خار خسک برای کاهش فشار خون مفید است

خار خسک برای کاهش فشار خون مفید است

خار خسک برای کاهش فشار خون مفید است خواص خار خسک,فواید خار خسک,خار خسک درمانی,خاصیت خار خسک,خواص خار خسک درمانی,خواص خار خسک برای پوست,خواص خار خسک برای مو,خواص خار خسک برای جوانی,خواص …

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی

مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی مضرات و خواص غوره و مویز در طب سنتی در سایت جسارت غوره و مویز ,غوره مویز,غوره نشده مویز گشتی احسنت,غوره نشده مویز …

علائم و نشانه های سرطان لثه چیست و درمان چگونه است

علائم و نشانه های سرطان لثه چیست و درمان چگونه است

سرطان لثه سرطان لثه ،سرطان لثه چگونه است،سرطان لثه دندان،سرطان لثه درمان،عکس سرطان لثه،علائم سرطان لثه چیست،نشانه سرطان لثه،اعراض سرطان لثه،عوارض سرطان لثه،سرطان لثه و دندان،عکسهای سرطان لثه،تصاویر سرطان لثه،عکس از سرطان …

قرص سیپروفلوکساسین

قرص سیپروفلوکساسین ,قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰,قرص سیپروفلوکساسین 250,قرص سیپروفلوکساسین برای درمان عفونت واژن,قرص سیپروفلوکساسین برای درمان چیست

قرص سیپروفلوکساسین , قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ , قرص سیپروفلوکساسین 250 , قرص سیپروفلوکساسین برای درمان عفونت واژن

توضیحاتی در مورد قرص سیپروفلوکساسین

سپروفلوکساسین نوعی آنتی بیوتیک فلوروکینولون (Flor-o-KWIN-o-alone) است که برای مبارزه با باکتری‌های گرم منفی (شامل سالمونلا، شیگلا ، کمپیلوباکتر، نیستریا و پسودوموناس) موجود در بدن و درمان عفونت‌های باکتریایی، عفونت مجاری ادراری، عفونت‌های دستگاه گوارش (از جمله تب تیفوئید) سوزاک و سپتی سمی ناشی از میکروارگانیسم‌های حساس، مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این از این دارو برای درمان سیاه زخم و نوع خاصی از طاعون نیز استفاده می‌شود. نکته ۱: آنتی بیوتیک‌های فلوروکینولون می‌توانند عوارض جانبی جدی یا ناتوان کننده‌ای به همراه داشته باشند؛ بنابراین از سپروفلوکساسین فقط باید برای درمان عفونت‌هایی استفاده شود که نمی‌توانند با آنتی بیوتیک بی‌خطر‌تر درمان شوند. نکته ۲: توجه داشته باشید که از این دارو نمی‌توان برای برای درمان عفونت‌های ویروسی استفاده کرد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد قرص سیپروفلوکساسین صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

مشخصات قرص سیپروفلوکساسین

سیپروفلوکساسین (به انگلیسی: Ciprofloxacin) رده: آنتی‌بیوتیک از ردهٔ فلوروکینولونها (بر پایه کینولون) شکل‌های دارو قرص‌های ۲۵۰، ۵۰۰ و ۷۵۰ میلی‌گرمی. آمپول (۵٪ و ۱۰٪ در ۱۰۰ میلی‌لیتر) قطره‌های چشمی و گوشی

