خواص و مضرات مصرف عرق و دمنوش گل گندم برای چشم
همه چیز در مورد استفاده از گل میخک و دندان درد و تسکین این درد
همه چیز در مورد استفاده از گل میخک و دندان درد و تسکین این درد میخک و دندان درد ،میخک دندان درد بارداری،میخک دندان درد،میخک برای دندان درد،گل میخک و دندان درد،میخک …
آشنایی با خواص و عوارض زرشک در دوران شیردهی و بارداری
آشنایی با خواص و عوارض زرشک در دوران شیردهی و بارداری زرشک در دوران شیردهی ،خوردن زرشک در دوران شیردهی،مصرف زرشک در دوران شیردهی،آب زرشک در دوران شیردهی،خوردن اب زرشک در دوران …
طریقه مصرف و خواص و مضرات مصرف هلیله سیاه برای سفیدی مو
هلیله سیاه هلیله سیاه ,هلیله سیاه چیست,هلیله سیاه برای سفیدی مو,هلیله سیاه عوارض,هلیله سیاه به انگلیسی,هلیله سیاه برای لاغری,هلیله سیاه برای جوانی,هلیله سیاه برای مو توضیحاتی در مورد هلیله سیاه هلیله سیاه …
گل گندم
گل گندم ,گیاه گل گندم,گیاه گل گندمی,گل گندم یا قنطوریون,گل گندمی,گل گندم خواص,دمنوش گل گندم,عرق گل گندم,خواص عرق گل گندم,مضرات عرق گل گندم
توضیحاتی در مورد گل گندم
گل گندم (نام علمی: ‘Centaurea cyanus’) گیاه یکساله یا چندسالهای از تیره مینا است. Kornblume02.JPG این گیاه از گیاهان دارویی یک یا دوسالهاست که دارای ساقه منشعب و به ارتفاع ۲۵ تا ۸۰ سانتیمتر است. ساقه این گیاه سبز مایل به سفید است، گلهای این گیاه اغلب آبی پر رنگ هستند. بیشتر در مزارع گندم و غلات میروید و به همین علت به گل گندم معروف است. در این مطلب از سایت جسارت در مورد گل گندم صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
ترکیبات شیمیایی گل گندم
گلهای این گیاه دارای لیزاب، مواد مومی و تانن میباشد. همچنین در این گیاه مقداری پتاس، اسید فسفریک و منگنز وجود دارد.
محل رویش گل گندم
محل رویش این گیاه در آسیا و اروپا میباشد و همچنین در نواحی شمالی ایران، منطقه البرز، اطراف تهران، بلوچستان، خراسان، کرمانشاه میروید.در آذربایجان هم در هر زمین بایری میتوان دید.
خواص گل گندم
گلهای این گیاه دارای اثر مدر(ادرارآور) است و برای سرماخوردگی، رفع سرفه و بیماریهای سینه استفاده میشود.
جوشانده گل گندم
بهگفته وی گل گندم دارای مزاج گرم و خشک است و این گیاه مُدر, ضد دیابت, قاعدهآور, ضد تب, تصفیه کننده خون, ضد یرقان و بیماریهای کبد است. این مدرس و محقق طب سنتی افزود: برای رفع تب, یرقان و بیماریهای کبد, تصفیه خون و رفع عطش مقداری از سرشاخههای گلدار گل گندم را مانند چایی دم کنند و روزی سه وعده از آن بنوشند. اصغری بیان داشت: جوشانده گل گندم همراه عسل برای کاهش کمخونی, تسکین درد مفاصل و درد پشت و سیاتیک, نرم کردن خشونت سینه, رفع سرفه, سرماخوردگی, رفع یبوست و درمان استسقاء (ورم بدن) نافع است.
گل گندم برای چشم
این مدرس و محقق طب سنتی اضافه کرد: روزی دوبار چشمها را با دمکرده گل گندم که ولرم شده باشد, شستشو داده شود. دقت شود که قبل از دم کردن, گلها کمی شسته شود که خاک و آلودگی نداشته باشد و دمکرده را خوب صاف کنید. وی یادآور شد: مصرف گل گندم برای خانمهای باردار ممنوع است.
