب زمینی آب سیب زمینی ,آب سیب زمینی برای چاقی صورت,آب سیب زمینی برای رشد مو,آب سیب زمینی برای پوست,اب سیب زمینی برای لک صورت,آب سیب زمینی خام توضیحاتی در مورد …

آشنایی با فواید و خواص گیاه آلوئه ورا

آشنایی با فواید و خواص گیاه آلوئه ورا

آشنایی با فواید و خواص گیاه آلوئه ورا خواص آلوئه ورا,فواید آلوئه ورا,آلوئه ورا درمانی,خاصیت آلوئه ورا,خواص آلوئه ورا درمانی,خواص آلوئه ورا برای پوست,خواص آلوئه ورا برای مو,خواص آلوئه ورا برای جوانی,خواص …

سنجد

سنجد ,سنجد خواص,سنجد تلخ,سنجد در بارداری ، سنجد در دیابت،سنجد و فشار خون،سنجد و لاغری

سنجد ,سنجد خواص,سنجد تلخ,سنجد در بارداری ، سنجد در دیابت،سنجد و فشار خون،سنجد و لاغری

توضیحاتی در مورد سنجد

سِنجـِد گونه‌ای از سردهٔ سنجد و بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان، از جنوب روسیه و قزاقستان تا ترکیه و ایران است. در حال حاضر به‌طور گسترده‌ای در آمریکای شمالی نیز به عنوان گونه معرفی شده تثبیت شده‌است. این میوه یکی از مواد هفت‌گانه سفره هفت‌سین ایرانی‌هاست. در این مطلب از سایت جسارت در مورد سنجد صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

معرفی میوه سنجد

این میوه با نام علمی Elaeagnusan gastifolial بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان، و از جنوب روسیه و قزاقستان تا ترکیه و ایران است. از درخت و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده می‌شود. و در حال حاضر به دلیل استفاده های بسیار زیاد در آمریکای شمالی هم یافت می شود. این میوه (هیپوفائه رامنوئید) ، یک بوته دارای میوه‌های کوچک از اروپا و آسیای مرکزی است که سال‌ها در طب سنتی، برای پیشگیری از پیری، افزایش سلامت قلب و پاکسازی پوست به کار می‌رفته است. علم نوین، صحت بسیاری از این خواص و حتی خواص دیگر را تایید کرده است. مقادیر بالای مواد شیمیایی آنتی اکسیدانی، ویتامین‌‌ها و فلاونوئیدها، این میوه را به یک محصول عالی برای سلامتی تبدیل کرده است.

سنجد در طب سنتی چینی

این میوه (هیپوفائه رامنوئید) ، که گیاهی رایج در طب سنتی چینی بوده و به دلیل داشتن طعمی شیرین در تهیه مربا نیز به کار می‌رود، یک بوته تیغ‌دار و دارای میوه‌های کوچک است که در آسیای مرکزی و اروپا یافت می شود و می‌تواند به طرز شگفت‌آوری به بدن کمک کند. این میوه در پیشگیری از سرطان و درمان دیابت کاربرد دارد و مانند یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند.

ویتامین های سنجد

این میوه ، حاوی مواد زیر است. – ویتامین A. به حفظ سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند (در میوه آن یافت می‌شود) – B12. به تولید انرژی و تشکیل سلول‌های قرمز خون کمک می‌کند (میوه) – C. درمان زخم‌ها، سلامت دندان‌ها و لثه را بهبود می‌بخشد (میوه) – E. به تشکیل سلول‌های قرمز خون کمک می‌کند (میوه) – K. برای انعقاد خون و توقف خونریی خوب است (میوه) – لیکوپن. یک ماده شیمیایی آنتی اکسیدانی است که از DNA و پروتئین‌ها محافظت می‌کند. – پتاسیم. برای تعادل مایعات و عملکرد ماهیچه مورد نیاز است. – کلسیم. سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها را افزایش داده و فشار خون را ثابت نگه می‌دارد. – منیزیم. برای تولید پروتئین و سلامت دستگاه ایمنی بدن مورد نیاز است. – آهن. برای انتقال اکسیژن در بدن مورد نیاز است. – فسفر. pH را حفظ می‌کند.

