خواص و مضرات علف چشمه در طب سنتی و بارداری

خواص و مضرات علف چشمه در طب سنتی و بارداری

علف چشمه علف چشمه ،علف چشمه چیست،علف چشمه در ایران،علف چشمه یا بولاغ اوتی،علف چشمه گیاه،علف چشمه Pdf،علف چشمه بولاغ اوتی،علف چشمه در طب سنتی،علف چشمه و خواص،علف چشمه ویکی پدیا،خواص علف …

26 روش کلیدی برای اینکه قلب خود را مانند روز اول سالم نگه داریم!

26 روش کلیدی برای اینکه قلب خود را مانند روز اول سالم نگه داریم!

26 روش کلیدی برای اینکه قلب خود را مانند روز اول سالم نگه داریم! خواص تقویت قلب,فواید تقویت قلب,تقویت قلب درمانی,خاصیت تقویت قلب,خواص تقویت قلب درمانی,خواص تقویت قلب برای پوست,خواص تقویت قلب …

لرزش دست را جدی بگیریم

لرزش دست را جدی بگیریم

لرزش دست را جدی بگیریم لرزش دست,بیماری لرزش دست,لرزش دست در بارداری,علائم لرزش دست,درمان لرزش دست,درمان لرزش دست با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان لرزش دست,لرزش دست را چگونه درمان کنیم,لرزش …

سرطان مغز

سرطان مغز ,سرطان مغز استخوان,سرطان مغز و استخوان,سرطان مغز استخوان درمان دارد ؟,سرطان مغزی,سرطان مغز و اعصاب,سرطان مغز استخوان چیست؟,سرطان مغز چیست,سرطان مغز استخوان در کودکان,سرطان مغز استخوان حاد,سرطان مغز استخوان Mm,سرطان مغز استخوان و علائم,سرطان مغز استخوان ویکی پدیا,سرطان مغز استخوان چه علائمی دارد

سرطان مغز ,سرطان مغز استخوان,سرطان مغز و استخوان,سرطان مغز استخوان درمان دارد ؟

سرطان مغز یکی از بیماری های مربوط به مغز است که سلول های سرطانی در بافت مغز رشد می کنند. سلول های سرطانی به صورت توده ای رشد می کنند و با عملکرد مغز مانند: کنترل عضلات، کنترل احساسات، حافظه و سایر عملکردهای طبیعی بدن تداخل دارند.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سرطان مغز صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.

سرطان مغز چیست؟

سرطان مغز یکی از بیماری‌های مغز است که در آن سلول‌های سرطانی در بافت مغز شکل می‌گیرد. سلول‌های سرطانی رشد می‌کنند و توده‌ای از بافت سرطانی (تومور) تشکیل می‌دهند که عملکردهای مغز مانند کنترل عضله، حس، حافظه و دیگر عملکردهای معمول بدن را مختل می‌کند. تومورهای تشکیل شده از سلول‌های سرطانی تومور بدخیم نامیده می‌شود و تومورهای تشکیل شده از سلول‌های غیرسرطانی تومور یا غده خوش‌خیم نامیده می‌شود. سلول‌های سرطانی شکل گرفته از بافت مغز تومورهای مغزی اولیه و تومورهای منتشر شده از دیگر بخش‌های بدن تومورهای مغزی ثانویه یا متاستاژیک نامیده می‌شود. سرطان مغز بر اساس آمار گردآوری شده خوشبختانه عارضه‌ای نادر است.

انواع سرطان مغز

دو نوع سرطان مغز وجود دارد: یکی سرطان اولیه مغز که از خود سلول های مغز شروع می شود.دیگری، سرطان متاستاتیک مغز که در نقطه ای دیگری از بدن مثل ریه شروع شده و به مغز می رسد.تومورهای مغزی می توانند خوش خیم و بدون سلول های سرطانی باشند و یا بدخیم و با سلول های سرطانی باشند.اگر این تومورها (چه بدخیم و چه خوش خیم) زیاد بزرگ شوند، منجر به افزایش فشار داخل جمجمه و یا آسیب عروقی و یا مانع جریان مایع مغزی نخاعی می شوند.

سرطان متاستاتیک مغز

سلول های سرطانی در هر یک اندام های بدن مثل ریه، می توانند از طریق جریان خون و یا سیستم لنفاوی به دیگر اندام ها مثل مغز انتقال یابند.سرطان متاستاتیک مغز شیوع بیشتری نسبت به سرطان اولیه مغز دارد.این نوع سرطان معمولا با نام اندام و یا بافتی که سرطان از آنجا شروع شده، نامیده می شود؛ برای مثال سرطان متاستاتیک ریه و یا سینه در مغز، شایع ترین انواع سرطان های متاستاتیک مغز می باشند.

درجات سرطان مغز

تمام تومورهای مغزی مانند هم نیستند، حتی اگر از یک نوع بافت مغزی نشأت بگیرند. تومورها بر اساس شکل سلول‌های تومور در زیر میکروسکوپ درجه‌بندی می‌شوند. درجه تخصیص داده شده به تومور برداشتی کلی ازنرخ رشد سلول‌ها را نیز به دست می‌دهد. این درجه‌ها از خوش خیم تا تهاجمی‌ترین نوع به شرح زیر است: درجه 1: بافت خوش خیم است. سلول‌ها شبیه به سلول‌های سالم مغز است و به آهستگی رشد می‌کند. درجه 2: بافت بدخیم است. سلول‌ها نسبت به سلول‌های تومور درجه یک شباهت کمتری به سلول‌های سالم دارد. درجه 3: بافت بدخیم سلول‌هایی دارد که با سلول‌های سالم تفاوت دارد. سلول‌های غیرطبیعی به طور فعال رشد می‌کنند و شکلی کاملاً نابه‌هنجار (آناپلاستیک) دارند. درجه 4: بافت بدخیم سلول‌هایی دارد که کاملاً غیرطبیعی هستند و به سرعت رشد می‌کنند و تکثیر می‌شوند.

