خانه » پزشکی و سلامت » وبا و راههای درمان آن
آخرین بروزرسانی : 19 مرداد 1395 ساعت : 13:53:56

وبا و راههای درمان آن

وبا و راههای درمان آن

وبا,وبا در عراق,وبا به انگلیسی,وبا چیست,وبا در تهران,وبا در ایران,بیماری وبا,

بیماری وبا چیست,بیماری وبا و علائم آن,بیماری وبا ویکیپدیا,بیماری وبا زبان ساده

وبا یک بیماری واگیر دار است که معمولا در تابستانن رایج می شود.قابل ذکر است که وبا یکی از بیماریهای واگیر عفونی است که فقط در انسان ایجاد بیماری می‌کند. عامل بیماری زایی وبا یک باکتری به نام ویبریو کلرا است و سمی که این میکروب در روده باریک انسان ترشح می کند، سبب ایجاد بیماری در انسان می‌شود.. این بیماری چون اولین بار در منطقه‌ای به نام التور در آفریقا پیدا شد، به این نام معروف می‌باشد. عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی آن بالا است، بیشتر شایع  است و بیشتر عامل بیماری زا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است.
وبا،درمان وبا
علائم بیماری وبا :
جالب است بدانید که شخص مبتلا به وبا، اسهال خفیف بدون درد و بدون تب دارد که کم کم شدید می‌شود، اسهال شخص مبتلا به وبا آبکی و به شکل لعاب برنج است. بیماری وبا گاهی همراه استفراغ و گاهی بدون استفراغ است که به سرعت و در ظرف سه الی چهار ساعت موجب کم آبی شدید بدن شده و در صورتی که سریعا آب و املاح بدن جبران نشود، سبب مرگ فرد مبتلا خواهد شد و بسیار خطرناک است .در واقع دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز می‌باشد ولی به طور معمول در یکی دو روز بیماری وبا ظاهر می‌شود. به محض شروع اسهال شدید بایستی مایعات فراوان و ‪ مورد استفاده قرار گیرد و سریعا به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی یا خانه بهداشت مراجعه شود

راههای انتقال وبا را بشناسید:
در واقع راههای انتقال‌ بیماری وبا به دو روش تماس مستقیم و غیرمستقیم است. وبا می‌تواند از طریق تماس با چیزهایی آلوده به میکروب وبا مانند دست دادن با دست‌های آلوده بیمار، تماس با استفراغ یا مواد دفعی بیمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل لیوان، ظروف و حوله و…. منتقل شود که همه این موارد، روش مستقیم انتقال بیماری می باشد.گفتنی است که در روش تماس غیرمستقیم بیماری وبا می‌تواند از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع مانند استفاده از چاهها، استخرها، جویبارها و دریاچه‌های آلوده منتقل شود.لازم به ذکر است که خوردن سبزیجات و میوه‌های خام آلوده، استفاده از غذاهای پخته آلوده که توسط دست آلوده و یا حشرات آلوده شده باشد، تغذیه کودکان با بطری به جای شیر مادر،استفاده از شیر و بستنی آلوده که از منابع غیر مطمئن تهیه شده باشد، از دیگر راههای انتقال وبا می باشد.
وبا،درمان وبا
راههای پیشگیری ازبیماری وبا را بشناسید
1- بهتر است سعی کنیم برای نوشیدن آب ، شستشوی ظروف ، خوردن سبزیجات از آب لوله کشی کلردار استفاده کنیم. در غیر این صورت آب را بجوشانیم و پس از سرد شدن مصرف کنیم.

2- در واقع در زمان شیوع وبا از خوردن سبزیجات خام پرهیز شود. وسبزیجات و میوه‌ها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی و پس از شستن با آب سالم مصرف کنیم.

3-گفتنی است که از خوردن ماهی خام یا کم پخته که از آب آلوده گرفته شده، دوری کنید.

4- به طور کلی به دیگران توصیه کنیم از شنا کردن در استخرهای عمومی و از خوردن آبمیوه و ساندویچ یا هر غذایی که احتمال داده می شود آلوده باشد، جدا خودداری کنند.