ترکیبات سنجد

۱. ویتامین‌ها ۲. فلاونوئیدها – Hippophaeosides (۱-۳)- (در برگ‌ها یافت می‌شود) – Hippophins (در هسته‌ها یافت می‌شود) – کاتچین (برگ‌ها) – اپی کاتچین (برگ‌ها) – گالوکاتچین (برگ‌ها) – اپی گالوکاتچین (برگ‌ها) ۳. اسیدهای چرب – پالمیتیک (در میوه یافت می‌شود) – اولئیک (میوه) – لینولنیک (میوه) مکانیزم‌ها فلاونوئیدها، فعالیت مبارزه با رادیکال‌های آزاد را دارند که این مسئله باعث خاصیت مقابله با استرس اکسیداتیو، رشد تومور، زخم‌ها، التهاب و وضعیت‌های ناشی از استرس در این میوه می‌شود. اسید لینولنیک و دیگر اسیدهای چرب موجود در روغن این میوه ، مواد شیمیایی مانند کاروتنوئیدها و توکوفرول‌ها را ترشح می‌کنند که به کاهش التهاب و ترمیم بافت‌هایی مانند بافت چشم کمک می‌کنند.

عصاره برگ سنجد

عصاره برگ این میوه ، در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از کروم، از موش‌ها محافظت کرد. عصاره‌ گرفته شده از برگ و میوه این میوه ، در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از ماده شیمیایی به نام نیتروپروساید سدیم از سلول‌های موش محافظت کرد. مواد شیمیایی موجود در عصاره، تولید رادیکال‌های آزاد را کند و در نتیجه، استرس را مهار کرد.

روغن هسته سنجد

روغن هسته و پالپ این میوه در برابر زخم‌ معده‌ای که در آزمایشگاه و به صورت ساختگی ایجاد شده بود، از موش‌ها محافظت کرد. در یک مطالعه دیگر که روی موش‌ها انجام شد، عصاره پوست بوته این میوه ، ترمیم غشای معده را تسریع کرد. همچنین اندازه و شدت زخم معده را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد.

عصاره سنجد و آرتریت

دوز عصاره این میوه تزریق شده به موش‌ها، ورم ناشی از تزریق مایکوباکتریوم توبرکلوزیس را به میزان قابل توجهی کاهش داد. عصاره این میوه ، در مقابله با التهاب مفصل (آرتریت) نیز کاربرد دارد. ماده شیمیایی به نام متانول که از برگ این میوه گرفته می‌شود، سطح سیتوکین التهابی (TNF-α، IL-6 و IFN-γ) را پایین آورده و التهاب را در سلول‌های موش کاهش داد. در زمان التهاب، سلول‌های التهابی مقدار زیادی نیتریک اکسید ترشح می‌کنند که باعث تشدید و پیشرفت بیماری‌های التهابی پوست، قلب و دهان می‌شود. عصاره این میوه ، تولید نیتریک اکسید و فعالیت التهابی در سلول‌های موش را کاهش داد.

آب سنجد

آب این میوه ، تعداد ناهنجاری‌های ژنتیکی سرطان‌زا در اسپرم و سلول‌های مغز استخوان موش‌ها که توسط یک ماده شیمیایی سرطان‌زا به نام سیس‌پلاتین به وجود آمده بود را کاهش داد. در یک مطالعه دیگر که بر موش‌ها انجام شد، عصاره این میوه با رشد تومورهای موجود در معده و پوست مبارزه کرد. این عصاره، با محدود کردن رشد غیرطبیعی سلول‌های سرطانی و افزایش مرگ آن‌ها، فعالیت ترکیبات ژنتیکی که مانند عوامل ضد سرطان عمل می‌کنند را افزایش داد. آب این میوه ، رشد تومور سرطانی در اندام‌های موش‌ را کاهش و طول عمر آن‌ها را از متوسط ۱۹۵ روز به متوسط ۲۷۰ روز افزایش داد.