مراحل سرطان مغز

سرطان مغز مطابق با درجه و نوع سلول مرحله‌بندی می‌شود، مرحله سرطان بیانگر گستردگی سرطان است. از آنجایی که سرطان مغز برخلاف سرطان دیگر اندام‌ها مانند سرطان سینه یا ریه به دیگر اندام‌ها راه نمی‌یابد، سرطان مغز براساس مرحله‌بندی موسوم به TMN با توجه به محل و انتشار سلول‌های سرطانی مرحله‌بندی می‌شود.

علائم سرطان مغز

سرطان مغز چه خوش خیم و چه بدخیم، ممکن است علائم یکسانی داشته باشد. علائم متنوع اند و می‌توانند مزمن (دائمی) و یا متناوب باشند.مشخص ترین علامت سرطان مغز، سردردهای مکرر است، خصوصاً دردهایی که طولانی مدت باشند.هرگاه فردی دارای علائم ذیر باشد باید به پزشک مراجعه کند. سردرد دائمی، استفراغ یا اشکال راه رفتن یا صحبت کردن. بعد از تائید علایم بیمار باید حتماً سی تی اسکن یا ام آر آی انجام دهد. در اغلب موارد نیاز است که از طریق جراحی مشخص شود که آیا تومور مغزی وجود دارد یا نه و در صورت وجود نوع آن مشخص شود. درصورت تائید وجود تومور مغزی با استفاده از روشهای خاصی نوع و مرحله تومور تعیین می شود زیرا این عوامل در تصمیم گیری چگونگی نحوه برخورد و درمان سرطان مؤثر است.عود تومور به معنای رشد دویاره سرطان بعد از درمان است. عود تومور می تواند در خود مغز یا در سایر نقاط نقاط بدن صورت گیرد. در این موارد درمان به نوع تومور و نحوه درمان ابتدائی آن بستگی دارد. علائم دیگر بنابر محل قرار گرفتن سرطان مغز متفاوت هستند:

تهوع و استفراغ، خصوصاً صبح ها

گیج بودن، حواس پرتی و سرگیجه

مشکلات بینایی و شنوایی

مشکلات رفتاری (از دست دادن هماهنگی، بی حسی و کرخی، ضعف و…)

دشوار بودن تمرکز، مشکلات حافظه و آشفتگی

مشکلات خلق و خو و شخصیت

رابطه سرطان مغز و سن

در کل، فراوانی سرطان مغز با سن افزایش می یابد، موارد بیشتری در افراد ۶۵ ساله و بالاتر دیده شده است. اما به هنگام توجه به انواع خاص تومورهای مغزی، عامل سن، وابستگی به نوع یاخته یا موقعیت تومور را تغییر خواهد داد.بزرگسالان خطر بسیار کمی برای ابتلاء به medulloblastomas دارند. سرطان مقدمتا در کودکان بوجود می آید. به عبارت دیگر، gliomas (تومورهایی که از یاخته های gliomas نشات گرفته است)، بیشتر در بین بزرگسالان رایج است. شیوع meningiomas و craniopharyngiomas ، بیشتر در بزرگسالان بالای ۵۰ سال تکرار می شود. اما دوباره، این تومورها ممکنست در هر سنی رخ دهد.

عوامل سرطان مغز

سرطان اولیه مغز خیلی نادر است. این مهم است که به خاطر داشته باشید یک عامل احتمال ابتلاء، احتمال بوجود آمدن سرطان مغز را در کل طول عمر شخص، تحت تاثیر قرار می دهد، ممکنست شما بخواهید مطرح کنید که این برای تشخیص پزشک شما از بابت ریسک فردی شما برای ابتلاء به سرطان مغز، چه معنایی دارد؟ یا اگر شما در صنعت خاصی کار کرده اید، به گونه ای که مثلا با مواد شیمایی سرطان زا سروکار داشته اید، شما و پزشکتان می توانید به کمک هم، برای بررسی احتمال ابتلاء بالقوه این موضوع، همکاری کنید.

تشخیص سرطان مغز

پزشک ها به این منظور از تست های تصویربرداری مثل سی تی اسکن یا ام آر آی استفاده می کنند. این تست ها تصاویری از مغز به وجود می آورند که می تواند بافت های غیر عادی یا تومورال را نشان دهند.بعد از تصویر برداری ممکن است پزشک آزمایش دیگری به نام بیوپسی(نمونه برداری) انجام دهد. در طول بیوپسی، پزشک نمونۀ کوچکی از بافت مشکوک بر می دارد، سپس آن را زیر میکروسکوپ از نظر وجود سرطان بررسی می کند.درمان تومور های مغزی به عوامل مختلفی بستگی دارد مثل نوع تومور ، سرعت رشد آن. عوامل دیگری که در انتخاب درمان مؤثر هستند علائم بیمار، سن و سایر بیماری هایش است.

درمان سرطان مغز به روش جراحی

در عمل جراحی سعی می‌شود تمام سلول‌های تومور از طریق جدا کردن تومور از بافت سالم مغز خارج شود. جراحان بعضی سرطان‌های مغز را غیرقابل عمل شدن می‌دانند، چون ممکن است تلاش برای خارج کردن سلول‌های سرطانی آسیب بیشتری به مغز بزند یا منجر به مرگ شود.