تداخل دارویی با قرص سیپروفلوکساسین

مصرف همزمان برخی از دارو‌ها با سایپروفلوکساسین می‌توانند اثر آن را به شدت کاهش دهند. اگر هر یک از دارو‌های زیر را مصرف می‌کنید، دوز‌های مصرفی سایپروفلوکساسین را ۲ ساعت قبل یا ۶ ساعت بعد از مصرف آن‌ها، مصرف کنید: آنتی اسید‌های حاوی کلسیم، منیزیم و یا آلومینیوم دیدانوزین کربنات لانتانیم مکمل‌های ویتامین یا مواد معدنی که حاوی کلسیم، آهن، منیزیم یا روی هستند. پزشک خود را در مورد تمام دارو‌هایی که در حال حاضر مصرف می‌کنید یا مصرف آن را متوقف کرده‌اید در جریان بگذارید، به ویژه: سیکلوسپورین، متوترکسات، متکللوپرامید، فنیتوین، پروبنژیک، روپینیرول، سیلدنافیل، تئوفیلین یا زولپیدم. دارو‌های رقیق کننده خون (وارفارین، کومادین، یانوتون) دارو‌های مربوط به ریتم قلب دارو برای درمان افسردگی یا بیماری‌های روانی دارو‌های دیابت خوراکی دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، دیکلوفناک، اندومتاسین، ملوکسیکام و… دارو‌های استروئیدی مانند پردنیزون، متیل پردنیزولون و…

قرص سیپروفلوکساسین , قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ , قرص سیپروفلوکساسین 250 , قرص سیپروفلوکساسین برای درمان عفونت واژن

کاربرد قرص سیپروفلوکساسین

به‌عنوان آنتی‌بیوتیک در درمان: عفونت‌های ادراری (به‌عنوان نخستین درمان آنتی‌بیوتیکی پیشنهاد نمی‌شود) عفونت مثانه (سیستیت) در بانوان پروستاتیت باکتریایی مزمن (به‌عنوان نخستین درمان آنتی‌بیوتیکی پیشنهاد نمی‌شود) عفونت‌های دستگاه تنفسی تحتانی (به‌عنوان نخستین درمان آنتی‌بیوتیکی پیشنهاد نمی‌شود) سینوزیت حاد (به‌عنوان نخستین درمان آنتی‌بیوتیکی پیشنهاد نمی‌شود) عفونت‌های پوستی عفونت‌های استخوان و مفصل تب تیفوئید به علت Salmonella typhi اسهال عفونی

نکاتی درباره مصرف قرص سیپروفلوکساسین

۱. اگر در حال استفاده از تیزانیدین هستید، نباید از سایپروفلوکساسین استفاده کنید. ۲. سیپروفلوکساسین ممکن است موجب تورم یا پاره شدن تاندون، به ویژه تاندون آشیل پاشنه شود. در صورتی که از دارو‌های استروئیدی استفاده می‌کنید، پیوند کلیه، قلب و ریه داشته‌اید و یا بیشتر از ۶۰ سال سن داشته باشید، احتمال بروز این عارضه بیشتر می‌شود. ۳. در صورتی که در دوره‌ی مصرف این دارو درد ناگهانی، تورم، کبودی، حساسیت به لمس، سفتی یا مشکلات حرکتی در هر یک از مفاصل شما بوجود آمد، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید و تا لحظه‌ی دریافت مراقبت‌ها یا دستورالعمل‌های پزشکی عضلات خود را تکان ندهید و استراحت کنید. ۴. اگر اختلال عضلانی دارید، ممکن است قادر به استفاده از سیپروفلوکساسین نباشید. اگر سابقه‌ی میاستنی گراویس (نوعی اختلال خود ایمنی که در آن سیستم دفاعی بدن به بافت‌های خود حمله می‌کند) داشته‌اید، حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

مکانیسم اثر قرص سیپروفلوکساسین

سیپروفلوکساسین پس از نفوذ به غشای سلول باکتری، سنتز دی‌ان‌ای را با جلوگیری از اثر دی‌ان‌ای‌جیراز در باکتری متوقف می‌کند. دی‌ان‌ای‌جیراز آنزیم بازپیچانندهٔ مارپیچ دی‌ان‌ای از هم باز شده‌است.در نتیجه هنگامی‌ که دی‌ان‌ای برای همانندسازی باز می‌شود٬ فاقد آنزیم لازم برای چرخیدن و پیچ خوردن دوباره خواهد بود و از بین می‌رود.