سنجد RH-3

RH-3، یکی از مواد موجود در عصاره این میوه ، در برابر اشعه رادیواکتیو، از موش‌ها محافظ کرد. عصاره این میوه درمقایسه با بقای ۰٪ در گروه کنترل، به بقای۸۲٪ در گروه آزمایشی منجر شد. عصاره این میوه در مقابل دگردیسی ژنتیکی ناشی از اشعه رادیو اکتیو، از سلول‌های موش محافظت کرد. در یک مطالعه دیگر، عصاره این میوه با افزایش اتصال رشته DNA، عمل کردن مانند یک آنتی اکسیدان و جلوگیری از شکستن DNA، از DNA محافظت کرد.

سنجد ,سنجد خواص,سنجد تلخ,سنجد در بارداری ، سنجد در دیابت،سنجد و فشار خون،سنجد و لاغری

درمان زخم‌ با سنجد

در یک مطلعه که بر بیماران دچار سوختگی انجام شد، تاثیر روغن این میوه بر درمان زخم‌ها مورد آزمایش قرار گرفت. آن‌ها، بانداژهای ۱۵۱ بیمار سوختگی را در روغن این میوه خواباندند. این کار، در مقایسه با گروه کنترل با بانداژهای معمولی ، درد را بیشتر تسکین داد و رشد دوباره پوست اطراف زخم را تسریع کرد. قرار دادن عصاره برگ این میوه به صورت موضعی بر روی پوست، به تسریع فرآیند درمان زخم‌های پوستی در موش‌های آلبینو کمک کرد. این عصاره، اندازه زخم را کاهش و تولید پروتئین‌هایی که به درمان زخم کمک می‌کنند را افزایش داد. تزریق عصاره این میوه ، با افزایش پیوند فیبری و رشد پروتئین که در ساختار کلی ماهیچه نقش دارد، بهبود جراحات تاندونی در موش‌ها را افزایش داد.

سنجد و خشکی چشم

اسیدهای چرب موجود در روغن هسته و پالپ این میوه، خشکی چشم ناشی از استرس را با افزایش ترشح اشک در موش‌ها کاهش داد. روغن پالپ این میوه ، اثری قوی‌تر داشت. در یک مطالعه انسانی (DB-RCT) که بر ۸۶ نفر انجام شد، روغن خوراکی هسته این میوه ، با بازگرداندن سطح بالای تجمعات ذرات در اشک چشم، علائم خشکی چشم ناشی از آب و هوای سرد که معمولا در زمستان اتفاق می‌افتد را کاهش داد. در یک مطالعه با ۱۰۰ شرکت کننده (DBRTC)، اسیدهای چرب موجود در این میوه ، مواد شیمیایی را تولید کردند که با التهاب مبارزه کرده و به تشکیل اشک چشم کمک می‌کنند.

سلامت پوست با سنجد

استفاده موضعی از روغن این میوه بر پوست موش‌ها، ضخامت پوست آن‌ها را افزایش داد و به تسریع فرآیند درمان بریدگی‌های عمیق پوستی کمک کرد. ترکیبات موجود در این میوه ، به نرم شدن پوست کمک می‌کنند، پیری و خشکی پوست را کاهش می‌دهند، سرمازدگی و آسیب ناشی از آفتاب را درمان می‌کنند و التهاب را تسکین می‌دهند.

سنجد ,سنجد خواص,سنجد تلخ,سنجد در بارداری ، سنجد در دیابت،سنجد و فشار خون،سنجد و لاغری

مضرات سنجد

۱. چون این میوه می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد، بنابراین یکی از عوارض جانبی آن می‌تواند پایین آوردن بیش از اندازه فشار خون باشد که برای بیمار خطرناک است. ۲. استفاده از این میوه می‌تواند انعقاد خون را کند کند و بنابراین افرادی که بریدگی و جراحات عمیق دارند یا در انتظار عمل جراحی هستند باید از آن پرهیز کنند. ۳. استفاده مداوم از این میوه می‌تواند باعث زرد شدن رنگ پوست شود. این مسئله در یک مورد ۴۵ ساله که به مدت ۶ ماه و به طور منظم این میوه مصرف کرد مشاهده شد.