درمان سرطان مغز به روش شیمی درمانی

در شیمی درمانی از مواد شیمیایی (داروهایی) برای از بین بردن سلول‌‌های تومور استفاده می‌شود که برای تخریب نوع‌های خاصی از سلول‌های سرطانی طراحی شده است. عامل‌های شیمیایی بسیاری مورد استفادده قرار می‌گیرد، درمان‌های دارویی خاص بی‌شماراند و هر برنامه دارویی معمولاً برای نوع معینی از سرطان مغز و متناسب با شرایط خاص هر بیمار به کار برده می‌شود. برای مثال بواسیزوماب (آواستین) دارویی است که برای درمان گلیوبلاستوم مورد تایید قرار گرفته است. شیمی درمانی به صورت اینتراتکال از طریق تزریق سرم و پلیمرهای اشباع شده زیست تجزیه‌پذیر انجام می‌شود؛ منظور از اینتراتکال داخل مایع مغزی ـ نخاعی از طریق پونکسیون یا انجام جراحی و قرار دادن منبع دائمی زیر جمجمه است که با لوله استریل به حفره‌های حاوی مایع مغز متصل می‌شود. طرح‌های درمانی بیماران غالباً ترکیبی از درمان‌های فوق است. هایپرترمی (گرمادرمانی)، ایمونوتراپی (هدایت سلول‌های ایمنی برای از بین بردن نوع خاصی از سلول‌های سرطانی) یا استروئید برای کاهش التهاب و ورم مغز از دیگر درمان‌های سرطان مغز به شمار می‌آید که به صلاحدید متخصص به طرح درمانی اضافه می‌شود.

درمان سرطان مغز به روش پرتودرمانی

در پرتودرمانی از تابش با انرژی بالای متمرکز بر تومور برای تخریب توانایی تکثیر شدن و توانایی عملکردی سلول‌های تومور استفاده می‌شود. جراحی با امواج رادیویی عملی غیرجراحی است که در آن دوز بالایی از یک تک پرتو معین با استفاده از پرتو گامای متمرکز یا پرتوهایی اشعه ایکس همگرا شده روی ناحیه یا ناحیه‌های معینی از مغز در محل وجود تومور یا دیگر ناهنجاری‌ها به گونه‌ای تابانده می‌شود که میزان دریافت تابش توسط بافت سالم مغز به حداقل برسد. توموتراپی نیز نوعی پرتودرمانی است که در آن تشعشع به صورت مجزا و در روشی بسیار دقیق تابانده می‌شود تا بافت سالم کمترین تابش را دریافت کند. توموتراپی یکی از روش‌های درمان سرطان مغز است.

عوارض درمان مغز به روش جراحی

عوارض جانبی جراحی به محل تومور و نوع آن بستگی دارد. اگر چه در طی چند روز اول بعد از عمل جراحی بیماران احساس ناخوشایندی دارند اما درد بوسیله دارو قابل کنترل می باشد. دوره بهبودی بعد از جراحی از فردی به فرد دیگر متفاوت است ممکن است بعد از جراحی مغز یکسری اختلالات عصبی طولانی مدت ایجاد شود.

عوارض درمان مغز به روش شیمی درمانی

این روش معمولاً سلولهای سرطانی با سرعت تکثیر بالا را هدف قرار می دهد ولی با اینحال علاوه بر سلولهای سرطانی سایر بافتهای سالم بدن که دارای سرعت تکثیر بالای هستند نظیر سلولهای خونی، سلولهای پوشش دستگاه گوارش، و سلولهای فولیکول مو نیز تحت تأثیر این داروها قررا می گیرند و عوارضی نظیر عفونتهای، خستگی، ریزش موی موقتی و زخمهای دهانی ممکن است ایجاد شوند. اگر چه باید گفت که تمامی بیماران به تمامی این عوارض مبتلا نمی شوند و این عوارض در طی مدت استراحت و بعد از قطع درمان از بین می روند. داروها و روشهای درمانی خاصی وجود دارد که این علایم را کنترل یا کاهش می دهند.از جمله مهمترین عارضه جانبی بسیاری از داروهای شیمی درمانی کاهش سلولهای خونی می باشد. از آنجایی که این داروها به شدت بر روی مغز استخوان که محل ساختن سلولهای خونی است، اثر می گذارند ، منجر به بروز عوارضی نظیر : کم خونی ممکن است ( بیمار ممکن است انرژی کمتری جهت انجام کارها داشته باشد و در صورت شدت کم خونی ممکن است احتیاج به تزریق خون شود) کاهش پلاکت ( بیمار ممکن است به سادگی دچار خونریزی شده و در صورت شدت آن نیاز به تزریق پلاکت داشته باشد) و کاهش آنتی بادیها ( بیمار ممکن است به عفونتها حساس تر باشد)شود.

عوارض درمان مغز به روش پرتودرمانی

شایعترین عوارض جانبی این روش خستگی، واکنشهای پوستی در محل برخورد پرتو ( بصورت بثورات پوستی و قرمزی ) کاهش اشتهای گلبولهای سفید خونی نیز می شوند که این گلبولها به بدن جهت مقابله با عفونتها کمک می کنند. اکثر این عوارض قابل کنترل و درمان بوده و بسیاری از موارد موقتی می باشند.در طی درمان سرطان ، بیمار احساس کاهش اشتها کرده و غذا خوردن مشکل می شود بعلاوه سایر عوارض جانبی نظیر تهوع، استفراغ و زخمهای دهانی نیز مزید برعلت می شوند. در بعضی افراد نیز مزه غذاها تغییر می کنند.تغذیه صحیح و مناسب به معنای کسب کالری و پروتئین کافی جهت جلوگیری از کاهش وزن و حفظ توان بدن می باشد. بیمارانی که در طی درمان، خوب غذا می خورند احساس بهتر و انرژی بیشتری داشته، بعلاوه توان مضاعفی جهت تحمل عوارض جانبی روشهای درمانی خواهند داشت.