اشکال دارویی قرص سیپروفلوکساسین

سیپروفلوکساسین به شکل قرص‌های ۲۵۰، ۵۰۰ و ۷۵۰ میلی‌گرمی، آمپول (۵٪ و ۱۰٪ در ۱۰۰ میلی‌لیتر) و قطره‌های چشمی و گوشی موجود است. این دارو از راه خوراکی به خوبی جذب می‌شود، اما جذب آن در حضور غذا به تاخیر می‌افتد.

عوارض قرص سیپروفلوکساسین

فلوروکینولون‌ها بیش از دیگر رده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها موجب عارضه‌های جانبی جدی می‌شوند. از جمله عوارض آن مشکلات عصبی غیر قابل بازگشت، مشکلات تاندون‌ها و در موارد نادر مشکلات قلبی و کبدی است. به دلیل آسیب به صفحات رشد استخوانی قبل از هجده سالگی ممنوعیت مصرف دارد.

موارد مصرف قرص سیپروفلوکساسین

عفونت‌های ادراری عفونت مثانه در بانوان پروستاتیت باکتریایی مزمن عفونت‌های دستگاه تنفسی تحتانی سینوزیت حاد عفونت‌های پوستی عفونت‌های استخوان و مفصل تب تیفوئید اسهال عفونی

مصرف قرص سیپروفلوکساسین

قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت نمایید .چنانچه دستورالعمل استفاده از دارو وجود دارد قبل از شروع مصرف سیپروفلوکساسین با دقت مطالعه کنید، و در صورت در دسترس بودن اطلاعات بیمار پیش از تجویز به بیمار آن را با داروساز خود در میان گذارید. بیمار هنگام دریافت دارو باید از پزشک و داروساز هر سوالی را درباره نحوه استفاده از دارو بپرسد. این دارو خوراکی است و مصرف با غذا یا بدون غذا را پزشک میبایست تشخیص دهد و معمولا دو بار در روز و در وعده های صبح و شام تجویز میگردد. این قرص ممکن است طعم تلخی داشته باشد پس شما نمیتوانید آن را قسمت کنید، بجوید، و یا آن را خرد نموده سپس مصرف کنید. به همین دلیل شرکت داروسازی آن را به صورت بلعیدن تجویز میکند. دوز و طول درمان بر اساس وضعیت پزشکی و سلامت بیمار و واکنش بیمار به دارو تعیین میگردد. هنگام مصرف سیپروفلوکساسین مایعات فراوان بنوشید مگر اینکه دکتر خلاف آن را تجویز نماید. این دارو بایستی حداقل ۲ ساعت قبل یا ۶ ساعت پس از مصرف سایر داروها مصرف گردد که ممکن است با آن ترکیب شود، و اثربخشی آن را کاهش دهد. از داروساز خود در مورد سایر داروهایی که میتوانید با آن مصرف نموده و ممنوعیتی ندارد کسب اطلاع نمایید. این نمونه ها عبارتند از : کوئیناپریل، سولامر، سوکرالفات، ویتامین ها / مواد معدنی (از جمله آهن و روی، مکمل ها) و محصولات حاوی منیزیم، آلومینیوم، یا کلسیم (مانند آنتی اسیدها، محلول دیدانوزین، مکملهای کلسیم). غذاهای سرشار از کلسیم، من جمله فراورده های لبنی (مانند شیر، ماست) و یا آب میوه های غنی شده با کلسیم میتوانند اثر این دارو را کاهش دهند. این دارو را باید حداقل ۲ ساعت قبل یا ۶ ساعت پس از خوردن غذاهای غنی از کلسیم مصرف گردد، مگر اینکه شما این غذاها را به عنوان بخشی از یک وعده غذایی اصلی میل کنید که شامل غذاهای دیگر (غنی شده با موادی غیر کلسیم) میباشد. این غذاها باعث کاهش اثر کلسیم مورد نیاز میگردد. از دکتر یا داروساز خود بپرسید که از چه مکمل های تغذیه ای و یا جایگزین آن با خیال راحت میتوانید استفاده نمایید. دوره کامل این دارو را طبق تجویز پزشک استفاده نمایید. حتی اگر علایم بیماری پس از چند روز در شما کمرنگ شود و یا شما اثری از بیماری را در خود مشاهده نکنید. توقف دارو ممکن است خیلی زود موجب بازگشت عفونت گردد. اگر وضعیت شما همچنان ادامه دارد و یا بدتر میشود حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض نادر قرص سیپروفلوکساسین