5- لطفا قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به توالت، دست‌های خود را با آب و صابون خوب بشویید.

6-قابل ذکر است که  از آشامیدن آب‌های مشکوک در پارک‌ها، باغ‌ها و فضای سبز جداً دوری کنید

7- بهتر است که از مصرف مواد غذایی، آب میوه و آب هویج، معجون و دیگر مواد خوراکی و نوشیدنی‌های که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می‌گردد جداً خودداری فرمایید.

8- قابل ذکر است که حتی الامکان از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده کنید

9- اصولا مواد خوراکی را در ظروف سر بسته، دور از مگس و حشرات نگه‌داری کنید.

10-در واقع  زباله را در کیسه‌های مخصوص زباله نگه‌داری و در محل مناسبی دفع نمایید.
وبا،درمان وبا
11- غذاها باید تازه به تازه و به اندازه نیاز در یخچال و دور از دسترس حشرات و مگس نگه‌داری شود و از قرار دادن سبزی و میوه‌جات نشسته در یخچال جداً اجتناب کنید

12- حتما بعد از غذا چند قطره آب لیمو یا لیمو ترش تازه استفاده شود.

13- همیشه از شیر و فرآورده‌های لبنی پاستوریزه استفاده کنید یا شیر را به مدت20 دقیقه قبل از مصرف جوشاند.

14- لطقا در موقع خرید و حمل مواد غذایی، اقلامی مثل نان را که قابل شستشو و پختن مجدد نیستند را در کنار میوه و سبزیجات نشسته وگوشت خام قرار ندهید.

15- باید توجه کنید که برای تهیه یخ خوراکی از آب جوشیده سرد شده استفاده شود در صورتی که از یخ به عنوان یک مقالات پزشکی و بهداشتی – سرد کننده برای نگهداری مواد غذایی استفاده یا آب سرد استفاده می‌شود، بایستی آنها را در پوشش مناسب قرار داد

16- غذاهای پخته شده مانند کوکو و …. را قبل از مصرف بایستی به حرارت داغ رساند و خورشتها را قبل از مصرف جوشاند.

17- لازم است در مسافرت‌ها حتما از لیوان شخصی، آب جوشیده و میوه‌های قابل پوست کندن استفاده شود

18- بهتر است بدانید که برنج پخته در فضای اتاق سریع آلوده می‌شود باید برنج را در یخچال نگهداری کرد.

19- در هنگام بروز بیماری وبا حتی الامکان از دست دادن اجتناب شود.

وبا،درمان وبا

20- از تماس با مواد دفعی و استفراغ و لوازم آلوده بیمار پرهیز کنید.

سعی کنید مایعات فراوان میل کنید تا آبی که بدن از دست داده را جبران کنید.

وبا در کمین است

 به گزارش بی اس ام اس وَبا بیماری است که از طریق آب توسط باکتری ویبریو کلرا ایجاد می‌شود. این بیماری در گذشته در ایران به نام مرگامرگی خوانده می‌شده‌است. این باکتری با نوشیدن آب آلوده یا خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدف‌ها وارد بدن می‌شود. در ایران بیشترین راه انتقال وبا، سبزی‌های آلوده‌است. سبزی‌هایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی (پساب) تغذیه می‌شوند دارای بیشترین آلودگی هستند.در آمریکا زمانی که هنوز شبکه تصفیه آب مدرن وجود نداشت سالانه حدود 100 هزار نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان میباختند.این بیماری در مناطقی که بهداشت ضعیف داشته باشد یا قحطی و جنگ وجود داشته باشد شیوع پیدا میکند.علائم این بیماری اسهال شدید، گرفتگی عضلات پا و معده و تهوع است. در بدترین حالت، بیمار مبتلا، با از دست دادن آب و مایعات حیاتی بدن، از کار افتادن کلیه و شوک شدید از بین میرود. بیماری ممکن است به طور ناگهانی در شدیدترین حالت خود بروز کند یا اینکه روندی نسبتا کند داشته باشد، اما در هر صورت اگر به آن توجهی نشود میتواند در فاصله 6 ساعت تا کمتر از یک هفته به مرگ منتهی شود.وبا در طول تاریخ هفت بار همه‌گیری جهان‌گستر داشته‌است. در قرن نوزدهم چندین بار در اروپا همه‌گیر شد اما امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت ناسالم و غیر بهداشتی آبهای آشامیدنی دیده می‌شود.