همه چیز درباره گل گندم
گل گندم از گیاهان دارویی یک یا دو ساله است که برای درمان سرماخوردگی، سرفه و بیماری های سینه مفید می باشد. گل گندم (نام علمی: ‘Centaurea cyanus’) گیاه یکساله یا چندسالهای از تیره مینا است. این گیاه از گیاهان دارویی یک یا دوسالهاست که دارای ساقه منشعب و به ارتفاع ۲۵ تا ۸۰ سانتیمتر است. ساقه این گیاه سبز مایل به سفید است، گلهای این گیاه اغلب آبی پر رنگ هستند. بیشتر در مزارع گندم و غلات میروید و به همین علت به گل گندم معروف است. این گیاه قرنها پیش برای بیماریهایی که در بیشتر موارد مربوط به چشم می شود قابل استفاده بوده است. معجزه ای که این گیاه در درمان ورم ملتحه چشم و پف کردن آن و همچنین درد چشم می کند، توسط متخصصان گیاه شناسی به خوبی شناخته شده است. ساقه گل گندم درد سوزش ناشی از پارگی و بریدگی ها را التیام می دهد. بهتر است قسمت انتهایی ساقه آن را اطراف نواحی آسیب دیده بمالید. همچنین از گیاه می توانید برای کمپرس چشم استفاده کنید. یک تکه پنبه را در جوشانده این گیاه خیس کرده و چشمتان را با آن کمپرس نمایید. جوشانده این گیاه برای ماساژ صورت و درمان جوش ها و آکنه نیز مفید است. می توانید برگ ها و گل های این گیاه را بجوشانید هنگامی که در حال جوشیدن است حوله ای را روی سر خود بیندازید و صورت خود را بالای ظرفی که گیاه می جوشد به مدت ۱۵ دقیقه نگه دارید بعد از آن صورتتان را با آب سرد بشویید متوجه می شوید که پوست صورتتان تغییر کرده است. ترکیب شیمیایی گلهای این گیاه دارای موسیلاژ، مواد مومی و تانن میباشد. همچنین در این گیاه مقداری پتاس، اسید فسفریک و منگنز وجود دارد. خواص درمانی گلهای گیاه گل گندم دارای اثر مدر(ادرارآور) است و برای سرماخوردگی، رفع سرفه و بیماریهای سینه استفاده میشود. کلمات کلیدی: گل گندم، فواید گل گندم، گیاهان دارویی، ساقه گل گندم، کمپرس چشم، سرماخوردگی، رفع سرفه،
گل گندم و ورم ملتحه چشم
معجزه ای که این گیاه در درمان ورم ملتحه چشم و پف کردن آن و همچنین درد چشم می کند، توسط متخصصان گیاه شناسی به خوبی شناخته شده است. این گیاه قرنها پیش برای بیماریهایی که در بیشتر موارد مربوط به چشم می شود قابل استفاده بوده است. معجزه ای که این گیاه در درمان ورم ملتحه چشم و پف کردن آن و همچنین درد چشم می کند، توسط متخصصان گیاه شناسی به خوبی شناخته شده است. ساقه گل گندم درد سوزش ناشی از پارگی و بریدگی ها را التیام می دهد. بهتر است قسمت انتهایی ساقه آن را اطراف نواحی آسیب دیده بمالید. همچنین از گیاه می توانید برای کمپرس چشم استفاده کنید. یک تکه پنبه را در جوشانده این گیاه خیس کرده و چشمتان را با آن کمپرس نمایید. ـ جوشانده این گیاه برای ماساژ صورت و درمان جوش ها و آکنه نیز مفید است. می توانید برگ ها و گل های این گیاه را بجوشانید هنگامی که در حال جوشیدن است حوله ای را روی سر خود بیندازید و صورت خود را بالای ظرفی که گیاه می جوشد به مدت ۱۵ دقیقه نگه دارید بعد از آن صورتتان را با آب سرد بشویید متوجه می شوید که پوست صورتتان تغییر کرده است.