کاربرد تجهیزات میکروسیال در درمان سرطان مغز

برای جداسازی سلول‏های سمی از دیگر سلول‏های تومور مغز به ابزارهایی نیاز داریم که بتواند یک سلول را به صورت مجزا مورد بررسی و تصاویر شفاف و واضحی را در اختیار ما قرار دهد. به همین علت تجهیزات میکروسیال را طراحی کردند. به کمک این تجهیزات می‏توان چیزهایی را دید که قبلا قابل مشاهده نبود. به این ترتیب تصاویر بسیار شفافی تهیه می‏شود که جزئیات بافت‏های بدن را بخوبی نشان می‏دهد. این تجهیزات کاربردهای دیگری نیز دارد؛ برای مثال با استفاده از آنها می‏توان ویروس آنفلوآنزا، ایدز و دیگر عوامل بیماری زا در انسان که سلول‏ها را مورد هدف قرار می‏دهد، یا حتی روند پیشرفت آزمایش روش های جدید درمان سرطان در سطح سلولی را به صورت مستقیم مشاهده کرد.مشکل دیگری که جامعه پزشکی با آن دست و پنجه نرم می‏کند این است که در بعضی سرطان‏ها، سلول‏های مجاور با یکدیگر تفاوت های زیادی دارند و هر کدام از سلول ها به روش های درمانی به شکل های مختلف پاسخ می‏دهند.

افراد در معرض سرطان مغز

کارکنان پالایشگاه نفت

عرضه کنندگان سوخت ها از قبیل: بنزین

شیمی‌دانان و داروسازان

کارگران صنایع لاستیک سازی

افراد سیگاری

قرار گرفتن در معرض اشعه

پیشگیری از سرطان مغز

اگرچه هیچ راهی برای پیشگیری از سرطان مغز وجود ندارد، تشخیص زودهنگام و درمان سریع تومورهایی که احتمال دارد به مغز راه یابند، احتمال تومورهای مغزی متاستاژیک را کاهش می‌دهد. عامل‌های خطر بیانگر بروز تومورهای مغزی اولیه عبارت است از: تابش به سر، عفونت HIV و سموم محیطی. بااین حال علت دقیق شروع سرطان مغز، به ویژه سرطان مغز اولیه مشخص نیست، به همین دلیل نمی‌توان اقدام‌های پیشگیرانه را معین کرد. هرچند در وب سایت‌ها و مقالات جراید از رژیم‌های غذایی ماکروبیوتیک، استفاده نکردن از تلفن همراه و روش‌های دیگر به عنوان راهکارهای پیشگیری از سرطان مغز نام برده شده است، اما هیچ داده‌ی موثق و اثبات شده‌ای برای تایید این ادعاها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید : سکته مغزی ♥ آبسه مغزی ♥ مرگ مغزی ♥ سرطان مغز استخوانسرطان لنفوم

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 30 خرداد 1397

52 دیدگاه

  • غریبه فوریه 2017 در 11:01

    تومور مغزی رشد یک توده غیرطبیعی در مغز است که امکان دارد خوش‌خیم یا بدخیم باشد یا به عبارتی نوعی نئوپلاسم داخل‌جمجمه‌ای سخت و تو پُر، و یا یک تومور (رشد غیر طبیعی سلولی)، در داخل مغز و یا کانال مرکزی نخاع است.

  • فاطمه فوریه 2017 در 11:01

    تومورهای مغزی، تمامی تومورهای داخل جمجمه و یا تومورهای درون کانال مرکزی نخاع را دربرمی گیرند. این تومورها، از طریق تقسیم سلولی کنترل نشده و غیر طبیعی ایجاد می‌شوند، و به طور معمول یا در خود مغز (شامل: نورونها، سلول‌های گلیال (آستروسیتها، اولیگودندروسیتها، سلول‌های اپندیمال، سلولهای تولید کننده میلین شوان)، بافت لنفاوی، عروق خونی)، و یا در اعصاب جمجمه‌ای، پرده مغزی (مننژ)، جمجمه، هیپوفیز و غده صنوبری ایجاد می‌شوند. همچنین این تومورها می‌توانند حاصل گسترش بدخیمی‌هایی باشند که در درجه نخست سایر ارگان‌ها را درگیر کرده بوده‌اند، که در این حالت بدان متاستاز تومور گفته می‌شود.

  • باران فوریه 2017 در 11:01

    هرچند هرگونه تومور مغزی به خاطر ماهیت تهاجمی و منتشرشوندهٔ خود در فضای محدود جمجمه‌ای، به طور ذاتی، جدی و تهدیدکننده زندگی به‌شمار می‌رود اما تومورهای مغزی (حتی انواع بدخیم آنها) همواره کشنده و مرگبار به شمار نمی‌آیند. تومورهای مغزی یا تومورهای داخل جمجمه‌ای می‌توانند ماهیت سرطانی (بدخیم) یا غیر سرطانی (خوش خیم) داشته باشند؛ با این حال، تعریف نئوپلاسم بدخیم یا خوش خیم در مغز، متفاوت از تعاریفی است که بطور معمول در دیگر انواع تومورهای سرطانی یا غیر سرطانی درگیرکنندهٔ سایر نقاط بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • نفیسه فوریه 2017 در 11:01

    میزان تهدیدکنندگی یک تومور، بستگی به ترکیبی از مجموعه عوامل مختلف، همچون: نوع تومور، محل و اندازه تومور و نحوهٔ گسترش و توسعه آن است. از آنجا که مغز به طور کامل توسط جمجمه پوشانیده شده‌است، تشخیص سریع و زودرس تومور مغزی، تنها در صورتیکه ابزار پاراکلینیکی و وسایل تشخیصی مناسبی که وضعیت حفره داخل جمجمه را به خوبی مشخص می‌سازند، در دسترس باشند و به سرعت به کار گرفته شوند

  • فهیمه فوریه 2017 در 11:01

    بطور معمول، تشخیص تومور مغزی، در مراحل پیشرفته بیماری و هنگامی رخ می‌دهد که وجود تومور موجب بروز علائم و نشانه‌های غیر قابل توضیحی در بیمار شده‌است.