این دارو می تواند عوارض نادر اما مهمی داشته باشد که علی رغم اینکه احتمال وقوع آنها کم می باشد اما پیگیری و توجه به آنها بسیار مهم می باشد.لذا در صورت داشتن علائم سرفه همراه با گلودرد ،خشکی و التهاب چشم و. بروز لکه های قرمز پوستی فوراًبه پزشک خود یا مرکز درمانی مراجعه کنید. -در موارد کمی مصرف این آنتی بیوتیک کینولینی منجر به انقباضات و کشیدگی عضلات و آسیب تاندون ها ومفاصل می شود. در صورت احساس درد و کشیدگی در عضلات و مفاصل در مدت درمان با این دارو، در اولین فرصت پیش از مصرف نوبت بعدی دارو به پزشک مراجعه نمایید. مصرف بی رویه سیپروفلوکساسین باعث شده که بسیاری از باکتری ها که قبلا به راحتی با این دارو از بین می رفتند نسبت به سیپروفلوکساسین مقاومت پیدا کرده اند.

قرص سیپروفلوکساسین , قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ , قرص سیپروفلوکساسین 250 , قرص سیپروفلوکساسین برای درمان عفونت واژن

مسمومیت با قرص سیپروفلوکساسین

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران میتوان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها میتوانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

عوارض جانبی قرص سیپروفلوکساسین

تهوع، اسهال، سرگیجه، سبکی در سر، سردرد، و مشکلات خواب ممکن است در هنگام مصرف دارو رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات در شما باقی بماند یا وخیم تر شود، دکتر یا داروساز خود را بی درنگ مطلع کنید. به یاد داشته باشید که چون دکتر این دارو را تجویز کرده است پس او بهتر میتواند عوارض جانبی دارو را برای شما تشخیص دهد. ممکن است بسیاری از مردم در هنگام استفاده از این دارو دچار عوارض جانبی جدی نگردند. اگر شما هر گونه عوارض جانبی جدی را در خود مشاهده نمودید بلافاصله به دکتر خود اطلاع دهید، من جمله: زمانی که پوست شما وقتی در معرض آفتاب قرار میگیرید به راحتی دچار سوختگی بیشتر میشود (حساسیت شدید پوستی به نور خورشید)، کبودی / خونریزی غیر معمول، نشانه هایی از عفونت جدید (مانند تب مداوم، گلو درد مداوم)، نشانه هایی از مشکلات کلیوی (مانند تغییر در میزان ادرار، و ادرار به رنگ قرمز / صورتی)، نشانه هایی از مشکلات کبدی (مانند خستگی غیر معمول، درد شکم / معده، تهوع / استفراغ مداوم، زردی چشم / پوست، ادرار تیره). چنانچه شما هر گونه از این عوارض جانبی را در خود مشاهده نمودید بلافاصله کمک پزشکی دریافت کنید: از جمله: سردرد شدید / مداوم، تغییرات بینایی، لرزیدن اعضا بدن (لرزش)، تشنج، سرگیجه شدید، غش، ضربان قلب سریع / نامنظم، تغییرات خلق و خوی (مانند اضطراب، سردرگمی، توهم، افسردگی، و در موارد نادر افکار خودکشی). این دارو به ندرت ممکن است باعث مشکلات عصبی دائمی (نوروپاتی محیطی) شود. در صورت بروز هر یک از علائم زیر مصرف سیپروفلوکساسین را قطع نموده و مشکل را با پزشک خود در میان گذارید: درد، بی حسی، سوختگی، سوزن سوزن شدن، ضعف در بازوها، دست ها، پاها، یا انگشتان، تغییرات در چگونگی حس های لمسی درد / دما / ارتعاش / موقعیت بدن. این دارو به ندرت ممکن است باعث یک بیماری شدید در روده (کلستریدیوم سخت مربوط به اسهال) به دلیل یک نوع باکتری مقاوم گردد. این وضعیت ممکن است در طول درمان یا به طور هفتگی یا ماه ها پس از درمان ٬ رخ دهد. چنانچه این علائم پیشرفت کرد به پزشک خود اطلاع دهید: اسهال مداوم، شکم یا درد / گرفتگی معده، خون / مخاط در مدفوع خود. حتی اگر شما هر یک از این علائم را داشتید از محصولات ضد اسهال یا داروهای ضد درد مخدر استفاده نکنید زیرا این محصولات ممکن است شرایط شما را وخیم تر کند. استفاده از این دارو برای دوره های طولانی مدت یا مکرر ممکن است موجب بروز برفک دهان یا عفونت جدید گردد. بعد از مشاهده تکه های سفید رنگی در دهان، تغییر در تخلیه واژن و یا سایر علائم جدید با دکتر خود تماس بگیرید. واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، در هنگام بروز این موارد، کمک پزشکی دریافت نمایید. از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در چهره / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی. مواردی که در این مقاله اشاره شد ٬ یک فهرست کامل از عوارض جانبی است که امکان دارد رخ دهد. چنانچه شما متوجه عوارض دیگری شدید که در این فهرست به آن اشاره نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