انواع گل گندم
از میان تمام گونه های گل گندم که به طور خودرو در دنیای قدیم می روید چهار گونه زیر در باغبانی مورد توجه می باشد. 1-c. cyanus l. چند ساله با ساقه افراشته و منشعب بوده کلاپرک آن شباهت زیادی به گل گندمی که علف هرز مزارع گندم است دارداما از نظر قطر گل دو برابر آن است. بزرگی آن مربوط به تغییرات و رشد فوق العاده گلچه مرکزی است. رنگ بنفش آن بیشتر مورد توجه است و کولتوارهای با گلهای سفید ،زرد،قرمز نیز کشت می شوند. 2- (c.suaveolens یا c.odorata hor) c.moschata بومی آسیای صغیر است. این گیاه انشعابات زیادی دارد و ارتفاع آن به 70 -80 سانتیمتر می رسد. گلهلی آن بسیار معطر بوده،در روی ساقه های محکم طویل قرار می گیرند. گلها قطر برابر 7-5 سانتیمتر دارند. کلاپرک ها دارای گلچه های سفید،زرد، صورتی، بنفش روشن تا تیره و ارغوانی هستند.م 3- گونه c. dealbata بومی ایران و قفقاز می باشد. چند ساله به ارتفاع یک متری می رسد. ساقه ساده به ندرت منشعب، کلاپرک آن صورتی با قسمت مرکزی سفید یا صورتی رنگ می باشد. 4-گونه c. montana این گونه خودرو، و مخصوص نواحی کوهستانی و مرتفع است که در حدود 50 سانتیمتر ارتفاع دارد. شاخه ایست با برگهای کم و مستطیلی، سر نیزه ای و کرکدار می باشد کلا پرک ارغوانی که گلچه های مرکزی بسیار کوچک دارد. -گونه c. cyanus و گونه دیگر به نام c. moschata در نتیجه اصلاحی که در گل گندمهای مزارع گندم به عمل آورده اند به دست آمده که خیلی پر گل تر و کاسبرگ گلهای آن پهن تر است. گل گندم c. candidissima از گیاهان دایمی است ولی آن را جزء گیاهان یکساله می کارند چون همان سال اول مورد استفاده می باشد.
تکثیر گل گندم
گل گندم از طریق بذر تکثیر می یابد. بذر آن را در بهار مستقیما در محل اصلی به فاصله 40-45 سانتیمتر بر حسب گونه می کارند. بذرها پس از 15 روز سبز می شوند. بذرها نباید خیلی عمیق کاشته شوند، جابه جایی آنها فقط موقعی که اندازه آنها 8-10 سانتیمتر است صورت گیرد. در بعضی گونه ها تکثیر از طریق تقسیم بوته نیز صورت می گیرد. خاک:گل گندم در خاک های متفاوتی که اندازه کافی مواد آهکی داشته باشد به خوبی رشد می کند. نقاط گرم و آفتاب گیر را ترجیح می دهد. آبیاری آنها هر روز یکبار در تابستان باید انجام شود. برای آنکه گلدهی بیشتر شود باید کلاپرکهای پژمرده را از گیاه جدا کرد. کاربرد : گل گندم را اغلب به عنوان گل بریده استفاده می کنند. برای این منظور بهتر است آنها را قبل از باز شدن کامل گل بچینند. در این صورت 5-9 روز در آب با طراوت باقی می ماند. اصولا دوره گلدهی c. cyanus کوتاه است. گل گندم در حاشیه باغچه همراه با گلهای دیگر نیز مورد کاشت قرار می گیرد. چون دوره گلدهی کوتاهی دارند. این گیاه نیز از نظر طبی مورد توجه بوده و از آن استفاده می شود. ولی امروزه مورد مصرفی ندارد. به هر صورت از شاخه های گلدار گل گندم (30 گرم در یک لیتر) جوشانده ای برای تقویت تهیه می کنند که کمی هم ملین می باشد. تنتور آن نیز خاصیت ملی دارد.