  • قادر فوریه 2017 در 11:02

    تومورهای مغزی اولیه (حقیقی)، از بافت نورواپیتلیال(آستروسیت-الیگودندروسیت-میکروگلیا-سلول اپندیم و غیره) ریشه گرفته و معمولاً در حفره کرانیال خلفی در کودکان و در دو سوم قدامی از نیمکره مغزی در بزرگسالان پدیدار می‌شوند. هر چند که این انواع تومور مغزی، می‌توانند در هر بخشی از مغز نیز تاثیر بگذارد. گلیوما (۵۰٫۴٪) ، مننژیوما (۲۰٫۸٪) ، آدنومای هیپوفیز (۱۵٪) و تومورهای غلاف عصبی (به انگلیسی: Nerve sheath tumors) شایعترین تومورهای اولیه مغزی هستند.

  • مریم فوریه 2017 در 11:02

    مطالعات جدید نشان می دهد پرتودرمانی با پروتون، موثرترین روش درمان شایعترین تومور مغزی در کودکان (مدولوبلاستوما) است

  • بهار فوریه 2017 در 11:02

    تومورهای ثانویه مغزی، همان تومورهای متاستاتیک و لنفومیک می‌باشند که منشاء اولیهٔ آنها، کانسرهای اولیه سایر نقاط بدن بوده و به محدودهٔ فضای داخل جمجمه‌ای دست اندازی می‌کنند. این بدین معناست که سلول‌های سرطانی از تومور اولیه‌ای که منشاء آن، یک تومور در ارگانی دیگر است به بیرون نفوذ کرده و سپس وارد سیستم لنفاوی و رگ‌های خونی می‌شوند. این سلولها، سپس از طریق سیستم گردش خون به جریان افتاده و در مغز جای‌گیر خواهند شد. در ادامه، این سلول‌ها به رشد و تقسیم بی رویهٔ خود ادامه خواهند داد، و به نئوپلاسم مهاجم دیگری که از جنس بافت سرطان اولیه‌است، تبدیل می‌گردند. تومورهای ثانویه مغزی، تومورهایی بسیار معمول و شایع به شمار می‌آیند و اغلب در بیمارانی دیده می‌شوند که در مراحل انتهایی ابتلاء به سرطانی علاج ناپذیر، دچار متاستاز از آن سرطان شده‌اند. از جمله شایعترین انواع سرطان‌های متاستاتیک مغزی می‌توان به سرطان ریه، سرطان پستان، ملانومای بدخیم، سرطان کلیه و سرطان روده بزرگ (که البته فراوانی آن رو به کاهش است)، اشاره نمود.

  • قادر فوریه 2017 در 11:02

    تومورهای ثانویه مغز، شایع ترین علل وجود تومور در حفره داخل جمجمه‌ای محسوب می‌شوند.

  • لعیا فوریه 2017 در 11:03

    وجود هرگونه بافت توموری در ساختار استخوان جمجمه نیز می‌تواند منجر به کاهش حجم فضای حفره داخل جمجمه‌ای شده و از این طریق به مغز آسیب برساند.

  • غزل فوریه 2017 در 11:03

    تومورهای مغزی یا نئوپلاسم‌های داخل جمجمه‌ای، می‌توانند ماهیت سرطانی (بدخیم) و یا غیر سرطانی (خوش خیم) داشته باشند. با این حال، تعریف نئوپلاسم بدخیم یا خوش خیم متفاوت از تعاریفی است که به طور معمول در مورد انواع دیگر نئوپلاسم‌های سرطانی یا غیر سرطانی در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. در سرطان‌های سایر نقاط بدن، سه ویژگی بیان‌کننده بدخیم بودن یا خوش‌خیم است و نیز تومورهای خوش خیم خود محدود شونده می‌باشند و هرگز به سایر اعضا دست اندازی نمی‌کنند و متاستاز ندارند.

  • یگانه فوریه 2017 در 11:03

    ویژگی‌های تومورهای بدخیم عبارتند از:

    میتوزهای کنترل نشده (رشد یافتن از طریق تقسیم‌های سلولی متعددی که، فراتر از محدودهٔ طبیعی هستند)
    آناپلازی: این واژه به این معناست که سلول‌های نئوپلاسمی ظاهری به وضوح متفاوت از سلول‌های طبیعی دارند (هم به لحاظ اندازه و هم به لحاظ شکل). سلولهای آناپلاستیک [به لحاظ پاتولوژیک] با نمای پلئومورفیسم مشخص می‌شوند. هسته سلول بصورت مشخص، بیش از حدّ و بسیار زیاد هیپرکروماتیک است (در رنگ آمیزی مخصوص، ظاهری تیره رنگ دارد) و همچنین بزرگ شده‌است. هسته همچنین ممکن است در مقایسه با سیتوپلاسم سلول تغییراتی را نشان دهد و به همان اندازه درآید(یعنی نسبت سیتوپلاسم به هسته ممکن است به حدّ یک به یک ۱:۱ برسد، حال آن که این نسبت در حالت طبیعی یک به چهار ۱:۴ و یا یک به شش ۱:۶ می‌باشد)
    سلول‌های غول آسا، که سلولهایی هستند که بطور قابل توجهی بزرگتر از همسایگان خود می‌باشند، ممکن است در این روند تشکیل بشوند. این سلولها، دارای یک هسته بزرگ و غول پیکر و یا چند هسته می‌باشند (سین سشیا). هسته‌های آناپلاستیک، به لحاظ اندازه و شکل متغیر بوده و ظاهر غیر عادی دارند.
    تهاجم یا انفیلتراسیون: در پزشکی این دو واژه به عنوان واژگانی معادل یا مترادف با یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این وجود به لحاظ لغوی دارای اندکی تفاوت هستند.
    حمله یا تهاجم: عبارتست از گسترش فضایی تومور از طریق میتوز کنترل نشده، به این معنا که نئوپلاسم ضمن اشغال فضای موجود، به بافت‌های اطراف، تهاجم و دست اندازی می‌کند. در نتیجه فشار وارده از تومور، بافت‌های دیگر کنار زده شده و در نهایت بافتهای بدن فشرده شده و تحت فشار قرار می‌گیرند. در تصویر برداری‌های انجام شده، این تومورها از مواردی هستند که تصویر تومور در عکس، به وضوح مشخص خواهد بود.
    انفیلتراسیون: این کلمه به رفتاری از تومور اشاره دارد که می‌توان آن را نیز، همان رشد تومور دانست (البته رشد میکروسکوپی) این فرایند در واقع ناشی از شاخکهای حساس یا زبانه‌های تومور است، که به بافت اطراف آن گسترش می‌یابد (این گسترش، اغلب طرحی کلی از تومور پدید می‌آورد که معمولاً غیر قابل مشخص کردن و یا بصورت منتشر است) و یا بر «کاشته شدن» سلول‌های توموری در بافتهای فراتر از آن و یا در بافتهای دور از توده متورم اطلاق می‌شود؛ این البته بدان معنا نیست که یک تومور انفیلتراتیو، در فضاها یا بافتهای اطراف خود نفوذ نمی‌کند، یا آن را تحت فشار قرار نمی‌دهد، بلکه باید گفت که بسیار دشوار است که در مورده بافت توموری در کدام قسمت از آن به پایان می‌رسد و بافت سالم از کجا شروع می‌شود.
    متاستاز (گسترش یافتن تومور در سایر نقاط بدن از طریق غدد لنفاوی و یا خون)

  • ثریا فوریه 2017 در 11:03

    تومورهای اولیّهٔ مغزی، به ندرت به ارگان‌های دیگر متاستاز می‌دهند، البته متاستاز تومور، در مورد برخی از انواع تومورهای اولیه مغزی دیده شده‌است، اما با این وجود، هیچیک از این موارد، در خارج از محفظه داخل جمجمه‌ای و یا در کانال مرکزی نخاع پخش نشده‌است. به خاطر وجود سد خونی مغزی، سلول‌های سرطانی مربوط به یک تومور اولیه مغزی، نمی‌توانند به جریان خون وارد شده و به محل دیگری از بدن، نقل مکان کنند [چراکه سد خونی مغزی مانع از عبور سلولهای سرطانی می‌شود]. (البته گاه به گاه مواردی گزارش شده که حکایت از گسترش و متاستاز برخی انواع خاص از تومورهای مغزی به خارج از دستگاه عصبی مرکزی داشته‌اند، بعنوان نمونه متاستاز استخوانی در مورد برخی از مبتلایان به گلیوبلاستوما مولتی فرم دیده شده‌است.)

  • فرانک فوریه 2017 در 11:04

    تومورهای مغزی اولیه عموماً ماهیتی مهاجم دارند(بدین معنا که این تومورها، در فضاهای اطراف خود گسترش خواهند یافت و به فضاهایی که توسط سایر بافتهای مغزی اشغال شده، دست اندازی می‌کنند و ضمن ایجاد مزاحمت برای آن بافتهای مغزی، موجب فشرده سازی آنها نیز می‌شوند)، هرچند برخی از تومورهای اولیه مغزی که بیشترشان بدخیم هستند، در بافتهای اطراف انفیلتره خواهند شد.

  • هانیه فوریه 2017 در 11:04

    سیستم‌های درجه بندی متعددی برای استفاده در طبقه بندی تومورهای سیستم عصبی مرکزی به کار گرفته شده‌است. سیستم درجه بندی خاص سازمان بهداشت جهانی (WHO) معمولاً برای آستروسیتوما استفاده می‌شود. در سال ۱۹۹۳ میلادی و در تلاش برای از بین بردن سردرگمی‌هایی که در مورد درجه بندی تشخیصی تومورهای مغزی وجود داشت، سیستم درجه بندی WHO بر پایهٔ چهار مرحله که مبنای بافت شناسی دارند، وضع گردید. این سیستم درجه بندی چهار مرحله‌ای، با مبنا قرار دادن وضعیت بافت شناسی آستروسیتوما، بعنوان راهنمای درجه بندی، به هر تومور، یک درجه بین ۱ تا ۴ اختصاص می‌دهد که در آن، ۱ تومور با حداقل میزان تهاجم و ۴ که تهاجمی ترین شکل تومور است.

  • فهیمه فوریه 2017 در 11:04

    سرطان مغز یکی از بیماری های مربوط به مغز است که سلول های سرطانی در بافت مغز رشد می کنند.

  • هما فوریه 2017 در 11:04

    سلول های سرطانی به صورت توده ای رشد می کنند و با عملکرد مغز مانند: کنترل عضلات، کنترل احساسات، حافظه و سایر عملکردهای طبیعی بدن تداخل دارند.