قبل از مصرف قرص سیپروفلوکساسین

قبل از مصرف سیپروفلوکساسین، درصورت حساسیت داشتن به این دارو یا دیگر آنتی بیوتیک های کینولونمانند نورفلاکسسین، ژمیفلاکسسین، لوفلاکسسین، موکسیفلاکسسین، یا افلاکسسین جریان را با دکتر خود و یا داروساز در میان بگذارید؛ یا اگر هر حساسیت دیگری هم دارد با پزشک خود مطرح کنید. این محصول ممکن است شامل عناصر غیرفعال باشد که میتوانند موجب حساسیت و یا مشکلات دیگر شوند. برای جزئیات بیشتر با داروساز صحبت کنید. پیش از استفاده از این دارو، تاریخچه مصرف داروی خود را با پزشک و یا داروساز در میان بگذارید، مخصوصا مواردی از قبیل: دیابت، مشکلات قلبی (مانند حمله قلبی که اخیرا داشتید)، مشکلات تاندون یا مفصل (مانند التهاب تاندون و بورسیت)، مینیسک زانو، عارضه کبد، میاستنی گراویس، مشکلات عصبی (مانند نروپاتی محیطی)، تشنج و شرایطی که خطر تشنجتان را افزایش میدهند (مانند آسیب سر یا مغز، تومورهای مغزی، تصلب شرایین مغزی). سیپروفلوکساسین ممکن است موجب ایجاد شرایطی شود که ریتم قلب را تحت تاثیر قرار دهند ( طولانی شدن زمان QT). طولانی شدن زمان QT بندرت میتواند موجب مشکل جدی ضربان قلب نامنظم یا سریع (بندرت کشنده) و دیگر علائم (مانند سرگیجه شدید، غش کردن) شود که نیاز به مراقبت های پزشکیدارد. خطر طولانی شدن زمان QT درصورت وجود شرایط پزشکی معین یا در صورت استفاده همزمان از داروهای دیگری که موجب طولانی شدن زمان QT میشوند، ممکن است افزایش پیدا کند. پیش از استفاده از سیپروفلوکساسین، در مورد تمام داروهایی استفاده میکنید با پزشک و یا داروساز صبحت کنید و همچنین اگر هریک از شرایط زیر را داشتید با پزشک و یا داروساز در میان بگذارید: مشکلات قلبی معین ( نارسایی قلبی، ضربان قلب کند، طولانی شدن زمان QT در نوار قلب)، تاریخچه خانوادگیِ مشکلات قلبی معین (طولانی شدن زمان QT در نوار قلب، مرگ ناگهانی قلبی (ایست قلبی)). میزان پایین پتاسیم یا منیزیم در خون هم ممکن است خطر طولانی شدن زمان QT را افزایش دهد. این خطر ممکن است در صورت استفاده از داروهای معینی (مانند دیورتیک یا «قرص های آبی») و یا در صورت داشتنشرایطی مانند عرق زیاد، اسهال یا استفراغ، افزایش یابد. در مورد استفاده صحیح از داروی سیپروفلوکساسین با پزشک خود مشورت کنید. این دارو درمانی ممکن است به ندرت موجب تغییرات جدی در سطح قند خون شود، مخصوصا اگر شما دیابت دارید. مراقب علائم قند خون بالا شامل افزایش تشنگی و میزان دفعات ادرار باشید. سیپروفلوکساسین همچنین ممکن است اثرات کاهنده قندِ خونِ داروی glyburide را هم افزایش دهد. پس همچنین باید مراقب علائم کاهش قند خون مانند