وبا در کمین است

عواملی که منجر به بروز بیماری وبا میشوند:

· باکتری که عامل بیماری وبا است معمولا در غذا و آب آلوده و یا مدفوع فرد مبتلا یافت میشود، منابع آب شهری، یخی که از منابع آب شهری تشکیل شده،غذاها و نوشیدنی هایی که توسط فروشندگان دوره گرد فروخته میشود. سبزیجاتی که با فاضلاب آبیاری شده اند. ماهی و غذاهای دریایی خام که در آبهای آلوده زندگی میکرده اند

علائم وبا چیست؟

ضربان سریع قلب،فشار خون پائین،تشنگی،گرفتگی عضلانی،خشکی مخاط بینی ، گلو و پلک

برای پیشگیری از وبا چه کنیم؟
با وجود اینکه وبا یک بیماری مرگ آور است، اما پیشگیری از آن چندان مشکل نیست. به نکات زیر توجه کنید: تنها آب جوشیده و تصفیه شده مصرف کنید. اگر مدتی خارج از خانه هستید یک بطری کوچک آب جوشیده خنک با خود ببرید و از نوشیدن آب میوه باز خود داری کنید. چای، قهوه و نوشیدنیهای بسته بندی شده از جمله نوشیدنیهای مجاز هستند. تنها غذاهایی را میل کنید که کاملا پخته و داغ باشند. هرنوع میوه را قبل از مصرف به خوبی بشویید و پوست بکنید. از مصرف سالاد -حتی در خانه- خودداری کنید و سبزیجات مصرفی خود را کاملا بپزید. از دست فروشها هیچ خوراکی خریداری نکنید.

درمان وبا:

اگر چه واکسن وبا وجود دارد اما سازمان جهانی بهداشت به طور معمول تزریق آن را توصیه نمیکند .با این حال بهترین راه پیشگیری از این بیماری استفاده از آبهایی که در خانه جوشانده شده است و ضد عفونی شده است میباشد و همچنین بطری های نگهداری آب هم باید به شدت ضد عفونی شوند.هر انچه با موارد زیر مرتبط است باید ضدعفونی شود: یخ،مسواک، ظروف غذا و یا ظروفی که برای اماده کردن غذا بکار میرود،میوه ها و سبزیجات، دست و صورت(باید با فواصل زمانی پائین و مداوم شستشو شوند)برای ضدعفونی کردن آب بهتر است آن را به مدت یک دقیقه بجوشانید و با افزودن دو قطره سفید کننده و یا نیمی از یک قرص ید به ازای هر یک لیتر آب آن را ضدعفونی کنید.و همچنین غذاهای خاممانند پوست میوه و سبزیجاتو شیر غیر پاستوریزه،گوشت یا صدف خام و یا نپخته،ماهی های گرفتار در صخره های مناطق گرمسیری.در صورتی که دچار اسهال شدید و آبکی یا استفراغ شدید موارد فوق را هم رعایت نکرده بودید باید به سرعت به یک پزشک مراجعه کنید تا درمان شما را از طریق تجویز آنتی بیوتیک و جبران مایعات از دست رفته بدن شروع کند.

لیمو ترش برای درمان وبا مفید است

ریواس برای امراض وبایی و اسهال نافع است

وبا

تاکنون 50 نظر ثبت شده است.

  1. وبا یک بیماری عفونی و واگیردار است که به گفته دکتر نسرین حاج سید جوادی کارشناس مرکز تحقیقات میکروبیولوژی موادغذایی انستیتو تحقیقات تغذیه ای ایران، در اثر تولید و تجمع سم باکتری ویبریو کلرا در روده انسان، نوعی بیماری حاد اسهالی بروز می‌کند که در اکثر موارد باعث از دست رفتن سریع آب و املاح بدن می‌شود و در صورتی که درمان نشود، باعث شوک و سرانجام مرگ می‌شود.