  • غزل فوریه 2017 در 11:05

    دو نوع سرطان مغز وجود دارد:

    یکی سرطان اولیه مغز که از خود سلول های مغز شروع می شود.

    دیگری، سرطان متاستاتیک مغز که در نقطه ای دیگری از بدن مثل ریه شروع شده و به مغز می رسد.

  • پونه فوریه 2017 در 11:05

    تومورهای مغزی می توانند خوش خیم و بدون سلول های سرطانی باشند و یا بدخیم و با سلول های سرطانی باشند.

  • رویا فوریه 2017 در 11:05

    اگر این تومورها (چه بدخیم و چه خوش خیم) زیاد بزرگ شوند، منجر به افزایش فشار داخل جمجمه و یا آسیب عروقی و یا مانع جریان مایع مغزی نخاعی می شوند.

  • نفس فوریه 2017 در 11:05

    سلول های سرطانی در هر یک اندام های بدن مثل ریه، می توانند از طریق جریان خون و یا سیستم لنفاوی به دیگر اندام ها مثل مغز انتقال یابند.

  • محمد فوریه 2017 در 11:05

    سرطان متاستاتیک مغز شیوع بیشتری نسبت به سرطان اولیه مغز دارد.

  • کاملیا فوریه 2017 در 11:05

    این نوع سرطان معمولا با نام اندام و یا بافتی که سرطان از آنجا شروع شده، نامیده می شود؛ برای مثال سرطان متاستاتیک ریه و یا سینه در مغز، شایع ترین انواع سرطان های متاستاتیک مغز می باشند.

  • تبسم فوریه 2017 در 11:06

    علائم

    – سردرد که غالبا در صبح ها بدتر می شود.

    – تهوع و استفراغ

    – تغییر در صحبت کردن، شنیدن و یا دیدن

    – مشکلات در تعادل و راه رفتن

    – مشکلات در تفکر و حافظه

    – انقباض و حرکت شدید و کشش ماهیچه

    – بی حسی و یا گزگز دست ها و پاها

    – ضعف

    – تشنج

    – تاری دید

    – تغییرات هوشیاری

    – تغییر ظرفیت ذهنی، تکلم و شخصیت

    – بی خوابی

    – گیجی

    – فشار مغز

    – ورم مغز

    هیچ کدام از این علائم و یا مجموعه ای از این علائم نشان‌دهنده سرطان مغز نمی باشد و ممکن است در فردی که سرطان مغز هم ندارد، دیده شوند.

  • صدرا فوریه 2017 در 11:06

    هیچ کس علت دقیق سرطان مغز را نمی داند.

  • شیرین فوریه 2017 در 11:06

    در برخی خانواده ها، سابقه ابتلا به سرطان مغز وجود دارد، اما هنوز وراثت به عنوان علت این سرطان شناخته نشده است.

    برخی پزشکان، عفونت های ویروسی مثل ویروس ایدز را علت سرطان مغز می دانند، اما هنوز این مسئله هم ثابت نشده است.

  • پوریا فوریه 2017 در 11:07

    برخی، آسپارتام (یک شیرین کننده مصنوعی) را علت این سرطان می دانند، اما FDA (ادره غذا و داروی آمریکا) با این نظر مخالف است.

  • بابک فوریه 2017 در 11:07

    در مورد این سرطان، هیچ مدرکی دال بر مسری بودن آن، ایجاد آن در اثر ضربه به سر و یا استفاده از موبایل ثابت نشده است.

  • مریم فوریه 2017 در 11:07

    افراد در معرض خطر

    – کارکنان پالایشگاه نفت

    – عرضه کنندگان سوخت ها از قبیل: بنزین

    – شیمی‌دانان و داروسازان

    – کارگران صنایع لاستیک سازی

    – افراد سیگاری

    – قرار گرفتن در معرض اشعه

  • زهرا فوریه 2017 در 11:07

    تشخیص

    – بررسی وضعیت سلامتی فرد و معاینه بدنی او بسیار مهم است.

    – یکی از آزمایشاتی که نشان‌دهنده سرطان مغز است، سی تی اسکن است. این آزمایش شبیه اشعه ایکس می باشد و دردناک نیست. در برخی مواقع، این آزمایش نیاز به تزریق ماده ای در رگ دارد تا تصویر بهتری از ساختار مغز را نشان دهد.

    – یکی دیگر از آزمایشات، ام آر آی (MRI) می باشد. مشاهده ساختار مغز در MRI بهتر از سی تی اسکن می باشد.

    – بیوپسی (نمونه بردای از بافت مغز)

    – شمارش تعداد گلبول های سفید خون

    – بررسی مایع مغزی نخاعی

    – بررسی فشار داخل جمجمه

  • دریا فوریه 2017 در 11:07

    درمان این بیماری بستگی به نوع سرطان، منطقه درگیر سلول های سرطانی، اندازه سلول های سرطانی، سن بیمار و وضعیت سلامتی بیمار دارد.

    – جراحی : تمام سلول های سرطانی را از سلول های سالم جدا کرده و برمی دارند.

    – پرتودرمانی : با استفاده از اشعه با انرژی زیاد، سلول های سرطانی را تخریب می کنند.

    – شیمی درمانی : با استفاده از مواد شیمیایی (داروها)، سلول های سرطانی تخریب می شوند.

    در برخی مواقع نیز مجموعه ای از جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی را به کار می برند.

    – برخی دیگر از درمان ها شامل: گرمادرمانی، درمان با استفاده از سلول های ایمنی و یا استروئید برای کاهش التهاب و ورم مغز می باشد.

  • احمدعلی فوریه 2017 در 11:08

    درمان های مکمل

    – طب سوزنی

    – هیپنوتیزم

    – مدیتیشن

    – درمان با موسیقی

    – ورزش هایی برای شل کردن عضلات

  • محمد فوریه 2017 در 11:08

    هیچ راهی برای پیشگیری از این سرطان وجود ندارد.