گل گندم در طب سنتی
گیاه گل گندم (Centaurea cyanus) یکی از گیاهان بومی ایران است که از نظر طب سنتی دارای اهمیت است. هدف از این پژوهش، بررسی ترکیبات شیمیایی موجود در عصاره گیاه گل گندم، اثرات آنتیاکسیدانی، ضدباکتریایی، ضدسرطانی و آنالیز بیان ژنهای آپوپتوزی است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی که از خرداد تا دی 1395 در دانشگاه آزاد آسلامی واحد ورامین انجام گرفت، ابتدا ترکیبات شیمایی عصاره گیاه گل گندم توسط روش گاز کروماتوگرافی متصل به طیف نگار جرمی مورد بررسی قرار گرفت. عصاره جهت بررسی اثرات ضدباکتریایی روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پایوژنز، سودوموناس آئروژینوزا و کلبسیلا پنومونیه با روش کمترین غلظت مهارکنندگی مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین اثرات آنتیاکسیدانی آن با روش احیای رادیکال آزاد و اثرات ضدسرطانی آن با روش رنگسنجی بررسی شد. در نهایت میزان بیان ژنهای آپوپتوز Bax و Bcl2 با روش Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت.
گل گندم و خواص ضدسرطان
یافتهها: آنالیز ترکیبات شیمیایی عصاره تعداد 19 ترکیب را نشان داد که بیشترین آن مربوط به n- هگزادکانوییک اسید و لینولییک اسید بودند. عصاره بیشترین تاثیر را روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا داشت. همچنین، که عصاره مورد مطالعه دارای اثر آنتیاکسیدانی 50% برابر با mg/ml07/0±109/0 بود. علاوه بر آن، عصاره دارای سمیت سلولی 50% معادل با 45/0±04/26 بود. نتایج Real-time PCR افزایش بیان ژن Bax 54/0±63/2 (05/0P<) وکاهش بیان Bcl2 بهمیزان 72/0±38/0 (05/0P<) شد. نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهنظر میرسد که عصاره گل گندم دارای اثرات چشمگیر ضدمیکروبی و ضدسرطانی میباشد و بنابراین میتواند بهعنوان یکی از گیاهان بومی کشورمان پتانسیل استفاده در صنایع دارویی را داشته باشد.
گیاه شناسی گل گندم
گیاهی است علفی یکساله یا دوساله – دارای برگ های سبز مایل به سفید و پوشیده از تارهای نسبتا پنبه ای و چون در مزارع بویژه مزارع گندم و غلات یافت میشود به گل گندم موسوم شده است . برگهای قاعده ای دارای بریدگی های عمیق است اما برگهای قسمت فوقانی باریک و بدون بریدگی است . گل های آن آبی رنگ و دارای غشای قهوه ای یا مایل به سفید هستند.محل رویش : خراسان – استانهای شمالی – ارتفاعات البرز اندام دارویی گیاه : گل – برگ – دانه مواد موثره : پتاسیم – تانن – موسیلاژ – سیانن ( ماده رنگی ) مواد لعاب دار مانند بهدانه – خاکشیر – ریشه ختمی که در اثر مجاورت با آب متورم و حجیم میشوند موسیلاژ دارند.خواص درمانی: ادرار آور بسیار قوی به علت داشتن پتاسیم – ضد سرفه – ضد دردهای رماتیسمی – تصفیه کننده خون – تب بر – تقویت کننده کبد – اشتها آور – کمک به هضم غذا پتاسیم ادارار آور است که باعث ضدعفونی مثانه و مجاری تناسلی و کاهش فشار خون و تقویت کلی بدن میشود. شاداب و درخشان کننده مو – تقویت کننده توناژ نقره ای و یخی رنگ مو – در شامپو سنتوره ایوروشه از گل گندم استفاده شده است.روش استفاده : دمکرده و جوشانده . طرز تهیه : ۲۰ گرم گیاه در نیم لیتر آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید و روزانه ۳ فنجان بنوشید . یا ۱۵ تا ۲۵ گرم را در آب بجوشانید برای رفع دردهای عصبی و رماتیسمی روزانه ۳ فنجان مصرف کنید