  2. این بیماری دو نوع اصلی وبای کلاسیک و وبای التور دارد. نام التور از واژه الطور گرفته شده است زیرا نخستین بار در سال ۱۹۰۵ توسط یک پزشک آلمانی در ناحیه طور سینا یا صحرای سینای مصر یافت شد.در وبای التور تعداد اندکی از افراد آلوده به میکروب بیماری‌زا، علائم بیماری را بروز می‌دهند و بیشتر افراد آلوده، شناسایی نمی‌‌شوند.

  3. در ایران وبای نوع التور، شبه وبا نامیده می‌شود که نوع خظرناک آن است. زیرا بروز نکردن علائم در زمان واگیردار بودن، مهم‌ترین عامل گسترش و تداوم آلودگی در منطقه به شمار می‌آید.این بیماری عمدتا در مناطق گرم و مرطوب و با شروع فصل گرما آغاز می‌شود ولی گاهی تا فصول سرد نیز ادامه می‌یابد و حتی پس از آغاز فصل سرما نیز همچنان مواردی از بیماری در کشورمان، به خصوص در قسمت هایی که مرز مشترک با کشورهای همسایه نظیر افغانستان و عراق دارد، مشاهده می‌شود.

  4. حاج سید جوادی درباره علائم بیماری وبا گفت: فرد مبتلا در بیشتر موارد اسهال خفیف بدون درد و بدون تب دارد. اولین شکایت بیمار احساس پری و غرغر شکم است که در این مرحله اسهال آبکی و بدون بو است.استفراغ بدون حالت تهوع قبلی و عطش فراوان نیز از علائم بیماری است که به تدریج شدید می‌شود.اسهال می‌تواند به سرعت در عرض چند ساعت موجب کم آبی شدید بدن شده و در صورتی که آب و املاح بدن بی درنگ جبران نشود، سبب مرگ می‌شود.دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد ولی به طور معمول در عرض یکی دو روز علائم آشکار می‌شود، به محض شروع اسهال شدید باید مایعات فراوان و محلول خوراکی ORS مورد استفاده قرار گیرد و هر چه سریع به نزدیکترین مرکز بهداشتی مراجعه شود.

  5. حاج سید جوادی همچنین روش های انتقال ‌این بیماری را تماس مستقیم و غیرمستقیم عنوان کرد و افزود: تماس با وسایل آلوده به میکروب وبا مانند دست دادن با دست‌های آلوده، استفراغ و یا مواد دفعی بیمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل لیوان، ظروف و حوله می‌تواند منتقل شود.در روش تماس غیرمستقیم بیماری وبا می‌تواند از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع مانند آب چاه، جویبارها و دریاچه‌های آلوده منتقل شود.مصرف سبزی و میوه خام آلوده، استفاده از غذاهای پخته یا نیم پخته مثل برخی سبزی‌ها یا انواع ماهی که توسط دست، آب آلوده و یا حشرات آلوده شده باشد، تغذیه کودکان با بطری به جای شیر مادر، استفاده از شیر و بستنی آلوده که از منابع نامطمئن تهیه شده باشد، از دیگر راه های انتقال وبا است.در بیشتر نقاطی که این بیماری بومی است، شایع ترین راه انتقال، مصرف خوراکی میوه و سبزی هایی است که به طور سنتی با کود انسانی غنی شده ولی به طریقه صحیح گندزدایی نشده‌اند.بیماری وبا تاکنون هفت بار در سطح جهانی همه‌گیر شده، اما در حال حاضر بیشتر در کشورهای جهان سوم به دلیل وضعیت ناسالم و غیر بهداشتی آب های آشامیدنی مشاهده می‌شود.