    اما برخی تحقیقات نشان داده است افرادی که سیگار می کشند، یا در معرض گرما قرار دارند، یا عفونت ویروسی دارند و یا در معرض مواد سمی محیط زیست قرار دارند، بیشتر دچار سرطان مغز می شوند.

  • مریم فوریه 2017 در 11:08

    با سلام .بیماری که سرطان مغز دارد و با جراحی درمان را آغاز کرده چند روز طول میکشد به هوش بیاید و هوشیار شود

  • بابک فوریه 2017 در 11:09

    من چهار سال سرد های شدید دارم وتمام علایم رو دارم

  • یکتا فوریه 2017 در 11:09

    قدردان هستم . سپاس

  • لعیا فوریه 2017 در 11:09

    ممنون

  • رضا فوریه 2017 در 11:10

    سلام میشه لطفا علتشو بگین تورو خدا دعاکنیدیکی از اقواممون مشکوک به تومور

  • علیرضا فوریه 2017 در 11:11

    هر بلائی کز تو آید رحمتی است
    هر که را رنجی دهی آن راحتی است
    زان به تاریکی گذاری بنده را
    تا ببیند آن رخ تابنده را
    تیشه زان بر هر رگ و بندم زنند
    تا که با مهر تو پیوندم زنند…
    شعر از پروین اعتصامی

    اگر صد سال مانی وَر یکی روز بباید رفت از این کاخ دل‌افروز. گنجوی

  • برنا فوریه 2017 در 11:11

    داداش من همين مريضي رو داره و الان بعد عمل مورد پرتو درماني قرار گرفته. تو رو خدا براش دعا کنيد درسته از نظر دکترا اميدي نيست اما هيچي پيش خدا سخت نيست و اميدم رو از دست ندادم . شايد خدا به دوتا بچه طفل معصومش رحم کرد و معجزش شامل حال ما هم شد. خدايا هيچ خونواده اي داغ جوون نبينه. الهي آمين. التماس دعا

  • رویا فوریه 2017 در 11:12

    سلام. نامزد منم این بیماری رو داره. اون همش 25 سالشه تورو خدا براش دعا کنید

  • ثریا فوریه 2017 در 11:12

    یکی از دوستایه منم این بیماریو داره حالش اصلن خوب نیست تو رو خدا دعا کنین معجزه شه :((((((

  • مانی فوریه 2017 در 11:12

    سلام، باباي منم داره از اين سرطان gbm رنج ميبره ، خدا انشااله همه مريضا رو شفا بده باباي منم شفا بده، براي خدا هيچ كاري نداره، التماس دعا

  • شهاب فوریه 2017 در 11:13

    پذرزن منم گرفته و دکترش به من گفته و من اصلا نمیدونم چیکار کنم خدا به دادمون برسه

  • فرهاد فوریه 2017 در 11:14

    سلام دوستان بابا یه منم این بیماری روداره جراحی کرده .توکلتون به خداباشه وقتی خدایی به این بزرگی بالایه سرمونه ترسی تودلمون راه نمیدیم.به حق مریض مصلحتیه کربلا خداتمومه مریضهاروشفابده.

  • هشمت فوریه 2017 در 11:14

    دوستانی که تجربه دارن ایکاش ایدیه تلگرامشونو بزارن تا مااز تجربه شون استفاده کنیم.منم پدرم در مرحله ی بعد عملش هست.واگه میدونستم چی در انتظارمونه حداقل مادرمو اماده میکردم.ممنون

  • قادر فوریه 2017 در 11:14

    سرطان مغز بیماری است که در آن سلولهای سرطانی داخل بافت مغزی شروع به رشد و تکثیر می کنند این نوشته به بررسی سرطانهای مغزی که از خود بافت مغز منشاء می گیرند
    می پردازد. در اغلب موارد سرطانهایی که در مغز ایجاد می شوند ثانویه به گسترش سرطان از سایر قسمتهای بدن به این ناحیه می باشند. این نوع انتشار را اصطلاحاً متاستاز می نامند.

  • سهیلا فوریه 2017 در 11:15

    هرگاه فردی دارای علائم ذیل باشد باید به پزشک مراجعه کند. سردرد دائمی، استفراغ یا اشکال راه رفتن یا صحبت کردن. بعد از تائید علایم بیمار باید حتماً سی تی اسکن یا ام آر آی انجام دهد. در اغلب موارد نیاز است که از طریق جراحی مشخص شود که آیا تومور مغزی وجود دارد یا نه و در صورت وجود نوع آن مشخص شود.

  • توتیا فوریه 2017 در 11:15

    درصورت تائید وجود تومور مغزی با استفاده از روشهای خاصی نوع و مرحله تومور تعیین می شود زیرا این عوامل در تصمیم گیری چگونگی نحوه برخورد و درمان سرطان مؤثر است.

  • فرانک فوریه 2017 در 11:15

    عود تومور به معنای رشد دویاره سرطان بعد از درمان است. عود تومور می تواند در خود مغز یا در سایر نقاط نقاط بدن صورت گیرد. در این موارد درمان به نوع تومور و نحوه درمان ابتدائی آن بستگی دارد.

  • باران ژانویه 2018 در 14:59

    با سلام آیا تومور مدولوبلاستوما در مخچه فرد 44 ساله قابل درمان است یا نه تو را به خدا راهنمایی بفرمایید

  • علی آگوست 2018 در 12:48

    آیا سرطان نوع گلیوم در فرو 37 ساله قابل درمان است

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام جسارت و لینک مستقیم بلا مانع است.