نحوه مصرف سنجد

تعداد محصولات تهیه شده از این میوه که به شما اجازه می‌دهند از خواص این میوه بهره‌مند شوید، زیاد است. دانه‌های این میوه را می‌توان به شکل خالص خریداری کرد. می‌توان آن را به صورت آبمیوه درآورد که برای تولید روغن، آن را تصفیه می‌کنند. دانه‌های این میوه ، حاوی آنتی اکسیدان‌های زیادی هستند و بنابراین، فرد را از خواصی که در بالا گفته شد بهره‌مند می‌کنند. برگ‌ها، حاوی فلاونوئیدهای مهم هستند و می‌توان آن‌ها را به صورت یک دمنوش سرشار از مواد شیمیایی که در بالا گفته شد، مصرف کرد. هسته ها را می‌توان به یک روغن بسیار غلیظ تبدیل کرد. این روغن در بسیاری از محصولات آرایشی از جمله کرم‌های پوستی و صابون کاربرد دارد. این محصولات می‌توانند پوست را پاک کرده و علائم پیری را کاهش دهند.

فواید کلی سنجد

بهترین اثر این میوه ،‌ رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، ‌از ورود عفونت به بدن پیشگیری می ‌کند. این میوه قابض و بر طرف کننده اسهال است. به خاطر وجود ویتامین K در این میوه ضد خونریزی می‌باشد. این میوه رفع کننده سموم معده و روده می‌باشد. بادشکن و مقوی قلب است این میوه برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است. روش استفاده: پودر این میوه ۲ قسمت و پودر سویای بوداده ۱ قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا ۲ قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. این صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید می‌باشد. این میوه ضدیرقان می‌باشد. کسانی که تکرر ادرار دارند این میوه را بخورند. کسانی که سکسکه می‌کنند برای درمان آن ۵۰ دانه این میوه و یک لیوان شیر بخورند. مصرف این میوه درمان‌گر ورم کیسه صفراست. این میوه باعث قوی شدن ساق‌ها می‌گردد به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید. مصرف این میوه ۱۰ دانه در روز موجب پاکسازی دستگاه گوارش به‌ویژه معده و روده‌ها می‌شود. این میوه عامل بیماری جذام را از بین می‌برد. این میوه تب بر است. این میوه کلیه‌ها را گرم می‌کند و معده را تمیز می‌کند. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم‌های لاغری دارند، می‌توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند. سنجد ضد بلغم است. سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت می‌کند همچنین سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش می‌دهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد. سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب می‌شود. سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوان‌های افراد را محکم می‌کند. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم‌های لاغری دارند، می‌توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند. سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکال‌ها است که آنتی‌اکسیدان خوبی است. سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود. پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب ‌های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می‌ کند. در بسیاری از متون ادبی از سنجد به عنوان نماد فرهیختگی و فرزانگی یاد شده است زیرا به باور درمانگران طب سنتی و شیوه‌های طبیعی درمانی سنجد بیشترین تاثیرگذاری را بر سلول‌های مغزی دارد و موجب تقویت آنها می‌‌شود. به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای بوداده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.

خواص برگ و گل درخت سنجد

برگ درخت این میوه به صورت ضماد باعث می‌شود که دمل زود سر باز کند. عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک می کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که برای کاهش و بهبود درد ناشی از آرتروز، عصاره گیاه سنجد موثرتر از داروی مسکن استامینوفن عمل می کند. از ریشه آن در صنعت عطرسازی استفاده می ‌شود. از گل آن برای التیام زخم‌ استفاده می ‌شود. جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است. پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب ‌های حاد و مزمن کاربرد دارد برگ درخت سنجد را در روغن زیتون بجوشانید (ابتدا به مدت ۲۴ ساعت برگ را در روغن زیتون نگاه دارید سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است) این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بی‌حس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو می‌شود. جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ریشه دندان را محکم می‌کند و از خونریزی جلوگیری می‌کند بدین صورت که پوست این میوه را بجوشانید و صاف کنید سپس آن را مزمزه کنید. بوئیدن گل سنجد برای اشخاص فلج و کسانی که لقوه دارند مفید است. البته دختران جوان از بوئیدن آن خودداری کنند چون باعث ازدیاد شهوت در خانمها می‌گردد.

بیشتر بخوانید : کنجدخردلازگیلزالزالکخرفه

آخرین بروز رسانی در : شنبه 20 مرداد 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.