  6. اکثر بیماران مبتلا به نوع التور را می‌توان تنها با تجویز محلول خوراکی (ORS) درمان کرد، در موارد شدیدتر، باید بیمار را بی‌درنگ به مراکز بهداشتی و درمانی جهت درمان با سرم و دارو انتقال داد. شناسایی سریع و درمان به موقع، اساس موفقیت در جلوگیری از انتشار بیماری وبا است.کشف ORS پیشرفت عمده و عملی در مبارزه با وبا و دیگر بیماری‌های اسهالی بوده است، به نحوی که استفاده از این محلول مرگ ناشی از وبا را از ۵۰ درصد به یک درصد کاهش داده است.نحوه استفاده از این محلول آن است که باید بسته‌های ORS را در یک لیتر آب آشامیدنی حل کرد. این محلول باید همه روزه به صورت تازه تهیه و در مدت ۲۴ ساعت مصرف شود و محلول نباید جوشانده شود، در مکان‌هایی که دسترسی به ORS مقدور نیست، می‌توان ۵ گرم نمک و ۲۰ گرم شکر را در یک لیتر آب آشامیدنی حل و استفاده کرد.

  7. مهم‌ترین اصل پیشگیری از این بیماری دفع مناسب پساب آلوده و ممانعت از نفوذ آن به منابع آب آشامیدنی است،

  8. جوشاندن و کلر زدن آب برای جلوگیری از سرایت این بیماری لازم است. پرهیز از مصرف آب چشمه، رودخانه و آب چاه به خصوص در فصول انتقال بیماری یا همه گیری است.

  9. استفاده از آب سالم جهت شست‌وشو، پخت و پز و آشامیدن و تولید یخ (یخ در فصول گرم یکی از راه های شایع انتقال آلودگی است)

  10. جوشاندن شیر یا آب مصرفی برای تهیه شیر خشک و شیشه پستانک شیرخواران. حتی الامکان برای این افراد از شیر مادر استفاده شود.

  11. مهم‌ترین مشکل در بیماری وبا از دست دادن شدید مایعات و الکترولیت‌های بدن است. بنابراین استفاده از مایعات خصوصا محلول ORS ضروری است.

  12. بدون تجویز پزشک، از مصرف دارو‌های ضداسهال خودداری کنید.

  13. به تابلوهای هشداردهنده و مشخص‌کننده آب آشامیدنی در پارک‌ها توجه کنید.

  14. واکسیناسیون در پیشگیری از وبا موثر نیست‌.

  15. تغذیه با شیر مادر به محافظت شیرخواران منجر می‌شود.

  16. آب‌های معدنی به دلیل داشتن محیط اسیدی، سالم هستند و عامل بیماری وبا نمی‌تواند در آن زنده بماند.

  17. بسیار عالی است ممنون

  18. ممنون برای تحقیقم مفید بود

  19. ممنون ، مطلب جالبی بود.

  20. خوردن سبزیجات و میوه‌های خام آلوده، استفاده از غذاهای پخته آلوده که توسط دست آلوده و یا حشرات آلوده شده باشد، تغذیه کودکان با بطری به جای شیر مادر،استفاده از شیرو بستنی آلوده که از منابع غیر مطمئن تهیه شده باشد، از دیگر راههای انتقال وبا است.

  21. در زمان شیوع وبا از خوردن سبزیجات خام پرهیز شود. وسبزیجات و میوه‌ها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی و پس از شستن با آب سالم مصرف کنیم.

  22. از خوردن ماهی خام یا کم پخته که از آب آلوده گرفته شده، اجتناب کنیم.

  23. از مصرف مواد غذایی، آب میوه و آب هویج، معجون و دیگر مواد خوراکی و نوشیدنی‌های که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می‌گردد جداً خودداری کنید

  24. دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز می‌باشد ولی به طور معمول در یکی دو روز بیماری آشکار می‌شود. به محض شروع اسهال شدید بایستی مایعات فراوان و ORSمورد استفاده قرار گیرد و سریعا به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی یا خانه بهداشت مراجعه شود.

  25. انتقال ‌این بیماری به دو روش تماس مستقیم و غیرمستقیم است. وبا می‌تواند از طریق تماس با چیزهایی آلوده به میکروب وبا مانند دست دادن با دست‌های آلوده بیمار، تماس با استفراغ یا مواد دفعی بیمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل لیوان، ظروف و حوله و…. منتقل شود که همه این موارد، روش مستقیم انتقال بیماری است.