عرق ناگهانی، لرزش، ضربان بالای قلب، گرسنگی، دید تار، سرگیجه، یا سوزن سوزن شدن دست هم باشید. قند خون خود را به صورت منظم با برنامه ای که پزشکتان مشخص میکند، چک کنید. اگر علائم قند خون پایین را مشاهده کردید، باید قند خون خود را با استفاده از قرص ها یا ژلِ گلوکز یا خوردن مواردی مانند قند، عسل، یا شیرینی، یا نوشیدن آبمیوه یا نوشابه غیر رژیمی افزایش دهید و بلافاصله با پزشک خود درباره واکنش بدنتان به این دارو مشورت کنید. برای جلوگیری از کاهش قند خون، در وعده های غذایی منظمی غذا بخورید، و هیچ وعده ای را رها نکنید. پزشکتان ممکن است آنتی بیوتیک دیگری را برایتان تجویز کند و یا داروهای دیابتی را برای رفع این مشکل تجویز کند. این دارو ممکن است باعث گیجی شما شود. پس از مصرف دارو، رانندگی نکنید، از دستگاه ها و ماشین آلات استفاده نکنید، یا از هر فعالیتی که نیازمند هوشیاری است تا زمانیکه مطمئن نشدید که میتوانید بطور امن انجامش دهید، اجتناب کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی دوری کنید. این دارو ممکن است شما را به نور حساس کند. از قرار گرفتن طولانی تحت نور آفتاب،حمام های برنزه و لامپ های خورشیدی اجتناب کنید. زمانیکه خارج از منزل هستید، از کرم های ضد آفتاب و البسه محافظ در برابر نور آفتاب استفاده کنید. دیگر داروها (مانند ترتینون مکونیول) ممکن است حساسیت شما به آفتاب را افزایش دهند. برای جزئیات بیشتر با پزشک و یا داروساز صحبت کنید. سیپروفلوکساسین ممکن است موجب شود تا واکسن های باکتریایی زنده مانند واکسن حصبه بخوبی عمل نکنند. بنابراین، هیچ واکسیناسیونی در زمان استفاده از این دارو را بدون رضایت پزشک انجام ندهید. پیش از داشتن عمل جراحی، در مورد مصرف محصولاتی که استفاده میکنید (شامل داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) با پزشک یا دندانپزشک خود مشورت کنید. کودکان ممکن است به عوارض جانبی این دارو حساس تر باشند، مخصوصا از نظر مشکلات تاندونی یا مفصلی. انسان های پیر و سالخورده هم ممکن است به عوارض جانبی این دارو بخصوص مشکلات تاندونی (بویژه اگر آن ها در حال مصرف همزمان کورتیکواستروئیدهایی مانند پردنیزول یا هیدروکورتیزون باشند) و طولانی شدن زمان QT حساس تر باشند. در طول بارداری، این دارو باید تنها زمانیکه واقعا مورد نیاز باشد، استفاده شود. در مورد خطرات این دارو با پزشک خود مشورت کنید. این دارو وارد شیر مادر میشود ! با پزشک خود قبل از شیر دادن به نوزادتان مشورت کنید.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 6 آبان 1397

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.