  26. واقعا ناراحت کننده هست که همچین بیماری وجود داره

  27. وبا یک بیماری اسهالی حاد است که میتواند طی چند ساعت موجب دهیدراتاسیون (از دست رفتن آب و املاح بدن) بصورت شدید و پیشرونده شود. شکل شدید وبا به نام Cholera gravis یک بیماری کاملاً ترسناک بویژه در حالت همه‌گیری است. خوشبختانه با جایگزینی سریع مایعات و املاح و اقدامات حمایتی میتوان از مرگ و میر ناشی از وبا کاست. وبا بصورت کلاسیک یا التور (El Tor) بروز میکند. انسان بصورت اتفاقی مبتلا میشود و میتواند ناقلی برای گسترش وبا باشد

  28. خوردن آب آلوده با مدفوع انسان شایعترین راه ابتلا به وباست. خوردن غذاهای آلوده در منزل،‌ رستوران یا دست فروشان نیز منجر به گسترش بیماری میشود. مخزن حیوانی شناخته‌ شده‌ای وجود ندارد. هرچند مقدار عفونی کننده نسبتاً زیاد است ابتلا در افراد هایپوکلریدریک،‌آنها که از آنتی اسید استفاده میکنند و هنگامی که اسیدیته معده توسط غذا بافر میشود به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. وبا در مناطق اندمیک عمدتاً بیماری اطفال است اما هنگامی که بیماری وارد جمعیتی میشود بالغین و کودکان را به طور مساوی گرفتار میکند. در نواحی اندمیک بیماری در فصول تابستان و پاییز شایعتر است. عفونت بیعلامت شایع و در بیوتیپ التور شایعتر از بیوتیپ کلاسیک است. در نواحی آندمیک کمتر احتمال دارد بچه‌های زیر ۲ سال نسبت به بچه‌های بزرگتر دچار وبای شدید شوند که علت آن شاید بخاطر ایمنی پاسیو کسب شده از شیر مادر باشد. از نظر گروههای خونی، گروه O بیشترین خطر و گروه خونی AB کمترین خطر ابتلا به وبا را دارند. با درمان مناسب، مرگ و میر بیماری کمتر از ۱% است. بیشترین راه انتقال از آب است. از هر ۱۰ نفر یک نفر به التور مبتلا میشود. در خوزستان، همدان، مازندران و قم بیشتر اتفاق افتاده است.

  29. بعد از یک دوره کمون ۲۴ تا ۴۸ ساعته وبا با شروع ناگهانی اسهال آبکی بدون درد آغاز میشود که ممکن است سریعاً حجم اسهال افزایش یافته و غالباً به فاصله کوتاهی استفراغ رخ میدهد. در موارد شدید حجم مدفوع در ۲۴ ساعت اول به بیش از ۲۵۰ میلی‌لیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن میرسد. در صورتی که آب و املاح از دست رفته جایگزین نشود، شوک هایپوولمیک و مرگ رخ خواهد داد. مدفوع ظاهر مشخصی دارد: غیرصفراوی،

  30. با درمان مناسب عوارض قابل برگشت است. اسهال وبایی خود محدوده شونده است بشرط آنکه دهیدراتاسیون درمان شود. اولین نشانه‌های بهبودی ظهور پیگمانهای صفراوی در مدفوع است.

    مهمترین اقدام درمانی در وبا جایگزینی آب و الکترولیت است.

  31. در موارد اپیدمی :‌شایعترین راه سرایت آب آلوده است ? سبزی، میوه، غذای آلوده

  32. این بیماری دو نوع اصلی وبای کلاسیک و وبای التور دارد. نام التور از واژه الطور گرفته شده است زیرا نخستین بار در سال ۱۹۰۵ توسط یک پزشک آلمانی در ناحیه طور سینا یا صحرای سینای مصر یافت شد.در وبای التور تعداد اندکی از افراد آلوده به میکروب بیماری‌زا، علائم بیماری را بروز می‌دهند و بیشتر افراد آلوده، شناسایی نمی‌‌شوند.

  33. در ایران وبای نوع التور، شبه وبا نامیده می‌شود که نوع خظرناک آن است. زیرا بروز نکردن علائم در زمان واگیردار بودن، مهم‌ترین عامل گسترش و تداوم آلودگی در منطقه به شمار می‌آید.این بیماری عمدتا در مناطق گرم و مرطوب و با شروع فصل گرما آغاز می‌شود ولی گاهی تا فصول سرد نیز ادامه می‌یابد و حتی پس از آغاز فصل سرما نیز همچنان مواردی از بیماری در کشورمان، به خصوص در قسمت هایی که مرز مشترک با کشورهای همسایه نظیر افغانستان و عراق دارد، مشاهده می‌شود.

  34. فرد مبتلا در بیشتر موارد اسهال خفیف بدون درد و بدون تب دارد. اولین شکایت بیمار احساس پری و غرغر شکم است که در این مرحله اسهال آبکی و بدون بو است.استفراغ بدون حالت تهوع قبلی و عطش فراوان نیز از علائم بیماری است که به تدریج شدید می‌شود.اسهال می‌تواند به سرعت در عرض چند ساعت موجب کم آبی شدید بدن شده و در صورتی که آب و املاح بدن بی درنگ جبران نشود، سبب مرگ می‌شود.دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد ولی به طور معمول در عرض یکی دو روز علائم آشکار می‌شود، به محض شروع اسهال شدید باید مایعات فراوان و محلول خوراکی ORS مورد استفاده قرار گیرد و هر چه سریع به نزدیکترین مرکز بهداشتی مراجعه شود.

  35. حاج سید جوادی همچنین روش های انتقال ‌این بیماری را تماس مستقیم و غیرمستقیم عنوان کرد و افزود: تماس با وسایل آلوده به میکروب وبا مانند دست دادن با دست‌های آلوده، استفراغ و یا مواد دفعی بیمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل لیوان، ظروف و حوله می‌تواند منتقل شود.در روش تماس غیرمستقیم بیماری وبا می‌تواند از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع مانند آب چاه، جویبارها و دریاچه‌های آلوده منتقل شود.مصرف سبزی و میوه خام آلوده، استفاده از غذاهای پخته یا نیم پخته مثل برخی سبزی‌ها یا انواع ماهی که توسط دست، آب آلوده و یا حشرات آلوده شده باشد، تغذیه کودکان با بطری به جای شیر مادر، استفاده از شیر و بستنی آلوده که از منابع نامطمئن تهیه شده باشد، از دیگر راه های انتقال وبا است.در بیشتر نقاطی که این بیماری بومی است، شایع ترین راه انتقال، مصرف خوراکی میوه و سبزی هایی است که به طور سنتی با کود انسانی غنی شده ولی به طریقه صحیح گندزدایی نشده‌اند.بیماری وبا تاکنون هفت بار در سطح جهانی همه‌گیر شده، اما در حال حاضر بیشتر در کشورهای جهان سوم به دلیل وضعیت ناسالم و غیر بهداشتی آب های آشامیدنی مشاهده می‌شود.

  36. مهم‌ترین اصل پیشگیری از این بیماری دفع مناسب پساب آلوده و ممانعت از نفوذ آن به منابع آب آشامیدنی است،

  37. جوشاندن و کلر زدن آب برای جلوگیری از سرایت این بیماری لازم است. پرهیز از مصرف آب چشمه، رودخانه و آب چاه به خصوص در فصول انتقال بیماری یا همه گیری است.

  38. استفاده از آب سالم جهت شست‌وشو، پخت و پز و آشامیدن و تولید یخ (یخ در فصول گرم یکی از راه های شایع انتقال آلودگی است)،

  39. جوشاندن شیر یا آب مصرفی برای تهیه شیر خشک و شیشه پستانک شیرخواران. حتی الامکان برای این افراد از شیر مادر استفاده شود.

  40. بیماری وبا تا قبل از سال 1800 و زمانی که هنوز آب لوله کشی و سیستم فاضلاب کشیِ مدرن وجود نداشت، در آمریکا یک بیماری شایع محسوب می شد اما امروزه در ایالات متحده آمریکا تنها 10 مورد ابتلا به وبا در سال گزارش می شود که نیمی از آنها در خارج از آمریکا به این ویروس آلوده شده اند. به ندرت، غذاهای دریایی آلوده منجر به شیوع این بیماری می شوند با این حال شیوع وبا در سایر نقاط جهان یک قضیه جدی است که حدودا سالانه 3 تا 5 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می دهد و هر ساله منجر به مرگ بیش از 100000 نفر می شود.

  41. این بیماری در مکان هایی با سیستم بهداشت ضعیف، پر جمعیت، جنگ زده و یا قحطی زده مانند بخش هایی از جنوب آسیا، آفریقا، و آمریکای لاتین بیشتر رایج است.

  42. باکتری ویبریو کلرا که باعث بروز بیماری وبا می شود معمولا در آب ها و مواد غذایی آلوده به مدفوع یک فرد مبتلا به این عفونت یافت می شود. منابع معمول آلوده به عفونت، عبارتند از:

    منابع آب شهری
    یخ ساخته شده از آب شهری
    نوشیدنی ها و خوراکی هایی که توسط فروشنده های دوره گرد به فروش می رسد.
    سبزیجاتی که به وسیله ی فاضلاب های انسانی آبیاری می شوند.
    ماهی های خام و یا کم پخته شده ای که در آب های آلوده به فاضلاب صید شده باشند.

  43. هنگامی که یک شخص با مصرف مواد غذایی و یا آب حاوی باکتری وبا آلوده می شود، باکتری در روده ی شخص، مواد سمی منتشر کرده و منجر به بروز اسهال شدید می شود.

  44. احتمال ابتلا به این بیماری، تنها از طریق تماس بدنی با فرد مبتلا به بیماری وبا، وجود ندارد و این بیماری از طریق پوست و تماس پوستی و یا هوا منتقل نمی شود.

  45. علائم وبا می توانند در عرض چند ساعت تا حداکثر 5 روز بعد از آلوده شدن به باکتری بروز کنند. اغلب علائم خفیف هستند اما گاهی اوقات شدید و جدی نیز می شوند. حدود 1 نفر از هر 20 نفر به بیماری اسهال آبکی شدیدِ همراه با استفراغ دچار می شود که می تواند به سرعت منجر به کم آبی بدن شخص بیمار شود. اگر چه بسیاری از افراد علائم خفیفی از بیماری را تجربه می کنند (و یا شاید اصلا هیچ علائمی را تجربه نکنند) اما با این وجود هنوز می توانند یک ناقل بیماری وبا به حساب بیایند.

  46. علائم و نشانه های کم آبی شدید ناشی از بیماری وبا:

    ضربان قلب بالا
    کم شدن و یا از بین رفتن قابلیت ارتجاعی پوست (اگر پوست کشیده شود توانایی برگشتن به وضعیت اولیه ی خود را ندارد.)
    غشا های مخاطی خشک از جمله خشکی در داخل دهان، گلو، بینی و پلک
    فشار خون پایین
    عطش
    گرفتگی عضلات

  47. اگرچه بیماری وبا واکسن دارد اما CDC و سازمان جهانی بهداشت به طور معمول استفاده از آن را توصیه نمی کنند زیرا که ممکن است در بیش از نیمی از افراد بی تاثیر باشد و تاثیر آن در نهایت بیش از چند ماه نخواهد بود. با این حال، شما می توانید با مصرف آب های جوشانده شده و یا آب های ضد عفونی شده با مواد شیمیایی یا آب های بطری شده مانند آب های معدنی خود و خانواده تان را از ابتلا به بیماری وبا در امان نگاه دارید.

  48. برای ضد عفونی کردن آب آن را به مدت یک دقیقه بجوشانید و یا آن را تصفیه کنید و دو قطره مایع مخصوص در آن بریزید و یا به ازای هر لیتر آب نیمی از یک قرص ید را استفاده کنید.

  49. همچنین باید از خوردن مواد غذایی زیر به صورت خام خودداری کنید:

    میوه ها و سبزیجات با پوست
    شیر و مواد لبنی غیر پاستوریزه
    گوشت و صدف خام و یا کم پخته شده
    ماهی های صید شده در آب های آلوده

X بستن تبلیغات
X بستن تبلیغات